Η Πράξη Εφαρμογής

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-24, 12:55:58
 Η Πράξη  Εφαρμογής

 Περίπου διακόσιες ενστάσεις έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα για την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής, καθώς δόθηκε σιωπηρή παράταση και τον Αύγουστο από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου. Τη Δευτέρα οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν ανοικτή λαϊκή συνέλευση, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που είχε με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλο επανέλαβε ότι ζητείται από το Υπουργείο να γίνει αποδεκτή   την τροπολογία που θα συντάξει ο Δήμος για τον τρόπο εφαρμογής της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας. Τροπολογία για την οποία ζήτησε και τη συνδρομή  του νεαρού βουλευτή της Αριστεράς.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ. 

Παρέμβαση

Αλλες εποχές ο «πετυχημένος» Κώστας Σημίτης έλεγε τη γνωστή φράση «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» Ο Σαμαράς μόλις μαθαίνει κάτι, όπως η χθεσινή εξοργιστική περίπτωση του βουλευτή Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας που διόρισε στη Βουλή σχεδόν ολόκληρο το σόι του, παρεμβαίνει. Δεν θα γίνονται λοιπόν διορισμοί στο κοινοβούλιο συγγενών βουλευτών μέχρι δεύτερο βαθμό συγγένειας με απόφαση του πρωθυπουργού. Κάτι είναι κι αυτό. Αν πάντως ο Σαμαράς θέλει πράγματι να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος πρέπει να… πλύνει πολλά πιάτα ακόμη. Μέσα στην κρίση, την ανέχεια και την ανεργία που βιώνει ο ελληνικός λαός μια τέτοια πολιτική είναι αναγκαία. Αν δεν είχε τοποθετήσει και αποτυχόντες υποψηφίους βουλευτές σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, θα είχε δώσει ακόμη ισχυρότερα δείγματα γραφής. Αρκεί να συνεχίσει πάντως…

Χ.Μ.

Δεν απάντησε

Ο Δήμαρχος Βόλου δεν διευκρίνισε χθες ποιους εννοεί μιλώντας για «αγύρτες της τοπικής δημοσιογραφίας». Είναι πλέον καθήκον και αρμοδιότητα της Ένωσης Συντακτών να τον επαναφέρει στην τάξη και να του αποδείξει ότι οι ντόπιοι δημοσιογράφοι δεν είναι γιουσουφάκια κανενός… πολυχρονεμένου.

Χ.Μ.

Πολιτική

τρύπα

Μεταξύ σοβαρού και αστείου χθες στο δελτίο ειδήσεων της T.R.T. ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Χαράλαμπος ισχυρίστηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αποκαθιστά την καθίζηση στην είσοδο της Αγριάς με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα πέσει στο ρήγμα ο… αντάρτης Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αλεξόπουλος ο οποίος καθημερινά διέρχεται από το σημείο προκειμένου να μετακινηθεί στο σπίτι του στα Λεχώνια. Αμα θέλει να παγιδεύσει τον Αλεξόπουλο ο Αγοραστός, γιατί δε στήνει ξοβέργες; Είναι ανάγκη να ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί;

Ν.Τ.

Παράπονο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ήταν ο μοναδικός πολιτικός που χθες επικοινώνησε με τους πρώην εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ για να τους εκφράσει για μία ακόμη φορά τη συμπαράστασή του και να επισημάνει ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπου μπορεί, θα συμβάλλει για να βοηθηθούν. Την πληροφορία μετέφερε με «παράπονο» στη στήλη ο πρόεδρος του σωματείου Τρ. Καρατζιώλης

Β.Κ

Με μέτρο

Επειδή κατά καιρούς είχαμε γράψει και επικρίνει τις πολυήμερες διακοπές του ΓΑΠ… το ίδιο θα επισημάνουμε και τώρα για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή οι πολίτες έχουν «επενδύσει» πολλά στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα πρέπει στην Κουμουνδούρου σε ορισμένα θέματα να είναι προσεκτικοί, γιατί εάν μη τι άλλο το θέμα δεν είναι να ανεβείς στην κορυφή αλλά πώς θα διατηρηθείς… Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή… και μέτρο.

Β.Κ

Βγαίνει και το τιμολόγιο

"Αυτό είναι Ευρώπη" είπε δείχνοντας τον Παρθενώνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ωχ! Άρχισε η αποτίμηση για το ξεχρέωμα…

Μ.Μ.

Στο ίδιο κόστος

Λογική η απορία το δίλημμα φίλου αναγνώστη που μας τηλεφώνησε: Κέρδισα 10.000 ευρώ στο λαχείο. Να πάρω αυτοκίνητο ή διαμέρισμα;

Μπιτόνια με αμόλυβδη πάρε, αδελφέ. Με την εξίσωση τιμών του πετρελαίου θα έχεις σίγουρη επένδυση.

Μ.Μ.

Ενοχλήθηκε

Αν αληθεύει το παραπολιτικό ότι η Δαμανάκη απαίτησε από τον ιδιοκτήτη χασαποταβέρνας που έτρωγε να κλείσει το μαγνητόφωνο που μετέδιδε ένα λαϊκό τραγούδι την ίδια ώρα, μαντεύω ότι θα την ενόχλησε το «ήσουνα στην αγορά και μάζευες ραδίκια…».

Μ.Μ.

Προκαλούν

Την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, τη στιγμή που ο διορισμός συγγενικών προσώπων από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τραγάκη έχει δημιουργήσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, την ίδια στιγμή παλαιοκομματικοί παράγοντες της περιοχής μας επιδίδονται σε παρασκηνιακές πιέσεις για το διορισμό νεοδημοκρατών σε Οργανισμούς του Δημοσίου. Οι ενστάσεις μας δεν είναι ότι διορίζεται ένας νεοδημοκράτης σε έναν κρατικό φορέα. Κάθε άλλο μάλιστα. Εστιάζεται στο γεγονός ότι οι πιέσεις αφορούν στο διορισμό προσώπων που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και που δεν είχαν δώσει επί των ημερών τους και τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η χώρα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Κάποιοι, σε κλειστά κομματικά γραφεία της περιοχής μας, φαίνεται πως δεν το έχουν καταλάβει. Ο κόσμος τούς φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει…

Προϊστάμενοι

Εκτός από τους δεκατρείς Διευθυντές που τοποθετήθηκαν στις ισάριθμες Διευθύνσεις του Δήμου με προχθεσινή απόφαση του Δημάρχου, είχαμε και τις τοποθετήσεις για 41 συνολικά προϊσταμένους. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο στελέχη του Δήμου που τοποθετήθηκαν σε ισάριθμες θέσεις Διευθυντών θα προτιμήσουν να πάρουν το δρόμο της συνταξιοδότησης , παρά να αποπερατώσουν ευδόκιμα τον εργασιακό τους βίο στις νέες τους θέσεις.

Αξιέπαινη

πρωτοβουλία

Μόνον αξιέπαινη μπορεί να είναι η πρωτοβουλία που πήρε ο Σύνδεσμος Γυναικείας Επιχειρηματίες που σήμερα στις 9 το βράδυ στο ΕΑΚ Βόλου διοργανώνει το Μαραθώνιο Στήριξης με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, Διον. Τσακνή και Δημ. Ζερβουδάκη, με τους θεατές αντί εισιτηρίου να δίνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αλόγιστη χρήση ή μη επάρκεια;  

Σε ενημέρωση των κατοίκων του Νεοχωρίου προχώρησαν χθες αρμόδιοι από το Δήμο Νοτίου Πηλίου για την ορθολογική και λελογισμένη χρήση του νερού στην περιοχή, ωστόσο δεν υπολόγισαν ότι το πρόβλημα μπορεί να προκύπτει από την μη επάρκεια του νερού, από τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται τέτοιου είδους προβλήματα σε ένα ορεινό χωριό, πόσο μάλλον όταν αυτό το χωρίο απέχει μόλις 2 χλμ. από το φράγμα Παναγιώτικο.

Αθ.Τ

Εύστοχη παρέμβαση  

Εύστοχη η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου σχετικά με το θέμα υπολογισμού των συντάξεων του ΙΚΑ από ιδιώτες, με το αζημίωτο φυσικά, αρκετών συμπολιτών οι οποίοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Πέραν όλων των άλλων (ταλαιπωρίας, λαθών κ.τ.λ.) είναι αυτονόητη υποχρέωση του ΙΚΑ, την οποία φυσικά δεν αρνείται το Ίδρυμα. Σωστά το Εργατικό Κέντρο Βόλου παρεμβαίνει στην κατεύθυνση της εξάλειψης κάθε εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ανάλογη πρωτοβουλία ας πάρουν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Φ.Τ.

Ποιος πληρώνει;

Εξ όσων γνωρίζουμε στην Αγριά δεν υπάρχει κάποια Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τότε πώς «κατοικοεδρεύει» και περιφέρεται στην Αγριά, τουλάχιστον τους δύο τελευταίους μήνες, το αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες ΚΗΥ 9233, την κίτρινη γνωστή λωρίδα και την ένδειξη… Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, κύριε Αγοραστέ; Σε ποιον έχει… παραχωρηθεί; Ποιος επιβαρύνεται τα έξοδα κίνησης και συντήρησής του;

Φ.Τ.

Αλλο Λάρισα,

άλλο Βόλος

Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών εξετάζει ο Δήμος της Λάρισας. Ο Δήμος Βόλου;

…Α, μην ανησυχείτε! Η οξύτητα, το βάθος, η σιγουριά και κυρίως η αποτελεσματικότητα της πολιτικής του Δήμου Βόλου, γεγονός που αποδεικνύεται από την… άριστη γενική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Βόλου και τα περίχωρα, δεν γίνεται, θα επιφέρει και για μας όχι αντίστοιχες, αλλά μεγαλύτερες μειώσεις!!!  

Φ.Τ.

Δούναι και λαβείν

Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ανέφερε σε συνέντευξή του στη Suddeutshe Zeitung ο Αντ. Σαμαράς.

…Εμείς θα πάρουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, κύριε Σαμαρά;

Φ.Τ.

Αφεση αμαρτιών

Αφεση αμαρτιών στη SIEMENS έναντι πινακίου φακής έδωσε ο Σαμαράς, παραδίδοντας υπογεγραμμένη στη Μέρκελ τη συμφωνία!

…Άλλα μας έλεγε προεκλογικά. Όμως μόλις βρέθηκε στην κυβέρνηση δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Έγινε κι αυτός εξαιρετικά «μετριοπαθής», όπως και οι προκάτοχοί του, κι άλλο δεν κάνει παρά να νομοθετεί τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου, «χαριζόμενος» στους Γερμανούς, και να ψηφίζει όλα τα μέτρα που έχουν στόχο να διαιωνίσουν τη μιζέρια του ελληνικού λαού.

Φ.Τ.

Εγγενείς δυσκολίες   

Πάντως ο Σαμαράς έχει μια μοναδική ευκαιρία να περάσει στην Ιστορία. Να συντρίψει το πελατειακό κράτος, κάνοντας την αρχή από την κατάργηση του οργίου των ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Βουλή από πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές!

…Εγγενείς οι δυσκολίες. Θα πρέπει να τα βάλει με το σάπιο πολιτικό σύστημα, του οποίου και ο ίδιος αποτελεί επιφανές μέλος!

Φ.Τ.

Το μήνυμα

Τελικά ποιο ήταν το μήνυμα που εκόμισε ο Γιούνκερ ες Αθήνας; Να μπουν αμέσως -για άλλη μια φορά- στο χειρουργικό τραπέζι μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ, συμπληρωματικοί φόροι και χαράτσια, νοσήλια, μείωση φαρμακευτικών δαπανών, 13ος μισθός (ό,τι έχει απομείνει δηλαδή), απολύσεις, κλείσιμο δημ. επιχειρήσεων,  «ιδιωτικοποιήσεις» εθνικής περιουσίας, εθνική ανεξαρτησία - κυριαρχία, ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικών πηγών, δέσμευση μελλοντικών εσόδων, ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων κ.τ.λ., κ.τ.λ.!!!

…Η παγκόσμια οικονομική δικτατορία στραγγαλίζει τη χώρα και τον λαό μας κι εμείς ακόμα περιμένουμε να μας σώσουν οι ξένοι; 

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=