Χωρίς λεφτά το συρτάκι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-28, 11:47:55
Χωρίς λεφτά  το συρτάκι

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας  με αφορμή σχόλια περί χρηματικού επάθλου από την Επιτροπή Γκίνες διευκρίνισε χθες ότι οι συμμετέχοντες στο συρτάκι δεν πληρώνουν καμία συμμετοχή και ότι δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο από την επιτροπή Γκίνες για κανέναν.

«Αυτό που θα αποκομίσουμε -σημειώνει ο κ. Χαλέβας-  είναι η παγκόσμια προβολή και δημοσιότητα της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα. Όλοι συμβάλλουν αφιλοκερδώς και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υπομονή που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα. Ευελπιστούμε ότι τελικά θα ευαισθητοποιηθεί και το επιχειρηματικό Επιμελητήριο και θα συμβάλει στην επιτυχία του εγχειρήματος για το καλό των επιχειρήσεων της περιοχής μας». Αλλωστε το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς!

Χ.Μ.

Με τα υπηρεσιακά

Συζήτηση για τις σπατάλες που γίνονταν στο παρελθόν και που γίνονται και σήμερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο λίγο νωρίτερα δύο Αντιδήμαρχοι είχαν προσέλθει στη συνεδρίαση με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου. Αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από το νόμο…

ΙSO

Δεν θα ζητώ για τις τοποθετήσεις μου ΙSO από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τάδε έφη η Ζέττα Μακρή σε κόντρα που είχε με το δημοτικό σύμβουλο της ήσσονος μειοψηφίας Θωμά Κλημόπουλο, που της καταμαρτύρησε ότι στελέχη της Ν.Δ. έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Mε πατερίτσες

Με πατερίτσες εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Ζέττα Μακρή. Αιτία ένα ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη στον αριστερό αστράγαλο…

Ο γιατρός

Παρών στη χθεσινή συνεδρίαση μετά από πολλές απουσίες για το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, το γιατρό Κ. Μωυσίδη. Έχω πει, μας έλεγε λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση, ότι 1.30΄ μετά το μεσημέρι με 6 το απόγευμα, εκτός από την Πέμπτη, έχω βάρδια στο ΙΚΑ Αν αναβάλω τα ραντεβού, τα είκοσι και πλέον άτομα που βλέπω κάθε μέρα θα τα ξαναδώ μετά από τριάντα μέρες.

Οδικός αποκλεισμός

Τους χθεσινούς έντονους ανέμους και την πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από την τάφρο στον Περιφερειακό εκμεταλλεύτηκαν οι διοργανωτές της χθεσινής συγκέντρωσης στην Αγία Παρασκευή. Η δυσκολία του πυροσβεστικού οχήματος να φτάσει έγκαιρα στον τόπο της πυρκαγιάς έδωσε αφορμή στον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας, Αντ. Κούτσουρο, να σημειώσει, εκτός των άλλων: «Μας έχουν αποκλείσει οδικά και συγκοινωνιακά και την ίδια στιγμή με την Πράξη Εφαρμογής θέλουν να μας κάνουν 18μετρους δρόμους, μέσω των οποίων θα διοχετεύεται η κίνηση της κυκλοφορίας από τον Περιφερειακό προς το Πήλιο».

Δεν παραβρέθηκε

Κανείς από τη Δημοτική Αρχή δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή ανοικτή λαϊκή συνέλευση της Αγίας Παρασκευής, καθώς οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μετέβησαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Πάντως λίγο πριν την ανοικτή λαϊκή συνέλευση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος είχε δώσει στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου - ανακοίνωση στην οποία σημειώνονταν τα εξής:

«Ο Δήμος Βόλου, μέσω του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νικολάου Μόσχου, παρέδωσε σήμερα (χθες) το πρωί το πλήρες κείμενο της πρότασης του Δημάρχου προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, τον Αναπληρωτή ΠΕΚΑ και τους βουλευτές του Νομού, για την τροποποίηση του Νόμου, που θα ανακουφίσει ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες της συνοικίας Αγ. Παρασκευής από την εισφορά σε γη και χρήμα.

Ο κ. Μόσχος μίλησε με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κούτσουρο και του εξήγησε το σκεπτικό του Δήμου και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής. Επίσης ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι λόγω της σημερινής (χθεσινής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με την κρίσιμη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. στη Λάρισα στις 18:30, για τα οικονομικά των Δήμων, η Δημοτική Αρχή δεν θα εκπροσωπηθεί στη συνέλευση των κατοίκων που έχει συγκαλέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Εξάλλου, όπως σημειώνει ο κ. Μόσχος, όλα τα ερωτήματα που έθεσε ο Σύλλογος με έγγραφό του, απαντώνται με το κείμενο - πρόταση Νόμου με συγκεκριμένο, σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, όπως εξάλλου επιθυμούσε και ο ίδιος ο Σύλλογος.

«Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια αντιμετώπισης του σύνθετου προβλήματος περνάει μέσα και από την ενεργοποίηση του βουλευτών του Νομού μας, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα προωθήσουν για ψήφιση την συγκεκριμένη τροποποίηση. Εξάλλου με τη Διοίκηση του Συλλόγου και ειδικά με τον Πρόεδρό του είμαστε σε συνεχή και ανοικτή επαφή για όλα τα θέματα που αφορούν στο θέμα αυτό», σημειώνει ο κ. Μόσχος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Δίνουμε

εξετάσεις;

Διαμαρτυρίες

 

Στο κέντρο Τύπου της γειτονιάς Κυριακή πρωί κάπου στην οδό Κασσαβέτη. Μία κυρία απ’ έξω και μία εντός του καταστήματος, λες και με περίμεναν από τα χαράματα. Μόλις με αντίκρισαν, ξεσπάθωσαν: «Τι θα γίνει με τους κάδους; Βρωμάνε, θα πάθουμε ασφυξία! Δεν τολμάμε να ανοίξουμε την πόρτα μας!» Μπα; Με έχρισε ο Σκοτινιώτης Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και δεν μου το είπε ακόμη; η πρώτη… πονηρή μου σκέψη. Δεν προλαβαίνω να βγω, αφού κάτι ψέλλισα, έχοντας πάρει τις εφημερίδες, και την… παίρνω την κρυάδα μου: «Καλά σας τα λέει η κυρία! Εσείς φταίτε που δεν τους κοπανάτε όπως πρέπει!» ήταν η δεύτερη κεραμίδα σε ένα λεπτό. Καταλάβατε τώρα, κύριε Τσαμπάζη, γιατί έχω γίνει κακός τον τελευταίο καιρό και θα γίνω ακόμη πιο… κακός το επόμενο διάστημα;

Χ.Μ.

Ταξίδι και αλλαγή

Ακόμη μερικά ταξίδια του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα πάθουμε ναυτία από τις απανωτές στροφές. Άσε που δυστυχώς για κάποιους δεν έχει βρεθεί και το φάρμακο για το πολιτικό Αλτσχάιμερ. Πριν φύγει από την Αθήνα, ο Α. Σαμαράς δια των συνήθων διαρροών μάς άφηνε να καταλάβουμε ότι «πάμε για επιμήκυνση». Επιστρέφοντας, διαβάζουμε (και ακούμε) ότι το σύνθημα τώρα είναι «πάμε για την ανάπτυξη».

Μ.Μ.

Φωτιά στα «κόκκινα»

Δικαίως το κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζει άκρως πετυχημένο το ταξίδι του πρωθυπουργού σε Βερολίνο - Παρίσι και ας πήρε μόνο το γνωστό «πρώτα η έκθεση και τα αποτελέσματα και μετά βλέπουμε». Δεν αποκλείεται ανά 100 χλμ. ταξιδιού ο πρωθυπουργός να παίρνει μπόνους το σβήσιμο κάποιων «κόκκινων γραμμών» από τους συγκυβερνήτες του.

Πάρτε τη ΔΗΜ.ΑΡ., για παράδειγμα. Από χθες, «η μοναδική «κόκκινη γραμμή» που θέτει η ΔΗΜΑΡ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ» δήλωσε ο Φ. Κουβέλης. Τέρμα οι εφεδρείες, οι περικοπές μισθών - συντάξεων, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, οι «επτά όροι» για τη συμφωνία κ. ά.

Μ.Μ.

Τώρα, όλοι μαζί

Ως εκ τούτου θα έχει ενδιαφέρον στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης, την Τετάρτη. Αφού ο πρωθυπουργός φρόντισε να κρατήσει έξω από το κάδρο των διεθνών επαφών του (Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ) τους άλλους δύο, τους καλεί τώρα για να συμφωνήσουν για το πακέτο περικοπών των 13,5 δισ. ευρώ (15,7 δισ., λέμε εμείς).

Μ.Μ.

Δύσκολο το φορτίο

Με το «καλημέρα» της νέας περιόδου, μπαίνει στα δύσκολα η Βουλή. Από τη μια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το Μνημόνιο και ποιοι ήξεραν τι, που είπε και ο Ρουμελιώτης. Από την άλλη οι καταγγελίες του Καμμένου ότι η εκπαραθύρωση του Διώτη από το ΣΔΟΕ είχε να κάνει με την κάλυψη υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

Μ.Μ.

Ποια σχολή;

Μπήκα στη σχολή που ήθελα, έλεγε χαρούμενος χθες νεαρός επιτυχών. Αυτό που δεν ξέρω, συμπλήρωνε, είναι θα τελειώσω τη σχολή και το πανεπιστήμιο που πάντα ήθελα ή θα πάρω χαρτί από κάποιο συγχωνευμένο άσχετο τμήμα;

Κάτσε πρώτα να δούμε αν θα υπάρχουν πτυχία μέχρι τότε και το συζητάμε…

Μ.Μ.

Περί… αυτοκινήτου

Από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα λάβαμε την υπ’ αριθμ. 3/3-10-11 απόφαση, προφανώς εις απάντηση σχολίων μας για υπηρεσιακό αυτοκίνητο που «κατοικοεδρεύει» στην Αγριά, και η οποία έχει ως εξής: «Επιτρέπουμε την χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου ΚΗΥ 9233 της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, Λεωφόρος Δημοκρατίας Αγριά - Βόλος, για περιπολίες εντός της Π.Ε. Μαγνησίας». Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη μάς ανέφερε προφορικά ότι το αυτοκίνητο ήταν παλιό, χωρίς οδηγό και «σχόλαζε» παρατημένο. Δόθηκε λοιπόν στη συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα, επειδή αυτή ήταν που το ζήτησε και η οποία καλύπτει τα έξοδα κίνησης και συντήρησης.

…Όμως, κύριε Κοπάνα, τι παραπάνω έχει η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα σε σχέση με άλλες για να της χορηγείται αυτοκίνητο; Ποιο ακριβώς είναι το έργο της; Τελικά τι σημαίνει… Άμεση Επέμβαση Πολιτικής Προστασίας;

Φ.Τ.

Τροφεία και… λουκέτο

Ο Δήμος Βόλου κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Την ίδια όμως στιγμή δαπανά ετησίως το ποσό των 230.000 ευρώ για τροφεία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου. Δεν θα μπορούσε στην παρούσα συγκυρία να διατεθεί αυτό το ποσό σε άλλες ανάγκες του Δήμου; Στο κάτω κάτω όλα τα άλλα παιδιά των Βολιωτών που φοιτούν σε σχολεία διευρυμένου ωραρίου της πόλης μας (Ολοήμερα) το φαγητό το φέρνουν από το σπίτι τους.

…Σε τελική ανάλυση θα μπορούσε να γίνει «εκλογίκευση» αυτού του ποσού και ό,τι περισσέψει να διατεθεί για τη σίτιση μαθητών των υπόλοιπων σχολείων του Βόλου, που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Φ.Τ.

Καλό κουράγκιο

Για να μη γίνονται λάθη: Ο πρωθυπουργός στη Γερμανία συνέχισε αυτό που ξεκίνησε ο Γιωργάκης. Θυμάστε; Το περίστροφο στο τραπέζι. Η συνταγή των μνημονίων. Η Ελλάδα ως Τιτανικός. Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Το «καλό κουράγκιο» από τους φίλους μας και συμμάχους. Οι υπάλληλοι των διαπλεκόμενων μιντιαρχών να επιτίθενται λάβροι κατά της παραμικρότερης επιφύλαξής μας…

Όλα είχαν δρομολογηθεί από τότε. Οι ρόλοι είχαν διανεμηθεί. Το σκηνικό είχε στηθεί. Η πορεία είχε προδιαγραφεί. Τα θύματα -η χώρα και ο λαός- επίσης. Οι παίχτες βγήκαν στο τερέν. Τι περιμένατε να… καταφέρει ο Σαμαράς; Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Φ.Τ.

Τα είπε όλα

Πώς το είπε χτες ο Α. Παπαδόπουλος της ΔΗΜ.ΑΡ; «Η προγραμματική συμφωνία (των τριών της συγκυβέρνησης) θα προσαρμόζεται στις (επικρατούσες) συνθήκες»!!! Ναι!!! Ακριβώς!!!

…Κι επειδή τις συνθήκες καθορίζουν η Μέρκελ κι η τρόικα, εμείς άλλο δεν έχουμε να κάνουμε από το να μη βγάλουμε τσιμουδιά και να υποκύψουμε!

Φ.Τ.

Μόνο το κέλυφος

Μ’ αυτά και μ’ αυτά αποχαιρετάμε τη δημοκρατία, όπως την ξέραμε. Τρεις κορυφαίοι Γερμανοί, ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ -ένας από τους «πέντε σοφούς» της χώρας του- και ο Γιούλιαν Νίντα - Ρίμελιν, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, κάνουν λόγο για «μια διαδικασία, ήδη πολύ προχωρημένη, η οποία μεταβάλει τη δημοκρατία των πολιτών που δομήθηκε στη βάση της ιδέας του κοινωνικού κράτους σε μια δημοκρατία παράλυτη, καθοδηγούμενη από τους κανόνες της αγοράς».

…Δεν χρειαζόμαστε κανέναν «σοφό» να μας πει προς τα πού πηγαίνουν τα πράγματα. Στην Ελλάδα από τη δημοκρατία ήδη έχει απομείνει μόνο το κέλυφος.

Φ.Τ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=