Κάνει διακοπές, αλλά!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-11, 13:04:15
 Κάνει διακοπές, αλλά!


Ο πρώην Δήμαρχος Σηπιάδος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου κ. Σταμάτης Βακούλας στην πρόσφατη πανήγυρη στο Τρίκερι, όπου και παραβρέθηκε, είπε ότι κάνει διακοπές! Πρόσθεσε όμως ότι παρακολουθεί τα πάντα και άφησε να εννοηθεί ότι προετοιμάζεται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέψεις  του είναι συχνές - πυκνές στα χωριά του Δήμου και οι επαφές του με δημότες.

Κ.Τ

Βόρειοι και Νότιοι…

Για ανακοίνωση που παραπέμπει στο πόλεμο των Βόρειων με τους Νότιους έκανε λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης με αφορμή την αναφορά των εργαζομένων ότι δεν εφαρμόζεται η ίδια τιμολογιακή πολιτική ανάμεσα στους κατοίκους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και τους αντίστοιχους των Δημοτικών Ενοτήτων.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Αλλη γλώσσα …

Η ένταση στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Πλανιόνταν στον…αέρα, με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να οσμιστούν την αιτία για τη μεγάλη διάσταση απόψεων ανάμεσα στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους. Υπήρχαν στιγμές που νόμιζες ότι μιλούσαν διαφορετική γλώσσα. Ο Δήμαρχος έλεγε ότι ξεχάστε αυτά που ξέρετε και τους εργαζόμενους να απαντούν ότι η Επιχείρηση είναι έτοιμη να κλείσει. Ο Δήμαρχος να λέει ότι έγινε διαβούλευση από τον περασμένο Φεβρουάριο και οι εργαζόμενοι να ανταπαντούν ότι δεν κατέθεσαν καν τις απόψεις τους…

Παρέμεινε…

Τελικά το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ αποχώρησε ή δεν αποχώρησε από τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για το νέο ΟΕΥ; Κανείς δεν κατάλαβε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ της Επιχείρησης Μαρία Καρακώστα είπε ότι εμείς αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συζήτηση, αλλά ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ και αναπλ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημ. Τιλελής παρέμεινε στην αίθουσα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά πήρε και το λόγο με την πρότασή του μάλιστα για 15νθήμερη αναβολή της συζήτησης να γίνεται αποδεκτή τελικά από το Δήμαρχο, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι σκόπιμο να παραμείνει μία μεγάλη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ή να παραμείνουν οι δύο Διευθύνσεις που προτείνει ο νέος Οργανισμός. Μία Διεύθυνση για τη συντήρηση και τη λειτουργία όλων των δικτύων και μία Διεύθυνση για τη μελέτη και την κατασκευή των έργων. Αν γίνει μία υπερ - Διεύθυνση, ο επικεφαλής θα πρέπει να είναι βιονικός υποστήριξε ο Δήμαρχος. Δεν είναι το ίδιο ο ένας να είναι όλη τη μέρα στο λύμα και ο άλλος να λειτουργεί όλη μέρα στο γραφείο με… γραβάτα, αντέτεινε ο κ. Τιλελής.

Συμμέτοχοι

Εσείς αποφασίζετε, εμείς εκτελούμε, υποστήριξε κάποια στιγμή ένας εργαζόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ. Εμείς δεν θέλουμε τα στελέχη μας να είναι εκτελεστικά όργανα. Τα θέλουμε συμμέτοχους απάντησε ο Δήμαρχος…

Οι εφημερίες

Eιδικευόμενος της Χειρουργικής Κλινικής που θα έχει ενεργό εφημερία θα επιμελείται τα περιστατικά των ειδικοτήτων της Ουρολογικής, της Ωτορινολαρυγγολογικής και της Οφθαλμολογικής Κλινικής με σχετική κλήση ειδικού γιατρού των ειδικοτήτων στα περιστατικά ανάγκης!!!

Τα παραπάνω σημειώνονται στην απόφαση του Δ.Σ. του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου που κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στους Διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων και στους Διευθυντές Κέντρων Υγείας αναφορικά με το νέο πρόγραμμα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο ισχύει από χθες Δευτέρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις μέρες μετά το θάνατο του 63χρονου αυτοκινητιστή που βρήκε τραγικό θάνατο, λόγω έλλειψης γιατρού ειδικότητας ΩΡΛ στο Αχιλλοπούλειο το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής. Ένα θλιβερό περιστατικό που έγινε αφορμή για να έλθει το θέμα του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ είναι ακόμη σε εκκρεμότητα συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αριστ. Ζαχαρόπουλο, πριν η πρώτη, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Απ. Παντσά, φέρει τη σχετική εισήγηση στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι μειώσεις στις εφημερίες των γιατρών ειδικοτήτων είναι απόρροια φυσικά των διαθέσιμων οικονομικών πόρων. Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου «το νέο πρότυπο για τις εφημερίες των ιατρών καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τους νέους διατιθέμενους οικονομικούς πόρους και τις υπηρεσιακές ανάγκες».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Κοινωνικές πρωτοβουλίες

Νέα κοινωνική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Σωματείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μαγνησίας, το οποίο μετά τον μαραθώνιο στήριξης, διοργανώνει συναυλία ανάλογου βεληνεκούς, όπου αντί εισιτηρίου, θα προσφερθούν φάρμακα. Η πρωτοβουλία που είχε ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Γηροκομείου Βόλου με τρόφιμα επαναλαμβάνεται, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Στη συναυλία της 24ης Αυγούστου προσήλθαν 6.500 συμπολίτες και συγκεντρώθηκαν 9 τόνοι τρόφιμα. Στόχος και προσδοκία των διοργανωτών είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «...Όταν οι άνθρωποι μετέχουν και φροντίζουν τη δυστυχία των άλλων, τότε μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις δικές τους δυσκολίες...».

Γ. Υ. 

Πρωτοβουλίες

Χαριστικό παζάρι ρούχων κάθε Πέμπτη 10:00-12:00 π.μ. και 6:00-8:00 μ.μ. στις εργατικές πολυκατοικίες 9Α, πίσω από την Εφορία Ν. Ιωνίας, στον Άγιο Νεκτάριο, Ιατρείο Αλληλεγγύης μέσα στο Σεπτέμβρη, δανειστική βιβλιοθήκη και δανειστική ταινιοθήκη είναι μερικές από τις δράσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου, που επίσης σημειώνει: «Τα όνειρά μας δεν χωράνε στα ψηφοδέλτια της εξουσίας, των μετανοημένων πολιτικών, των ρατσιστών και των φασιστών. Την κλεμμένη μας αξιοπρέπεια την κερδίζουμε με αγώνες στο δρόμο. Επειδή η αλληλεγγύη είναι το σύνθημά μας και το όπλο μας, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις δραματικές συνέπειες της κρίσης υλοποιώντας συγκεκριμένες δράσεις, που σας καλούμε να υποστηρίξετε και να συμμετέχετε ενεργά.» Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες, ειδικά τον καιρό τις κρίσης.

Β.Κ


Απίστευτη ταλαιπωρία

Εκατοντάδες επισκέπτες που μετέβησαν προχθές στο νησί Τρίκερι μέσω του οικισμού Αλογόπορος υπέστησαν μια μεγάλη ταλαιπωρία, αφού παρέμειναν στον ντόκο του όρμου πάνω από δυόμιση ώρες, μιας και τα δύο θαλάσσια ταξί βάσει της άδειας που έχουν μπορούν να μεταφέρουν μόνο οκτώ άτομα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σταθμού Τρικερίου να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα, επικρατούσε ένα αλαλούμ και οι ίδιοι στην κυριολεξία είχαν γίνει ο «σάκος του μποξ» . Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να τηρείται το γράμμα του νόμου, αλλά οι αρμόδιοι θα πρέπει να δίνουν και λύσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στο Τρίκερι το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες και είναι τοις πάσι γνωστό ότι δεκάδες είναι αυτοί που μεταβαίνουν μέσω της χερσαίας περιοχής του Τρικερίου. Δεν θα έπρεπε να συνεργαστούν οι αρμόδιοι φορείς και να βρεθεί ένας τρόπος που να μην υπάρξει ταλαιπωρία για τους επισκέπτες;

Κ.Τ

Ενόχληση

δύο ταχυτήτων

Ενοχλούνται και βάλλουν κατά των παράνομων μικροπωλητών οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με τους νόμιμους που πουλάνε… αηδίες Κίνας, πατάτες Αιγύπτου και κρεμμύδια Τουρκίας δεν ενοχλούνται οι «καθαρόαιμοι» πατριώτες. Και ας είναι αυτή η αναιτιολόγητη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων που έχει γονατίσει την οικονομία και έχει εκτοξεύσει την ανεργία. Οι παράνομοι μικροπωλητές, Έλληνες και ξένοι, είναι εύκολος στόχος για τα… παλικάρια. Πού να ψάχνουν τώρα να βρουν τους μεγαλοκαρχαρίες που βαφτίζουν χιλιάδες τόνους αιγυπτιακή πατάτα ως βέρα ελληνική; Βλέπετε αυτοί δεν πηγαίνουν σε παζάρια και σε πανηγύρια, αφού συχνάζουν στο G.B. Corner και αλλού. Πού να τους βρουν αυτούς που κλέβουν τη μπουκιά από το στόμα του Έλληνα αγρότη χρόνια τώρα; Δύσκολες δουλειές αυτές και… αντιτηλεοπτικές!

Χ.Μ.

Οι καθηγητάδες

Ξεσηκώθηκαν οι καθηγητές πανεπιστημίων με την ανακοίνωση των περικοπών στους μισθούς τους. Ασφαλώς δεν μας ενοχλεί το 90% του εκπαιδευτικού προσωπικού βιοπορίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τον γλίσχρο σε πολλές περιπτώσεις μισθό του, αλλά οι υπόλοιποι που έχουν ξετινάξει τα προγράμματα και είναι σύμβουλοι σε καμιά δεκαριά επιχειρήσεις και συμβούλια ο καθένας. Αυτοί οι τελευταίοι που εκμεταλλεύονται την αίγλη των δημόσιων πανεπιστημίων για να πλουτίζουν έπρεπε να παίρνουν μισθό ώστε να έχουν αιτιολογική βάση και οι αντιδράσεις τους στις περικοπές; Μάλλον είναι αδικαιολόγητος ο μισθός τους.

Χ.Μ.

Κροκοδείλια δάκρυα

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι Δήμοι της Μαγνησίας. Και δικαιολογημένα. Καταρρέουν λόγω της κρατικής εγκατάλειψης.

Πού ήταν όμως οι Δήμαρχοι της περιοχής όταν υπογράφονταν τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα οποία βεβαίως έπαιρναν αμπάριζα και τους Δήμους; Όταν δια της σιωπής τους μεταβάλλονταν εξ αντικειμένου σε ροζ καντηλανάφτες των μνημονιακών κυβερνήσεων, δεν ήξεραν τι μέλλεται να συμβεί στο Δήμο τους; Το ήξεραν, αλλά δεν έβγαζαν τσιμουδιά. Τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Φ.Τ.

Τσακωμένοι εραστές

Αντώνης, Βαγγέλης και Φώτης βγαίνουν απ’ το Μαξίμου με μουτράκια. Και κάνουν νάζια. Το παίζουν τσακωμένοι εραστές για τις ανάγκες της τηλεοπτικής δημοκρατίας μας. Όμως ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Τα ξαναβρίσκουν. Για την ακρίβεια ποτέ τους δεν τα χάλασαν…

Αυτό όμως γίνεται όχι τόσο επειδή η ατέρμονη μνημονιακή αλυσίδα ενοχής τούς κρατάει σφιχτά δεμένους, αλλά γιατί έχουν από καιρό επιλέξει τον άλλο δρόμο: Απέναντι κι εναντίον μας.

Φ.Τ.

Τουρκοκάναλα

Στον χαρακτηρισμό «κωλοκάναλα» που προσήψε ο ελληνικός λαός σε… διακεκριμένα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, είναι καιρός να προστεθεί κι ο χαρακτηρισμός «τουρκοκάναλα».

…Άπειροι είναι οι τρόποι με τους οποίους τα συγκεκριμένα ΜΜΕ συντελούν στην εξαθλίωση και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ο Γκαίτε σε ανύποπτο χρόνο εκφράζει μια τέτοια τάση συνοπτικά στη φράση «ο φτωχός που τον άφησες να γίνει ένοχος».

Φ.Τ.

Συναγερμός

Η Χρυσή Αυγή εστιάζει στα αποτελέσματα και διαστρεβλώνει τις αιτίες που τα παράγουν, διατηρώντας τον μύθο μιας αρμονικής κοινωνίας η οποία απειλείται μόνον εξωτερικά. Εάν δεν υπήρχαν οι μετανάστες, στη θέση τους θα έμπαιναν οι Ρομά, οι Εβραίοι κ.τ.λ. ώστε πάντα να υπάρχει μια ομάδα που απειλεί εξωτερικά το «αρμονικό» κοινωνικό μας σύνολο.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ομάδα που έχει μπει στη θέση του απειλητικού ξένου είναι πολύ σημαντική, από μόνη της όμως δεν λύνει το πρόβλημα της ανόδου του φασισμού στην Ελλάδα. Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του ’30, για παράδειγμα, δεν οφειλόταν μόνον στη μη έγκαιρη αντιμετώπιση του «προβλήματος» των Εβραίων…

Χρειάζεται άλλου είδους πανεθνικός συναγερμός…

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=