ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απευθείας σύνδεση…

απευθείας-σύνδεση-220942

Απευθείας σύνδεση…

Λες και ήταν σε απευθείας σύνδεση με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων την ώρα που γίνονταν η συζήτηση για την Αγροτική Τράπεζα ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος που λαμβάνοντας τα βασικά σημεία της ομιλίας που έκανε ο Διοικητής της ΤΤΕ Γ. Προβόπουλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο ΕΚΒ τι ακριβώς ειπώθηκε. Αυτό θα πεί άμεση ενημέρωση…

Β.Κ

Και 5ευρο

Απίστευτο και όμως… έγινε. Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου ζήτησε και εξετάστηκε από συνάδελφό του γιατρό στο Νοσοκομείο. Και επειδή το «περιστατικό» καταγράφηκε στο βιβλίο, από τον «εξετασθέντα» ζητήθηκε να καταβάλλει στα εξωτερικά ιατρεία το 5ευρο. Ως περιστατικό που μεταφέρθηκε στη στήλη… είναι πράγματι «κουφό» υπό την έννοια ότι τέτοια υστερία πλέον με το 5ευρο… έλεος πιά. Και αυτό αφορά όλους τους ασφαλισμένους.

Β.Κ

Σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Η «Ραδιοτηλεόραση» από βδομάδα προσθέτει μία ακόμη στήλη στις σελίδες που γράφει τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών. Θα πληροφορεί για τις μέρες και τις ώρες συναντήσεων των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Ν.Τ.

Άλλος κερδίζει, άλλος πληρώνει

Επειδή ενδεχομένως δεν το έχουμε καταλάβει όλοι, μας το υπενθυμίζει η ΔΕΗ. Ότι, δηλαδή, όσο αποκτούμε οικολογική και… επιχειρηματική συνείδηση και αυξάνουμε τον αριθμό των φοτοβολταϊκών που εγκαθίστανται, τόσο αυξάνεται και η τιμή του ρεύματος που πληρώνουμε. Διότι, λόγω των φωτοβολταικών η ΔΕΗ από τη μια πουλάει λιγότερο δικό της ρεύμα και από την άλλη πληρώνει τους «παραγωγούς» ρεύματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το έλλειμμά της.Στο λογαριασμό του Αυγούστου, θα μας έρθει αυξημένο κατά 47% το ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ. Άλλος κερδίζει, πάλι εμείς ως καταναλωτές την πληρώνουμε.

Ν.Τ.

Πού τα βρήκε ο άνθρωπος;

Το ερώτημα δεν είναι τόσο στο ΓΙΑΤΙ το μεγαλοστέλεχος της ΑΤΕ έβγαλε στο εξωτερικό 10 εκατ. ευρώ εν μέσω κρίσης, αλλά μάλλον το ΠΟΥ τα βρήκε. Αν ήταν από το μισθό του, να το μάθουμε και να τον γνωρίσουμε. Να μας πουν και ποιος τον διόρισε στη θέση του. Αν δεν ήταν από το μισθό του, να τον μάθει ο Πεπόνης.

Ν.Τ.

Το μεγάλο κόλπο

Η ελληνική στατιστική υπηρεσία του κ. Γεωργίου – πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ- μας μέτρησε και μας βρήκε 9.903.268 ανθρώπους. Οπερ σημαίνει, ότι με βάση το ΑΕΠ το κατά κεφαλή εισόδημα διαμορφώνεται στα 21.205 ευρώ για το 2012. Κι, όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει όταν οι εκτιμήσεις για το κατά κεφαλή εισόδημα ένα χρόνο πριν, το 2011- ήταν 26.000 δολάρια ή 21.138 ευρώ. Σε λίγο μπορεί να μας βγάλουν και πλούσιους.

N.T.

Είναι ικανοί για όλα

«Αυτοί όπως πάνε θα πουλήσουν μέχρι και το Κοινοβούλιο…. μην το γελάτε καθόλου» είπε κάποια στιγμή χθες ο συνδικαλιστής Θοδωρής Πανόπουλος στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΒ για την Αγροτική Τράπεζα και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τα λεγόμενα του Θοδωρή που πολλές φορές αιφνιδιάζει με το υπερβολικό του πάθος.. όμως είναι και αυτό τελικά που τον χαρακτηρίζει.

Β.Κ

Απόντες

Δεν ξέρω εάν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν τόσο σοβαρά θέματα να λύσουν ή εάν τελικά η προετοιμασία για το μεγαλύτερο συρτάκι… και το ρεκόρ Γκίνες.. τους έχει αποσπάσει όλο το ενδιαφέρον, χθες πάντως έλαμψαν διά της απουσίας τους από την σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε το ΕΚΒ και αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους συμμετέχοντες. Τηλεφωνικά μάλιστα είχε ειδοποιηθεί τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Αρ. Κοπάνας όσο και ο ίδιος ο περιφερειάρχης που βέβαια βρίσκονταν στην Αλόννησο για το επιχειρησιακό σχέδιο Σποράδων. Ο Αργύρης όμως;

Β.Κ

Σφυρίζουν….

Εκτός από τον Νικήτα Πρίντζο της ΕΑΣ Βόλου που έκανε δηλώσεις, τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς που χθες συμμετείχε διά εκπροσώπου στη σύσκεψη στο ΕΚΒ και τον αγροτοσυνδικαλιστή Δημ. Μπανταβάνο από τη ΓΕΣΑΣΕ που επίσης εξέδωσε ανακοίνωση… κανείς άλλος από τον αγροτικό χώρο στη Μαγνησία δεν τοποθετήθηκε. Οι δε αγρότες… περνούν και σφυρίζουν αδιάφορα έξω από την ΑΤΕ. Μόλις θα αρχίσουν τα όργανα όμως θα ψάχνονται για αυτό και καιρός είναι να ξυπνήσουν… πριν να είναι αργά.

Β.Κ

Πικρός καφές

Για «λουκέτα» από το Σεπτέμβριο, κάνει λόγο ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ν.Μαγνησίας, αλλά και για αισθητή μείωση της πελατείας στα καταστήματα. Ωστόσο από την πλευρά τους δεν παρατηρείται καμία ουσιαστική μείωση στις τιμές των καφέδων και των φαγητών. Είναι παράλογο λοιπόν..που ο κόσμος δεν βγαίνει από το σπίτι του, αφού για έναν καφέ πρέπει να πληρώσει 3,50 ευρώ;

Αθ.Τ

Διακρίσεις

Σε συνεργασία έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με του Επαγγελματίες της Αφήσσου, προκειμένου να λυθούν όλα τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για να ενισχυθεί ο τουρισμός. Ωστόσο στο άκουσμα της είδησης, δυσαρεστήθηκαν οι επαγγελματίες άλλων παραθαλάσσιων περιοχών καθώς θεωρούν ότι από το Δήμο γίνονται διακρίσεις.

Αθ.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου