Ζητούνται διευκρινίσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-23, 12:30:07
 Ζητούνται  διευκρινίσεις

Σε σημερινό σχόλιο και ρεπορτάζ διαβάζω ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρθηκε σε «αγύρτες της δημοσιογραφίας»! Τον καλούμε να διευκρινίσει ποιους εννοεί. Οι όποιες ανεπίσημες εξηγήσεις συνεργατών του δεν είναι ικανές να εξαλείψουν τη γενίκευση και τις ανάλογες εντυπώσεις που η φράση του προκαλεί.

Αγύρτες είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και στη δημοσιογραφία και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πολιτική. Είναι βέβαιο επίσης ότι οι υπεραπλουστεύσεις και οι γενικεύσεις πολλές φορές οδηγούν σε εσφαλμένα  συμπεράσματα. Πώς θα του φαινόταν να άκουγε ή να διάβαζε περί « απατεώνων δημάρχων της περιοχής μας;».

Στο κάτω - κάτω εμείς μπορεί να έχουμε πρόσβαση σε ειδικές και πάντα ανεπίσημες εξηγήσεις. Με τους πολίτες όμως τι γίνεται; Εκτός και αν στόχος του Δημάρχου ήταν να αφοπλίσει κάθε κριτική στο πρόσωπό του και στη Δημοτική Αρχή. Αυτό το τελευταίο βεβαίως σε ό,τι μας αφορά δεν θα το επιτρέψουμε.

Χ.Μ.

Μαζεύει μεταπτυχιακά

Συνήθως οι πολιτικοί κάνουν μικροεξυπηρετήσεις για να διατηρήσουν το πολιτικό τους κεκτημένο. Κάποιοι άλλοι, όπως φαίνεται, μαζεύουν μεταπτυχιακούς τίτλους. Στους τελευταίους συγκαταλέγεται ο Αντιδήμαρχος Βόλου, αρμόδιος για θέματα Πολεοδομίας, Νίκος Μόσχος, που έχει… εξαφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο λόγος ότι συντάσσει τη διπλωματική του εργασία για το τρίτο μεταπτυχιακό τίτλο που θέλει να λάβει στο Δημόσιο Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης. Τίτλος της διπλωματικής του εργασίας «Η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ακυρωτική διαδικασία».

Κυνηγός

Ενας από τους πιο εργατικούς και αδαμάντινους χαρακτήρες στην Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, ο Σωτήρης Χαλκιάς από τη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, δεν θα μπορούσε να αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη η περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα εφαρμογής για το κυνήγι, καθώς το τελευταίο εδώ και χρόνια είναι το πάθος του. Πήγε λοιπόν στη μακρινή Φλώρινα και ο απολογισμός του καθόλου ευκαταφρόνητος, αν κρίνει κανείς ότι μαζί με το φίλο του γέμισαν τα σακίδιά τους με δεκαεπτά ορτύκια…

Τα ΜΜΕ

Για «αγύρτες της δημοσιογραφίας» έκανε λόγο στην προχθεσινοβραδινή Εκτελεστική Επιτροπή ο Δήμαρχος Βόλου. Οι Αντιδήμαρχοι που ρωτήθηκαν μας διαμήνυσαν ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε πρόσωπα από τον κ. Σκοτινιώτη, ωστόσο από τα συμφραζόμενά τους προέκυπτε ότι ο στόχος του Δημάρχου ήταν δύο άτομα από το χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας.

Επιμένει

στη Νέα Ιωνία

Από τις τοποθετήσεις Διευθυντών προκύπτει ότι ο Δήμαρχος επιμένει στο προσωπικό από τη Νέα Ιωνία. Ελπίζω η θητεία τους να είναι πιο ευδόκιμη εφεξής, σχολίασε τις νέες επιλογές Διευθυντών του Δήμου ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του πρώην Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Σοβαρός

Απέδειξε με την χθεσινή του επίσκεψη στην Αθήνα ο Γιούνκερ ότι είναι ένας πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης σε μια στιγμή που η γηραιά ήπειρος πάσχει από τεράστιο πολιτικό έλλειμμα. Ούτε φιλέλληνας ούτε ανθέλληνας. Ούτε ακραίος ούτε ήπιος. Αντικειμενικός και σοβαρός. Πάνω από όλα όμως έδειξε να γνωρίζει σε ποια χώρα και όχι σε ποια… αποικία ήρθε. Εμείς εδώ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ νιώθουμε και την περίσσια δημοσιογραφική ικανοποίηση, διότι κατά το διάστημα της κρίσης μάς έχει παραχωρήσει δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι σταθερά την τελευταία τριετία λέει τα ίδια πράγματα αποδεικνύοντας συνέπεια. Το γεγονός ότι μέσω του συνεργάτη μας Κώστα Καλφέλη μάς καθιστά ως εφημερίδα συχνά πυκνά συνομιλητές του, μας βοήθησε έγκυρα να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για πολιτικό που είναι προσηλωμένος στο ευρωπαϊκό όραμα. Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε Ανατολικογερμανός ούτε Βιετναμέζος…

Χ.Μ.

Επιστολή

στον Ρακιτζή

Αν δεν έφτασε, σίγουρα φτάνει τις επόμενες μέρες στα χέρια του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή καυτή επιστολή με αντικείμενο τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Πάντως ο Βολιώτης επιστολογράφος πρέπει να γνωρίζει δύο πράγματα.

Πρώτον, αν θέλει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κ. Ρακιτζή πρέπει να αποφύγει το ειρωνικό ύφος και να περιοριστεί στα στοιχεία.

Δεύτερον, οι εφημερίδες, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τουλάχιστον, δεν συνηθίζουν -όσο και αν το περιεχόμενο είναι εντυπωσιακό- να δημοσιεύουν στοιχεία ανώνυμων επιστολογράφων χωρίς να προηγηθεί δημοσιογραφική έρευνα. Άλλωστε όπως φαίνεται από την κοινοποίηση της επιστολής του και στην εφημερίδα μας επισυνάπτει σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν παύουν να δημοσιοποιούν θέματα σαν και αυτά που καταγγέλλει στην επιστολή του. Κατά τα λοιπά καλή τύχη στην προσπάθειά του.

Χ.Μ.

Απάντηση

Παπαμαρκάκη

Απάντηση στην επιστολή των τέως Δημάρχων κ.κ. Αρέθα και Γαϊτανά που αναφερόταν στην απουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνα από τα εγκαίνια της πανελλήνιας έκθεσης του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου για την τρούφα η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αργαλαστή παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαμαρκάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαμαρκάκης «δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση του Δήμου από την ηγεσία του Υπουργείου για την επίσκεψη του υπουργού. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε φήμες. Κάτω από αυτήν τη λογική δεν συμμετείχαμε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από ιδιωτικό φορέα και αφορούσε στον αγροτικό κόσμο», αναφέρει ο κ. Παπαμαρκάκης.

Ανοίγει

το παζάρι

Σήμερα ανοίγει επισήμως το παζάρι τον Αλμυρό, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου αλλά και να επιφέρει στο Δήμο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 270.000 με 280.000 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο σε μια δύσκολη συγκυρία και όταν μάλιστα ο Δήμος Αλμυρού τονίζει διαρκώς ότι τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το παζάρι του Αλμυρού αποτελεί μια καλή πηγή εσόδων!

Αθ.Τ

Τι άλλο να δώσουμε;

Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν λέει η Μέρκελ. Οι περικοπές πρέπει να γίνουν είπε ο Γιούνκερ, αφού είναι μέρος της μεταρρύθμισης. Όσα χρωστάμε θα τα πληρώσουμε, διαβεβαιώνει ο Σαμαράς. Δεν γίνεται να μην μαζευτούν τα 11,7+2 δισ. ευρώ, διαμηνύει ο Στουρνάρας.

Δώσαμε ό,τι είχαμε. Το μόνο που μένει να μας πάρουν είναι οι φόδρες από τις άδειες τσέπες μας.

Μ.Μ.

Διαχωρισμοί…

Φίλος της Ελλάδας δήλωσε ο Γιούνκερ. Πράγματι, το έχει δείξει αρκετές φορές. Μόνο που αποδείχθηκε ότι δεν είναι φίλος και όλων των Ελλήνων. Άλλους φρόντισε να τους μιλήσει έστω και τηλεφωνικά για να δείξει τις συμπάθειές του και άλλους αρνήθηκε να τους δει (αν και το πρωτόκολλο το επιβάλλει), δείχνοντας τι φοβάται περισσότερο η Ευρώπη των τραπεζικών κύκλων.

Μ.Μ.

Βρέθηκε σε… τρίλημμα

Ο υπουργός Μανιτάκης, παραμερίζοντας τις διαφωνίες περί αντισυνταγματικότητας του καθηγητή συνταγματολόγου Μανιτάκη σχετικά με την εφεδρεία, τα συμφώνησε χθες με τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα. Μένει να δούμε τι θέση θα πάρει και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Αντ. Μανιτάκης.

Μ.Μ.

Με τι κριτήρια;

Αδικος ο πανικός που δημιουργήθηκε για τη μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων. Ακόμη τουλάχιστον δεν ισχύει. Ο συμπολίτης μας μπορεί να είδε μειωμένο κατά 340 ευρώ το επίδομα αυτό το δίμηνο, οφείλονταν όμως στο γεγονός ότι μετά τα έξι πρώτα χρόνια σταματάει το επίδομα 340 ευρώ για το τρίτο παιδί. Θα μου πείτε… και αυτό μείωση είναι. Απίστευτα τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η πολιτεία…

Β.Κ

Πρόβα τζενεράλε

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας διοργανώνει σήμερα την πρώτη… ανοιχτή συγκέντρωση μετά τις εκλογές… Αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει της ΔΕΘ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του δυναμικά, έχοντας πλέον το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού η επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη να περιοριστεί… στα εγκαίνια.

Β.Κ

Αξίζει

να δικαιωθούν

Μπορεί σε κάποιους να ξενίσει -και αναφερόμαστε ειδικά σε όσους δεν ήταν ποτέ όπως όφειλαν ή όπως έπρεπε να είναι δίπλα στους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ-, οι ίδιοι όμως σήμερα.. σπεύδουν να υπενθυμίσουν στην τοπική κοινωνία ότι είναι παρόντες. Ένας χρόνος… έξω από το εργοστάσιο, στις πρόχειρες παράγκες που έχουν στήσει, διεκδικώντας το δίκιο τους. Στην εποχή του καναπέ και του ωχαδελφισμού, αυτοί οι εργαζόμενοι αποτελούν παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνονται οι αγώνες σε μία κοινωνία που αποσαθρώνεται καθημερινά και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν νοιάζονται για το διπλανό τους. Ο αγώνας τους αξίζει να δικαιωθεί. Θα είναι μία ανακούφιση για όλους αλλά και μία ελπίδα εκκίνησης και αφετηρία για όσους άλλους πλέον βάλλονται… εργασιακά.

Β.Κ

Ο αγώνας συνεχίζεται

Επί των επάλξεων οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ, έναν χρόνο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου.

…Οι προσδοκίες των εργαζομένων, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν μπορούν να ευοδωθούν, εάν δεν ακολουθηθεί ο δρόμος τον οποίο υποδεικνύουν οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ.

Φ.Τ.

Πάλι αυτοί θα πληρώσουν

Δεν θα μπορούσε να είναι κατηγορηματικότερος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός: «…Πρέπει να εξοφληθούν οι μεταφορείς του προηγούμενου έτους, αλλιώς φέτος θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους».

…Για τους πολίτες τα διδάγματα της εμπειρίας οδηγούν πλέον σε συμπεράσματα: Πάλι αυτοί θα πληρώσουν. Είτε έμμεσα μέσω των Δήμων, είτε -το πιθανότερο- άμεσα.

Φ.Τ.

Πανευτυχής ο Γιούνκερ

Τι άκουσε χτες το απόγευμα ο Γιούνκερ απ’ τον πρωθυπουργό; Ότι η κυβέρνηση, αφού κατακρεουργήσει πάλι μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Κοινωνικό Κράτος, αφού ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, εθνικό πλούτο, υποδομές, ενέργεια, νερά, αφού βαθύνει κι άλλο την ύφεση, αφού πιάσει τους επιβεβλημένους στόχους στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, τότε θα ζητήσει την… επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του μνημονίου! Πανευτυχής ο Γιούνκερ!

…Αυτή δεν είναι «νέα συνταγή» ούτε «νέο μίγμα πολιτικής», κύριε Σαμαρά. Δεν είναι «υπεύθυνη, πατριωτική, εθνική πολιτική», κύριε Βενιζέλο. Δεν είναι «αριστερή πολιτική», κύριε Κουβέλη. Είναι πολιτική γενοκτονίας του λαού μας και εξαφάνισης της χώρας μας απ’ το χάρτη!

Φ.Τ.

Μούγκα στη στρούγκα

Πού πήγαν οι προεκλογικοί «στόχοι» της ελληνικής τρόικας Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη περί επαναδιαπραγμάτευσης, τροποποίησης, απαγκίστρωσης; Μούγκα στη στρούγκα μπροστά στον Γιούνκερ!

…Στους πνέοντες τα λοίσθια ιθαγενείς προσφέρεται ως νέο… όραμα η «επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής». Φυσικά θα πρέπει να καταβάλουν τα λύτρα μέσω των απροσδιορίστου ακόμα ύψους νέων μέτρων.

Φ.Τ.

Ευτυχώς!

Ευτυχώς που σωθήκαμε! Που δεν χρεοκοπήσαμε, δεν γυρίσαμε στη δραχμή! Θα μας έρχονταν τώρα οι Γιούνκερ να υποδεικνύουν και να επιβάλλουν καινούρια -μέχρι τελικής πτώσεώς μας- μέτρα; Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Φανταστείτε τι θα μας περίμενε τώρα, που λέει και ο Άδωνις!!!

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=