Με το… βαμβάκι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-06, 13:22:39
Με   το… βαμβάκι

Με το… βαμβάκι έσφαξε το παραγόμενο έργο του Δήμου Βόλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο Διευθυντής του ΣΕΒ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Απόστολος Παπαδούλης κατά τη συζήτηση για το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου. Λαμβάνοντας αφορμή από τα στοιχεία της μελέτης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ διερωτήθηκε για τον αριθμό και το έργο που παράγουν σε μελετητικό επίπεδο 72 μηχανικοί που απασχολούνται, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο ενιαίος Δήμος Βόλου απασχολεί για την καθαριότητα, μαζί με τους οδηγούς, 200 περίπου άτομα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Η Δημοτική Αστυνομία

Ενταση δημιουργήθηκε προς στιγμήν στη χθεσινή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου όταν ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κ. Βολιώτης μίλησε για την έλλειψη αστυνόμευσης από τους άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Αρκούνται στην αστυνόμευση της οδού Δημητριάδος, είπε ο κ. Βολιώτης που βρήκε… συμμάχους και άλλα μέλη της Επιτροπής. Δουλεύουν σε δύο βάρδιες των δεκαπέντε ατόμων, αντέτεινε ο Δήμαρχος Βόλου που υπεραμύνθηκε των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημοτικοί αστυνόμοι. Με δεκαπέντε άντρες δεν μπορείς να αστυνομεύσεις μία περιοχή από το Αϊδίνιο μέχρι το Μαλάκι, είπε ο Π. Σκοτινιώτης.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις

Αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα η χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βόλου, ιδιαίτερα όταν ανέβηκαν οι τόνοι από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Νωρίτερα ωστόσο είχαν προλάβει και είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις των δημοσιογράφων οι νεαρές δικηγορίνες που έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Στο Δήμο Ρήγα φεραίου

Αγροτοσυνδικαλιστικά πρώην και νυν  στελέχη με αυτοδιοικητικούς εν ενεργεία και πρώην των τέως Δήμων Φερών και Κάρλας φέρεται να έχουν καταλήξει σε κάθοδο ισχυρού σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο. Αν κρίνουμε από το συντονιστή της όλης κίνησης, μάλλον το σχήμα ξεκινάει δυναμικά. Πρόσφατη μάλιστα συνάντηση των μεγάλων αντρών της περιοχής κάτι σημαίνει… Λέτε να δούμε επανάληψη σε μικρογραφία του εγχειρήματος του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στη Γαλλία, ο οποίος κατέβηκε ως απλός δημοτικός σύμβουλος για να ενισχύσει την υποψηφιότητα Δημάρχου, την οποία πέτυχε;

Κ.Τ

Κουίζ

Ποιος Δήμαρχος είναι το κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους και η συνεργασία είναι σε καθαρά τυπικά πλαίσια; Τώρα το πώς λειτουργεί ο Δήμος, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Να σημειωθεί ότι εν λόγω Δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι οι υπάλληλοι «σκάλες ανεβάζουν και σκάλες κατεβάζουν». Τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚ μάλλον θα πρέπει να αρχίσει μαθήματα.

Κ.Τ 

Αλλη έξω, άλλη μέσα;

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διαπίστωσε ότι είναι μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας. Πρόοδος εξωτερικού και ανέχεια εσωτερικού. Μία είναι η Ελλάδα.

Μ.Μ.

Συν ένας…

Μη βάλετε στοίχημα πόσους υφυπουργούς έχει ο Σαμαράς, γιατί μάλλον θα το χάσετε. Σίγουρα ξεχνάτε τον… Χανς Φούχτελ. Τον υφυπουργό Ελλάδας που όρισε η Μέρκελ. Χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Μάλλον επίκεινται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Μ.Μ.

Ανατρεπόμενο το σύστημα

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι πού οδηγούν την κοινωνία και σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια σπρώχνουν όχι απλώς την πολιτική ζωή αλλά το ίδιο το πολιτικό σύστημα με την πολιτική τους;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που δημοσιεύει σήμερα το «Ποντίκι», μετά την αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 24%. Σοκ προκαλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται να είναι τρίτο κόμμα με ποσοστό 10,5%.

Στην δημοσκόπηση αυτή της Pulse το ΠΑΣΟΚ πέφτει στο 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 5% και η ΔΗΜΑΡ πέφτει στο 4,5%.

Ν.Τ.

Προκαλούν αντιδράσεις

Εκνευρισμό δημιουργούν στον Σαμαρά μερικοί νέοι του υπουργοί, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα. Ο Σαμαράς θέλει να τους επιπλήξει, καθώς λόγω της σύγκρουσής τους με ομάδες συμφερόντων θέλουν να αποκλίνουν από την συμφωνηθείσα πολιτική, όπως υποστηρίζει. Πρόκειται για τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαφτάρη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Μανιτάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Μηταράκη.

Ν.Τ.

Σύστημα

Σκοτινιώτη;

Ο Δήμαρχος Βόλου αποφάσισε την τοποθέτηση προϊσταμένων και αναπληρωτών προϊσταμένων σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν βέβαια πολλές ενστάσεις για τις επιλογές, οι οποίες ενισχύονται από το γεγονός ότι δεν υιοθέτησε σχεδόν καμία από τις εισηγήσεις των διευθυντών -όσο να ’ναι κάτι ξέρουν κι αυτοί- ενώ το υπηρεσιακό συμβούλιο παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Έτσι λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα ενδότερα του δημαρχιακού μεγάρου. Περισσότερα προσεχώς.

Χ.Μ.

Για να «κατοχυρωθούν»

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες μέρες που θα στελεχώσουν τις νέες διοικήσεις οργανισμών και φορέων και στην περιοχή μας. Βέβαια μέχρι να ανακοινωθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αφού τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοί που «προωθούν» την ονοματολογία σε μία προσπάθεια να «κατοχυρώσουν» θέση. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται ακόμη και να μείνουν εκτός νυμφώνος, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με τον «πονοκέφαλο» των μέτρων η κυβέρνηση θα τρέξει... τώρα τους ορισμούς νέων συμβουλίων.

Β.Κ

Επιμένουν…

Σκληρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή πρόταση της παράταξης του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, η βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία, απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και ότι επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή και τους νόμους του κράτους που η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να εκτελεί». Κοίτα να δεις τελικά που τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έγιναν ακόμη «μάθημα» σε κάποιους και επιμένουν μνημονιακά.

Β.Κ

Δίκιο

Εχουν απόλυτο δίκιο οι ένστολοι που διαμαρτύρονται, διότι η κυβέρνηση με τις περικοπές που προτείνει -εάν μη τι άλλο- δείχνει ότι όχι απλά δεν σέβεται το συγκεκριμένο κλάδο, αλλά με τις αποφάσεις της τον απαξιώνει τελείως» επεσήμανε χθες ο πρόεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις που έχουν και σήμερα οι ένστολοι της Μαγνησίας που μεταβαίνουν στην Αθήνα.

Β.Κ

Παραπάνω από αναγκαία

Οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός  Σύλλογος  Γυναικών  και η Λαϊκή  Επιτροπή   Καραγάτς - Καλλιθέας με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του 63χρονου, θέμα που ανέδειξε την Κυριακή ο «Τ»,  πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου, διεκδικώντας σωστή περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

…Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως μας εξουσιάζουν άνθρωποι που μελετάνε όχι πώς να βοηθήσουν το λαό να ορθοποδήσει, αλλά πώς θα καταφέρουν να τον φτάσουν στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης, για να έχουν μια κοινωνία να την ξεζουμίζουν με ελάχιστο κόστος. Υπό την έννοια αυτή η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Φ.Τ.

Πρώτα ψηφίζουν 

και μετά… συζητούν!

Για να έχουμε ένα μέτρο του πώς λειτουργεί ο Δήμος Βόλου, πώς παίρνονται οι αποφάσεις, αρκεί το ακόλουθο: Προχτές, Δευτέρα, ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου. Χτες, Τετάρτη, συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με την παρουσία είκοσι έξι εκπροσώπων φορέων του Βόλου για να το… συζητήσει!!!

Πρώτα το ψήφισαν και μετά… κάλεσαν τον λαό να πει τη γνώμη του!!!

…Όσον μας αφορά, θα επιμένουμε να ξαναδίνουμε νόημα στις απονεκρωμένες έννοιες «δημοκρατία», «οικονομία» και «κοινωνία», να αναζητούμε την ισορροπία τους. 

Φ.Τ.

Ειδικά μισθολόγια

Κύριοι. Όταν κόβονταν οι μισθοί του Δημοσίου, με την εκκωφαντική σιωπή σας ρίχνατε νερό στην προπαγάνδα του Πάγκαλου: «έλα μωρέ. Όλοι κοπρίτες είναι». Όταν συντρίφτηκαν τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα, μη βγάζοντας τσιμουδιά σιγοντάρατε εξ αντικειμένου τον υπουργό Εργασίας στη συλλογιστική του: «έλα μωρέ, αρκεί να ’χουν δουλειά». Όταν έκλεισε το μαγαζί ο γείτονας, αποστρέψατε το βλέμμα: «έλα μωρέ, τα έχει κονομήσει». Όταν ο μπαρμπα - Τάσος έπαψε να καλλιεργεί κεράσια και να τα φέρνει στη λαϊκή, σηκώσατε τους ώμους: «έλα μωρέ, θα βρει καινούρια προϊόντα». Όταν η γριούλα της γωνίας πήγε για συσσίτιο στην εκκλησία, το προσπεράσατε: «έλα μωρέ, πρόσκαιρο είναι»…

Τώρα έφτασε κι η σειρά σας. Επόμενο ήταν. Όμως -και καλώς- κανείς δε λέει «έλα μωρέ…».

Φ.Τ. 

Ακουστικά βαρυκοΐας

Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σοσιαλδημοκράτης, προχτές στον Spiegel: Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους!!!

…Με τα σημερινά οικονομικά -και όχι απλώς δημοσιονομικά  δεδομένα- η Ευρωπαϊκή Ένωση που  εν πολλοίς τα δημιούργησε με την  κατοχική επιβολή των  μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας, προετοιμάζει το έδαφος για να επιβάλει μια ακόμη  «μεταρρυθμισούλα». Την πλήρη παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στις Βρυξέλλες. Και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κουνιέται φύλλο. Βαριακούει, φαίνεται, ο Αντώνης.

Φ.Τ. 

Προγραμμένοι

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά αμφιβάλλει κανείς ότι το Βερολίνο (γερμανική ηγεμονία), οι Βρυξέλλες (ευρωκρατία) και η Φρανκφούρτη (χρηματοπιστωτικό ιερατείο) έχουν προγράψει τη χώρα μας;

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=