ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γυάλισε το μάτι του

γυάλισε-το-μάτι-του-203060

Γυάλισε το μάτι του

Πέσαμε χτες πάνω στον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μπάμπη Ζάχο, με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στα χέρια και ιδιαίτερα εκνευρισμένο.-Τι γράφετε εδώ; μου λέει και δείχνει το κύριο θέμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για διορισμό συγγενών βουλευτών στη Βουλή.-Ε, τι, δεν τα λέμε καλά; Εδώ γράφουμε για εξοργιστική φαυλοκρατία!-Εσείς καλά τα λέτε! Αλλά έπρεπε να παρέμβει ο πρωθυπουργός; Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τι κάνει;-Α, αυτά να τα πεις στον Πρόεδρό της, τον συντοπίτη μας Γιώργο Σούρλα! πετάξαμε και το μάτι του Μπάμπη άρχισε να γυαλίζει.

Φ.Τ.

Αναψε το τηλέφωνο

Το ’σπασε το κινητό ο Ολάντ. Την Πέμπτη τον πήρε ο Σαμαράς για να του αναπτύξει την εθνική στρατηγική για έξοδο από την κρίση. Την Παρασκευή τον πήρε ο Βενιζέλος για να του αναπτύξει την ίδια εθνική στρατηγική. Μάλλον σκέφθηκε «θες να με πάρει και ο Κουβέλης για τα ίδια και να μην προλάβω το μεσημεριανό γεύμα;».Μ.Μ.

Πιο φθηνή λύση

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στη Μέρκελ πως θέλει να στείλει τρία μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση: α) η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα β) η χώρα μας θα εξαλείψει τόσο το δημοσιονομικό όσο και το έλλειμμα αξιοπιστίας γ) η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για όλη την Ευρώπη.Με SMS να τα έστελνε, λιγότερα θα μας κόστιζε.

Μ.Μ.

Μετά τι γίνεται;

Ο Ομπάμα μάς θέλει εντός του ευρώ λόγω των αμερικάνικων εκλογών. Αναβολή τους για καμιά δεκαριά χρόνια δεν παίζει; Έστω, μέχρι να κάνουμε κι εμείς τις δημοτικές εκλογές;

Μ.Μ.

Σε νέα θέση

Παρθενική εμφάνιση χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΒ για τον Σωτήρη Μαρίνο, συνδικαλιστή από το χώρο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, που μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ντόντη από το Δ.Σ. πήρε τη θέση του. Ο ίδιος μάλιστα πρώτη φορά πήρε το λόγο και μίλησε στην ολομέλεια υπογραμμίζοντας ότι θα προσπαθήσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να αναδειχθούν θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους. Μαζί με τη Μαρία Πλαϊνού από τους υγειονομικούς υπαλλήλους είναι τα δύο νέα πρόσωπα του συμβουλίου που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Β.Κ

Ανέβηκαν οι τόνοι

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν Τσιώνα… να μου κουνάει το δάχτυλο… και να απαιτεί από εργαζόμενους και συνδικάτα να αποδεχτούν την δική του άποψη ως πανάκεια» σημείωσε κάποια στιγμή έχοντας σηκώσει πολύ τον τόνο της φωνής του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ – ΕΣΑΚ, που για μία ακόμη φορά στην ολομέλεια έθεσαν το αγαπημένο τους θέμα για τον Ασπρόπυργο και τη Χαλυβουργία… Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση για την απόφαση των Χαλυβουργών του Βόλου να αποδεχτούν την πρόταση για εκ περιτροπής εργασία, άσχετα εάν τελικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Πάντως… τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΒ… όσον αφορά στην αναστολή της απεργίας στον Ασπρόπυργο και τι «παίχτηκε» τελικά εκεί, έμειναν αναπάντητα από την ΔΑΣ – ΕΣΑΚ…

Β.Κ

Σημεία των καιρών

Μπορεί ορισμένοι να «πανηγυρίζουν» στη ΜΕΤΚΑ ότι πάλεψαν και τελικά είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έδωσαν αύξηση στο προσωπικό σε μία τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο, όμως αποκρύπτουν σκοπίμως ότι από αυτή «εξαιρέθηκαν» τέσσερις εργαζόμενοι που σύμφωνα με τη Διεύθυνση έχουν κριθεί «ανεπιθύμητοι». Η ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε μέσα στο εργοστάσιο είναι πρωτοφανής… και χθες σχολιάστηκε δεόντως στο ΕΚΒ που καταγγέλθηκε γεγονός. Και να σκεφτεί κανείς ότι το εργοστασιακό σωματείο το αποδέχτηκε αυτό. Μην σας πω ότι το χάρηκε κιόλας. Σημεία των καιρών…

Β.Κ

Μεγαλόψυχοι…

Το πιο πετυχημένο πάντως στην ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ για τις αυξήσεις είναι ο επίλογος… που ουσιαστικά προειδοποιεί τους «ανεπιθύμητους» όταν εάν γίνουν καλά παιδιά και δεν δημιουργούν προβλήματα… η εταιρία θα τους ανταμείψει και θα το ξανασκεφτεί και ενδεχομένως να τους δώσει την αύξηση που τώρα δεν παίρνουν και μάλιστα αναδρομικά. Τέτοια μεγαλοψυχία… πια.Β.Κ

Στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο βρέθηκαν μαζί για ολιγοήμερες διακοπές ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Λεωνίδας Τζανής με τον πρώην Υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο. Τους δύο άνδρες τους συνδέει μακρόχρονη προσωπική φιλία και παρ’ όλες τις υποχρεώσεις τους δεν έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια την επαφή. Περιττό να πούμε ότι οι διακοπές – διακοπές, αλλά από το «μενού» δεν έλειπαν φυσικά οι πολιτικές συζητήσεις.

Ν.Τ

Τα δίνει στην κοινωνική πολιτική

Υπάρχει Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βόλου που δεν παίρνει την πάγια αντιμισθία του; Οι πληροφορίες που υπάρχουν μάλιστα κάνουν λόγο ότι τα χρήματα που του αναλογούν τα διαθέτει για δράσεις που αφορούν στην κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις

Τις τελευταίες μέρες η πόλη του Βόλου κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες φυλλάδια από δύο μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας. Τόνοι από χαρτί στις εισόδους των πολυκατοικιών, στα γραμματοκιβώτια, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους. Πώς είπατε; Εάν είχαμε κάποιο πρόστιμο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο; Μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Δυστυχώς…

Θα μετράμε απουσίες

Μάλλον θα μετράμε απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου της ερχόμενης Δευτέρας καθώς αυτό για πρώτη φορά ξεκινά τη 1 μετά το μεσημέρι και πολλοί σύμβουλοι δεν είναι συνταξιούχοι και αργόσχολοι, αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι που μοχθούν για το μεροκάματο.

Μείωση 30%

Μείωση κατά 30% στις εγχειρήσεις με «μπαλονάκι» παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία, μας έλεγε χθες γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου. Το γεγονός το αποδίδει στο ότι έχουν παύσει λόγω λελογισμένης χρήσης των ιατρικών υλικών να γίνονται πλέον οι αντίστοιχες εγχειρήσεις επί δικαίων και αδίκων, όπως παλιότερα. Πόσο κοστίζουν τα υλικά για ένα στεντ στην καρδιά; Από 600 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με την πολιτική προμηθειών του κάθε νοσοκομείου.

Πάντα τέτοια

Πάντα τέτοια έλεγαν χθες οι καταστηματάρχες της παραλίας, μετά την πρόβα για το συρτάκι που έγινε στην παραλία, καθώς μετά τα δοκιμαστικά όλοι αναζήτησαν λίγες ανάσες δροσιάς στα καταστήματα της οδού Αργοναυτών.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Διεκπεραιώσεις

Μπορεί βεβαίως οι συνδικαλιστές να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι σπεύδουν σε ιδιωτικά γραφεία διεκπεραίωσης για να καταμετρήσουν τα ένσημά τους και στη συνέχεια να καταθέσουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, αλλά προφανώς οι διαμαρτυρόμενοι αγνοούν ότι δεν εξαφανίστηκε ξαφνικά η γραφειοκρατία από τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Ασφαλώς δεν δικαιολογείται ένα ή δύο γραφεία του Βόλου να ζητούν αμοιβές 300 ή 400 ευρώ, αλλά η πλειονότητα των συγκεκριμένων γραφείων για τις συγκεκριμένες εργασίες δεν λαμβάνουν περισσότερο από 70 ευρώ αμοιβή.

Ποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να ξεροσταλιάζει στους διαδρόμους των υπηρεσιών αντί να αναθέσει έναντι ευτελούς αντιτίμου την όλη διαδικασία σε ειδικό γραφείο; Όσο για τις ιστορίες αλλαγών στους αριθμούς πρωτοκόλλων αυτό είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών οι οποίες ελέγχονται τακτικότατα από επιθεωρητές. Κοντολογίς όπου υπάρχει αδυναμία του δημοσίου τα κενά καλύπτονται από ιδιώτες.

Χ.Μ.

Αγωνιούν

Εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων αγωνιούν για το ενδεχόμενο να μην μπορούν τα σχολεία την ερχόμενη περίοδο να καλύψουν τα έξοδα θέρμανσης.Κατά τον Οκτώβριο, όταν σφίξουν τα κρύα, οι αρμόδιοι ας μην παριστάνουν ότι αιφνιδιάστηκαν.

Χ.Μ.

Υπόμνημα διαμαρτυρίας

Οι καταστηματάρχες της οδού Γκλαβάνη, από το ύψος της Αλεξάνδρας έως την Κωνσταντά, υπέβαλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στο Δήμο Βόλου για την εγκατάλειψη της οδού από τον Δήμο και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα.…Μόνο οι καταστηματάρχες της Γκλαβάνη; Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να είχαν υποβάλει ήδη όλοι οι Βολιώτες!

Φ.Τ.

Ζήτημα φαντασίας

Οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις της ΜΕΤΚΑ δίδονται τελικά… μόνο σε όσους εργαζόμενους κρίνει η ίδια η επιχείρηση! …Τι σημαίνει αυτό; Μα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει! Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι μέσα στις κοινές προσδοκίες και μέσα στην αυθόρμητη επιδίωξη των μεγαλοεργοδοτών για πειθήνιους εργαζόμενους, οι οποίοι υπακούουν αγογγύστως στα κελεύσματα της εργοδοσίας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εναπομείντα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα.

Φ.Τ.

Μέγας είσαι, Κύριε!

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε προχθές για την ανέγερση Παιδικού Σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος μέσα σε… κοίτη χειμάρρου στην Αγριά, οι εργασίες αποπεράτωσης σταμάτησαν το ίδιο ξαφνικά όπως άρχισαν!Θαύμα! Θαύμα!

Φ.Τ.

Εσχατη υποτέλεια

Αποτελεί προσβολή και περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό η απαίτηση της Μέρκελ να σταματήσουν οι Έλληνες τα λόγια και να περάσουν σε πράξεις πλήρους και απόλυτης εφαρμογής του χρεοκοπημένου μνημονίου!Και αποτελεί έσχατο σημείο υποτέλειας να εξαρτά -και ο Έλληνας πρωθυπουργός να αποδέχεται- το μέλλον της πατρίδας μας από την έκθεση των τροϊκανών υπαλλήλων!

Φ.Τ.

Η ελληνική «αντίδραση»

Πώς αντέδρασε ο Σαμαράς στις νεοαποικιακές απαιτήσεις της Μέρκελ; Υποσχέθηκε «πράξεις που έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια», πράγμα που μεταφράζεται ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των διεθνών τοκογλύφων, όσο και αν βαθύνει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού και όσο κι αν από την εθνική μας κυριαρχία παραμείνει μόνο το κέλυφος!

Φ.Τ.

Ολοταχώς στον γκρεμό

Είναι σαφές ότι η χώρα μας, υποτασσόμενη στους πιο σκληροπυρηνικούς γερμανικούς κύκλους και αποδεχόμενη την εφαρμογή άνευ όρων και ορίων της μνημονιακής πολιτικής, οδεύει ολοταχώς στη χειρότερη καταστροφή που έχει υποστεί χώρα εν καιρώ ειρήνης!

Φ.Τ.

Περίπου 5.000 Βολιώτες στο ΕΑΚ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών της χθεσινής συναυλίας-μαραθώνιου αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ, παρουσία 5.000 περίπου, ενδεχομένως και περισσοτέρων συμπολιτών. Ο στόχος του διοργανωτή Συνδέσμου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μαγνησίας επετεύχθη πλήρως, καθώς τα τρόφιμα που προσέφεραν αντί εισιτηρίου οι χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες, τοποθετήθηκαν σε τρία φορτηγά, προκειμένου να παραδοθούν στους παραλήπτες. Δηλαδή το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ορφανοτροφείο και το Γηροκομείο του Βόλου. H «ψυχή» της διοργάνωσης κ. Ελένη Δοδούδη, απέσπασε θερμά συγχαρητήρια από τους παριστάμενους.

Γ. Υ.

Εθελοντισμός

Καθοριστική ήταν, εξάλλου, η συνδρομή δεκάδων εθελοντών, τόσο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Ν. Μαγνησίας των Ειδικών Δυνάμεων, όσο και των μελών της Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην συγκέντρωση του μεγάλου όγκου τροφίμων που προσέφεραν οι χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους χιλιάδες παριστάμενους, προσφέροντάς τους δροσερό πεπόνι, μόλις εισέρχονταν στο χώρο της συναυλίας.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου