Οι κουκέτες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-21, 13:02:30
Οι κουκέτες

Πού έχουν κολλήσει στο Δήμο Βόλου για τον Ξενώνα Αστέγων; Ότι τα δωμάτια είναι, όπως λένε, πολύ στενά και ότι με δυσκολία χωρούν δύο κρεβάτια όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Μία λύση θα ήταν να τοποθετηθούν σε κάθε δωμάτιο μία διπλή κουκέτα, λέει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Βασίλης Κοντορίζος. Για να ανέβουν οι άστεγοι στην κουκέτα θα πρέπει να είναι κομάντο…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Το Υγειονομικό

Πάνε μήνες από τότε που ο Δήμαρχος Βόλου είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να μετεγκαταστήσει τη Διεύθυνση Υγείας από το κτήριο της 2ας Νοεμβρίου στο κτήριο της Νομαρχίας, με στόχο όπως είχε πει το κτήριο που είναι σήμερα μπροστά από το κτήριο Σπήρερ να περιέλθει στο Δήμο στο οποίο και ανήκει η κυριότητα και το οποίο είχε παραχωρηθεί αποκλειστικά για τη στέγαση του Υγειονομικού.

Θα συμφωνήσουν

Θα ξανασυναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με στόχο να «κλείσουν» τα μέτρα και να λύσουν τις όποιες μεταξύ τους διαφορές.

Μ.Μ.


Πρακτικώς

άκυρο

Μπα; Και ο Μίμης Ανδρουλάκης δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση; Το λέει μεν, χωρίς νόημα δε. Διότι αφού το πακέτο μέτρων θα έρθει σε ένα άρθρο και για μία ψηφοφορία, επιμέρους διαφοροποίηση δεν υπάρχει.

Μ.Μ.

Πρόγευση

ή εκτόνωση;

Στο τσακ, με 151 ψήφους, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία τα λιμάνια. Με δύο διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο από τη ΔΗΜΑΡ (που δήλωσε ως κόμμα απλώς «παρών»). Άντε, να ’ρθει και το «πακέτο» να δούμε ποιοι λεονταρίζουν και ποιοι εννοούν όσα λένε.

Μ.Μ.

Σιούφας εναντίον Σιούφα

Εδώ και λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας εγκατέλειψε το πολυτελές γραφείο του που διατηρούσε στο κτίριο του κοινοβουλίου και μετακόμισε σε ένα μικρό γραφείο στην οδό Σέκερη.

Ποιος όμως ήταν αυτός που σκέφθηκε την έξωση Σιούφα; Ενας άλλος Σιούφας ο ξάδερφός του και βουλευτής Καρδίτσας, Παύλος Σιούφας, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Βαγγέλη Μειμαράκη με την οποία του ζητούσε να φύγουν από τη Βουλή οι πρώην πρόεδροι του κοινοβουλίου και οι πρώην πρωθυπουργοί.

Ο Παύλος Σιούφας δεν λέει ούτε καλημέρα στον Δημήτρη Σιούφα και με αυτή την επιστολή πήρε το αίμα του πίσω. Γιατί; Γιατί είχε εκδηλώσει τη διάθεση να είναι υποψήφιος της ΝΔ στην Καρδίτσα πριν τις τελευταίες εκλογές χωρίς να το ξέρει ο πρώην Πρόεδρος της βουλής που ήθελε την έδρα της Καρδίτσας να τη δώσει στο γιο του. Γι’ αυτό και του είχε κάνει σφοδρό πόλεμο που όμως δεν απέδωσε.

Αποτέλεσμα σήμερα ο Παύλος Σιούφας να είναι βουλευτής Καρδίτσας και ο Δημήτρης Σιούφας απλός πολίτης και «εξόριστος» από το κτήριο της Βουλής.

Ν.Τ.

Το κυρίαρχο

«Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση μέτρα καταδικαστικά για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας, το κυρίαρχο δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η μέγιστη συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων, ώστε η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

Αυτός ήταν ο κοινός τόπος της συζήτησης που είχαν χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλο. Με αφορμή μάλιστα την πανεργατική απεργία οι δύο τους είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και για το θέμα που ανέκυψε με τη μετάβαση των διαδηλωτών στη ΔΕΘ, που απασχόλησε και την πρόσφατη ολομέλεια του ΕΚΒ. Ο κ. Μεϊκόπουλος ξεκαθάρισε πως από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και δεν υπήρχε καμία πρόθεση να καπελωθεί η κινητοποίηση που οργανώθηκε από το ΕΚΒ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδημόπουλος επεσήμανε ότι εκ μέρους του ΕΚΒ δεν υπήρξε καμία διάθεση στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Κ

Περικοπές

δρομολογίων

Εντονο προβληματισμό δημιουργεί στους φορείς και τους κατοίκους των νησιών η διακοπή των δρομολογίων του πλοίου κάθε Σάββατο. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι από την 1η Νοεμβρίου θα κοπούν επιπροσθέτως τα δρομολόγια της Τρίτης και της Πέμπτης. Εάν συμβεί τελικά αυτό, θα σημάνει την απόλυτη απομόνωση των νησιών.

Γ.Υ

Πού να βρεις άκρη

Στο Δήμο Βόλου πήγαν να μεταφέρουν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την οδό Γαλλίας σε άλλο κτήριο του Δήμου στη Νέα Δημητριάδα, αλλά ψάχνοντας τα σχέδια και τα συμβόλαια, διαπίστωσαν ότι το κοινωνικό κέντρο του Δήμου στην οδό Απόλλωνος είχε παραχωρηθεί στον πρώην Δήμο Βόλου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ότι η σύμβαση παραχώρησης έληξε το 2008. Άντε τώρα να βρεις υπεύθυνο στον ΟΕΚ που έχει καταργηθεί και έχει απορροφηθεί από τον ΟΑΕΔ, λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου…

Συναντήσεις

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκο είχε προχθές ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Εφορίες Μαγνησίας, ενώ ανάλογη συνάντηση προγραμματίζεται τις προσεχείς μέρες και με το Δήμαρχο Βόλου. Στόχος να μην ανασταλεί από το υπουργείο η αναστολή των ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Αλμυρού. Ο Δήμος Βόλου έχει ένα επιπλέον λόγο να μη θέλει την κατάργηση της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, καθώς αυτή λειτουργεί σε κτήριο του Δήμου.


Γυναικοκρατείται

Γυναικοκρατείται ο πρώτος όροφος του Δημαρχείου Βόλου. Είναι τυχαίο ή σύμπτωση ότι εκεί είναι το γραφείο της Αντιδημάρχου Οικονομικών Νατάσσας Οικονόμου; Μετά τις τελευταίες μάλιστα μετακινήσεις το γυναικείο στοιχείο είναι ακόμη πιο έντονο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Γρήγορα αντανακλαστικά!

Μετά από περίπου 40 μέρες ο Δήμος Νοτίου Πηλίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης από μερίδα πολιτών στο χωριό Πρόπαν κατά τη διάρκεια της λαϊκής πανήγυρης στις 11 Αυγούστου.

Ως «αδιανόητα» και «καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο Δήμος Ν. Πηλίου τα όσα σημειώθηκαν από τους κατοίκους του χωριού, κάνοντας αναφορά σε απροκάλυπτο, ύπουλο και αποτροπιαστικό εκφραστικό διασυρμό από περιθωριακούς του χωριού!

Ωστόσο εντύπωση προκαλούν τα ανακλαστικά του Δήμου, που μετά από 40 μέρες θυμήθηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση και όταν ρωτήθηκαν γιατί τώρα… απάντησαν ότι την εξέδωσαν με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν από το χωριό Πρόπαν, πριν από 20 μέρες… Μάλλον στον Δήμο λειτουργούν με κάρβουνο!

Αθ.Τ

Αλλα κόλπα

Αρχισαν τα μαθήματα, αλλά οι αναγκαίες παρεμβάσεις όσον αφορά στη συντήρηση πολλών σχολείων του Βόλου δεν έχουν γίνει ακόμα. Πώς αντιμετωπίζει το θέμα ο Δήμος; Μα με μια νέα… συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας!!! Όσον αφορά στα κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω!!! Τι κάνει ο Δήμος Βόλου; Κλαυθμηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν του δίνει λεφτά για τα σχολεία!!!

…Όμως ζήτω στον Καλλικράτη, ζήτω και στα μνημόνια, που οδηγούν τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τους τσέπη, έτσι δεν είναι, λεβέντες;

Φ.Τ.

Το θέατρο του παραλόγου

Και μες στην αναμπουμπούλα αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά συναντήθηκε χτες στα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τον Διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη και ζήτησε, εκτός των άλλων, να προβεί άμεσα η κυβέρνηση, στην οποία… μετέχει, σε πολλαπλασιασμό των αναγκαίων πιστώσεων και επιχορηγήσεων προς τις Σχολικές Επιτροπές και τους ΟΤΑ!!! Στη Βουλή όμως θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, που… περικόπτουν και τις δαπάνες για την Παιδεία!!!

…Μεθοδικός κύριος κι ο Πάρις Μουτσινάς κι ο Φώτης Κουβέλης.

Φ.Τ.

Σοκ και δέος

Βάλτε κάτω τα δεδομένα. Με 25% ύφεση, τον πληθωρισμό στα τελευταία δυόμισι χρόνια να έχει εκτιναχτεί κατά 8,2%, την αγοραστική ικανότητα να πέφτει κατά 40%, το εργασιακό κόστος κατά 15%, δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα μνημόνια δεν πέτυχαν! Τι πέτυχαν; Το σκαρφάλωμα στα ουράνια των τιμών των προϊόντων, για παράδειγμα! (Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι τιμές των προϊόντων στις δοκιμαζόμενες από την ύφεση Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 8%, 1,4%, 6,7%, 7,1%).

…Ένα από τα αποτελέσματα της περίφημης σχολής του Σικάγου. Του Φρίντμαν, του Ρήγκαν, της Θάτσερ, του Ανδριανόπουλου, των Μητσοτάκηδων, του Σαμαρά, του ύστερου ΠΑΣΟΚ, του Ανδρουλάκη, της Δαμανάκη, του Κουβέλη, του Ψαριανού... Κι ακόμα δεν επιβλήθηκαν τα νέα μέτρα…

Φ.Τ.

Κουράγιο, Αντώνη…

Πολιτικά ο Σαμαράς έμεινε δίχως άλλοθι. Η Νέα Δημοκρατία, πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί, με τα νέα μέτρα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Όπως είπε χτες και το στέλεχος τής ΔΑΚΕ και Γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου στο δελτίο ειδήσεων της TRT «τα κόμματα έχουν τελειώσει». Αμφιβάλλει κανείς πως τα κουδούνια χτύπαγαν για τον Σαμαρά;

…Ο ίδιος ο Σαμαράς πάντως όχι.  Γνωρίζει πως το οικονομικό μοντέλο που με το ζόρι προσπαθεί να επιβάλει στη χώρα, εκτός από το ότι μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ξανά στην εποχή των κολίγων, δημιουργεί για το κόμμα του τις προϋποθέσεις να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Κουράγιο, Αντώνη. Να προλάβεις τουλάχιστον την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις αμερικανικές εκλογές.

Φ.Τ.

Εις γάμου κοινωνίαν

Οι συνεταίροι του Σαμαρά στη συγκυβέρνηση χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. «Είμαστε σταθερά επίμονοι και ανοιχτοί στη συμπόρευση με την ΔΗΜΑΡ» λέει ο Βενιζέλος. Τη σύσταση Επιτροπής Διερεύνησης του θέματος ανακοινώνει ο Κουβέλης αυθημερόν. Πάνε για γάμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα παιδιά, μπας και περισωθεί κάτι από το παλιό τους «κλέος».

…Στο μεταξύ θα συνεχίσουν να κυβερνούν. Να μην αφήσουν ημιτελές το πατριωτικό τους έργο.

Φ.Τ.

Στάχτη στα μάτια

Δεν γίνεται να συμφωνούν να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική και να μην έχουν υιοθετήσει ήδη όλα τα μέτρα που τους προτείνει η τρόικα. Οι συσκέψεις, οι δήθεν διαφωνίες και τα παρόμοια, είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

…Ενδεικτικές της πολιτικής ένδειας και της ελλειμματικής πολιτικής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, είναι ο λόγος και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι τρεις αρχηγοί.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=