Όλα στο φως…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-20, 13:41:57
 Όλα στο φως…

Απαράδεκτο χαρακτήριζε χθες ως γεγονός την απολαβή συνδικαλιστικής σύνταξης ο Μιλτιάδης Ζιάκας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα για όλη την Ελλάδα τα ονόματα όσων επέλεξαν να απολαμβάνουν τέτοιων συντάξεων για να μην τους παίρνει όλους η μπόρα. Μάλιστα το προχώρησε ακόμη πιο πέρα, τονίζοντας  ότι μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και με τις οριζόντιες περικοπές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν δύο και τρεις συντάξεις βουλευτές και δήμαρχοι… Να κοπούν μαχαίρι…».

Ν.Τ

Οι ασφαλισμένοι

του ΟΓΑ

Ο κακός χαμός καθημερινά στο ισόγειο του Δημαρχείου Βόλου από δεκάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ που καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για να πάρουν πίσω το 75% της δαπάνης που κατέβαλαν στο φαρμακείο για την εκτέλεση των ιατρικών συνταγών.

Εθελοντής

Μπορεί η Δημοτική Αρχή να επικρίνει τη μείζονα μειοψηφία για στείρα αντιπολίτευση, ωστόσο μερικές επιλογές της τις στηρίζει και με το παραπάνω η παράταξη της Ζ. Μακρή. Για παράδειγμα ο δημοτικός της σύμβουλος Νίκος Νομικός μαθαίνουμε ότι ήταν μεταξύ των εθελοντών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Καφέ

Καφέ και χαλαρή συζήτηση σε καφέ της Ιάσονος είχαν χθες το απόγευμα με δημοσιογράφους του Βόλου οι υπεύθυνοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, με τη συζήτηση να έχει πολλές αναφορές στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα ηχεία

Την προηγούμενη εβδομάδα στην ομιλία του Δημάρχου προς τους εργαζόμενους τα ηχεία του διαδρόμου στο Δημαρχείο δεν λειτουργούσαν. Χθες στη συγκέντρωση του Συλλόγου με εκπροσώπους της ΠΟΕ/ΟΤΑ τα ηχεία ήταν στη διαπασών. Μποϋκοτάζ;

Αισθητές

Οσο περνά ο καιρός, τόσο πιο αισθητές γίνονται οι αλλαγές σε επίπεδο προϊσταμένων και τμηματαρχών που έχουν γίνει στο Δήμο Βόλου, καθώς δεν ήταν και λίγες. Πάνω από σαράντα. Άλλον ψάχνεις και άλλον βρίσκεις στη θέση του.

Επανακάμπτει

Πρώτη συνεδρίαση αύριο, μετά την αποπομπή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Βόλου, για τον Ηλία Ξηρακιά από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, όπου τοποθετήθηκε στη θέση της Φ. Κοκκινάκη.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Και έτσι

και αλλιώς

Μπορεί το ΚΚΕ να βλέπει παντού εχθρούς με αφορμή το θέμα του 902, όμως η κριτική που δέχεται έχει βάση. Σύμφωνα με το ΚΚΕ το τηλεοπτικό κανάλι του είχε ελλείμματα οικονομικά, διότι συσσώρευε συνεχώς και περισσότερα χρέη, τα οποία αποτέλεσαν εν μέσω της κρίσης και την αιτία που αποφασίστηκε το λουκέτο. Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο που καταδεικνύει και τη μεγάλη αντίφαση. Η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία που διαθέτει βάσει των ισολογισμών της επιχείρησης 902. Την ίδια στιγμή όμως, όταν ανάλογα στοιχεία επικαλούνται καλώς ή κακώς διάφορες επιχειρήσεις, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ σηκώνουν…. θύελλα. Θυμίζουν το «τα δικά μας… είναι σύκα και πατσιάζονται… και των άλλων καρύδια και ακούγονται…».

Β.Κ

Στις πλάτες μας

Αυτό που κρατάω από τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Μιχελάκη - Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι και οι δύο… τελικά «μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα». Ο μεν πρώτος επιτίθεται στον ΓΑΠ, αν και εκλέχτηκε με τη Ν.Δ που ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική με των δύο προηγούμενων χρόνων του ΠΑΣΟΚ , ο δε ΓΑΠ επιμένει να υπερηφανεύεται ότι μας έβαλε ως χώρα στο σωστό δρόμο… Τι να πει κανείς… Όλοι στις πλάτες του λαού…

Β.Κ

Με αντεπιθέσεις

Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το Νοσοκομείο… με διάφορες αποκαλύψεις. Από σήμερα βέβαια αναμένεται νέος γύρος… Από τη μία οι εργαζόμενοι σήμερα σε γενική συνέλευση ετοιμάζουν… τη δική τους αντεπίθεση και από την άλλη αύριο Παρασκευή ο Διοικητής ετοιμάζει τη δική του… και μάλιστα επανέρχεται δριμύτερος, εάν ισχύουν και οι πληροφορίες ότι παραμένει στη θέση του… έχοντας πάρει «πράσινο φως» από τη νέα κυβέρνηση. Όρεξη να έχουμε να γράφουμε…

Β.Κ

Εχουν πήξει 

στα σκουπίδια

Οποιο δρόμο και να πάρεις για την παραλία των Κάτω Λεχωνίων δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις σε σκουπιδότοπο. Διαλέγεις τον παρόχθιο του Βρύχωνα για το Καρνάγιο, θα πέσεις στον σκουπιδότοπο του γηπέδου. Μεγάλη πληγή. Παίρνεις το δρόμο για την ακτή Χατζηβαγγέλη από τον κεντρικό δρόμο στην περιοχή Γαλανού, άλλος σκουπιδότοπος. Αν πεις και για τους κάδους μέσα στο χωριό, ακόμη χειρότερη κατάσταση. Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βούλα Παπαδοπούλου δεν προλαβαίνει να καταγράφει προβλήματα και διαμαρτυρίες δημοτών. Αν ρωτάτε τι κάνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Τσαμπάζης; Σας απαντώ ότι καλά είναι. Μια χαρά!

Χ.Μ.

Τα λένε στα σοβαρά;
Μετά τη χθεσινή ανταλλαγή «πυρών» Βενιζέλου - Σαμαρά (ο πρώτος δια του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, ο δεύτερος δια κύκλων του Στουρνάρα ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν παρουσίασε ισοδύναμα μέτρα), είναι βέβαιο ότι η σημερινή συνάντηση των τριών δεν θα γίνει με τηλεδιάσκεψη;
Μ.Μ.

Υπάκουος μαθητής
Ο Βενιζέλος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ο Σαμαράς άλλαξε στάση, από αντιμνημονιακός έγινε τώρα μνημονιακός, ενώ ο ίδιος σταθερά και πάντα μιλούσε για τα αναγκαία σκληρά μέτρα. Δεν θυμίζει λίγο συγγενή που γλύφει τον ηλικιωμένο θείο μπας και του πάρει την κληρονομιά; Όπου κληρονομιά, η εύνοια των εταίρων για τις επόμενες εκλογές.
Μ.Μ.

Εντάξει, λίγοι θα χάσουν
Σήμερα, πάντως, οι τρεις αρχηγοί δίνουν τα χέρια για τις περικοπές συντάξεων. Το ψαλίδισμα για τις συντάξεις 600 - 1.000 ευρώ αφορά σε 400.000 άτομα. Η περικοπή της κατώτατης του ΙΚΑ από 480 σε 360 ευρώ αφορά σε 300.000 συνταξιούχους. Η μείωση της κατώτατης του ΟΓΑ από 360 σε 330 ευρώ πλήττει πολλούς περισσότερους.
Μ.Μ.

Πόσο να αντέξει;
 Τελικά, περισσότερες πιθανότητες έχεις να πιάσεις πεντάρι στο τζόκερ, παρά να σου μείνει η σύνταξη απείραχτη πάνω από πέντε μήνες.
Μ.Μ.

Μαζεύονται…
Ο,τι φεύγει από τη ΝΔ το μαζεύει ο Καμμένος και ετοιμάζεται. Μετά τον Νικολόπουλο, άρχισε τις επαφές και με τον Βελλόπουλο που έφυγε από τον ΛΑΟΣ, αλλά στη ΝΔ δεν προσχώρησε.
Το ωραίο είναι ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε… ζαχαροπλαστείο
Μ.Μ.

Αυτός δεν στηρίζει;
 Ξεσπάθωσαν τα ΜΜΕ ότι ο Τσίπρας έδωσε κάλυψη στον υπό έλεγχο πρύτανη του ΑΠΘ Μυλόπουλο με τη συνάντηση που είχε μαζί του. Παραδόξως δεν είδα λέξη για τη συνάντηση που είχε μαζί του ο… υφυπουργός Παιδείας Παπαθεοδώρου, χρησιμοποιώντας μάλιστα κολακευτικά σχόλια για τον πρύτανη στη διάρκεια του κοινού τους γεύματος. Μήπως ο υφυπουργός δεν άδειασε τον υπουργό του; Μήπως ο πρύτανης έπαψε να είναι δακτυλοδειχτούμενος;
Μ.Μ.


Εγινε ανέκδοτο

Από την ώρα που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει στο Harvard πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Ένα χαρακτηριστικό ανέκδοτο που κυκλοφόρησε στο twitter με πολλές κοινοποιήσεις για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι το εξής: 
«Να μαζεύω μια ζωή λεφτά, να στερηθώ για να στείλω το παιδί μου να σπουδάσει στο Harvard και στο τέλος να το διδάξει πολιτικές επιστήμες ο Γιώργος;». 

Μ.Μ.

Η χτεσινή κατάληψη

του Δημαρχείου Βόλου

Επιτυχημένη η χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας. Μαζική η παρουσία τους στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου του Βόλου. Σωστή κι η στόχευσή τους. Δεν αντιπαλεύουν απλώς τα αποτελέσματα, πηγαίνουν πίσω στις ρίζες, στο προπατορικό αμάρτημα του Καλλικράτη και της μνημονιακής πολιτικής...

Φ.Τ.

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση σήμερα έξω από το Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, της ΠΑΣΕΒΕ, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και των Λαϊκών Επιτροπών της πόλης για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

…Οι υπόλοιποι συνδικαλιστικοί και λοιποί φορείς της περιοχής πού είναι; Ή μήπως στο Νοσοκομείο Βόλου και γενικότερα στην Υγεία τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα;

Φ.Τ.

Ο Διοικητής και ο Εισαγγελέας

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου χτες υπονόησε ότι μέσα στο Αχιλλοπούλειο υπάρχουν λυμεώνες του δημοσίου χρήματος. Είπε επί λέξει: «Ας μας απαντήσουν επιτέλους κάποιοι, πού κατευθυνόταν ποσό 10,8 εκατ. ευρώ ετησίως;»!!!

…Εάν όμως υπάρχει τέτοιο θέμα, κύριε Διοικητά, γιατί δεν καταφύγατε ήδη στον εισαγγελέα;

Φ.Τ.

Σαμαροβενιζέλος

Τα ισοδύναμα του… Ζαππείου «δείχνει» το ΠΑΣΟΚ για τα δισ. που λείπουν από το νέο πακέτο μέτρων. Την πολιτική του… ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν κυβέρνηση, επικαλείται η Νέα Δημοκρατία.

…Παίζουν το σύστημα καλός - κακός αστυνόμος στην πλάτη μας. Ο εξολοθρευτής υπηρεσίας Αντ. Σαμαράς το παίζει Βενιζέλος, ο απελθών εξολοθρευτής Βενιζέλος το παίζει Σαμαράς, οι Καψήδες κι οι Ντερμπεντέρηδες αναλαμβάνουν να διαφημίσουν το έργο και χάσκει το μέγα πανελλήνιο. Εκεί όμως που έχει σημασία, στα παρασκήνια, τίποτα δεν αλλάζει. Ο Σαμαροβενιζέλος βυσσοδομεί.

Φ.Τ.

Πυροτέχνημα

Θα συλλαμβάνονται, λέει, κι οι βουλευτές που διαπράττουν κακούργημα. Μάλιστα, κύριε Δένδια μου, αλλά πρώτα πρέπει ν’ αλλάξεις το Σύνταγμα.

…Κακά τα ψέματα. Η κυβέρνηση έριξε ένα πυροτέχνημα για να δείξει ότι προτίθεται στα σοβαρά να τα βάλει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που μετέφρασαν τη βουλευτική ιδιότητα σε εγκληματικές πράξεις μετ’ ασυλίας. Έτσι φαντάζεται ότι θα καταλαγιάσει την ανησυχία που εκδηλώνεται από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία για τους απηνείς διώκτες των… εχθρών της πατρίδας με τα ρολόγια, τα παιδικά παιχνίδια και τα κουκλάκια!!!

Το μείζον όμως με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι η ασυλία τους από ένα μέρος της κοινωνίας, όχι η βουλευτική. Επ’ αυτού, η κυβέρνηση με το έργο της συμβάλλει στη διεύρυνση της επιρροής της Χρυσής Αυγής, πριμοδοτώντας έμμεσα τις έκνομες «δραστηριότητες» των βουλευτών της, τους οποίους τάχα θέλει να… αντιμετωπίσει!

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=