Κόντρα στον Πάρι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-26, 13:23:13
Κόντρα στον Πάρι

Φαίνεται ότι τα τοπικά κομματικά όργανα της ΔΗΜ.ΑΡ είναι άκρως δυσαρεστημένα με τις δηλώσεις του βουλευτή Πάρι Μουτσινά, όπως και κάποια γνωστά κομματικά στελέχη της Μαγνησίας. Μέχρι τώρα έχουμε ένα άρθρο και μία ανακοίνωση. Μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια. Είναι αυτό που λέμε άρχισαν τα όργανα…

Ν.Τ.

Στην αύρα

της Σαντορίνης

Περίπου τριάντα Βολιώτες παραβρέθηκαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη. Αφορμή ο γάμος γνωστού Βολιώτη που έχει υπηρετήσει σε πολιτικές θέσεις ευθύνης. Ο γάμος έγινε στο Ημεροβίγλι και το ζευγάρι συνόδευαν παραδοσιακοί οργανοπαίκτες. Η γαμήλια δεξίωση έγινε σε ξενοδοχείο του Μεγαλοχωρίου. Οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, αφού δεν είχαν προσκληθεί πολιτικοί παράγοντες της Μαγνησίας. Όλοι πάντως μάθαμε ότι πέρασαν τέλεια. Τις καλύτερες ευχές μας στους νιόπαντρους.

Χ.Μ.

Το νερό

στο αυλάκι…

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου Χρήστος Μασούρος το ’χει βάλει το νερό στο αυλάκι; Οι καλά γνωρίζοντες λένε ναι, πως το ’χει βάλει και μάλιστα με τη βοήθεια του Δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη.

Ν.Τ.


Στη Δικαιοσύνη

Στη σφαίρα αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι περνούν πολλές από τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο. Καλό είναι αυτό. Να ξεκαθαρίζουν σιγά - σιγά τα πράγματα.

Χ.Μ.

Συγκατοίκηση;

Φαντάσου, λέει, να κριθεί προφυλακιστέα η πρώην σύζυγος του Άκη και να οδηγηθεί στο ίδιο κελί με την νυν. Το χειρότερο θα είναι να τους βγάζουν και τους τρεις μαζί για βόλτα στην ίδια αυλή του Κορυδαλλού.

Μ.Μ.

Ναι, όλα θα τα μάθουμε

Αν δείτε έστω και… πατρώνυμο βουλευτή ή πρώην υπουργού από την περίφημη λίστα των 32 - 35 πολιτικών του ΣΔΟΕ που πλούτισαν αδικαιολογήτως να βγαίνει στη δημοσιότητα, γράψτε μας και μας, μην τύχει και δεν το αντιληφθούμε. Ομοίως και αν δείτε να μην καταλήγουν σε «έλλειψη σαφών αποδείξεων» για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μ.Μ.

Πάντα υπάρχει παρασκήνιο

Πόσο πιο καθαρά να το πουν ο Βορίδης (που το ξεκίνησε) και άλλοι βουλευτές της ΝΔ (που το συνέχισαν) ότι οι καταγγελίες για τον Μεϊμαράκη ήρθαν τώρα στη δημοσιότητα μετά από καθυστέρηση ετών, επειδή «βρισκόμαστε στην κρίσιμη περίοδο που πρέπει να ψηφιστεί το πακέτο νέων μέτρων»; Ονόματα δεν είπαν, αλλά εννοούσαν ότι κάποιοι θα καλυφθούν πίσω από την υπόθεση για να αποφευχθεί η ψήφιση των μέτρων.

Το απόγευμα, πάντως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι όσο εκκρεμεί η ιστορία με τον Μεϊμαράκη, δεν νομιμοποιείται η ψήφιση των μέτρων.

Δεν αποκλείεται η υπόθεση να τους βολεύει όλους. Άκρη, όμως, μάλλον δεν θα βγάλουμε.

Μ.Μ.


Υποκρισίας το ανάγνωσμα

Ναι, μας πείραξε ο «Παστίτσιος» επειδή υποτίθεται ξευτέλιζε (με το όνομα) πρόσωπο της θρησκείας μας. Η επί χρόνια εκμετάλλευση του ονόματος του Γέροντα για την εξαπάτηση αφελών δεν ενόχλησε κανέναν; Η καθημερινή ξεφτίλα της πατρίδας και της κοινωνίας δεν έθιξε κανέναν; Αναπάντεχα, όμως, από εκεί που κανείς δεν τον περίμενε, ήρθε η αποκάλυψη της υποκρισίας. Από τον Μητροπολίτη Άνθιμο…

Μ.Μ.

Φτιάχνουν το κλίμα

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Η επιμήκυνση για δύο χρόνια, που θέλει ο Βενιζέλος, θα μας κοστίσει επιπλέον 13-15 δισ. ευρώ λέει ο Στουρνάρας. Τα «ισοδύναμα» για να μην περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν επαρκούν μάς λέει η τρόικα και το ΔΝΤ που απειλεί να… αποχωρήσει. Οπότε, την Πέμπτη στο συμβούλιο των αρχηγών πιθανό να ακούσουμε «δεν ήθελα, αλλά υποχρεώθηκα από την κρισιμότητα για την πατρίδα να συμφωνήσω».

Μ.Μ.

Πειθαρχώντας…

Αγωνιούν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν – επιτέλους – το κόμμα θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του πακέτου των μέτρων. Θα μπορούν να ψηφίσουν με την αιτιολογία «δεν ήθελα, αλλά με υποχρέωσαν βρε παιδιά…».

Μ.Μ.

Παράλειψη

Εκτιμήσεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις περιλαμβάνει το πόρισμα για το Νοσοκομείο Βόλου που συνέταξε άτυπη επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα βασικά πάντως εκτός από τα θέματα λειτουργίας δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα του κυλικείου των εργαζομένων, για το οποίο τόσος ντόρος έγινε τις τελευταίες μέρες και μάλιστα έγινε αναφορά και στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες… Τυχαία άραγε η παράλειψη;

Ν.Τ

Ου μενετοί

Στοίχημα… με τον εαυτό τους έχουν βάλει τις τελευταίες μέρες οι θεσμικοί εκπρόσωποι του ΕΚΒ που τρέχουν και δεν φτάνουν από εργοστάσιο σε εργοστάσιο για να πείσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία. Τα μηνύματα είναι αντιφατικά καθώς υπάρχουν χώροι δουλειάς που ακόμη δεν τους έχει αγγίξει η μεγάλη κρίση και εκεί το προσωπικό.. είναι επιφυλακτικό. Προφανώς ξεχνούν ότι… όταν η φωτιά αγγίζει το σπίτι του ενός… θα φτάσει και στο δικό σου… αργά ή γρήγορα, γι’ αυτό και παραμένουν χαλαροί. Όμως… οι καιροί ου μενετοί και ο καθένας αναμετράται πλέον με τις ευθύνες του.

Β.Κ

Κύριε Κοπάνα,

έφτασε ο Οκτώβριος!

Τι γίνεται με τις εργασίες αποκατάστασης της… τρύπας της Αγριάς, η οποία από τις 6 Μαΐου που δημιουργήθηκε καταταλαιπωρεί τους οδηγούς από και προς το Πήλιο; Δεν λέμε τους τουρίστες, γιατί αν κρίνουμε απ’ την μακροημέρευση της… τρύπας, ο τουρισμός δεν είναι μάλλον στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας.

…Κύριε Κοπάνα, λογαριάστε: Από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, που όπως δηλώσατε θα εγκατασταθεί η… εργολαβία - σκούπα της τρύπας, πόσες μέρες πέρασαν; Κι από τις 15 Σεπτεμβρίου έως σήμερα;

Φ.Τ.

Επιλεκτικά τα… θετικά

Θετική η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Απ. Παντσά προς τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. Η Δημοτική Αρχή Βόλου, λέει, στηρίζει τα αιτήματα του Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου», καθώς αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις για την επιβίωσή του.

…Πόσο καλύτερα για όλους θα ήταν τα πράγματα, αν η Δημοτική Αρχή Βόλου έβγαινε μπροστά και στήριζε τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας του Βόλου, ο οποίος εξαθλιώνεται με γοργούς ρυθμούς λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Αλλά…

Φ.Τ.

Ο… επαναστάτης

Εμφανίστηκε χτες ο Νίκος Μπίστης στο πασίγνωστο γραφείο ενημερώσεως κοινού του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων μνημονιακών κυβερνήσεων. Και τι είπε; Ότι η «η ΔΗΜΑΡ μπήκε στην κυβέρνηση για να προστατέψει τη χώρα και τους εργαζόμενους»!!!

…Να τον πιστέψουμε. Εξ άλλου έχει αποδειχτεί ότι… εμφορείται από πλήρη ταξική συνείδηση.

Φ.Τ.

Προς επίρρωσιν

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω το χτεσινό άδειασμα του βουλευτή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ Πάρι Μουτσινά από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παντελή Μαστρογιάννη, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή και σημείωσε ότι η Ν.Ε. Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ ομόθυμα εκφράζει την εμπιστοσύνη της και τη στήριξή της στην ηγεσία του κόμματος.

…Τι δήλωσε ο Μουτσινάς; «Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται... Να πούμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα εις βάρος της κοινωνίας»!!!

Φ.Τ.

Ο… Παστίτσιος και το μη-νόημα

της ελεύθερης έκφρασης

Μόλις γκρίνιαξε η Χρυσή Αυγή για τον γέροντα Παΐσιο, αντέδρασε πάραυτα η συγκυβέρνηση και συνέλαβε τον νεαρό… Παστίτσιο! Αυτό είναι κράτος!

…Όσο για το ελεύθερο, κυρίαρχο, αυτάρκες, πλήρες άτομο, είναι «ελεύθερο», υποτίθεται, να δίνει στην έκφρασή του το περιεχόμενο που «θέλει», αρκεί να μην προσκρούει στις εκάστοτε αντιλήψεις του κράτους.

Φ.Τ.

Βατραχομυομαχία

Γιγαντομαχία, λέει, μεταξύ… Στουρνάρα - Τόμσεν! Πλακώνονταν ποιος θα μας πρωτοσώσει!!!

…Αλλά σαν ρεαλιστές τελικά δεν γελάστηκαν ότι θα μπορούσαν με έναν νόμο να αλλάξουν την πορεία της χώρας και του λαού. Για τούτο και συμφώνησαν να πεθάνουμε πρώτα κι έπειτα να σωθούμε.

Φ.Τ.

Το αμορτισέρ

Γενική απεργία 24 ωρών κήρυξε ο παναγιώτατος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος και το Πασοκοτραφές αυτού επιτελείο. Κρατάει και μια καβάντζα για παρόμοια κινητοποίηση την ημέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα στη Βουλή κι… αυτό ήταν! Τελειώσαμε!

…Χρόνια τώρα μια κλίκα επαγγελματιών συνδικαλιστών παραμένει οδόφραγμα στις λαϊκές διεκδικήσεις, αμορτισέρ των κοινωνικών αγώνων. Όμως με δυο μπαταριές δεν αλλάζει η μνημονιακή πολιτική, δεν φεύγει η τρόικα. Στο χέρι μας είναι, αρχής γενομένης από την επιτυχία της σημερινής απεργίας, να δώσουμε πραγματική διάσταση, περιεχόμενο και διάρκεια στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Φ.Τ.

Γενική απεργία

Η επιτυχία της σημερινής γενικής απεργίας, κι εδώ, στο Βόλο, είναι εκ των ουκ άνευ. Όχι για να… δικαιωθούν οι εργατοπατέρες, αλλά ως απαρχή ενός νέου κύκλου κοινωνικών αγώνων οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν άλλο αποτέλεσμα από την απεξάρτηση της χώρας από τα ξένα κέντρα αποφάσεων και την έξοδο του λαού από το καθεστώς εξαθλίωσης που αυτά απεργάζονται και επιβάλλουν. Τουλάχιστον.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=