Δεν έχει νερό το… Πήλιο!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-12, 13:36:28
 Δεν έχει νερό   το… Πήλιο!!!


Δεν παρουσιάζονται  στοιχεία για κανένα υδάτινο σώμα του Πηλίου, ούτε επιφανειακό ούτε υπόγειο, που θα μπορούσε να δώσει λύση στο υδροδοτικό του Βόλου, λέει η διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Αναστασία Κολιού. Φαίνεται, συνεχίζει η ίδια, ότι η ενίσχυση της υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος έχει αποφασιστεί να γίνει από 33 νέες γεωτρήσεις…

Όμως γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία; Έψαξαν και δεν βρήκαν νερά στο Πήλιο ικανά να… ενισχύσουν -προσέξτε, να ενισχύσουν!!!- την υδροδότηση του Βόλου και πρέπει να πίνουμε νερό γεωτρήσεων εμπλουτισμένο με φαρμάκι;

Φ.Τ.

Μόνον τις  

έκτακτες  περιπτώσεις 

 Μόνον  τις  έκτακτες   περιπτώσεις  γονέων   που  δεν  έχουν  εναλλακτική  λύση  για τη  φύλαξη   των   παιδιών   τους  θα  ικανοποιήσουν  σήμερα   και  αύριο   οι δημοτικοί  παιδικοί  σταθμοί του  Βόλου,   λόγω της   48ωρης  κινητοποίησης  που έχουν  αποφασίσει  οι Δήμοι  όλης   της  χώρας. Στο  Δήμο  Βόλου  υποστηρίζουν ότι   το προσωπικό   θα είναι  από  νωρίς   το  πρωί  στη θέση  του. Ίδομεν, καθώς δεν  αποκλείονται   τα  παρατράγουδα.
Σημειώνεται  πως  λόγω  της   κινητοποίησης   των  Δήμων  δεν  θα  λειτουργήσουν   νευραλγικές   υπηρεσίες   των  Δήμων   όπως το  Δημοτολόγιο και   το Ληξιαρχείο, ενώ  στις   11.30  το πρωί   είναι  προγραμματισμένη  ομιλία  του  Δημάρχου   προς  τους  εργαζόμενους.  
Ο  σέντερ   φορ…

Κάποιο  έκτακτο  event  ή   κάποια  γενέθλια  φίλου  τους  επικαλούνταν  στη   χθεσινή  συνεδρίαση  της  Επιτροπής  Ποιότητας  Ζωής   του Δήμου   Βόλου οι περισσότεροι  καταστηματάρχες   για  να  δικαιολογήσουν  τη  ζωντανή   μουσική  που  υπήρχε  σε  έλεγχο της  Αστυνομίας, χωρίς  να  έχουν   την  προβλεπόμενη άδεια. Υπέρβαση   που είχε  ως αποτέλεσμα  να  κινδυνεύουν  με  ανάκληση   της  άδειας  λειτουργίας  του  καταστήματός   τους. Οι   περισσότεροι δεν  ήταν   υπότροποι  και έτσι    τα μέλη  της  Επιτροπής, κατά  πάγια  πρακτική  της,    τους   τη… χάρισε  για  πρώτη  φορά,  αφού  προηγουμένως  τους   υποχρέωσε να   υπογράψουν υπεύθυνη  δήλωση  ότι  δεν   θα    υποπέσουν   άλλη  φορά   σε   παράπτωμα  που  είναι  πέρα  από  την άδεια   λειτουργίας  του  κάθε  καταστήματος. 
- Δεν  θα    το  ξανακάνετε  άλλη  φορά,  παρότρυνε   κάποια  στιγμή  τον  παραβάτη -καταστηματάρχη  το μέλος  της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Κατερίνα  Μπαρμπουδάκη. 
-  Αν  έλθετε  εσείς  δεν  ξέρω,  απάντησε  ο  ετοιμόλογος   καταστηματάρχης  των  Αλυκών,  στο πρόσωπο  του  οποίου   οι  ποδοσφαιρόφιλοι  διέκριναν  το αέρινο   σέντερ  φορ   της  Νίκης    της δεκαετίας   του  ΄80  Μανόλη  Χανταμπάκη.Ευτυχισμένη    γιαγιά…

Σε  πελάγη   ευτυχίας   έπλεε   την  περασμένη  Κυριακή  η  δημοτική  σύμβουλος  και  Πρόεδρος  της   Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  του  Δήμου  Βόλου  Χαρά  Αγκρή, καθώς  βάφτισε  την  εγγονή της  που  πήρε  μάλιστα   το όνομά  της.  Τα  βαφτίσια  έγιναν  στην  Παναγία  στο  Αρμένιο  και   στην  τρισευτυχισμένη   γιαγιά   βρέθηκαν   για  να   δώσουν τις  δικές   τους  ευχές   και  αρκετοί  συνάδελφοί   της   από  το  Δήμο. Ανάμεσα   τους  ο Δήμαρχος  Π. Σκοτινιώτης,   η   Νατάσσα  Οικονόμου  κ.α.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ 

Πάμε για

 νέο επίδομαΕτσι που πάνε τα (εκλογικά) πράγματα, δεν αποκλείεται στο τέλος Βενιζέλος και Κουβέλης να ζητήσουν στη θέση των κομμένων επιδομάτων να μπει ένα ενιαίο «επίδομα αναποφάσιστου ψηφοφόρου». Η τελευταία ελπίδα που λένε…

Μ.Μ.Εχουν γνώση…


Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά η κυβέρνηση ανακάλυψε το πιο αποδοτικό μέτρο οικονομικής πολιτικής, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ούτε ένα ευρώ επένδυση ή επιπλέον λειτουργικό κόστος. Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μ.Μ.Βρήκαν αντίπαλο


Οχι, δεν οφείλεται σε ξαφνικό έρωτα η διαφορετική στάση της Μέρκελ και του Σόϊμπλε απέναντί μας. Απλώς, μιλώντας με τον Στουρνάρα κατάλαβαν ότι έχουν πλέον απέναντί τους κάποιον που είναι ταυτόχρονα μαχητικός και ρεαλιστής. Τα κρίσιμα θέματα που τους έβαλε ήταν:

1ον, η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ να οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους έναντι οποιουδήποτε δανείου

2ον, γιατί ποσό μιλάμε ακριβώς;

Μ.Μ.Τους σφύριξε;


Ρε συ, μπας και εκείνο το «τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν αποδεκτά» ήταν κάτι σαν σύνθημα;

Μ.Μ.Οχι παίζουμε…


Εχουν δίκιο Παπαχρήστος και άλλοι κονδυλοφόροι. Όταν ο Τσίπρας λέει «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», «τήρηση όσων λέει το Σύνταγμα» και τέτοια, ακούγεται κάπως τρομοκρατικό. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία,  κύριε Αλέξη.

Μ.Μ.Απλώς, ανταπόδοση


Λένε και ξαναλένε ότι ο Παπανδρέου τα παράτησε και πήγε στο Χάρβαρντ. Κατ’ αρχάς δεν είναι το Χάρβαρντ ακριβώς. Πρόκειται για το «Σχολείο Κυβερνητικής Κέννεντυ» που λειτουργεί στο πλαίσιο του Χάρβαρντ. Μετά, πού είναι το παράξενο;

Ο Παπανδρέου ως πρωθυπυργός απασχολούσε τη διετία 2009-2011 ως ειδικό οικονομικό σύμβουλο τον λέκτορα Ρίτσαρντ Πάρκερ που είναι ο επικεφαλής των καθηγητών του σχολείου. Τώρα, το ανταποδίδει.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά στο ίδιο σχολείο λειτουργεί και το γνωστό «πρόγραμμα Κόκκαλη».

Μ.Μ.

1ο Φεστιβάλ

Το πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου. Στόχος των διοργανωτών «να αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου και παράλληλα μέσω των συζητήσεων και των εκδηλώσεων να αποτελέσει μια φωνή αντίστασης και αλληλεγγύης. Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό σε πολιτιστικές ομάδες, συλλόγους, μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα και κάθε άνθρωπο ή συλλογικότητα που θέλει να συμμετάσχει να έρθει σε επαφή με τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Τ

Καλοοό

«Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι μαζί μας, πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε σαν Γερμανοί, να αμειβόμαστε σαν Κινέζοι και να χρεοκοπούμε σαν Αργεντίνοι» γράφει ο Νεόκοπος στα Νέα… Από τα πολύ καλά… όμως.

Β.Κ

«Δάσκαλε

που δίδασκες…»

Κατέβασε ρολά ο 902 και δεκάδες εργαζόμενοι από προχθές βρίσκονται στο δρόμο. Λυπηρό εάν μη τι άλλο, όμως ακόμη πιο θλιβερό είναι το πώς αντιμετωπίζει το ΚΚΕ το όλο θέμα… Η ανακοίνωση του Π.Γ. του κόμματος για το λουκέτο είναι μνημειώδης στο κομμάτι που αφορά στους εργαζόμενους, διότι εάν μη τι άλλο δεν διαφέρει σε τίποτα από τα επιχειρήματα που επικαλείται ο οποιοσδήποτε εργοδότης «καπιταλιστής» προβαίνει σε απολύσεις. «Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Καμία κουβέντα για την ταμπακιέρα… Τι να πει κανείς…

Β.Κ

Να τους πληρώνουμε

«Συζητήσαμε σε θετικό κλίμα επί των ειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργείου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας Ι. Βρούτσης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την τρόικα, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της διαμαρτυρίας από μέλη του ΠΑΜΕ. Ακόμη δεν κατάλαβα… είχε αναλάβει υποχρέωση η κυβέρνηση να καταργήσει το πενθήμερο και να πάμε σε εξαήμερο και να μειώσει ακόμη περισσότερο τον κατώτατο μισθό και πότε; Στο τέλος όπως το πάνε θα μας ζητάνε να τους πληρώνουμε κιόλας για να δουλεύουμε…

Β.Κ

Απορία

Πώς είναι δυνατόν ένα σχολείο-γυμνάσιο να συμπληρώνει τρία γεμάτα τμήματα της Α’ τάξης και άλλο παρακείμενο σχολείο να μη συμπληρώνει δεύτερο τμήμα;

Τέτοια αριστοτεχνική κατανομή χρόνια είχαμε να δούμε. Δύο γαϊδουριών σανό δεν μπορούν να μοιράσουν…

Ν.Τ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

και… κουφάρια

Από γιορτές και παγκόσμιες διοργανώσεις ο Βόλος τα πάει μια χαρά. Όμως πίσω από τη βιτρίνα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στη φωτογραφία το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς. Εντάχθηκε στα Ολυμπιακά Έργα το 2003. Οι εργασίες προχώρησαν ως το σημείο που βλέπετε και έκτοτε είχε την τύχη του… Περιφερειακού.

Άλλο ένα κουφάρι στο Δήμο Βόλου για το οποίο ουδείς ενδιαφέρεται. Η τύχη του αγνοείται. Ίσως γιατί η ικμάδα των Δημοτικών και Αρχόντων του Βόλου καταναλώνεται στη διεκδίκηση της επόμενης παγκόσμιας διοργάνωσης. Όσο για τον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, που ήταν λαλίστατος χτες βράδυ στην παραλία του Βόλου, αμφιβάλλουμε εάν γνωρίζει καν την ύπαρξή του…

Φ.Τ.


Ο μόνος τρόπος

Προς τη σωστή κατεύθυνση η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού, προκειμένου σε πρώτη φάση να ενημερωθούν οι πολίτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και, ενδεχομένως, σε δεύτερη να αναλάβουν δράση.

…Η κυβέρνηση τούς έχει εγκαταλείψει. Οι λαϊκές συνελεύσεις, η μαζική συμμετοχή των πολιτών σε αυτές και η εκ μέρους τους ανάληψη δράσης είναι ο μόνος τρόπος πλέον για να σωθούν οι Δήμοι.

Φ.Τ.

Χατζατζαρισμός

Μα γιατί πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια στα τουρκοκάναλα; Είναι δυνατόν να μην εκφράσει την ευαρέσκειά της η Μέρκελ; Να μην πει μία καλή κουβέντα ο Σόιμπλε; Αφού τα δώσαμε όλα!

…Μ’ αυτά και μ’ αυτά έφτασε ο μισθός του δασκάλου να ισούται με τρία γεύματα σούσι του Στουρνάρα!

Φ.Τ.

Mr. Loui Vuitton

«Σήκω και φύγε, μ… πλούσιε!». Το χτεσινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation έσπαγε κόκαλα. Αποδέκτης ο Mr. Loui Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, που ζήτησε να πάρει τη βελγική υπηκοότητα για να μην πληρώνει φόρο στην πατρίδα του, τη Γαλλία.

…Για τους δικούς μας Mr. Loui Vuitton δεν θα βρεθεί μια ελληνική «Liberation» για να τους κράξει; Δεν θα υπάρξει, επιτέλους, Δικαιοσύνη;

Φ.Τ.

Αποσύνθεση

Αργά, βασανιστικά, αλλά σταθερά η κυβέρνηση αποσυντίθεται. Η ΔΗΜΑΡ συρρικνώνεται. Ο Κουβέλης προσπαθεί να απεμπλακεί από τη μνημονιακή συμμαχία. Το ΠΑΣΟΚ πολιτικά έφτασε κοντά στο τέλος. Το αποδεικνύουν τα μετεκλογικά γκάλοπ και οι νέες πολιτικές κινήσεις που ετοιμάζονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Η Ν.Δ. γέρνει επικίνδυνα τώρα που τα υποστηρίγματα της κυβέρνησης αρχίζουν να απομακρύνονται.

…Η κυριαρχία του λαού επιβεβαιώνεται μόνον όταν η εκλεγμένη κυβέρνηση υλοποιεί την εντολή που έλαβε στις εκλογές.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=