Τραυματίας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-29, 12:38:33
Τραυματίας

Η προσπάθεια συντονισμού κατάσβεσης της πυρκαγιάς χθες τα ξημερώματα στη θέση Αργυρέικα στα Καλά Νερά δεν πέρασε…αναίμακτα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας σε ρεματιά της περιοχής και στην προσπάθειά του να συντονίσει τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση. Ευτυχώς τη «γλύτωσε» με δυο - τρία ράμματα. Εν τέλει η κατάσβεση της πυρκαγιάς στάθηκε καταπραϋντική και για τους πόνους του.

Χ.Μ.

Στο ψάξιμο  

Λίγες   ώρες  μετά  την ανακοίνωση  των   αποτελεσμάτων   για τα   ΑΕΙ και   τα ΤΕΙ  όλης της  χώρας φαίνεται   πως   ήταν  αρκετές     για   δεκάδες  γονείς  που   από  χθες   το πρωί  ξεχύθηκαν   στους  δρόμους   του Βόλου μαζί  με   τα παιδιά   τους   για την  αναζήτηση  στέγης…

Γιατί; 

Κάποιοι    δημοτικοί   σύμβουλοι   της  μείζονος   μειοψηφίας  δεν   ήταν   ικανοποιημένοι  με   την  απόφαση   του Επιμελητηρίου να   ενισχύσει  οικονομικά  τη  συναυλία   για τον  Μαραθώνιο Στήριξης   που πραγματοποιήθηκε  την  περασμένη Παρασκευή στο  ΕΑΚ Βόλου.  Αυτό  φάνηκε  από  το γεγονός   ότι   ο πρόεδρος   του  Επιμελητηρίου    Μαγνησίας     Τέλης  Μπασδάνης… τα ’κουσε  στο  προχθεσινό   Δημοτικό   Συμβούλιο  από   συνάδελφό   του.

Ονόματα 

  Τα  ονόματα    της  Μαρίας  Καρρά και  του  Τάσου  Γάτου ακούγονται   στο  Αχιλλοπούλειο    για   την  προεδρία   του  Νοσοκομείου. Επίσης  για   το  Λιμάνι   του  Βόλου  ακούγεται   του  Π. Σούρλα.

Αιχμές

   Το  ψήφισμα     που  ενέκριναν  στην προχθεσινή  τους  λαϊκή   συνέλευση οι κάτοικοι   της  Αγίας  Παρασκευής  με  αφορμή    την Πράξη  Εφαρμογής    το  συνοδεύουν  και   με την  παρακάτω   αιχμηρή  επιστολή    προς   το  Δήμο:

«Η 20σέλιδη   επιστολή  - απάντηση  του  Δημάρχου  στο Σύλλογό  μας   δεν  λέει  τίποτα  άλλο  απ΄ όσα   γνωρίζαμε   ήδη   και σχεδόν  όλα  (συνάντηση  με υπουργείο,   προτάσεις   για τροποποίηση   κ.λ.π.)   τα  προκάλεσε  ο  Σύλλογός μας και  καμία  ιδιαίτερη πρόταση  του  Δήμου. Επίσης  οι απαντήσεις  στα ερωτήματά  μας  είναι  αόριστες  και γενικόλογες!  Δεν  απαντούν  στο πώς θα  εισπραχθούν  τα χρήματα από τους   πολίτες -οι οποίοι   είναι  ήδη    υπερχρεωμένοι-  ή γιατί     δεν εγκρίθηκε  το ίδιο σχέδιο  με τον   ίδιο νόμο στις   υπόλοιπες   γειτονικές περιοχές  Άγιο  Γεώργιο, Ανακασιά, Άλλη  Μεριά, Άγιο  Ονούφριο  κ.λ.π.».  

Στα  ορεινά  

Στα  ορεινά  πήγε  και  κάθισε μετά  την  ανεξαρτητοποίησή  του   ο δημοτικός  σύμβουλος  Νίκος  Χαυτούρας.             Παρέα  με   τον Γ. Κουρτίνα και  τον  Γ. Σπηλιόπουλο. Όλες  οι   ενδείξεις  δείχνουν  ότι  στο  αμέσως  επόμενο  διάστημα   η Ομάδα   θα   γίνει   πολυπληθέστερη.

Ερευνα

Σήμερα   το  απόγευμα  σε  συνέντευξη  Τύπου   που  θα  δοθεί   στο  Επιμελητήριο  θα   ανακοινωθούν   τα  αποτελέσματα  της  έρευνας  που   πραγματοποιήθηκε     σε   σύνολο   1.500   επιχειρήσεων  - μελών   του και   τα οποία  αφορούν  στην οικονομική  τους  διάρθρωση  και  τα  προβλήματα   που  αντιμετωπίζουν  από  το  τραπεζικό  σύστημα  και  από  τις  δημόσιες  υπηρεσίες  με τις   οποίες  συναλλάσσονται.

Κερνούσε

Γλυκά   κερνούσε  στο  προχθεσινό   Δημοτικό  Συμβούλιο   ο  δημοτικός  σύμβουλος  Τέλης  Δουλόπουλος    για  την εισαγωγή του γιου  του  στη  Νομική  Θεσσαλονίκης. Θα  είναι  συνάδελφός   σας, είπε   στον  Π. Σκοτινιώτη, όταν  ο δημοτικός   σύμβουλος   της  μείζονος   μειοψηφίας  έφθασε  μπροστά  στο προεδρείο    για  να  τρατάρει το Δήμαρχο.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Στο μάτι

του κυκλώνα

Κάποιος λέει άσχημα λόγια για τη Ζέττα Μακρή. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα παθήματά της το τελευταίο 48ωρο. Προχθές ενώ βάδιζε -με στρωτό παπούτσι προς αποφυγήν δημιουργίας παρεξηγήσεων- παραπάτησε με συνέπεια να στραμπουλίσει το πόδι της και να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με επίδεσμο και πατερίτσες. Χθες τα ξημερώματα τής διέρρηξαν το πολιτικό της γραφείο. Όπως πάει στο τέλος θα τη… συμπαθήσουν και… οι άσπονδοι φίλοι της.

Ν.Τ.

Αγνώριστο

Αγνώριστο αντίκρισαν το χώρο όπισθεν του Αγίου Φανουρίου στη Σκιάθο δημότες και επισκέπτες. Από αφύλακτος σκουπιδότοπος με κάθε είδους μπάζα μεταμορφώθηκε σε δροσερό αλσύλλιο. Με παρότρυνση του Δημάρχου ο πανταχού παρών αρμόδιος υπάλληλος Απόστολος Λιγνός έκανε έφερε καλό αποτέλεσμα. Το… φανέρωσε ο Άγιος Φανούριος το θαύμα του. Έτσι πρέπει στις τουριστικές περιοχές. Μία - μία οι εστίες ρύπανσης να εξαφανίζονται.

Ν.Τ.

Ψυχοπονιάρα

«Ματώνει η καρδιά όταν βλέπεις τις μειώσεις των συνταξιούχων στην Ελλάδα» είπε η ψυχοπονιάρα η Μέρκελ. Δεν αποκλείεται τώρα το Μαξίμου να μας πει ότι δεν έκλεισε μάτι μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά. Εκτός κι αν η γυναίκα ετοιμάζεται να καταγγείλει τις περικοπές του Μνημονίου, οπότε βλέπω να εντάσσεται κι αυτή στο «λόμπι της δραχμής».

Μ.Μ.

Λεφτά ποιος βάζει;

Επιτέλους, εκσυγχρονισμός. Οι αγορές πάνω από 300 ευρώ θα γίνονται μόνο με χρήση τα χρεωστικής κάρτας. Το μόνο πρόβλημα είναι ποιος θα μας βάζει τα ευρώ στο λογαριασμό της κάρτας, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μ.Μ.

Μόνο μία υποχρέωση

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ο,τιδήποτε» προειδοποίησε χθες ο Βενιζέλος τον μαραθωνοδρόμο Σαμαρά. Όχι, καλέ! Μόνο τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα εγκρίνετε και τελειώνει η υποχρέωση για τον Αύγουστο.

Μ.Μ.

Πάνε κι αυτοί

Θέλει να ξαναβγεί πρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή ο Γιώργος. Πάνω που άρχισαν να ανακάμπτουν τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη.

Μ.Μ.

Σοσιαλιστική λύση

Στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου ο ΓΑΠ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, για τους αγώνες για δικαιώματα και ελευθερίες και για την ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας για μία κοινή πορεία για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα και τη νέα κουλτούρα αλληλεγγύης μεταξύ λαών και εθνών, όπως διάβασα στο σχετικό δελτίο Τύπου. Ειδικά για το πρώτο φαντάζομαι … ότι ο Γιώργος έχει τη λύση… Τώρα γιατί δεν μπόρεσε να την εφαρμόσει στην Ελλάδα και επέλεξε το ΔΝΤ… δεν ξέρω εάν επαρκεί ο χρόνος του συνεδρίου για να το αναλύσει στους άλλους «σοσιαλιστές».

Β.Κ

Συντονισμός

Τα καλύτερα λόγια είχαν να πούνε χθες οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης για το συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κόντρα στις αντίξοες συνθήκες κατάφερε να «δαμάσει» τις πυρκαγιές που ξεπηδούσαν σε αρκετές γωνιές της Μαγνησίας με τις όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μιχαλάκης που είναι χαμηλών τόνων μεν αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Να μην τους ματιάσουμε... γιατί οι δύσκολες μέρες δεν πέρασαν.

Β.Κ

163 παπάδες!

Η Μητρόπολη Δημητριάδος, σωστά ερμηνεύοντας την κατάσταση που δημιουργείται λόγω των νέων μέτρων, οργανώνεται και ορίζει 163(!!!) κληρικούς που σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα αντιμετωπίσουν εφέτος τα φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών στα σχολεία. Στόχος: Ούτε ένας μαθητής να μην πεινάει.

…Ο Δήμος Βόλου κωλύεται. Έπεσε θύμα της μνημονιακής πολιτικής, του οργάνου της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, του Καλλικράτη, και της «ιδιότυπης» αντίληψης της Δημοτικής Αρχής για τον ρόλο της.

Φ.Τ.

Από Αύγουστο χειμώνα!

Πλήρη ξυλείας φορτηγάκια περνούν από την Αγριά ανενόχλητα. Πού βρήκαν τα ξύλα οι ιδιώτες κάτοχοί τους; Ποια δέντρα έκοψαν; Είχαν άδεια ή όχι; Κανείς δεν ελέγχει. Όπως πάμε θα κατεβάσουν το μισό Πήλιο πρώτα και μετά το Δασαρχείο Βόλου θα πράξει το αυτονόητο: Θα εγκαταστήσει μερικούς υπαλλήλους του στις εισόδους της πόλης και θα προβεί στον απαραίτητο έλεγχο. Αλλά μέχρι τότε το πουλί θα έχει πετάξει. Το βουνό θα έχει αποψιλωθεί κι η αιθάλη θα πνίγει τον Βόλο.

Φ.Τ.

Θα γυρίσει;

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας της Βουλής Θανάσης Νάκος μεταφέρει με ανθυπομειδίαμα στο Σώμα το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για… ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό.

Αναταραχή στο Κοινοβούλιο. Γελάκια. Απαξιωτικά σχόλια. Το αίτημα γίνεται βεβαίως αποδεκτό. Το αίσθημα όμως του ελληνικού λαού όσον αφορά στον ΓΑΠ διερμηνεύει καλύτερα από όλους βουλευτής που ενώ ψηφίζει ακούγεται να λέει με νόημα: «Θα γυρίσει, φαντάζομαι»…

Φ.Τ.

Ψωμί σε φωτοτυπίες…

Πέρσι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου άνοιγε νέους ορίζοντες. Βιβλία σε φωτοτυπίες. Φέτος η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά, μετά τη λήψη των νέων μέτρων, τους διευρύνει. Ψωμί σε φωτοτυπίες για το λαό, γάλα σε φωτοτυπίες, πατάτες σε φωτοτυπίες, λαχανικά και φρούτα σε φωτοτυπίες…

Φ.Τ.

Επέτειος

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

…Πρόκειται για επέτειο. Γιορτάζουμε την εκ μέρους της μνημονιακής συγκυβέρνησης καθιέρωση (επιτέλους και στη χώρα μας) της φορολογικής ισότητας και της φορολογικής δικαιοσύνης. Όπου φόρους δεν πληρώνουν πλέον μόνον τα μέχρι πρότινος συνήθη υποζύγια, αλλά ο κάθε πολίτης, ακόμα και πιο οι πλούσιοι, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο, κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο και κύριε Κουβέλη.

Φ.Τ.

Το μεγαλείο

μιας δήλωσης

Αντ. Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο.

…Και τον κέρδισε το λόμπι των διεθνών τοκογλύφων.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=