Με πολιτικές θέσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-14, 13:52:37
 Με πολιτικές θέσεις

Μαθαίνω ότι αύριο στη ΔΕΘ ο Τσίπρας δεν θα παρουσιάσει κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως ίσως περιμένουν πολλοί. Σε πολιτικά θέματα θα κινηθεί σύμφωνα με το περίγραμμα που συζητήθηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία. Με τους πέντε άξονες για την ανάπτυξη και τη θέση να μην πληρωθούν οι τόκοι των δανείων να κυριαρχούν.

Μ.Μ.

Πάει ο ύπνος μας

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από τότε που άκουσα ότι πρέπει να πάρουμε τα νέα μέτρα ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι, έχω χάσει τον ύπνο μου.

Μ.Μ

Και ποιος πληρώνει;

Αντε, να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια μας για να πάρουμε σύνταξη. Εσείς θα βρείτε ποιος θα μας πληρώνει μέχρι τότε;

Μ.Μ.

Αλλος εισπράττει

Το νέο σύστημα πέτυχε, λέει ο ΕΟΠΥΥ με βάση τα στοιχεία, καθημερινά 350.000 άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο στα πενταψήφια νούμερα για να κλείσουν ραντεβού με γιατρούς. Αυτό σημαίνει 350.000 ευρώ την ημέρα για τους ιδιώτες που έχουν τις τηλεφωνικές γραμμές. Σωστό;

Μ.Μ.

Ξεθώριασε η μπογιά

Ηθελα να ’ξερα από πού αγόρασαν αυτή την ψευτομπογιά και έβαψαν τις κόκκινες γραμμές τους στη ΔΗΜ.ΑΡ (κυρίως) και στο ΠΑΣΟΚ. Ξεθώριασε κιόλας…

Μ.Μ.


Ενας κι ένας

Να με συμπαθάτε, αλλά αυτούς που στέλνουμε ως εκπροσώπους στο ΔΝΤ, τους περνάει από ειδική οντισιόν η εκάστοτε κυβέρνηση; Μια ο Ρουμελιώτης, μια ο Κατσάμπας, μας βγάζουν ειδήσεις κάθε φορά.

Μ.Μ.

Κουβέντα…

Για την ταμπακιέρα κουβέντα από το ΚΚΕ. Μακροσκελή ανακοίνωση - απάντηση στο ΕΚΒ για το κλείσιμο του 902 και αφού σε αυτή… μιλά για «τσιράκια των εργοδοτών, για αντικομμουνιστές… κ.α. επιτιθέμενο στο ΕΚΒ, δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να πει κάτι για το «έγκλημα» και τους δεκάδες εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι του Περισσού που έμειναν χωρίς δουλειά και προς το παρόν το ΚΚΕ τους συμπεριφέρεται με «τσάι και συμπάθεια».

Β.Κ

Κομματικές

παρωπίδες

Μπορεί να βολεύει συνδικαλιστικά -εάν έτσι νομίζουν ορισμένοι- στο Σύλλογο Καθαριστριών να παραποιεί την αλήθεια, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ένσταση για τις εκλογές του Συλλόγου κατέθεσαν μέλη του σωματείου τους και όχι το ΕΚΒ. Και μάλιστα οι εκλογές ακυρώθηκαν με απόφαση του Δικαστηρίου και τώρα το σωματείο λειτουργεί με προσωρινή Διοίκηση, γεγονός που σημαίνει ότι έστω και εμμέσως έχει αποδειχθεί τον «λάθος τρόπο» που διεξήχθησαν οι εκλογές. Όχι τίποτα άλλο, αλλά με αυτά που γράφονται και ακούγονται κάποιοι ντε και καλά θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε… Μόνο που οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ…» γνωρίζουν για κακή τύχη όσων επιμένουν να μπερδεύουν το συνδικαλισμό με τις κομματικές παρωπίδες.

Β.Κ

Η αστυνόμευση

της Νέας Αγχιάλου

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Απ. Αλαμάνα επισκέφθηκε χθες ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος, στον οποίο έθεσε το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή της αρμοδιότητάς του. Η συνάντηση των δύο αντρών θα επαναληφθεί μέσα τις επόμενες μέρες, καθώς τη στιγμή της συνάντησης ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή μας είχε… τρεχάματα.

Μία άλλη άποψη

Υπάρχει και μία άλλη άποψη που εκφράζεται από αναγνώστες, αναφορικά με τη διήμερη κινητοποίηση των Δήμων, όπου δεν λειτούργησαν όλες οι δομές του Δήμου Βόλου, με αποτέλεσμα οι γέροι να μην μπορούν να επισκεφθούν τα ΚΑΠΗ, οι γονείς να μην μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς κ.α. Η κινητοποίηση, όπως υποστηρίζουν Βολιώτες, θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όλοι μαζί, συνεπικουρούμενοι από τους χιλιάδες ωφελούμενους ( άτομα της Τρίτης Ηλικίας, Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες κ.α.), να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο. Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε οι ίδιοι συμπολίτες, ο Δήμος θα εξοικονομούσε 300.000 ευρώ και με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν δράσεις του κοινωνικού τομέα που υποχρηματοδοτούνται.

Πού είναι

οι κάδοι;

Εδώ και μήνες, από τις αρχές του χρόνου, ακούμε για νέους 250 κάδους απορριμμάτων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου και κάδους δεν βλέπουμε, με αποτέλεσμα να παραμένει τραγική η εικόνα στην πόλη, καθώς οι κάδοι είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Τώρα ο νέος φιλότιμος προϊστάμενος αποκομιδής που τοποθετήθηκε στην υπηρεσία, μετά τις τελευταίες μετακινήσεις υπαλλήλων, λέει ότι οι 8μηνίτες που εδώ και μέρες ανέλαβαν υπηρεσία, δίνουν τη δυνατότητα στην υπηρεσία να συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία καθαρισμού των κάδων, η αποφορά των οποίων επιδεινώνει την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη.

Οι συνδέσεις

με το δίκτυο

Αυξάνονται καθημερινά οι συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης της Πορταριάς και της Μακρινίτσας. Είναι μία θετική εξέλιξη, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί στις δύο παραπάνω περιοχές και που είναι ακόμη αισθητά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που πληρώνουν οι καταναλωτές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Δε νομίζω,

«σύντροφε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει λάβρος κατά του έργου εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Μια θέση που διαμορφώθηκε όταν το κόμμα είχε απήχηση της τάξεως του 5%. Είναι βέβαιοι όσοι με πάθος υποστηρίζουν και σήμερα την ίδια θέση ότι ο αγροτικός κόσμος που τους επέλεξε στις τελευταίες εκλογές σε πρωτοφανή ποσοστά για το κόμμα τους, συμφωνεί σε μια τόσο κάθετη θέση για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά στο μέλλον του αγροτικού κόσμου; Βεβαίως τα στελέχη τα ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνουν ότι δεν χαϊδεύουν αυτιά στο συγκεκριμένο θέμα. Πλην όμως, είναι λαϊκισμός να αξιοποιηθούν εν τέλει τα δισ. που καλώς ή κακώς πλήρωσε ο ελληνικός λαός για το συγκεκριμένο έργο που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%; Δε νομίζω «σύντροφε»…

Χ.Μ.

Βάσανα και… βάσανα

Για τα βάσανα των πολιτών του Δήμου Βόλου εξ αιτίας της ανυπόφορης βρωμιάς που κατακλύζει τον Δήμο έχουμε γράψει πολλές φορές.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα βάσανα των εργατών καθαριότητας, που υπερβάλλοντας εαυτόν φτάνουν να αδειάζουν τα σκουπίδια με τα… χέρια, επειδή οι κάδοι είναι χαλασμένοι και δεν μπορεί το σύστημα ανύψωσης του απορριμματοφόρου να τους σηκώσει!!!

(Η φωτογραφία είναι από την αποκομιδή σκουπιδιών στην Αγριά).

Φ.Τ.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

SOS!!!

Αμεση σύγκληση ανοικτής Συγκλήτου για να αποφανθεί αν το Π.Θ. μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί υπό τις παρούσες συνθήκες ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

…Αυτή δεν είναι απλώς η φωνή μέσα στην καταιγίδα στην οποία πνίγονται όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Είναι επίσης, υπό προϋποθέσεις, το χέρι που μπορεί να εξαλείψει τα ίχνη του κακού που διαπράχθηκαν σ’ αυτήν.

Φ.Τ.

Αλόννησος, SOS!!!

Τέσσερα νησάκια της Αλοννήσου στο σφυρί! Στον αέρα το Θαλάσσιο Πάρκο! Έντονη η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής!

…Δυο πολύ πολύ άσχημες εξελίξεις για το νησί και τη Μαγνησία οι δύο πρώτες. Και μια παρήγορη. Η αντίδραση των Αλοννησιωτών.

Φ.Τ.

Καιάδας

Τι διαμαρτυρόταν χτες ο Παραολυμπιονίκης μας; Τι διαδήλωναν οι άνθρωποι με αναπηρία; Μήπως συγκινηθούν η κυβέρνηση κι η τρόικα; Εδώ αυτοί λίγο ακόμα και θα συγχωνεύσουν τα Νοσοκομεία σε επίπεδο… Περιφέρειας! Ένα στη Θεσσαλία και πολύ μας πέφτει! Κι αν δεν πιάσουν το στόχο, φορολογούν τα ΑΜΕΑ κι απ’ όσους δεν πληρώσουν… κατάσχουν τα καροτσάκια τους!

…Φτάσαμε λοιπόν σ’ αυτό το σημείο. Να μας λέει η μνημονιακή εξουσία ότι πρέπει να θυσιαστούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για να γλυτώσουμε απ’ τα χειρότερα. Να αποδεχτούμε ότι η πτώση τους στον Καιάδα είναι απαραίτητη για το… καλό μας. Κι ό,τι έχει απομείνει από την οργανωμένη μας κοινωνία να μην αντιδρά.

Φ.Τ.

Ο θρίαμβος της συγκυβέρνησης

Συνεχίζονται οι συσκέψεις Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. Οσονούπω ανακοινώνεται το πακέτο των 11,5 δισ., χαίρονται η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε, μας δίνουν τα 31,5 δισ. της επόμενης δόσης, η Ελλάς παραμένει στην Eurozone, παίρνουν τα λύτρα οι ξένοι κι οι ντόπιοι τραπεζίτες, πληρώνονται τα λαμόγια κι οι εργολάβοι, εξασφαλίζουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα η Γερμανία κι η Γαλλία, αφοπλίζεται ο Τσίπρας, εξαφανίζεται η Αλέκα, ο Βενιζέλος διατηρεί το μερικόν ΠΑΣΟΚ, ο Κουβέλης επανακτά τις αμυδρές του ελπίδες περί επανάκαμψης της ΔΗΜΑΡ, ο Γιωργάκης κι ο Παπακωνσταντίνου απαλλάσσονται πάσης ευθύνης για τα μνημόνια, οι μεγαλοφοροφυγάδες ξαναβγάζουν τα κλεμμένα στην Ελβετία, παραχωρείται η διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων σε βελγική τράπεζα, ο Μπαρόζο αγοράζει τη Λήμνο, η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει το υπουργείο Καταστολής και Καθαριότητος κ.τ.λ.

…Η έκθεση αυτής της οπτικής γωνίας αναδεικνύει μερικούς από τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής, οι οποίοι θα μπορούσε να είναι πιθανοί. Από τα συμφραζόμενα ο όρος ελληνική μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια εκτελεστική εξουσία που αρνείται το δικαίωμα όχι μόνον στον ελληνικό λαό αλλά και στη χώρα να επιβιώσει.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=