Μόνος και έρημος…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-19, 13:37:25
Μόνος και έρημος…

Σε άλλες στήλες της εφημερίδας μας δημοσιεύεται δήλωση του μοναδικού, πλέον, γιατρού με την ειδικότητα του ωτορινολαρυγγολόγου, που υπάρχει σε ολόκληρο το Νοσοκομείο Βόλου. Του κ. Μοσχοτζόπουλου. Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα. Με ένα μόνο γιατρό δεν βγαίνει με τίποτα η δουλειά. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Όπερ σημαίνει ότι αν σας κάτσει κάποιο κόκαλο από ψάρι στο λαιμό μη χάνετε χρόνο. Κατευθείαν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Άλλωστε συνολικά το Γενικό και το Πανεπιστημιακό της Λάρισας έχουν συνολικά 11 ΩΡΛ, όταν σε ολόκληρη τη Μαγνησία υπάρχει μόνον ένας…

Αρνηση

Μεγάλη εταιρία με σχολικά είδη που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό αρνήθηκε να μας δώσει χορηγία, επικαλούμενη ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα ανάλογα αιτήματα που έχει από φορείς της περιοχής μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Τάδε έφη χθες ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Απόστολος Παντσάς, με αφορμή τη συγκέντρωση σχολικών ειδών που έγινε από το Δήμο Βόλου, προκειμένου τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν να διανεμηθούν σε άπορους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου. Και να φανταστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη εταιρία όλα τα είδη σχολείου που προσφέρει στους πελάτες της τα προμηθεύεται σε εξευτελιστικές τιμές, ανά τεμάχιο, καθώς τα εισάγει από Κίνα…

Βρήκαν ευκαιρία

…Με όσα συμβαίνουν πάντως τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Βόλου, αξίζει να σταθούμε σε δύο επισημάνσεις που γίνονται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο της Υγείας. Η πρώτη ότι τρίβουν τα χέρια τους πολλοί γιατροί στο Πανεπιστημιακό (γιατί άραγε;) και το δεύτερο ότι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλίας έχουν διπλασιάσει τα έσοδά τους τον τελευταίο χρόνο.

Το ΣΔΟΕ

Ενημερωτική συγκέντρωση των αντρών του ΣΔΟΕ χθες το πρωί στο Βόλο, από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που εδρεύει στη Λάρισα. ενόψει των εξορμήσεων των κλιμακίων των αντρών της υπηρεσίας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη έγιναν ερωτήσεις αν διερευνώνται και τα περιουσιακά στοιχεία αιρετών της Αυτοδιοίκησης και βουλευτών από τη Μαγνησία. Η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική, όπως αρνητική ήταν η απάντηση και για τη Λάρισα…


Το μαρτύριο

της σταγόνας

Το μαρτύριο της σταγόνας σε όλα τα επίπεδα. Από μέρα σε μέρα πάνε οι ανακοινώσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση, από μέρα σε μέρα και η κλήρωση του πρωταθλήματος, μπας και δούμε λίγη μπάλα για να ξεχάσουμε…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αιχμές…

Αιχμές με αφορμή τη μετάβαση στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ άφησε χθες η διοίκηση του ΕΚΒ με αφορμή το γεγονός ότι ζητήθηκε με το πρόσχημα της αυξημένης συμμετοχής και επιπλέον λεωφορείο από το ΕΚΒ λίγες ώρες πριν την κινητοποίηση. «Το ΕΚΒ είναι θεσμός και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως ιμάντας κανενός κόμματος ή βουλευτή» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ενημερώνοντας το συμβούλιο για το θέμα και τονίζοντας ότι «όποιος θέλει να κάνει κομματική συγκέντρωση θα πρέπει να βάλει και το χέρι στην τσέπη. Δεν θα παρέχει άλλοθι σ’ αυτό το ΕΚΒ που συμμετείχε στην κινητοποίηση. Πιο «προχωρημένος» ο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρθηκε κατά της πρακτικής του, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν «να μεταφέρει το Ε.Κ. τους οπαδούς του κόμματος».

Β.Κ

Πεδίο μάχης…
Σε πεδίο μάχης εξελίχτηκε χθες η συνεδρίαση του ΕΚΒ μεταξύ πλειοψηφίας και ΔΑΣ- ΕΣΑΚ με αφορμή την ανακοίνωση για το κλείσιμο του 902. Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΕΣΑΚ ζήτησαν το λόγο από τον πρόεδρο του ΕΚΒ γιατί εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αποδοκιμαζόταν το ΚΚΕ… και εκεί έγινε ο χαμός. «Οι απολύσεις είτε είναι πράσινες, είτε είναι μπλε είτε είναι κόκκινες είναι απολύσεις και θα πρέπει να καταγγέλλονται» σημείωσε ο κ. Παπαδημόπουλος, που όμως απάντηση σε αυτό δεν πήρε… ούτε στο περί εθελοντικής εργασίας…σύμφωνα με την Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Β.Κ

Αλλα λόγια

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΕΣΑΚ ήταν από νωρίς έξω φρενών για το θέμα αυτό και φάνηκε από τις τοποθετήσεις κυρίως των Μιχ. Τριανταφυλλίδη και Κων. Στεργίου, που «ενοχλήθηκαν» διότι το μόνο Ε.Κ. που ασχολήθηκε με τον 902 είναι του Βόλου, διότι όπως ανακάλυψαν «εκτελεί συμβόλαια» αντικομμουνισμού και επιτίθεται «χυδαία» στο ταξικό κίνημα. Για την τύχη των απολυμένων ωστόσο καμία κουβέντα… Έριξαν την μπάλα στην κερκίδα με τα γνωστά μότο περί εργοδοτικού συνδικαλισμού, περί βρώμικου πολέμου στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα. Όλα αυτά βέβαια έχουν την αφετηρία τους στο επικείμενο συνέδριο… αλλά και στις πρόσφατες εκλογές όπου η παραπάνω λογική του αντικομμουνισμού… δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής από το λαό.

Β.Κ

Φονικό

για το νερό;

Διαμαρτυρίες καταγράφονται συνεχώς στην περιοχή Αγίου Γεωργίου - Κήπια Ανακασιάς για τον τρόπο διανομής του νερού. Οι άνθρωποι εκεί διαθέτουν κήπους ή μικρούς μπαξέδες και η υδρονομή είναι μια αναγκαία διαδικασία για να τους συντηρήσουν. Ορισμένοι κάτοικοι νιώθουν ριγμένοι έναντι κάποιων άλλων από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Υπάρχουν διακρίσεις;

Πάντως να θυμίσουμε σε όσους είναι «φρέσκοι» και αντιμετωπίζουν ελαφρά το θέμα ότι στην περιοχή πριν 8-9 χρόνια είχε γίνει φονικό για το νερό!

Χ.Μ.

Γιατί να αλλάξουμε;    

Μια χαρά τα είπε ο Βενιζέλος χθες στους βουλευτές του. Όπως είπε, φεύγουμε άμεσα από το πρωτογενές έλλειμμα και πάμε για πρωτογενές πλεόνασμα. Απόδειξη, είπε, της ορθότητας των οικονομικών μέτρων.

Θα πρόσθετα, η επιτυχία ήρθε χωρίς να κυνηγήσουμε τους φοροφυγάδες, χωρίς να επιστραφούν τα κλεμμένα και δίχως να επαναπατριστούν τα κεφάλαια που βγήκαν στο εξωτερικό. Οπότε γιατί να αλλάξουμε μία συνταγή που έφερε αποτελέσματα;

Μένει να δούμε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν.

Μ.Μ.

Αρχισαν να μετρούν

Γιατί στη ΔΗΜΑΡ κάποιοι άρχισαν να το ξεκόβουν ότι τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να τα ψηφίσου; Ενδεχομένως να έχουν μείνει με τις παλιές κομματικές ατζέντες, που είχαν τις παλιές κόκκινες γραμμές. Εκείνες που είχαν αποδειχθεί χρήσιμες στις εκλογές.

Μ.Μ.

Οριοθετήσεις…

Κάτι σαν «διμέτωπο» θύμιζε ο προσδιορισμός των μετώπων αντιπαράθεσης του ΠΑΣΟΚ, όπως το παρουσίασε χθες ο Βενιζέλος. Στον αντίποδα της επιλογής συμπόρευσης με τη ΔΗΜΑΡ και κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ (με ορίζοντας τετραετίας όπως ζήτησε), είπε ότι το μέτωπο αντίθεσης είναι εξ αριστερών ο ΣΥΡΙΖΑ και εκ δεξιών η Χρυσή Αυγή.

Σωστό. Πρώτα χτυπάς αυτούς που είναι από πάνω σου σε εκλογικά ποσοστά.

Μ.Μ.

Μπορούν

να ηρεμήσουν

Αγωνία τέλος. Δεν αλλάζουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως προέκυψε έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέτζος, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης, και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Στ. Αγγελούδης) και της ΔΗΜΑΡ (Δ. Χατζησωκράτης).

Οι διοικητές ίσως μπορέσουν τώρα να δουν ότι πίσω από τους θετικούς αριθμούς που επιδιώκουν υπάρχουν οι αρνητικές επιπτώσεις για τους ασθενείς και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων που διοικούν.

Μ.Μ.

Το λόμπι του νερού

Ισραηλινή εταιρία και γνωστή πολυεθνική ζήτησαν τα νερά του Αγίου Βλασίου, όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρώην Αντιδήμαρχος Αρτέμιδος Ν. Νομικός.

…Να ’ναι αυτό το λόμπι του νερού; Να είναι άλλο; Τι θα γίνει, κύριε Σκοτινιώτη, θα μαδάνε τη μαργαρίτα οι Βολιώτες για να το βρουν; Δεν αισθάνεστε την υποχρέωση να πείτε στους δημότες σας ποιοι εποφθαλμιούν τα νερά του Βόλου, εσείς, ο Δήμαρχος της πόλης, που προχτές ακόμα καταγγέλλατε το λόμπι του νερού, γενικά όμως κι αόριστα;

Φ.Τ.


Ουδεμία ασφάλεια

Καταπέλτης ο ωτορινολαρυγγολόγος του Νοσοκομείου Βόλου Π. Μοσχοτζόπουλος: Από τους πέντε ΩΡΛ που προβλέπονται, υπηρετεί στο Νοσοκομείο μόνον ένας. Ο οποίος εργάζεται το πρωί σε εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία και κάθε βράδυ… εφημερεύει! Το αποτέλεσμα; «Δεν ενέχει ουδεμία ασφάλεια για τον άτυχο ασθενή που θα δεχθεί ιατρική πράξη από έναν εξουθενωμένο ιατρό», λέει ο κ. Μοσχοτζόπουλος!

… Αυτό που έχουμε δεν είναι μια υποχώρηση της πολιτικής έναντι της οικονομίας, αλλά μια πολιτική δια της οικονομίας των λίγων και ισχυρών. Στο βωμό της θυσιάζεται ακόμα και η Υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Φ.Τ.

Αμφότεροι ικανοποιημένοι

Ο Αντ. Σαμαράς συναντιέται με τον δοτό Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Ο Μ. Μόντι θα του εκφράσει τη συμπαράστασή του και τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αρκεί να συμμορφωθεί προς τις δεσμεύσεις. Ο Αντ. Σαμαράς θα δηλώσει την πλήρη του προσήλωση στο μνημόνιο και το αντάλλαγμα που θα ζητήσει θα είναι η περιβόητη επιμήκυνση, παρότι αυτή αποτελεί συμβατική υποχρέωση των «φίλων και συμμάχων» μας από το δεύτερο μνημόνιο.

…Αμφότεροι ικανοποιημένοι. Κι ο εφημερεύων πρωθυπουργός του μνημονίου και ο άγιος τραπεζιτών και τοκογλύφων.

Φ.Τ.

Εγγενής δυσχέρεια

Ο Αντ Σαμαράς μπορεί να σπεύδει να συναντηθεί με τους Ιταλούς, απέφυγε όμως να συναντηθεί με τους… Έλληνες στη Θεσσαλονίκη, για να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη πολιτική.

…Υπήρχε βέβαια μια εγγενής δυσχέρεια. Τι να πει; Για το… αναπτυξιακό του όραμα, που όπως ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά θα σώσει τη χώρα και τον λαό από την καταστροφή που φέρνουν οι λάθος συνταγές και τα θανατηφόρα φάρμακα; Λέγονται αυτά; Δε λέγονται!

Φ.Τ.

Κουράγιο, σύντροφοι!

Μέχρι την Κυριακή θα έχει κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων, μας διαβεβαίωσε χτες ο Στουρνάρας. Ο Κουβέλης ερωτήθη; Ο κατά Καψήν και Πρετεντέρη ευφυής Μπένι;

…Κουράγιο, σύντροφοι της Αγίας, Ομοουσίας, Τριαδικής ημών Συγκυβερνήσεως! Κρατήστε και καμιά κόκκινη γραμμή! Μην τις πηδάτε όλες μαζί!

Φ.Τ.

Ευρωπαϊκές

προδιαγραφές!

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που ειλικρινώς το θεωρώ απαράδεκτο. Στις 29 Αυγούστου ταξίδεψα για την Αλόννησο με το καράβι. Στην αρχή του ταξιδιού, όπως γνωρίζετε, έπαιξε ένα βίντεο που μιλάει για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που πληροί το σκάφος για την ασφάλεια των επιβατών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως, καθώς αποπλεύσαμε από το λιμάνι της Σκιάθου, στο μεγάφωνο ζητούσαν ανάμεσα στους επιβάτες κάποιον γιατρό να προσέλθει στην υποδοχή του πλοίου, γιατί κάποιος άλλος επιβάτης παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Αυτό με κάνει να διερωτώμαι εάν αυτές είναι οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας. Τότε είναι να «γελάμε» και σας αναφέρω ότι εγώ είμαι ΑΜΕΑ και μόνο ασφαλής δεν ένιωθα από εκεί και πέρα.

Σχόλιο από την

αναγνώστρια Κ.Π.Χ.


Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=