ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποχωρήσεις

αποχωρήσεις-239137

Μετά από 35 χρόνια αποχώρησε χθες ο Χρήστος Ντόντης, γνωστός συνδικαλιστής που επί 25 χρόνια ήταν πρόεδρος στο σωματείο της ΣΕΡΒΙΣΤΗΛ. Το συναίσθημα της αποχώρησης χαρμολύπη για τον ίδιο που φεύγει με καλές και κακές αναμνήσεις. Ποιες είναι οι περισσότερες μόνο ο ίδιος το ξέρει. Χθες πάντως ανακοινώθηκε η αποχώρηση και της κ. Μάχης Ροϊλού που επί χρόνια θήτευσε στο χώρο των υγειονομικών υπαλλήλων στις ιδιωτικές κλινικές πρόεδρος του σωματείου και φυσικά στο Δ.Σ του ΕΚΒ. Οι κ.κ. Σωτήρης Μαρίνος και Μαρία Πλαϊνού καταλαμβάνουν τις θέσεις των αποχωρησάντων στην ολομέλεια του ΕΚΒ.

Β.Κ

Παρουσίες στην Επίδαυρο

…Κουλτουριάδες αποδείχθηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καθώς τουλάχιστον πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της Ομάδας Πλειοψηφίας παραβρέθηκαν στην εναρκτήρια παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» στην Επίδαυρο την περασμένη Παρασκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το Δήμαρχο Βόλου στην παράσταση ήταν ακόμη η Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, η δημοτική σύμβουλος Αθ. Μπαϊράμη και η μέχρι πρότινος δημοτική σύμβουλος Φ. Κοκκινάκη. Πληροφορίες από το Δήμο Βόλου λένε ότι επίσημη πρόσκληση είχε μόνον ο Δήμαρχος Βόλου.

Πάντως όλοι ήταν παρόντες στην παράσταση της Παρασκευής και όχι στην παράσταση του Σαββάτου, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, διαταράχθηκε από την εμφάνιση ενός φιδιού που έκανε άνω – κάτω τους θεατές.

Στη Χίο

Για τη Χίο αναχώρησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ όλης της χώρας. Πάντως μολονότι στη Χίο ως γνωστόν πάνε δυο – δυο, δεν μάθαμε ποιος συνοδεύει το Δήμαρχο…

Στο πυρ το εξώτερον

Πριν αναχωρήσει για το αιγαιοπελαγίτικο νησί ο Δήμαρχος Βόλου βρήκε πάντως την ευκαιρία να κάνει πάλι μία έμμεση δήλωση, με αφορμή την ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Κούντρια, για τα τεκταινόμενα στην Ομάδα Πλειοψηφίας Ο κ. Στ. Κούντριας πήρε τη θέση της Φ. Κοκκινάκη και ο Δήμαρχος βρήκε ευκαιρία να επαναλάβει ότι η παραίτησή της τελευταίας «ήταν πράξη πολιτικού ήθους και ευθιξίας». Για τους υπόλοιπους της παρέας, Κουρτίνα, και Χαυτούρα ουδέν; Εις το πυρ το εξώτερον αμφότεροι;

Καθαριότητα και εθελοντές

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Καθαριότητα είναι ως εδώ και μη παρέκει, καθώς οι 8μηνίτες στην καλύτερη περίπτωση δεν πρόκειται να προσληφθούν πριν τα τέλη Αυγούστου. Ακόμη και τη βοήθεια εθελοντών επικαλούνται πολλές φορές οι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να καθαρίσουν πάρκα της πόλης ή δρόμους της πόλης. Ωστόσο οι εθελοντές δικαιολογημένα εκφράζουν ενστάσεις, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τους εργαζόμενους. Το πιο κορυφαίο όμως με τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στο Δήμο είναι ότι ζήτησαν πρόσφατα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μέλη της να κάνουν χρέη ταξιθέτη – ταξιθέτριας σε θεατρική παράσταση στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο. Δεν μάθαμε αν τα παιδιά της ΕΟΔ είχαν μαζί τους τα σκοινιά και τους γάντζους που χρησιμοποιούν στις διασώσεις και στους απεγκλωβισμούς…

Παράπονα

Παράπονα από τη Νέα Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων ότι δεν κλήθηκαν από το Δήμο Βόλου και την Δημοτική Ενότητα Αγριάς για να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις για τον εμπλουτισμό των εκδηλώσεων για τη Ψαράδικη Βραδιά που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα. .

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Η Δομή Ισότητας

Πολλά έχει «επενδύσει» το ΕΚΒ στη λειτουργία της Δομής Ισότητας. Αυτό φάνηκε από τις επισημάνσεις του προέδρου που τόνισε ότι πρόκειται για μία δομή που εντάσσεται σε ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα που πέτυχε να υλοποιήσει το ΕΚΒ για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να ενδυναμωθεί ο ρόλος των γυναικών σε όλα τα σωματεία και να έχουν δυναμική συμβολή στους εργασιακούς τους χώρους.

Β.Κ

Να ανακαλέσει

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ ήταν κατηγορηματικός σε αυτό. Κατήγγειλε τον συνδικαλιστή της ΔΑΣ Γ. Ρούσσα που «μίλησε απαξιωτικά για τους υπαλλήλους του ΕΚΒ, χαρακτηρίζοντάς τους δημοσίους υπαλλήλους, και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη», ενώ επίσης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί άλλη φορά στον κ. Ρούσσα να παρεμβαίνει σε εκλογές πρωτοβάθμιων σωματείων από τη στιγμή που πλέον έχει αποχωρήσει γιατί έχει συνταξιοδοτηθεί. Ο κ. Παπαδημόπουλος αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Ρούσσας κινήθηκε εναντίον του κάποια στιγμή και ότι ενώ προκλήθηκε δεν «απάντησε» αυτή τη φορά όπως είπε με νόημα…

Β.Κ.

Ελλειμματικά

Ολοι οι επαγγελματίες του τουρισμού παραπονιούνται για τη μειωμένη κίνηση στα τουριστικά θέρετρα της Μαγνησίας. Ασφαλώς τα περί πολιτικής αστάθειας στη χώρα ήταν γνωστά από το χειμώνα ακόμη. Δικαιούμαστε λοιπόν να ρωτήσουμε για λογαριασμό των επαγγελματιών που πλήττονται ποιες ενέργειες -πέραν της συμμετοχής σε εκθέσεις που έχουν μακροχρόνια απόδοση- έγιναν για να μετριαστεί η ζημιά της φετινής δύσκολης χρονιάς; Είναι εμφανές το έλλειμμα τοπικών φορέων που μια δύσκολη χρονιά αδυνατούν να πάρουν στις πλάτες τους τον τόπο και περιορίζονται στα τετριμμένα λες και τα πάντα είναι ρόδινα. Μόνο να κάνουν κριτική στην κεντρική εξουσία ξέρουν, λες και οι ίδιοι είναι ανεύθυνοι για όλα. Κι όμως μοιάζουν τόσο απελπιστικά με την εξουσία των Αθηνών…

Ν.Τ.

Απαράδεκτοι

Οπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 14 φορείς των Σερρών εμπόδισαν ελαιοπαραγωγό του Πτελεού να πουλήσει ελαιόλαδο με το σύστημα χωρίς μεσάζοντες. Θυμίζουμε απλά ότι οι Βολιώτες μέχρι τώρα έχουν αγοράσει με το ίδιο σύστημα εκατοντάδες τόνους πατάτες από το Νευροκόπι της Δράμας και πολλούς τόνους ρυζιού από τις Σέρρες. Ως εκ τούτου πολύ καλά έκανε και αντέδρασε στο απαράδεκτο γεγονός ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, μόνο που έπρεπε να αντιδράσει πολύ εντονότερα, για να μάθουν και στας Σέρρας και παντού ότι με τα συμφέροντα της Μαγνησίας δεν παίζουμε. Άλλωστε η συνεργασία πρέπει να προσφέρει κέρδος και στις δύο πλευρές, διαφορετικά η δήθεν συνεργασία καταντάει κοροϊδία!

Χ.Μ.

φωτιές

Μεγάλη ανακατωσούρα επικρατεί στο δήμο Αλμυρού. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα πλειοψηφίας φυλλοροεί συνεχώς . Είναι και οι χείριστες σχέσεις του Δημάρχου Αλμυρού με την παράταξη της αντιπολίτευσης. Τα θερμά επεισόδια δεν λείπουν από καμία συνεδρίαση. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η ανοικτή επιστολή του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη (Τάκη) Εσερίδη που θα δημοσιευτεί την Κυριακή μάλλον θα ανάψει φωτιές σε όλο τον κάμπο του Αλμυρού. Τα χώνει πολύ χοντρά ο ψηλός…

Ν.Τ.

Θα προλάβει;

Νέα μέτρα για την διετία 2013-15 αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Θα τα ανακοινώσει, ναι, το αν θα προλάβει να τα εφαρμόσει είναι άλλης τάξεως ερώτημα. Άλλωστε, υπουργέ μου, για λίγη επιμήκυνση που θα προσφέρει μια κάποια ικανοποίηση μιλούσαμε και όχι για… ξέσκισμα!

Ν.Τ.

Μέτωπο

Στοιχηματίζουμε ότι το επόμενο καυτό μέτωπο θα είναι εκ νέου η αξιοποίηση του ακινήτου της ΙΑΣΩΝ Α.Ε. Η επαναφορά της πρότασης από το Επιμελητήριο ενεργοποίησε τον συναγερμό στο Δημαρχείο του Βόλου. Πάμε λοιπόν για το δεύτερο επεισόδιο…

Ν.Τ.

Ετοιμάζονται

Παράγοντας της πολιτικής σκηνής της Μαγνησίας ετοιμάζεται για την προεδρία του ΟΑΕΕ. Το σκέφτηκε καλά να αναλάβει ασφαλιστικό οργανισμό τέτοια εποχή; Πάντως άλλος ετοιμάζεται για τον ΕΛΓΑ και άλλος για τον ΟΚΑΝΑ. Άντε και καλή θητεία σε όλους.

Ν.Τ.

Μαυρίλα

Χίλιοι εργαζόμενοι τη μέρα χάνουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ το Απρίλιο η ανεργία ανήλθε στο 22,5% με αυξητικές τάσεις για τους επόμενους μήνες και το 2013, οπότε και θα αγγίξει το 25%. Βλέπει κανείς τις επενδύσεις στον ορίζοντα ή χάθηκαν και αυτές στο δρόμο με την επιμήκυνση;

Ν.Τ.

Δήμος χωρίς… τηλέφωνο!

Τρίτη, Τετάρτη και χτες Πέμπτη στον Δήμο Βόλου τα τηλέφωνα είναι κομμένα. Γιατί; Άγνωστο. Κανείς από τον Δήμο δεν μπήκε στον κόπο να πληροφορήσει το κοινό.

Κι ο πολίτης που θέλει να επικοινωνήσει; Ωχ, αδερφέ! Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Πού να προκάνουν ο Δήμαρχος κι οι συνεργάτες του; Αυτή την εποχή έχουν αποδυθεί σ’ έναν τιτάνιο αγώνα για την καθαριότητα της πόλης με αποτελέσματα που ξεπερνούν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία! Το βλέπει ο καθένας! Πεντακάθαρη! Λάμπει!

…Αλήθεια, γιατί τα τηλέφωνα ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας τρεις μέρες τώρα είναι κομμένα;

Φ.Τ.

Να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν

Η ρύπανση του ρέματος Σταγιατών, η οποία από τη ΔΕΥΑΜΒ εκτιμάται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έρχεται να αναδείξει ένα «ξεχασμένο» μέσα στον αχό των ημερών θέμα. Αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος. Κι επειδή ο νόμος εφαρμόζεται πλημμελώς ή και καθόλου, πρέπει να αλλάξουμε έστω και τώρα ρότα, αρχής γενομένης από τη ρύπανση του ρέματος Σταγιατών, της οποίας οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για την πράξη τους.

Φ.Τ.

Αλχημείες

Τι θρίαμβος κι αυτός ακόμα δεν ανέλαβε η τριαδική θεότης της εθνικής ημών συγκυβερνήσεως; Ο πληθωρισμός ανήλθε τον Ιούνιο στο 1,3%!!!

…Θαύμα, θαύμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ακρίβεια σπάει όλα τα κοντέρ κι η ύφεση πήρε άριστα απ΄ την τρόικα! Δικαίως τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια πανηγυρίζουν! Βλέπετε… κατορθώσαμε να έχουμε 1,3% πληθωρισμό σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, όπου επιπρόσθετα δεν κινήθηκε τίποτα λόγω των εκλογών και δεν δόθηκε κανένα δάνειο σε ιδιώτες!!!

Φ.Τ.

Δεν τραγουδάμε εγκώμια

Ολο και περισσότερο οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η νίκη των μνημονιακών δυνάμεων στις πρόσφατες εκλογές είναι πύρρεια. Κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα αναδεικνύεται ως ο κύριος εκφραστής της αγωνίας του ελληνικού λαού για μια πολιτική που θα μας βγάλει από την κρίση.

…Όμως εμείς δεν τραγουδάμε εγκώμια, όταν η δυστυχία κλαίει κι οδύρεται στους δρόμους της πατρίδας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την τρέχουσα περίοδο μένει να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί.

Φ.Τ.

Μία γκριμάτσα και ένα σήκωμα φρυδιού

Εφτασε μια γκριμάτσα της Λαγκάρντ και ένα σήκωμα φρυδιού του Σόιμπλε κι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τόλμησε να θέσει θέμα διαπραγμάτευσης των μνημονίων, αλλά έβαλε την ουρά στα σκέλια κι ο Στουρνάρας γύρισε με… μποναμά 3 δισ. που θα πληρώσουν οι άμοιροι ιθαγενείς!

Και βγαίνει πάλι χτες ο Κουβέλης και λέει ευχαρώς πως όλα πάνε καλά κι εντός των πλάνων της νέας κυβέρνησης, αντί να ομολογήσει αυτό που οι πάντες βλέπουν, ότι επισυνέβη δηλαδή η άμεση και ολική επαναφορά από τις προεκλογικές υποσχέσεις στην ορθοδοξία των μνημονίων, του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου