ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξερολούκουμο

ξερολούκουμο-185163

Ξερολούκουμο

Επιμένουν οι εργαζόμενοι ότι τη ΔΕΥΑΜΒ τη βλέπουν σαν… ξερολούκουμο οι ιδιώτες. Όταν τους αντιτείνεις ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε υποστηρίζουν ότι τα σχέδια ιδιωτικοποίησης χρονολογούνται εδώ και χρόνια, όταν κάποιοι συζητούσαν τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών στον ήλιο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Κυρίως η ισορροπία

Ξεσπάθωσαν τα αριστερά παπαγαλάκια, όμως αυτή η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει και κυρίως ξέρει πώς να κρατάει την ισορροπία. Για κάθε επάγγελμα που ανοίγει, φροντίζει να κλείνει και ένα από τα ανοιχτά…

Μ.Μ.

Πάνε για υπερωρίες

Με τούτα και με κείνα, πάντως, στο προεδρείο της Βουλής μαζεύτηκαν περισσότερες δικογραφίες για βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά σχέδια νόμου. Ακόμη δύο στάλθηκαν χθες με το ερώτημα της άρσης ασυλίας.

Μ.Μ.

Να το προλάβουμε

Τελικά αξίζει να δουλεύομε μέχρι τα 67 για να πάρουμε σύνταξη. Έστω και μόνο για να δούμε να γίνεται πράξη η μεγάλη εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι «μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες και τις περικοπές». Να προλάβουμε να τα πάρουμε πίσω, βρε αδελφέ.

Μ.Μ.

Θα μείνει η καρδάρα;

Σήμερα μιλάει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να φρόντισε να απουσιάζουν σε αποστολή στο εξωτερικό ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης. Μπορεί να τους ζητήσει δήλωση κανένας δημοσιογράφος και οι αθεόφοβοι να την κάνουν…

Μ.Μ.

Με πυγμή

Πιάσαν δουλειά οι μαραγκοί από χθες στο Μαξίμου. Επισκευάζουν το τραπέζι των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών που ράγισε όταν χτύπησε το χέρι ο Κουβέλης επιμένοντας στις κόκκινες γραμμές του.

Μ.Μ.

Αντιπροσωπευτικά

Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για τα ανοιχτά μέτωπα στα εργασιακά, συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. όπως πληροφορείται η στήλη, στην επιτροπή θα μετέχουν οι Μαζούχ, Τόμσεν και Ράιχενμπαχ, με πρόεδρο τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ.

Μ.Μ.

Στο σκοτάδι

Στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασε το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, οπότε ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση. Καλού – κακού προμηθευτείτε φακούς και σπαρματσέτα.

Μ.Μ.

Κάποιοι το ’χουν «τούμπανο»

Η διακύμανση των τιμών στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο δείχνει ότι μάλλον επίκειται «τραπεζικός γάμος». Ίσως εξηγείται έτσι και η πρόσφατη παρέμβαση από τράπεζα στην ανάλυση των οικονομικών μας. Η κυβέρνηση νομίζει ότι το ’χει κρυφό αλλά κάποιοι μάλλον κινούνται με βάση τις πληροφορίες τους.

Μ.Μ.

Σαν τσουνάμι

Εχω μερικές φορές την αίσθηση ότι τα προβλήματα έρχονται επάνω μου σαν… τσουνάμι. Ομολογία από Αντιδήμαρχο του Βόλου που δέχεται ότι η καθημερινότητα… γκριζάρει το προφίλ του έργου που παράγει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Οριακές αλλαγές

Οριακές θα είναι οι αλλαγές στις θέσεις των Αντιδημάρχων, αν κρίνουμε από τις συζητήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι. Ένας Αντιδήμαρχος πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει τη θέση του, ένας πρέπει να ετοιμάζεται να πάρει θέση, ενώ ένας τρίτος μάλλον προορίζεται για άλλο πόστο.

Συνάντηση

Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούν τα μέλη της Επιτροπής με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης. Στον πυρήνα της συζήτησης η δημιουργία μίας ενιαίας Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ή δύο ξεχωριστών Διευθύνσεων. Μία για τη συντήρηση και λειτουργία των Δικτύων και μία για τη Μελέτη και ατασκευή των έργων.

Η ανεργία

Εκατό αιτήσεις για πέντε θέσεις καθαριστριών υποβλήθηκαν στο Δήμο Βόλου. Είπε κανείς τίποτα για την ανεργία στην πόλη;

Η κομματική ταυτότητα

Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο γνωστός λαχειοπώλης Γιάννης Ζαχαρογιάννης, ο οποίος προτίθεται να προχωρήσει σε απεργία πείνας επειδή δεν βρίσκει μία απασχόληση για λίγα ένσημα. Ο Γιάννης κάνει λόγο για πολιτική δίωξη, επειδή, όπως τονίζει, έκαψε την κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές, κατά την έλευση της Μιλένας Αποστολάκη στη Νέα Ιωνία.

Συγνώμη

Εκ παραδρομής στο χθεσινό ρεπορτάζ για το ΘΕΟΞΕΝΙΑ και ενόψει αναμονής της απάντησης του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη από το Δήμο Βόλου, δημοσιεύθηκε η φωτογραφία από το ξενοδοχείο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ της Πορταριάς, που φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Δέσποτα ελέησον

Κύριε διοικητά…
Πρέπει να σας πως ότι δημοσιογραφικά στηρίζω το έργο της διοίκησης για νοικοκύρεμα του Νοσοκομείου Βόλου, άσχετα αν ορισμένες φορές διαφωνώ κάθετα με τη μεθοδολογία σας. Μεγαλύτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι έχετε πετύχει ορισμένα σημαντικά, κυρίως οικονομικής υφής, αποτελέσματα. Επιτρέψτε μου όμως να επαναφέρω το ερώτημα που έθεσα δημοσίως προ ημερών και απάντηση από εσάς, τον άτεγκτο, που τίποτα -και καλώς- δεν αφήνετε να πέσει κάτω, δεν έλαβα. Πιθανώς να διέφυγε της προσοχής σας, αν και γνωρίζω ότι λεπτομερώς διαβάζετε τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πρόσωπό σας και το Νοσοκομείο, ως υποχρεούστε.

Επαναδιατυπώνω λοιπόν το ερώτημα: «Ο θάλαμος 409 της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, για τον οποίο πλήρωσε αδρά ο Έλληνας φορολογούμενος, λειτουργεί; Αν όχι, για ποιο λόγο δεν λειτουργεί;». Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…

Χ.Μ.

Εργολαβία… σκούπα

Μάλιστα! Επιτέλους! Τέλος στις κακόβουλες φήμες, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στη Μαγνησία θα πραγματοποιηθεί κανονικά!
…Γιατί με το πρόγραμμα «εργολαβία – σκούπα» για τον Περιφερειακό να μην μπορούμε να πούμε το ίδιο;

Φ.Τ.

Μόνο για… Ελληνες

Αίμα μόνο για… Έλληνες δόθηκε από τη Χρυσή Αυγή και στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η περίπτωση το αίμα να δίνεται για ανθρώπους δεν ανήκει στην «πολιτική» κουλτούρα σας, έτσι δεν είναι λεβέντες;
…Μια «πολιτική» κουλτούρα στην οποία δεν χρειάζεται να σκεφτείς, μόνο να στοιχηθείς.

Φ.Τ.

Κύριε ελέησον!

Η ποινή που επιβλήθηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος στον παπά – Γιώργη του Αγίου Βλασίου φέρνει στο προσκήνιο μια θεωρία κατά την οποία όχι μόνο η εξουσία του Δεσπότη αρνείται το ηθικό δικαίωμα στην ίδια την κοινωνία του Αγίου Βλασίου να αυτοκαθορίζεται ζητώντας, επί παραδείγματι, τον παπά της, αλλά διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό της, αντί να το σέβεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ως δώρο που δίνεται από μια θεία δύναμη, μιας και μιλάμε για παπάδες.

Φ.Τ.

Και εγένετο φως…

Το κλίμα συνεχώς βελτιώνεται στο εξωτερικό, γιατί απλούστατα επιδεινώνεται στο εσωτερικό! Μπράβο η Μέρκελ, μπράβο ο Σόιμπλε, μπράβο ο Γιούνκερ, μπράβο η Λαγκάρντ…
Όπως είπε κι ο λάτρης της δημοκρατίας Άδωνης, σε λίγους μήνες θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ.

Φ.Τ.

Και το φως δεν είναι για μας…

Το φως του Άδωνη, της Μέρκελ, της Λαγκάρντ, της τριαδικής ημών συγκυβερνήσεως θα επιπέσει, λέτε, στον άνεργο, τον φτωχοποιημένο, τον εξαθλιωμένο λαό μας ή στους λίγους φραγκάτους πολυπράγμονες της καθ’ ημάς επικρατείας, αφού πρώτα κορέσουν τον αδηφάγο τους πυλώνα οι ξένοι; Θα σωθεί η λεηλατούμενη πατρίδα μας από τους έχοντες και κατέχοντες τον Πλούτο και την Ενημέρωση ή θα σωθούν εκείνοι που τη λεηλατούν;
…Θα ήταν λάθος να μιλάμε για τη δική μας σωτηρία με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Θα ήταν σωστό να μιλάμε για τη σωτηρία των άλλων.

Φ.Τ.

Η τρόικα ζητάει αίμα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης το είπε χτες πολύ παραστατικά: «Η τρόικα ζητάει αίμα».
…Αν αναφερόμαστε στον Ρουπακιώτη, δεν είναι προς επίρρωση του προηγουμένου ισχυρισμού μας. Είναι για να πούμε ότι, αν πραγματικά ο ελληνικός λαός δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αν δεν εμπιστευτεί τις δυνάμεις του ώστε ν’ αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, τότε το φως του Άδωνη θα μας αποτελειώσει.

Φ.Τ.

Βρε, τα… παιδιά!

Από τον Ιούλιο ήξεραν στη Βουλή ότι μένουν κλειστοί οι λογαριασμοί βουλευτών στην… Ελβετία, αλλά όχι μόνο τηρούσαν αιδήμονα σιγή, αλλά έκαναν κι επικοινωνιακά παιχνίδια με το θέμα!!!
…Διαφορετική πολιτική συμπεριφορά δεν θα περιμέναμε από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, ούτε από τους αρχάγγελους της λιτότητας Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.
Αλλά βρήκαν και τα κάνουν, μιας κι έχουν απέναντί τους μια αντιπολίτευση παλαιών προδιαγραφών, διστακτική, «μακράς διαδρομής», σιωπής και ώριμου φρούτου.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου