Σωστά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-04, 13:18:03
  Σωστά

Ανέβασε πολύ… το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς χθες μιλώντας στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα σας». Και μπράβο του, διότι είναι ένα θέμα που πρέπει να λήξει… και να φορολογηθούν  όσοι έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το θέμα θα λήξει και επιτέλους κάθε κατεργάρης φοφοφυγάς θα πάει στον πάγκο του.

Ν.Τ

Εισιτήριο

για τα ΑμεΑ

Συμπολίτες μάς κατήγγειλαν χθες βράδυ ότι στη συναυλία του Γ. Κότσιρα με την Εστουδιαντίνα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου ζητήθηκε από τα άτομα με αναπηρία, όπως και από τους συνοδούς τους, να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου που ήταν 12 ευρώ. Ήταν η μοναδική παράσταση που, όπως λένε, ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Είναι μεγαλείο ψυχής, σημειώνουν οι καταγγέλλοντες, να συνοδεύεις Άτομα με Αναπηρίες. Η καταγγελία γίνεται σε μία περίοδο που η Δημοτική Αρχή δια στόματος του Δημάρχου επισημαίνει διαρκώς ότι ο Δήμος είναι το τελευταίο αποκούμπι για τις ευαίσθητες και αδύναμες κοινωνικά ομάδες…

Εδειξαν

να αιφνιδιάζονται

Εδειξε να αιφνιδιάζεται η Δημοτική Αρχή στο άκουσμα του νομικού συμβούλου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας ότι εδώ και 24 χρόνια υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που υποχρεώνει τους Δήμους με προσωπικό άνω των 300 ατόμων να έχουν παιδικό σταθμό για τη φιλοξενία των παιδιών των εργαζομένων. Οι γκριμάτσες πολλών στελεχών της Δημοτικής Αρχής ήταν σα να έλεγαν… είναι καιρός για τέτοιες παροχές; Λίγο νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαγιάκου και της ΔΑΣ, καθώς η δεύτερη κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Σωματείου ότι αλλοίωσε την απόφαση του Συλλόγου.

Ευχές

Ευχές αντάλλασαν χθες οι Πασόκοι για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, με εμφανή ωστόσο τα ίχνη της απαισιοδοξίας για το μέλλον του κόμματός τους.

Εις εξ αυτών ωστόσο που ρωτήθηκε αν θα μεταβεί στην Αθήνα, έλεγε χαριτολογώντας ότι δεν συμμετέχει σε… μνημόσυνα.

Αυτεπάγγελτη

παρέμβαση

Το ερώτημα μετά από το άτυχο περιστατικό με τον 63χρονο αυτοκινητιστή είναι αν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη. Εκτιμώ από τη μικρή μου εμπειρία, είπε ο γιατρός και Αντιδήμαρχος Απόστολος Παντσάς κατά τη συζήτηση που έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ότι για το περιστατικό θα γίνει ΕΔΕ και θα υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Κόντρα

για τον εθελοντισμό

Κόντρα χθες μεταξύ της ΛΑΣ και του Δημάρχου Βόλου για τον εθελοντισμό. Με το λεγόμενο εθελοντισμό υποκαθίσταται το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική πολιτική, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος.

Στη συγκυρία που βιώνουμε καλό είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν μπορούν κάποιοι να βοηθήσουν, τους ικετεύω να έλθουν κάνουμε πέντε πράγματα, υποστήριξε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου.

Με την Περιφέρεια

Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έβαλε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Ζάχος με αφορμή την καθίζηση του δρόμου Αγριάς - Βόλου. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες για μία παρέμβαση που δεν χρειάζεται πάνω από μισή μέρα...

Το Δημοτικό

Ραδιόφωνο

Τίτλοι τέλους από σήμερα για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου καθώς οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία του μετά και τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Χθες η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου ανακοίνωσε στους δέκα εργαζόμενους (δημοσιογράφους και τεχνικούς) τις θέσεις στις οποίες τοποθετείται ο καθένας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ατάκα…

Σοκ προκάλεσε η ατάκα του Υπουργού Οικονομικών στους Αστυνομικούς και άφησε με ανοιχτό το στόμα τους συνδικαλιστές. «Το θέμα είναι να έχετε μισθό» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και κυριολεκτικά πάγωσε τους εκπροσώπους των αστυνομικών με όσα τους είπε, μεταξύ των οποίων ήταν ότι το 2013 θα πρέπει να κόψει άλλα 200.000.000 από τη μισθοδοσία!!! Να δείτε που στο τέλος… θα μας ζητήσουν να τους πληρώνουμε και από πάνω… για να δουλεύουμε.

Β.Κ

Εμπράκτως

Παρά το έντονο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΒ εξαιτίας της αδιαφορίας του Υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την παρουσία των συνδικάτων του Βόλου στη Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, καιρός να βάλουν… ένα «χεράκι» στα έξοδα και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς. Όχι συνδιοργάνωση μόνο στα λόγια… αλλά και εμπράκτως.

Β.Κ

Κατάμεστο

Σε κατάμεστο ακροατήριο μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός δύσκολα να προσδιοριστεί αλλά υπολογίζεται κοντά στις 5.000.  Όταν ολοκληρώθηκε το βίντεο με την ιστορία του Κινήματος και αφού... ανέβηκε στο βήμα ο Ε. Βενιζέλος έπεσε χειροκρότημα. Με τα σημερινά δεδομένα, η συγκέντρωση κρίνεται μάλλον επιτυχής... σύμφωνα με τους διοργανωτές εάν και υπήρχαν ηχηρές απουσίες που σίγουρα κάτι σηματοδοτούν.

Β.Κ

Αρκούνται

στα ψιλά

Διαβάζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ελβετία προκειμένου να φορολογηθούν ελληνικές καταθέσεις ύψους 20 δισ. ευρώ και οι οποίες θα αποφέρουν στα δημόσια έσοδα περίπου 4 με 6 δισ. ευρώ. Υπό άλλες συνθήκες θα πανηγυρίζαμε. Με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν όμως μάλλον πρέπει να προβληματιστούμε με την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Κατά ειρωνική σύμπτωση την ώρα που ανακοινώνεται η συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας βγαίνει με συνέντευξή του στο Del Spiegel ο πρόεδρος της Global Financial Integrity κ. Ραίιμουντ Μπέικερ και αποκαλύπτει ότι την περίοδο 2003-2011 «δραπέτευσαν» από την Ελλάδα ποσά ύψους 260 δισ. δολαρίων, δηλαδή 207 δισ. ευρώ!!! Προφανώς δεν ανακαλύφθηκε ούτε η φοροδιαφυγή ούτε το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα του 2003. Με ασφάλεια μπορούμε να υποθέσουμε ότι κι άλλα εξίσου μυθώδη ποσά είχαν φύγει από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλο στοιχείο που ενισχύει τις υποψίες μας ότι η όλη υπόθεση πάει για κλείσιμο τύπου…Siemens είναι και το γεγονός ότι η ελβετική πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι από τα 20 δισ. για τα οποία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες το 99% δεν έχει δηλωθεί ποτέ στην Εφορία! Σκεφτείτε τι γίνεται με τα υπόλοιπα δεκάδες ή εκατοντάδες δισ. που… αγνοούνται. Είναι κορυφαίο θέμα για την οικονομία και την κοινωνία και οι όποιες λειψές και ετεροβαρείς υπέρ των κλεπτών συμφωνίες δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Μη σας φοβίζουν οι λέξεις, δεν είναι απλοί κλέφτες αυτοί. Κλεφταράδες είναι!

Ν.Τ.

Πρωτοποριακή πρωτοβουλία

Πρωτοποριακή και βαθιά ανθρώπινη η πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου να φιλοξενηθούν δωρεάν στο νησί 180 άνεργοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

…Σε τελευταία ανάλυση, τα ίδια τα άτομα -εμείς- είναι εκείνα που θ’ απαντήσουν σ’ αυτό το ζήτημα των σημερινών κοινωνικών αναγκών. Γιατί αν περιμένουμε από τη μνημονιακή κυβέρνηση…

Φ.Τ.

Νέα μόδα

Δεν εξηγείται αλλιώς. Νέα μόδα εισήγαγε ο Δήμος Βόλου στην καθαριότητα της Αγριάς (τουλάχιστον). Καταφτάνει το απορριμματοφόρο βογκώντας, τρίζοντας και… στάζοντας, κατεβαίνουν οι υπάλληλοι, αλλά δεν αδειάζουν τον κάδο των σκουπιδιών στο φορτηγό. Παίρνουν από τον κάδο με τα… χέρια τις απάνω - απάνω σακούλες, αδειάζοντάς τον περίπου κατά το ένα τέταρτο, και… όπου φύγει - φύγει! Προφανώς για να προλάβουν να κάνουν το ίδιο σε όλη την Αγριά! Για να επαίρεται μετά η Δημοτική Αρχή ότι… μαζεύει τα σκουπίδια και μάλιστα κάτω απ’ τις πιο αντίξοες συνθήκες! Την άλλη μέρα το ίδιο! Και τ’ αποκάτω σκουπίδια τ’ αφήνουν στους Αγριώτες παρακαταθήκη!

…Για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία ενδιαφέρεται κανείς;

Φ.Τ.

Παρηγορία

Μη ικανοποιητικές απαντήσεις έλαβε ο Δήμος Βόλου για το ραδιενεργό φορτίο που διακινήθηκε από το λιμάνι του Βόλου. Ωστόσο δεν «αναποδογυρίζει τραπέζια», για να θυμηθούμε τη ρήση του Δημάρχου άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Περιμένει… Στο μεταξύ, φορτία πάνε κι έρχονται…

Κι εμείς τι να κάνουμε μέχρι ο Δήμος Βόλου να αναλάβει ουσιαστική πρωτοβουλία για το θέμα; Να παρηγορηθούμε προσχωρώντας στην αντίληψη ότι δεν μας κάνει κακό η ραδιενέργεια, εξαιτίας τού ότι συνηθίσαμε να εκτιθέμεθα στην ακτινοβολία της;

Φ.Τ.

Ρε, μήπως;

Ξαφνικά στα ελληνικά ΜΜΕ κάποιοι «αναλυτές» κάνουν λόγο ακόμα και για «αδελφοκτόνο αιματοκύλισμα», που αν δεν μας ξεγελούν τα ελληνικά μας σημαίνει εμφύλιος!!!

Αλλά εξ όσων έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, τα κόμματα της Αριστεράς προτείνουν κατ’ εξοχήν πολιτικά μέσα αντίδρασης. Τότε προς τι ο ορυμαγδός;

…Ρε, μήπως τελικά αυτό ακριβώς που πρέπει να αποφευχθεί είναι η πολιτική αντίδραση στα μέτρα;

Φ.Τ.

Δίδυμα και τρίδυμα

Ο στόχος της μνημονιακής πολιτικής παραμένει σταθερός, διαχρονικός, φρικαλέος: Μισθοί Κίνας στους Έλληνες, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα της χώρας.

Αλλάζουν μόνο οι στρατηγοί αυτής της πολιτικής: Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πέρασαν το πρώτο μνημόνιο. Το δίδυμο χρεοκόπησε πολιτικά και μας άφησε χρόνους. Το Μεσοπρόθεσμο καθώς και το Πολυνομοσχέδιο ανέλαβε και το πέρασε το νέο δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου. Όταν ως δίδυμο χρεοκόπησε κι αυτό, ήρθε το τρίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη να περάσει το δεύτερο μνημόνιο. Κάνοντας αρχή από τα νέα μέτρα.

Η πολιτική των μνημονιακών διδύμων και τριδύμων αναλλοίωτη. Στόχος ο ίδιος. Σύμμαχοι οι ίδιοι (ξένοι και ντόπιοι ολιγάρχες και οι πολιτικοί εκφραστές τους, μεγάλη μερίδα ΜΜΕ). Ίδιες οι μέθοδοι (προπαγάνδα, καταστολή). Ίδια τα θύματα (η χώρα και ο ελληνικός λαός).

Αυτός ο νεοφιλελευθερισμός διαθέτει μεγάλο πάγκο…

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=