ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκανε ρεκόρ

εκανε-ρεκόρ-240164

Οπως είχαμε γράψει πρόσφατα και το έλεγαν χθες και τα δελτία ειδήσεων ο Βολιώτης καθηγητής και πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Κουκιάδης κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Επί ένα χρόνο επικεφαλής του Οργανισμού Αποκρατικοποιήσεων δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε μία αποκρατικοποίηση! Γιατί, μήπως οι άλλοι που παρίσταναν τους κυβερνήτες, κυβέρνησαν;

Ν.Τ.

Διαφορετικό στιλ

Μπορεί ο Γιάννης Μολοχίδης να άργησε να φθάσει στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο για μία ακόμη φορά δεν απέφυγε τη μετωπική σύγκρουση με το Δήμαρχο Βόλου. Είναι προφανές ότι οι δύο άνδρες έχουν πέρα από μεγάλες πολιτικές διαφορές και διαφορά στο στιλ με το οποίο πολιτεύονται. Πιο δηκτικός, αιχμηρός και ενίοτε ειρωνικός προς τους επικριτές του ο Δήμαρχος, πιο αλέγρος, και δυναμικός από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας…

Αψιμαχίες

Την ίδια στιγμή και το έτερο μέλος της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Τέλης Δουλόπουλος κατηγορεί το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη για έπαρση και αλαζονεία με τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας να του υπενθυμίζει το πολιτικό του παρελθόν, κάτι που κάνει έξαλλο τον Δήμαρχο. Μάλιστα σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο Π. Σκοτινιώτης απαντώντας στο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του αντέτεινε, εκτός των άλλων, ότι «όσο και αν προσπαθείς, δεν θα σε αναγορεύσω σε συνομιλητή μου», αποχωρώντας μάλιστα επιδεικτικά από την αίθουσα όση ώρα μιλούσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.

Σε χρόνο – ρεκόρ

Μπορεί χθες η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να ήταν ιδανική, καθώς τα κλιματιστικά δούλευαν από νωρίς στο φουλ, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για πολλή κουβέντα και συζήτηση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, που σε λιγότερο από μισή ώρα είχαν υπερψηφίσει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ομόφωνα, τα 41 θέματα της ημερήσιας διάταξης…

Προγραμματισμός για διακοπές

Την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Βόλου Νατάσσα Οικονόμου ρωτούσαν χθες τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής και δημοτικοί σύμβουλοι αν θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο μήνα, προκειμένου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Λίγη δουλειά

Λίγη δουλειά χθες για τον τοπικό Αντιδήμαρχο Βόλου Παντελή Πελεκάνο που είναι επιφορτισμένος και με την τέλεση των πολιτικών γάμων. Μόλις ένα ζευγάρι ήταν αυτό που ενώθηκε ενώπιόν του με τα δεσμά του γάμου, όταν την προηγούμενη Τετάρτη δεν προλάβαινε, καθώς έξι συνολικά ζευγάρια είχαν ανέβει τα σκαλιά του Δημαρχείου…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Κοινοτικό Κατάστημα Ανω Λεχωνίων

Στη δημοπράτηση του Κοινοτικού Καταστήματος, στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων, θα προχωρήσει στις 24 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου, με σκοπό ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως ταβέρνα – αναψυκτήριο, ωστόσο την προηγούμενη περίοδο ο Δήμος Βόλου «μπήκε μέσα» κάποιες χιλιάδες ευρώ, αφού ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν πλήρωνε τα ενοίκια, προφανώς λόγω αδυναμίας.

Παράλληλα, με αυτήν την ενέργεια ο Δήμος δημιούργει ανταγωνισμό μεταξύ των τριών ιδιωτικών καταστημάτων, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Ποιος ο λόγος λοιπόν και να ζημιώνεται ο Δήμος αλλά και να βλάπτει τις τοπικές επιχειρήσεις; Μια καλή λύση χωρίς να θίγεται κανένας θα ήταν ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως εκθετήριο τοπικών προϊόντων ή ο,τιδήποτε άλλο που θα ενισχύει την επισκεψιμότητα της περιοχής .

Αθ. Τ

Λάσπες και χώματα

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τρένου Πηλίου, στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη συχνή διέλευση βαρέων φορτηγών με αποτέλεσμα την αποκόλληση των πλακών εκατέρωθεν της γραμμής . Το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά που βρέχει να μεταφέρονται λάσπες και χώματα μπροστά από τα καταστήματα και τα σπίτια της περιοχής λόγω της κατωφέρειας του δρόμου. Ο ΟΣΕ ή ο Δήμος Βόλου πρέπει να κάνουν κάτι, διότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει επισκευές τουλάχιστον πέντε φορές αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια. Αν δεν μπορούν να κάνουν σωστή επισκευή, ας απογορεύσουν τη διέλευση μεγάλων φορτηγών. Με το ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει… δεν γίνεται προκοπή!

Αθ. Τ

Πανεπιστήμιο της Αριστεράς στην Πορταριά

Μέσα πέσαμε όταν γράφαμε χθες ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνουν ούτε από καύσωνα ούτε από «μπάνια του λαού», όταν πρόκειται για πολιτική δουλειά.

Στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα βρεθεί ο Βόλος μέσα στον Ιούλιο. Μετά από «παρασκηνιακές» προσπάθειες τόσο του Κ. Πουλάκη σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Άννας Κιουτσοκιόζογλου σε επίπεδο Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), κυρίως, στην Πορταριά θα διοργανωθεί το Θερινό Πανεπιστήμιο της ΚΕΑ από 17 μέχρι 22 Ιουλίου.

Η προσπάθεια να γίνει η διοργάνωση στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή μας ξεκίνησε από πέρσι, με επίκληση της ανάγκης αλληλεγγύης λόγω του Μνημονίου.

Κόσμος αρκετός από την Ευρωπαϊκή Αριστερά μαθαίνω ότι έκλεισαν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής για τις εργασίες που θα γίνουν στο «Πορταριά». Το πολιτικό ενδιαφέρον μεγάλο καθώς θα έρθουν και θα μιλήσουν ηγετικές μορφές του Κ.Ε.Α. Το Σάββατο 21 Ιουλίου θα μιλήσει και ο Τσίπρας.

Μ.Μ.

Θα ’ναι η τέταρτη;

Περιμένουν όλοι να δουν αν μέσα στη βδομάδα θα καταγραφεί η τέταρτη παραίτηση από την κυβέρνηση (μετά τους Ράπανο, Βερνίκο, Νικολόπουλο) πριν καν πιάσουν δουλειά οι υπουργοί. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, της Σκοπούλη από το υπουργείο Υγείας, η παραίτηση θα είναι επειδή ακριβώς δεν έχει δουλειά να κάνει, όπως καταγγέλλει η ίδια.

Η κα Σκοπούλη, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν έντονα χθες, ζήτησε αρμοδιότητες στο υπουργείο που έχουν να κάνουν με τα φάρμακα. Με τη συμπλήρωση ότι ο σύζυγός της κ. Μουτσόπουλος, υπήρξε επί Σημίτη πρόεδρος του ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων).

Πάντως η ίδια ήταν υπέρμαχος της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία του φαρμάκου. Το λέμε, γιατί μπορεί ο ανεκδιήγητος Μουρούτης να αναρτήσει στο twitter ότι η κυρία ζητούσε τα φάρμακα για ειδικούς λόγους.

Μ.Μ.

Ασχημα μαντάτα

Σκληρή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ κατά των αποκρατικοποιήσεων και σφοδρή επίθεση στους αρμόδιους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Στου Μαξίμου έβαλαν στο φουλ τα κλιματιστικά για να αντέξουν τον καύσωνα.

Ν.Τ.

Ο Αντιδήμαρχος

Με καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου συνομιλούσε χθες νωρίς το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Βόλου Χαράλαμπος Τσαμπάζης. Βλέπετε προβλήματα καθαριότητας δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι συνοικίες αλλά και η καρδιά της πόλης.

Ν.Τ.

Αναδουλειές

Συνομιλώντας χθες με καταστηματάρχες του Ανατολικού Πηλίου αντιληφθήκαμε ότι η κρίση δεν κάνει εξαιρέσεις. Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιουλίου και θα έπρεπε να καιγόμαστε από δουλειά, μας έλεγε ένας από αυτούς. Δυστυχώς τις καθημερινές δεν… λαλάει τίποτα στην περιοχή, η όποια κίνηση έχει περιοριστεί τα σαββατοκύριακα. Πόσα σαββατοκύριακα να έχει και το καλοκαίρι; Ανηφόρες για όλους…

Ν.Τ.

Το αδιαχώρητο

Πλήθος επισκεπτών συρρέουν στη Σκιάθο το συγκεκριμένο τριήμερο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την τουριστική κίνηση του νησιού. Για όσους επιθυμούν να βρεθούν στο νησί υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε πολύ καλές τιμές, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης. Το νησί είναι, κατά συνέπεια, πανέτοιμο, προκειμένου να φιλοξενήσει όσους επιθυμούν να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Γ. Υ.

Μικρότερο και απλό

Ενα αυτοκίνητο μάρκας Volvo S80 κληρώθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μαγνησία Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, όμως όπως επισημαίνει ο ίδιος στη στήλη «δεν μπορώ να το δεχθώ, γι’ αυτό συνεχίζει να παραμένει σταθμευμένο στο πάρκινγκ της Βουλής, καθώς δεν ταιριάζει ούτε στην στάση και τον τρόπο ζωής μου ούτε στην ηλικία μου. Επειδή όμως -συνεχίζει ο Αλ. Μεϊκόπουλος, χρειάζομαι οπωσδήποτε μεταφορικό μέσον, θα προσπαθήσω να βρεθεί ένα μικρότερο, οικονομικό και απλό όχημα με τη διαδικασία της ανταλλαγής ή όπως αλλιώς».

Ν.Τ

Συμφωνία

«Συμφωνήσαμε, αν και ήταν σίγουρο εκ των προτέρων ότι θα συμφωνήσουμε». Με αυτήν την ομολογία ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τέλος σε μία επικοινωνιακού τύπου -όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι- και μόνον διαμάχη, την οποία άρχισε ο ίδιος προ ενός εικοσιτετραώρου για να βάλει, πάλι ο ίδιος, τη σφραγίδα της λήξης της. Τελικά πολύ κακό για το τίποτα… από ό,τι φαίνεται, γι’ αυτό και ακόμη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβαν… για ποιο λόγο δημιουργούνταν κλίμα τις δύο προηγούμενες μέρες ότι υπάρχει δυσφορία για τον νέο Υπουργό Οικονομικών. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.

Β.Κ

Πώς να ζήσεις με 500 ευρώ;

Ολες οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας σήμερα στο δρόμο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή.

…Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόοδος από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, αλλά συνέχιση της ίδιας πολιτικής και ατέλειωτα αυξανόμενη δυστυχία.

Φ.Τ.

Ποιος είναι ο ρόλος σας;

Υπάρχει Δήμαρχος που δεν γνωρίζει όλες τις ανάγκες του Δήμου του; Ναι, ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, όπως παραδέχτηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ:«Δεν μπορώ να ξέρω όλες τις ανάγκες, γι΄ αυτό υπάρχουν οι Υπηρεσίες που έχουν γνώση των προβλημάτων σε όλο τους το εύρος»…

…Επομένως και τις πολιτικές προτεραιότητες του Δήμου, Δήμαρχε, καθορίζουν εν πολλοίς οι… Υπηρεσίες. Τότε ποιος είναι ο ρόλος σας;

Φ.Τ.

Τι είπε ο άνθρωπος

Αυτή τη φορά το διέπραξε ο πολιτικός γίγας Μαργαρίτης (του κόμματος Κουβέλη): «Η ΔΗΜΑΡ είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης» είπε και κρύφτηκε πίσω απ’ την πλάτη του Λοβέρδου και του Άδωνι για να μη φανεί ότι σκάει απ’ τα γέλια.

…Τόσο πετυχημένο αστείο μόνον ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος είχε πει, όταν δήλωνε έχοντας μπροστά του τα σουβλάκια του Μπαϊρακτάρη ότι θα τα βάλει με τους νταβαντζήδες.

Φ.Τ.

Τι περιμένει;

Το ’πε και το ’κανε ο ΣΥΡΙΖΑ! Μας έχει ταράξει στη νομιμότητα! Μυξοκλάματα για τον λαό που υποφέρει και κορδελάκια πολιτικής τακτικής!

…Τι περιμένει; Να κηρυχτούν από την κυβέρνηση οι αυτοκτονούντες κι οι εξαθλιωμένοι… παράνομοι;

Φ.Τ.

Στάχτη στα μάτια

Λοιπόν. Το… φόβητρο της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων, η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, παρέμεινε προχτές στην Αθήνα, παρέα με την επαναδιαπραγμάτευση των Σαμαρά – Βενιζέλου και την απαγκίστρωση του Κουβέλη. Τα πράγματα ήταν από πριν κανονισμένα. Γι’ αυτό κι ο Σόιμπλε υποδέχτηκε και ησπάσθη με αγαλλίαση τον εκτάκτως προσληφθέντα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος και μας έφερε… πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ. Κι έτσι το πρόγραμμα του μνημονίου παίρνει πάλι μπροστά. Η φρίκη συνεχίζεται με την επίνευση ΟΛΗΣ της αγίας οικογένειας Βρυξελλών και Αθηνών.

…Όθεν η χτεσινή σύσκεψη των τριών μνημονιακών αρχηγών για τους χειρισμούς Στουρνάρα στις Βρυξέλλες έγινε αυστηρά για επικοινωνιακούς λόγους. Στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Φ.Τ.

Το ρεκόρ

Το αίτημα της επιμήκυνσης θέλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Ευ. Βενιζέλος.

…Και την ουσία της μνημονιακής πολιτικής ανέγγιχτη, αλλιώς θα θιγεί το αθάνατο ρεκόρ της Ελλάδας. Είναι η μόνη χώρα που έχει συνεχόμενη ύφεση 5 χρόνια με προοπτική να γίνουν διπλάσια.

Φ.Τ.

Η στόχευση

Μετά τη χτεσινή σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, ο τελευταίος έσπευσε να μας καθησυχάσει: Η μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται.

…Αυτό που δεν είπε ο κ. Κουβέλης είναι η στόχευση μιας τέτοιας πολιτικής. Την καταλαβαίνουμε όμως από τα αποτελέσματά της. Κάθε μέρα η χώρα κι η κοινωνία πάνε χειρότερα. Η στόχευση είναι μια Ελλάδα φτωχότερη, με λιγότερα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ελάχιστο δημόσιο πλούτο, εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από τους ξένους. Το χτεσινό τρομακτικό κήρυγμα του Κουβέλη διδάσκει στον λαό την υποταγή.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου