Πληρωμένη απάντηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-22, 12:47:43
 Πληρωμένη  απάντηση

…Πληρωμένη απάντηση πήραν όσοι πήγαν να… τσιγκλίσουν τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Β. Κοντορίζο ότι λόγω… ύψους δεν τον είδαν στις εκδηλώσεις του Πηλιορείτικου Γάμου την περασμένη Κυριακή.

- Και ο Άρης Βελουχιώτης ήταν 1,60 αλλά φαινόταν από παντού…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Χαριστικό

παζάρι

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου διοργανώνει χαριστικό παζάρι ρούχων αύριο Πέμπτη, 10:00-12:00 π.μ. και 6:00-8:00 μ.μ. στο χώρο της, εργατικές πολυκατοικίες 9Α, πίσω από την εφορία Ν. Ιωνίας, στον Άγιο Νεκτάριο. Χαρίζονται ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και βρεφικά. «Προσφέρουμε καφέ με μπόλικη αγωνιστική διάθεση» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές… στην πρόσκλησή τους που απευθύνεται φυσικά στους μη έχοντες… Και δυστυχώς αυξάνονται διαρκώς στην πόλη μας.

Β.Κ

Τώρα

Η αμεσότητα της αναγκαιότητας να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις δεν επιτρέπει τη «λήψη αποφάσεων… εν καιρώ», αλλά επιβάλλει την εγκατάλειψη της αγωνιστικής ραστώνης και, κυρίως, την περιχαράκωση των αγώνων πίσω από παραταξιακές γραμμές και κομματικά κέντρα, θέτει πια όλους προ των ξεχωριστών ευθυνών τους» επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, θέλοντας να δώσει το στίγμα της πρόθεσης που έχουν τα συνδικάτα εν όψει του φετινού χειμώνα που προβλέπεται θερμός.

Β.Κ

Λάστιχο…

Απίστευτο και όμως αληθινό. Υπάρχουν Ομοσπονδίες που κάθε χρόνο «φροντίζουν» την ημέρα που τα συνδικάτα δίνουν τη «μάχη» των συλλαλητηρίων στην ΔΕΘ να διοργανώνουν το δικό τους συνέδριο. Παρά μάλιστα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τα μέλη τους, ορισμένοι όπως π.χ. η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδος που και φέτος διοργανώνει το συνέδριό της στις ημέρες της ΔΕΘ. «Λάστιχο» θα πρέπει να γίνουν οι αντιπρόσωποι και να κάνουν τη νύχτα μέρα για να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα… Σημεία των καιρών και αυτά.

Β.Κ

Τα πήρε

μαζί της

Το έκανε το θαύμα της δημοτική υπάλληλος με αποτέλεσμα, όπως μαθαίνω, να είναι άνω - κάτω προχθές όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου στο κτήριο του Μεταξουργείου. Έφυγε για την καλοκαιρινή της άδεια, πήρε μαζί τα κλειδιά εισόδου του κτηρίου από την οδό Αναπαύσεως και ο… μήνας έχει εννιά. Αναπόφευκτα η είσοδος και η έξοδος γινόταν από την πίσω πλευρά, την οδό Νικομηδείας. Πάλι καλά. Για σκεφτείτε αυτό να γίνει στο Δημοτικό Ωδείο και στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντες Κίρικο που δεν έχουν έξοδο κινδύνου. Θα μου πείτε, πώς πήραν άδεια όταν έγιναν; Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Ακούγεται

Το όνομα του αν. Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου Στάθη Νικηφόρου είναι αυτό που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα από τους εργαζόμενους του Δήμου, ότι θα είναι εκείνος που προαλείφεται για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Πέρασε ο βραχνάς

Πέρασε ο βραχνάς για το θεματικό Αντιδήμαρχο Αγριάς και Αρτέμιδας Νίκο Στόικο που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε επιφορτιστεί και με ένα επιπλέον έργο. Αυτό της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων των συγγενών και φίλων…

Σουξέ

Κοσμοσυρροή την περασμένη εβδομάδα στη Γιορτή Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο με το δίδυμο Κουρκούλη - Κελεκίδου. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία κόπηκαν 4.000 εισιτήρια και καταναλώθηκαν τέσσερις τόνοι κρασί. Πόσο πήρε το ζευγάρι των αοιδών του λαϊκού πενταγράμμου μαζί με τους συνεργάτες τους; Είκοσι χιλιάρικα

Ρεμπέτικη

βραδιά

Μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικη βραδιά από το συγκρότημα Μουσικά Μαντάτα πραγματοποιείται σήμερα στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης του χωριού που έχει σαν στόχο την προώθηση των συμφερόντων των 33 συνολικά επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι εκφράζουν παράπονα και για τις υπηρεσίες που τους παρέχει ο Δήμος Βόλου στον τομέα της καθαριότητας, στον τομέα στάθμευσης κ.α. Στην εκδήλωση θα υπάρχει και πλούσια λαχειοφόρος με εκπτώσεις σε εστιατόρια, σε ξενοδοχεία κ.α.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Σπίθες

Ολοι αυτοί που αντιδρούν στις διαπιστώσεις περί εμπρησμών πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα αλλά και την περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, σε ποια χώρα ζουν; Και καλά να αντιδρούν ιδεολογικά στην ανάμειξη της ΚΥΠ, για οικοπεδοφάγους όμως τίποτα δεν έχουν ακούσει; Αν και την ΚΥΠ γιατί την πληρώνουμε, αν όχι για να προστατεύει τη χώρα από τέτοιους κινδύνους; Μήπως για να κρυφακούει;

Χ.Μ.

Σατανική

σύμπτωση

Η διήμερη πυρκαγιά στο πιο παρθένο κομμάτι του Πηλίου στο Βορειοδυτικό τμήμα του βουνού που να αποδοθεί. Στις περιοχές που κάηκαν δεν πατάει ανθρώπινο πόδι. Μέχρι και οι δυνάμεις πυρόσβεσης άνοιγαν δρόμους με αλυσοπρίονα για να προσεγγίσουν τα μέτωπα. Πάντως η συγκεκριμένη περιοχή έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την επικαιρότητα τόσο για τη διάνοιξη δρόμου που συνέδεε τα παράλια της Λάρισας και τη Βόρειο Ελλάδα απευθείας με το Πήλιο (Σκλήθρο - Πουρί), όσο και για κάποιες διεκδικήσεις τεράστιων εκτάσεων με… χρυσόβουλα. Ναι, με χρυσόβουλα!

Χ.Μ.

Τα σχέδια

Βεβαίως η κάθε Δημοτική Αρχή όχι μόνο δικαιούται, αλλά υποχρεούται να σχεδιάζει. Το κακό με το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου είναι ότι τόσο σε επίπεδο Βόλου, όσο και σε επίπεδο Νομαρχίας Μαγνησίας, έχουν εκπονηθεί στο παρελθόν πολλά στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης, επιχειρησιακά σχέδια και άλλα… μεγαλοπρεπή, πλην όμως την ανάπτυξη ακόμη την περιμένουμε. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο έχει να ανταγωνιστεί το κακό προηγούμενο όλων των παλιότερων.

Χ.Μ.

Αντιφατικά

Δεν έχουμε κάτι με το επιχειρησιακό σχέδιο που έθεσε από χθες σε δημόσια διαβούλευση η Δημοτική Αρχή Βόλου, αλλά μας έκανε κλικ η φράση «το σχέδιο απελευθερώνει και δεν φυλακίζει την ανάπτυξη της πόλης». Μακάρι. Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το ρυθμιστικό σχέδιο του Βόλου που προκρίνει τη θεωρία της «συμπαγούς πόλης» και ορίζει ως όριο της πόλης τον Περιφερειακό, όταν εκ των πραγμάτων ο Δήμος εκτείνεται πλέον από τα Λεχώνια μέχρι τις Μικροθήβες! Ελπίζουμε να αποδώσουν οι διορθωτικές παρεμβάσεις.

Χ.Μ.

Ξένος δάκτυλος;

Οταν ο Δένδιας λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια της ΕΥΠ για τις καταστροφικές πυρκαγιές και ειδικά για την καταστροφή που υπέστη η Χίος, σίγουρα δεν εννοεί ότι θέλει βοήθεια για να βρει κάποιον απρόσεκτο ή προσεκτικό εμπρηστή που είτε πέταξε το τσιγάρο του, είτε έβαλε τα γκαζάκια του για να κόψει οικόπεδα ή επειδή του τη βάρεσε. Σχέδιο από ξένες δυνάμεις υπονοεί και ας μην το λέει ευθέως. Με τα σενάρια, αλλά και σχετικές ομολογίες - αποκαλύψεις από το παρελθόν για εμπλοκή της τουρκικής ΜΙΤ να επανέρχονται.

Κοντά στις δασικές πυρκαγιές και το μπαράζ των τελευταίων ημερών, κάποιοι προσθέτουν και μία περίεργη φωτιά στο Ναύσταθμο που κατέστρεψε ένα αποβατικό χόβερκραφτ του στρατού.

Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για υπαρκτό σενάριο, που θα αποδεικνύει πόσο ξέφραγο αμπέλι έχουμε γίνει, αλλά για η χρησιμοποίηση μίας θλιβερής κατάστασης για να πέσει αλλού το ενδιαφέρον.

Μ.Μ.

Ταχεία προώθηση

Ο Λιάτσος στην ΕΡΤ ως γενικός διευθυντής ειδήσεων και ο Καμμένος στα κάγκελα διαμαρτυρόμενος, καθώς περιμένει ακόμη τι θα γίνει με τη μήνυση που του είχε κάνει τον Απρίλιο. Ο Κεδίκογλου μάλλον θα χαμογελούσε σαρδόνια για την κασκαρίκα του στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σίγουρα δεν ήταν εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Έγκαιρα ο Λιάτσος είχε αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας του «Παρασκευή +13».

Μ.Μ.

Εντός… χειμάρρου;

Αληθεύει ότι ο Παιδικός Σταθμός της Μητρόπολης Δημητριάδος που αποπερατώνεται οσονούπω στην περιοχή Αγίων Αποστόλων της Αγριάς είναι χτισμένος εντός… χειμάρρου;

Εάν αληθεύει, τότε ποια Υπηρεσία έδωσε την άδεια και ποια πρόσωπα την υπέγραψαν; Κι ο Δεσπότης Ιγνάτιος πώς προχωράει στην αποπεράτωση ενός τέτοιου κτηρίου;

Φ.Τ.

Από κοντά κι ο Δήμος

Από κοντά κι ο Δήμος Βόλου. Με Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν χωρίς… άδεια και ΚΑΠΗ που δεν πληρούν… τις προδιαγραφές!

Γιατί; Είναι τα κτήρια ακατάλληλα; Και τότε πώς λειτουργούν; Πληρούνται τουλάχιστον οι όροι ασφαλείας; Πώς ανέχεται ο Δήμαρχος Βόλου μια τέτοια κατάσταση;

Φ.Τ.

Φόρος με κάρτα

Οι Βολιώτες αρχίζουν να πληρώνουν το φόρο με την… πιστωτική τους κάρτα!

…Πρέπει, όπως λέει ο μεγάλος Θουκυδίδης, να γίνουμε άξιοι τού «γνώναι τα βέλτιστα και ερμηνεύσαι αυτά», δηλαδή άξιοι να καταλαβαίνουμε το σωστό και να το εξηγούμε. Μόνον έτσι θα κατανοήσουμε τις αιτίες που δημιουργούν τη φτώχεια στα λαϊκά στρώματα και θα τις πολεμήσουμε.

Φ.Τ.

Θα μας στρίψει

Η Αγία ημών Συγκυβέρνηση δια χειλέων του αρμοδίου Υπουργού θέτει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με ένα ή δύο παιδιά.

Πώς θα τα καταφέρει; Α, μην ανησυχείτε! Υπάρχει σχέδιο! Η μείωση κατά 50% έως 60% των επιδομάτων που δίδονται σε… τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες!

…Δεν μπορεί, θα λαλήσουμε στο τέλος. Θα μας στρίψει.

Φ.Τ.

Τι στόχος κι αυτός!

Μην πας, Αντώνη μου, στη Μέρκελ. Προφασίσου μια σύσκεψη ακόμα με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, κάνε κάνα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, σκαρφίσου ο,τιδήποτε. Ούτε τη σωτηρία θα μας φέρεις από το Βερολίνο ούτε τίποτα. Μόνο νέα μέτρα και απαιτήσεις των Γερμανών!

…Αλλά μήπως αυτά ακριβώς δεν αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής σου; Το στόχο σου;

Φ.Τ.

Είδες οι φίλοι μας;

Πόσα κέρδισαν οι φίλοι και σύμμαχοί μας από το ομόλογο των 3,2 δισ. που πληρώσαμε προχτές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Περίπου ένα (1) δισ.!!! Ευρώ!!!

Ποιος τα πλήρωσε; Εμείς!!!

…Μέσα στην πνευματική σύγχυση που σκορπάει η μνημονιακή προπαγάνδα κάτι τέτοια νούμερα είναι εξόχως διδακτικά. Αποτυπώνουν τη μόνη πραγματικότητα.

Φ.Τ.

Η ελπίδα… λεπίδα;

Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ! Συνεχίστε τα αλληλομαχαιρώματα! Άλλωστε οι διασπάσεις κι οι αποχωρήσεις είναι δείγμα… πλέριας δημοκρατίας! Αλίμονο!

…Πού θα πάει; Θα τα καταφέρετε στο τέλος να μετατρέψετε την ελπίδα που εκφράσατε στις πρόσφατες εκλογές… σε λεπίδα!

Φ.Τ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=