ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το τρύπιο Παναγιώτικο

το-τρύπιο-παναγιώτικο-177351

Το τρύπιο Παναγιώτικο

Κατήγγελλε ο Σούρλας το έτος 2000 φρικτές κακοτεχνίες στο Παναγιώτικο, ακατάλληλα υλικά, σοβαρές αποκλίσεις από την εγκεκριμένη μελέτη, διπλάσιο κόστος κατασκευής, πολιτικές ευθύνες, συγκάλυψη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τότε απαντούσε «ότι ο κ. Σούρλας για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει τον εαυτό του, ανακαλύπτοντας δήθεν σκάνδαλα και διαπλοκές».

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, το Παναγιώτικο είναι τρύπιο και χάνει ημερησίως 3.800 κυβικά μέτρα νερού. Οι μελέτες δεν υπάρχουν. Έχουν… χαθεί. Το φράγμα τίθεται υπό παρακολούθηση για δυο χρόνια.
Τι συμβαίνει; Εάν το 2000 είχε δίκιο η Περιφέρεια, τότε το φράγμα δεν έχει κανένα πρόβλημα κι ούτε… τρέχει νερό. Επειδή όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, αναρωτιέται κανείς ποια από όσα κατήγγειλε ο Σούρλας έχουν βάση. Κι ακόμα, στην περίπτωση αυτή, αν κάποιοι «υπεύθυνοι», υπηρεσιακοί και πολιτικοί, πληρώσουν για το «κρίμα» τους. Έστω και τώρα.

Φ.Τ.

Φωνή βοώντος

Μετά το νέο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Βόλου ανάστατοι δημότες και Δήμος Βελεστίνου διαπιστώνουν ότι η προστασία της δημόσιας υγείας έχει πλέον υποβαθμιστεί απελπιστικά. Απαιτούν άμεσες λύσεις, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
…Αν η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου είναι αυτή που είναι, η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της επαρχίας είναι τρισχειρότερη.

Φ.Τ.

Κατάπιε πρώτα…

Αναρωτιέμαι, κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι πώς καταφέρνουν και μιλάνε, προτείνοντας απολύσεις παλαιών εργαζομένων για να προσληφθούν νέοι (με νέους μισθούς εννοείται) και άλλα τέτοια μεταρρυθμιστικά, με τόσο μπούκωμα που έχουν στο στόμα.

Μ.Μ.

Για χοντρά κέρδη

Επειδή σας αρέσουν και οι δημοσκοπήσεις και τα στοιχήματα, ιδού οι ευκαιρίες να… κερδοσκοπήσετε.
Απόδοση 8.00 πληρώνει στην Unibet η ίδρυση του κόμματος του Λοβέρδου πριν από τις 23 Νοεμβρίου του 2012, ενώ σαν πιθανότερο ενδεχόμενο (απόδοση 1.65) εμφανίζεται οι σχετικές κινήσεις να γίνουν στο πρώτο δίμηνο του 2013, χωρίς όμως να αποκλείεται και η περίοδος μετά τις 23 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου (απόδοση 2.50).
Ο πιθανός συνασπισμός ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Οικολόγων αν δημιουργηθεί στις αρχές του 2013 έχει απόδοση 1.35, ενώ λίγες πιθανότητες (απόδοση 7.50) συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να έχουμε εξελίξεις πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Μ.Μ.

Ψάχνουν το παρελθόν

Εκτός από την έρευνα που γίνεται για την προέλευση περιουσίας που παρουσιάζουν πολιτικά πρόσωπα και η οποία θα απασχολήσει πλέον τη Βουλή, μαθαίνουμε ότι το ΣΔΟΕ ξεκίνησε προ ημερών «ξεσκόνισμα» στα περιουσιακά στοιχεία πολιτικού προσώπου που εκλέγεται σε νομό της Θεσσαλίας. Η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στην περίοδο που αυτός κατείχε άλλη πολιτική θέση.

Μ.Μ.

Με γερά προσόντα

Πολλά τα σχόλια, διαπιστώνω, για την πρόσληψη ως ειδικής συμβούλου σε τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης της κ. Τάνιας Ιακωβίδου. Κυρίως για το «πώς» και το «γιατί», πέραν του αδιαμφισβήτητου προσόντος ότι κάποτε ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Αν θα έχουμε απαντήσεις τοπικού ενδιαφέροντος, μένει να το δούμε.

Μ.Μ.

Μην ξεχνάμε…

Εντάξει, τη θυμηθήκαμε και τη «Μέρα χωρίς αυτοκίνητο». Καιρός να θυμηθούμε ότι βιώνουμε καθημερινά και τη «Μέρα χωρίς φαγητό» για πολλούς..

Μ.Μ.

Φούιτ

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποίησαν τα ποδήλατά τους και έκαναν τη βόλτα τους στους δρόμους του Βόλου. Μόνον ο Δήμαρχος έμεινε από λάστιχο, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, καθώς χθες το πρωί διαπίστωσε ότι το ποδήλατο που ήταν στην αποθήκη του σπιτιού είχε πάθει… φούιτ.

Η « γουρούνα»

Την ίδια ώρα που γινόταν η βόλτα με τα ποδήλατα χθες το πρωί στο Βόλο, μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, σεβόμενα προφανώς την επέτειο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητα, άφησαν τους τέσσερις τροχούς και διαδήλωναν τα συνθήματά τους για την πανεργατική συγκέντρωση της Τετάρτης στις γειτονιές και στο κέντρο του Βόλου πάνω σε «παπάκια» και σε μία «γουρούνα»…


Σαφές μήνυμα

Το μήνυμα του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου στη διευθύντρια νηπιαγωγείου του Βόλου ήταν σαφές: «Σταμάτα να παίρνεις λεφτά και τη Δευτέρα γύρισε στους γονείς αυτά που πήρες». Όχι τίποτε άλλο, αλλά μερικοί γονείς ό,τι τους ζητούσαν το πήγαιναν, συλλογιζόμενοι προφανώς ότι σε μία εποχή όπου κόβονται τα πάντα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική, γιατί να μην υποχρεώνουν να πληρώνουμε πλέον και τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση;

Θερμό κλίμα

Σε… θερμό κλίμα μαθαίνω ότι έγινε η προχθεσινή συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου με την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που τον επισκέφθηκε προκειμένου να συντάξει το πόρισμα – εισήγηση που θα έλθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Θα συναντηθούν για την πορεία

Kάπου χάθηκαν στο δρόμο, αλλά μετά τα βρήκαν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, καθώς οι ΕΒΕ θα κάνουν τη συγκέντρωσή τους στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά από την Εφορία, και οι συνδικαλιστές -πλην ΠΑΜΕ- στο Εργατικό Κέντρο. Τελικά το θέμα λύθηκε, καθώς μετά τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο οι συνδικαλιστές θα ξεκινήσουν την πορεία στους δρόμους της πόλης και στη διασταύρωση της 2ας Νοεμβρίου με την οδό Ξενοφώντος θα συνενωθούν με τους απεργούς της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Τίρανα γίναμε…

Από το προηγούμενο Πάσχα οι κάτοικοι μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του Βόλου, μόλις σουρουπώσει, φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Οι κλέφτες χαλκού χτύπησαν και εκεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε… κεράκι από δημοτικό φωτισμό. Επί της οδού Καραμπατζάκη, από τη Γιάννη Δήμου μέχρι Ρούμελης, οι δημότες δεν βλέπουν… φως από το Δήμο Βόλου. Έχουν αναγκαστεί να μεταφέρουν τα παιδιά τους ακόμη και στα κοντινά φροντιστήρια της γειτονιάς. Καταλαβαίνω την οικονομική δυσπραγία του Δήμου, πλην όμως έχουν περάσει τόσοι μήνες. Μήπως ο Δήμος σκέπτεται να χαρίσει τα τέλη δημοτικού φωτισμού στους δημότες της συγκεκριμένης γειτονιάς; Γιατί αν είναι έτσι, να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. Αν είναι και να πληρώνουν και να μένουν στο σκοτάδι, μάλλον για κοροΐδα ψάχνουν στο Δήμο.

Χ.Μ.

Δωρεάν Παιδεία

Ογδόντα ευρώ, χαρτί φωτοτυπίας, ρολά κουζίνας και χαρτί υγείας ζήτησαν από γονείς και κηδεμόνες τρία Νηπιαγωγεία του Βόλου!!! Το ωραίο είναι πως οι υπεύθυνοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και δηλώνουν κατάπληκτοι, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό στους γονείς του Βόλου ότι η απαράδεκτη αυτή «πρακτική» σοβεί εδώ και χρόνια -πολύ δε περισσότερο στην εποχή της κρίσης- και έρχεται να συμπληρώσει την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολείων, προκειμένου να λειτουργήσουν στοιχειωδώς!!!
…Θα ήταν καλύτερο για όλους, κύριοι υπεύθυνοι, να βγείτε ευθαρσώς και να στηλιτεύσετε την πολιτική που επιβάλλει την υποχρηματοδότηση στην Παιδεία, παρά να καλύπτετε το πρόβλημα, ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μπαλάκι της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, που απελπισμένοι ζητούν… χαρτί υγείας απ’ τους γονείς για να σκουπιστούν τα βλαστάρια τους!

Φ.Τ.

Παιδικό όνειρο

Στους 95 Δήμους της χώρας, οι οποίοι το πολύ μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη, δηλαδή μισθούς, άμεσα λειτουργικά έξοδα, να παρέχουν με ολοκληρωμένο τρόπο τα βασικά ανταποδοτικά, όπως καθαριότητα και φωτισμό, περιλαμβάνονται… Βόλος και Αλμυρός!!!
…Τα μνημόνια κι ο Καλλικράτης, παιδικό όνειρο κάποιων Δημάρχων της περιοχής, να ’ναι καλά. Κι όσο οι δημότες σκέφτονται πιο πολύ πώς θα μαζέψουν ξύλα για το χειμώνα ή μυξοκλαίνε για το ακριβό πετρέλαιο χωρίς να αντιδρούν, κι άλλα, πολύ χειρότερα ακόμα, θα έρθουν για τους Δήμους.

Φ.Τ.


Αδοντες Θεοδωράκη,βλέποντες Σουλεϊμάν

Ρήτρες ισοδυνάμων και ανάπτυξης ζητούσαν Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης, ρήτρες απόκλισης τούς έδωσε η τρόικα. Για μας αυτό σημαίνει νέες περικοπές, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέου τύπου εφεδρείες, ωριμάνσεις, απολύσεις, νέες ελαστικοποιήσεις ωραρίων, αμοιβών και αποζημιώσεων. Κι όλα αυτά με ταχύτητες Φόρμουλα Ένα!

…Τι γίνεται αλλού; Αναθεωρεί τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λισσαβόνα. Κι εμείς εδώ καθόμαστε απαθείς, άδοντες Θεοδωράκη, βλέποντες Σουλεϊμάν.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου