ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αριθμοί και παραγωγικότητα

αριθμοί-και-παραγωγικότητα-188081

Βέβαια είναι πρόσφατες οι επισημάνσεις του Διευθυντή του ΣΕΒ Θεσσαλίας Απόστολου Παπαδούλη που στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχέδιο, διερωτήθηκε αν η παραγωγικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τον αριθμό των εργαζομένων. Έχουμε πολλά μεσαία στελέχη, ενώ υστερούμε σε εξειδικευμένα στελέχη ανώτατου μορφωτικού επιπέδου, καθώς και σε εργαζόμενους στις υπηρεσίες… κρούσης, που αφορούν, κυρίως, τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Βόλου στη διαπίστωση του εκπροσώπου του ΣΕΒ Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι

στο Δήμο Βόλου

Λαοθάλασσα χθες το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι για να ακούσουν την ομιλία του Δημάρχου προκειμένου ο τελευταίος να τους εξηγήσει τους λόγους της κινητοποίησης των Δήμων. Εκτιμάται ότι στο Δημαρχείο χθες το πρωί βρέθηκαν πεντακόσιοι περίπου εργαζόμενοι. Ωστόσο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Βόλου είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς μαζί με τους εργαζόμενους στα δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ανέρχεται σε 1.600. Αριθμό που τον καθιστά αυτόματα και το μεγαλύτερο εργοδότη στην περιοχή μας…

Εκκληση

Εκκληση στην πλειοψηφία του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας να συγκαλέσει τη Γ.Σ. απηύθυνε χθες από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Γ. Αθανασάκης, προκειμένου το κυρίαρχο όργανο του κλάδου να επικαιροποιήσει τη θέση του για τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου. Έχουν περάσει, είπε, πέντε χρόνια από την τελευταία γενική συνέλευση που ο κλάδος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Δικαστικού Μεγάρου στη σημερινή του θέση. Πολλά πράγματα, πρόσθεσε, έχουν αλλάξει, ενώ έχει μεσολαβήσει και η νέα πρόταση του Δήμου Βόλου, πάνω στην οποία θα πρέπει να καταθέσουν την άποψή τους οι συνάδελφοι.

Σε διάφορες

υπηρεσίες…

Σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Πολεοδομία, η Διεύθυνση Προγραμματισμού και το Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου, απασχολούνται εδώ και μέρες οι εννέα πρώην εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου, που από την προπερασμένη Δευτέρα εκπέμπει μόνον μουσική, μετά τη λύση και την εκκαθάριση της Επιχείρησης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Θεός να μας φυλάει

Αμάν! Έτσι και περάσουν όσα θέλει η τρόικα σε εργασιακά και συνταξιοδοτικά, την βρουτσήσαμε…

Μ.Μ.

Οι ίδιοι δεν είναι;

Ρεαλιστικά να το δούμε. Γιατί η τρόικα να δεχθεί να πάνε παραπίσω οι πληρωμές των αμυντικών εξοπλισμών; Οι εντολείς της δεν είναι προμηθευτές μας;

Μ.Μ.

Επιλεκτικά

Ο πρόεδρος Φώτης διεμήνυσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος Βαγγέλης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Οι αποφάσεις λόγω τρόικας γιατί να είναι;

Μ.Μ.

Δυστυχώς ξέρουμε

Πρόεδρε, το δυστύχημα δεν είναι ότι ζούμε σε μία εποχή οικονομικής αβεβαιότητας. Το αντίθετο. Διανύουμε περίοδο απόλυτης οικονομικής βεβαιότητας. Όπως λέμε απόλυτο μηδέν…

Μ.Μ.

Βγάλε άκρη

Τι μπέρδεμα κι αυτό. Η τρόικα και η κυβέρνηση να επιμένουν ότι μπορείς να ζήσεις με τα 600 ευρώ το μήνα, να τα δηλώνεις και ο Έφορος να μην σε πιστεύει.

Μ.Μ.

Σε εκκρεμότητα

Αν στην επόμενη επίσκεψη στο Βόλο (και η αλήθεια είναι έρχεται τακτικότατα) ο Περιφερειάρχης αναγκαστεί να πάρει ταξί για να κινηθεί, μην απορήσει με καμιά διπλή ταρίφα εντός των ορίων του καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Δική του είναι η απόφαση που εκκρεμεί. Του την έκανε «πάσα» ο τότε συμβιβασμός στη Βουλή Βορίδη – Πρωτόπαπα.

Μ.Μ.

Χρειάζονται

περισσότεροι

Παρά το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό και λόγω των ασφυκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά στη συγκέντρωση που έγινε συμμετείχαν πολλοί έμποροι, ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ Κων. Τσέλιος και πάλι έθεσε θέμα… μεγαλύτερης συσπείρωσης. Δεν είχε βέβαια άδικο καθώς τα πράγματα πλέον είναι σε οριακό σημείο, εάν δεν «ξυπνήσουν» όλοι τώρα πάνε χαμένοι «σούμπιτο».

Β.Κ

Σφίγγει

ο κλοιός

Δύσκολοι καιροί για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την αντίδραση του κόσμου έχουν να αντιμετωπίσουν και την «οικογενειακή μουρμούρα» των συνδικαλιστών τους. Χθες πήραν μία γεύση… από τις αντιδράσεις που προκαλούν τα μέτρα που κυοφορούνται από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα… ο «κλοιός σφίγγει».

Β.Κ

Δεν ευνοούσε το κλίμα

Δεν ακούστηκαν ευχάριστα σε πολλούς συναδέλφους του όσα επεσήμανε ο Βασίλης Καραλής χθες μιλώντας στη συγκέντρωση των εμπόρων. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που «αντιμετώπισαν» τις επισημάνσεις του ότι θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της. Το κλίμα βέβαια δεν ευνοούσε εξαρχής, αφού οι περισσότεροι είχαν σπεύσει να καταγγείλουν ότι τα λουκέτα είναι απόρροια των πολιτικών που υπαγορεύουν τα μνημόνια.

Β.Κ

Ο γύρος του Πηλίου

Από τον πίνακα τοποθετήσεων καθηγητών στη Μαγνησία. Πάρτε βαθιά ανάσα: Καθηγήτρια τοποθετείται στο Γυμνάσιο Αργαλαστής και στέλνεται να διδάξει για δυο ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής. Εκτός αυτού πρέπει να διδάξει δυο ώρες στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας και στο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας για δυο ώρες. Όχι, δεν τελειώσαμε ακόμα. Θα διδάσκει επίσης δυο ώρες στο Γυμνάσιο Ζαγοράς και δυο ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς!!!

Για όποιον ζαλίστηκε, δραμαμίνη!

…Φανταστείτε να ’ναι νεοδιόριστη και να παίρνει 600 ευρώ! Θα της φεύγουν όλα στα εισιτήρια! Για να μη μιλήσουμε για την εκπαιδευτική διαδικασία που πολυδιασπάται και που όπως φαίνεται δεν υπολογίζεται απ’ τους ιθύνοντες!

Φ.Τ.

Η… οπισθοχώρηση

των Δημάρχων

Ξεκαθάρισαν χτες τα πράγματα όσον αφορά στην απεργία των Δημάρχων. Οπισθοχώρησαν… ατάκτως, αντί να προβάλουν σθεναρή αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία διαλύει τους Δήμους.

Σε τι συνίσταται αυτή η οπισθοχώρηση; Στη μετατροπή της δήθεν «δυναμικής κινητοποίησής» τους σε διαδικασία ελέγχου των εργαζομένων στους Δήμους, με το «μάντρωμά» τους στα Δημαρχεία. Δείτε, για παράδειγμα, τι έγινε χτες στο Δημαρχείο του Βόλου. Εξαιρώντας προς το παρόν τον Δήμο Αλμυρού, ο οποίος προχωρά σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, οι υπόλοιποι αντί να οργανώσουν τη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας προτίμησαν να κλείσουν τους εργαζόμενους χτες στα γραφεία τους, χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες, πλην κάποιων, απαραίτητων. Ποιος ευνοήθηκε από αυτή τη στάση; Μα η κυβέρνηση! Κατά τα άλλα οι Δήμαρχοί μας… διαμαρτύρονται κι απεργούν!

Φ.Τ.

Αντίο… εξαήμερο!

Πώς;;; Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπονομεύεται από κυβέρνηση και τρόικα μέχρι κατάργησης;

…Α, όλα κι όλα! Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Μόνο οι θεοί ξεκουράζονται την έβδομη μέρα! Οι Έλληνες δουλεύουν και τις εφτά!

Φ.Τ.

Το πακέτο

Αρχισε ο εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ. Κι ο Φώτης μιλάει στα κανάλια.

…Μη μιλάς, Φώτη. Όποτε ανοίγεις το στόμα σου, πάντα κάτι κακό μας βρίσκει.

Φ.Τ.


Ολα ωραία στη Ν.Δ.

Βορίδης κι Άδωνης νυχθημερόν στα τουρκοκάναλα. Σε αναλύσεις επιπέδου πανωραίων εραστών των γαλλικών Άρλεκιν. Κι η ΔΑΚΕ κάνει έφοδο στη Συγγρού κατά υπουργών.

…Κι εμείς για να δούμε χτες το ματς της Εθνικής χάσαμε τον Σουλεϊμάν!!! Ρε, μας δουλεύετε στη Ν.Δ.;;;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου