ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερώτημα, κ. διοικητά

ερώτημα-κ-διοικητά-193056

Μιας και βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διήμερο ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος ας του θέσουμε ένα απλό ερώτημα: Κύριε διοικητά, ο θάλαμος με αριθμό 409 της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου συνεχίζει να υφίσταται; Δεν θα σας ρωτούσα για κανέναν άλλο λόγο, αλλά νιώθω ότι συμπεριλαμβάνομαι και εγώ ανάμεσα στα κορόιδα που πλήρωσαν αδρά για την πολυετή και δαπανηρή κατασκευή του. Λοιπόν; Συνεχίζει να υφίσταται ως θάλαμος; Χρήση για την οποία φορολογήθηκε άγρια ο Έλληνας πολίτης.

Ν.Τ.

Για πρώτη

φορά

Σε ποιο

βαθμό τα νέα μέτρα πλήττουν τους ένστολους φάνηκε και από τη χθεσινή συμμετοχή

τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Μόνο από το Βόλο έφυγαν τρία λεωφορεία με

αστυνομικούς, πυροσβέστες και

λιμενικούς. Τέτοια συμμετοχή ενστόλων δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Πάντα

γέμιζαν με το ζόρι μόλις ένα λεωφορείο.

Χ.Μ.

Οι απέναντι

Καλά πήγαν

χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κρατούσαν τα πανό των αστυνομικών. Αύριο να

δούμε, ποιος θα είναι στη ΔΕΘ από την πλευρά των πανό και ποιος από την πλευρά

των δακρυγόνων;

Χ.Μ.

Ραγίσματα

στην εικόνα

Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά έρχονται πάλι οι εξελίξεις να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση: Από τον Κουβέλη περιμέναμε να είναι ο πρώτος, αλλά μάλλον ο Βενιζέλος είναι πιο κοντά στην έξοδο από την κυβερνητική στήριξη, παρά τις καθημερινές διαβεβαιώσεις.

Όσο ο Σαμαράς επιμένει να τον κρατά έξω από το κάδρο των επαφών για την αναζήτηση λύσεων, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φουντώνει. Χθες «διέρρευσε» ολόκληρο δεκάλογο στήριξης των ενστάσεων που έχει για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την αντίληψη των «γαλάζιων».

Δεν έχει άδικο, όμως από την άλλη όσο ο Σαμαράς βλέπει ότι είναι πιθανό να πάρει κάτι για την επιμήκυνση, δεν σκοπεύει να μοιραστεί με άλλον την «επιτυχία».

Μ.Μ.

Εχουν

να λένε

Πάντως, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, εκφράζονται παράπονα για το χειρισμό του ορισμού των υπευθύνων της ΕΡΤ και χρεώνουν στον Κεδίκογλου τις επιλογές. Τα παράπονα αφορούν στη «μονοχρωμία» των προσώπων.

Μ.Μ.

Από κοντά

η Περιφέρεια

Στις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των Δήμων για τις περικοπές των πόρων στην Αυτοδιοίκηση, είναι πιθανό να υπάρξει συντονισμός με τη Β/θμια Αυτοδιοίκηση των αιρετών περιφερειών χωρίς να αποκλείεται το ξεκίνημα να γίνει από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πάντως, το περιφερειακό συμβούλιο θα κάνει ειδική συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο για να συζητήσει το θέμα των περικοπών. Την πρόταση έκανε ο Κ. Πουλάκης και έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

Μ.Μ.

Μεγαλούργησε…

Οταν κάνει μεταγραφή τέτοια πουλέν, είναι επόμενο να μένει άφωνη η Βουλή από τις πρωτοποριακές ιδέες τους, ιδίως σε περιόδους πρωτοφανούς κρίσης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεγαλούργησε παρεμβαίνοντας στα επείγοντα προβλήματα της χώρας καταθέτοντας την εξής πρόταση:

«Να δημιουργηθούν τουαλέτες για σκύλους σε κοινόχρηστους χώρους και να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι και χώροι περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων στα αστικά κέντρα της χώρας, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς χώρους και ιδίως τη νύχτα».

Μ.Μ.

Παραπονιάρικο…

Πού είν’ ο μπάτσος, ο πυροσβέστης,

λιμενοφύλακας και καρακόλι,

πάει τους χάσαμε,

μας φύγαν όλοι

Πού είν’ οι παπάδες, οι δεσποτάδες,

οι πρωτοδίκες κι οι γαλονάδες,

πάει μας έφυγαν όλοι εκείνοι

που ήταν στήριγμα με μπικικίνι

Τραγουδούν με απορία και παράπονο οι χορωδοί στη Συγγρού.

Μ.Μ.

Συντονισμένη

προσπάθεια

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χθες τα ξημερώματα στο νησί της

Αλοννήσου, μετά τον εμπρησμό του 62χρονου σε τέσσερα σημεία του νησιού. Όπως

τόνισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, αυτό που βοήθησε ήταν το γεγονός ότι

ήταν όλες οι υπηρεσίες του νησιού ήταν ενωμένες και με εντατικές προσπάθειες αποσοβήθηκε

η επέκταση της πυρκαγιάς.

Αθ.Τ

Μετακινήσεις

Μετακινήσεις υπαλλήλων τις τελευταίες μέρες στις Διευθύνσεις του Δήμου Βόλου, με τους περισσότερους από τους επαρκείς και πλέον εργατικούς να συγκεντρώνονται σε μία Διεύθυνση, πράγμα που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από υπαλλήλους, από δημοτικούς συμβούλους και από δημοσιογράφους…

Ο Ξενώνας Αστέγων

Εδώ και μήνες η Δημοτική Αρχή του Βόλου πάει από μήνα σε μήνα τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων. Εδώ και οκτώ μήνες παίρνουν και δίνουν οι διαβεβαιώσεις σε συμπολίτες που πραγματικά δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι…

Ολοι συμφωνούν

Απομένει ακόμη

αρκετός καιρός για τις δημαιρεσίες αλλά πολλοί είναι αυτοί από την Ομάδα Πλειοψηφίας που στο… δια ταύτα συμφωνούν ποιοι είναι οι αδύνατοι κρίκοι της Ομάδας. Άλλωστε

δεν χρειάζεται να είναι κανείς φωστήρας. Μερικά πράγματα μιλάνε, αν δεν γκαρίζουν, από μόνα τους…

Δύο στελέχη

Δύο στελέχη του Δήμου

Βόλου… παραμυθιάζουν εδώ και καιρό στέλεχος του Δήμου ότι θα είναι η διάδοχη κατάσταση του Π. Σκοτινιώτη.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ή ξέρουν κάτι περισσότερο;

Οι λαϊκές

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου διατηρούσαν τις πινακίδες για τη σημερινή λαϊκή αγορά στην οδό Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να σταθμεύουν στην οδό Μαγνήτων όπου γίνεται η σημερινή λαϊκή αγορά Προφανώς κάποιοι στο Δήμο δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές θα κριθούν σε λεπτομέρειες της καθημερινότητας…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου