ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ξύλο

το-ξύλο-241445

Τελικά ο νέος υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών δεν έφαγε το ξύλο που αναμενόταν. Αποφασίστηκε το… ξύλο να το μοιραστούμε όλοι μαζί με τα επιπλέον μέτρα των τριών δισ. ευρώ. Έτσι απλά…

Ν.Τ.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου καθώς βλέπουν μέσα στο κατακαλόκαιρο να έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή τους οι Ρομά από τις Σοφάδες που συνδυάζουν το τερπνό μετά του ωφελίμου. Αφήνουν τις οικογένειές τους μέσα στο χώρο όπου γίνεται η Γιορτή Κρασιού για να κάνουν τα μπάνια τους, ενώ οι ίδιοι πουλούν τα καρπούζια τους…

Σιωπηρή παράταση

Η προθεσμία για τις χειρόγραφες δηλώσεις μπορεί να έληξε χθες, ωστόσο από τις ΔΟΥ θα υπάρξει ανοχή για μερικές ακόμη μέρες. Από την άλλη η υποβολή δηλώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ωστόσο και εκεί θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, παράταση μερικών ημερών, καθώς ένας στους δύο δεν έχει υποβάλει ακόμη τη δήλωσή του, ενώ το σύστημα «κρεμάει» καθώς δεν μπορεί σε ημερήσια βάση να εξυπηρετήσει πάνω από 200.000 δηλώσεις.

Μέτρα με δόσεις

Αρχικά ήταν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου που είχε βγάλει ανακοίνωση τη Δευτέρα ότι σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοικτά τα δύο κεντρικά ΚΑΠΗ στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Χθες ακολούθησε επείγουσα ανακοίνωση του ΚΕΚΠΑ / ΔΙΕΚ που επισημαίνει ότι θα παραμείνουν ανοικτά τα Κέντρα Νεότητας του Δήμου από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Μέτρα με δόσεις λοιπόν…

Μπετόν αρμέ

Τους καταστηματάρχες της Αγριάς περιμένουν στο Σύλλογο Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας προκειμένου να έχει μεγαλύτερη επιτυχία το πρόγραμμα με τις μειωμένες τιμές που θα ισχύουν κάθε Τρίτη. Σημειώνεται πως από τις 30 επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα καμία δεν είναι από την Αγριά. Μπετόν αρμέ ο Καραουλάκης και η παρέα του…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Περισσεύει το ρεύμα

Θυμάστε άλλη χρονιά, με τέτοιον καύσωνα διαρκείας, με τα κλιματιστικά να λειτουργούν στο φουλ, να μην υπήρχε προειδοποίηση για κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση;

Δεν είναι παράξενο. Με το κλείσιμο τόσων βιομηχανιών και μικρότερων επιχειρήσεων το παραγόμενο ρεύμα όχι μόνο φθάνει, αλλά και περισσεύει για να καλύψει κάθε ζήτηση από τα νοικοκυριά.

Μ.Μ.

Ποιος ο επόμενος;

Νέα στήλη προβλέψεων προστέθηκε στο διαδικτυακό στοίχημα: «Σε ποιο υπουργείο θα υπάρξει η επόμενη παραίτηση υπουργού ή στελέχους». Προβλέπαμε για αναταραχή στο Υγείας, αλλά μας πρόλαβε ο Νικολόπουλος στο Εργασίας. Το ωραίο είναι ότι το «καρφί» για παραίτηση επειδή ήθελε να είναι αυτός υπουργός, ήρθε από τη ΔΗΜΑΡ και όχι από τη Ν.Δ.

Μ.Μ.

Στην κατάλληλη θέση

«Ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens» κατήγγειλε χθες ο Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ε, και; Ποιος δηλαδή θα ήθελαν να επεξεργαστεί τα νομικά κείμενα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

Μ.Μ.

Με αυτοκριτική

Δεν αποκλείεται να «πέφτουν κορμιά» στο εσωτερικό του ΚΚΕ σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, για να βγει η Κ.Ε. και να αναγνωρίσει ακόμη και δικά της λάθη ή παραλείψεις. Βέβαια, ως «κεντρική ιδέα» παραμένει ότι ο λαός δεν αντιλήφθηκε ακριβώς την ουσία της κρίσης και την πραγματική αντιπαράθεση.

Μ.Μ.

Δεν ζεσταίνονται;

Είναι τρελοί αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στον καύσωνα πάνε και γεμίζουν κλειστές αίθουσες και πλατείες για να προχωρήσουν τις διαδικασίες μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα. Προχθές ήταν στο Μεταξουργείο, χθες ήταν στην πλατεία Περιστερίου, σήμερα αλλού. Δηλαδή από Σεπτέμβριο τι θα κάνουν;

Μ.Μ.

Στην φουλ σεζόν

Στην φουλ σεζόν έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι επαγγελματίες των νησιών, προκειμένου να αποσβέσουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών. Ο χαμηλός τζίρος των καταστημάτων σε συνάρτηση με την υποτονική διάθεση των ημεδαπών τουριστών, συνθέτουν το τοπίο της φετινής τουριστικής σεζόν, που γεννά έντονο προβληματισμό. Ευχή όλων είναι να μην διαψευστούν οι προσδοκίες τους, παρότι, όπως διευκρινίζουν, είναι φύσει αδύνατο να καλύψουν τα οικονομικά κενά και τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί, συνεπεία των προαναφερθέντων.

Γ. Υ.

Αυτοκινητάκι

Ιδιαίτερη σπουδή μαθαίνω ότι έδειξαν οι νεοκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση οχημάτων που παρέχει η Βουλή. Επίσης κανένας τους δεν αποποιήθηκε κάποιο από τα προκλητικά για την εποχή μας προνόμια. Τι τα θέλεις Αλέξη; Έτσι δεν αλλάζει ο κόσμος. Στα λόγια σοσιαλιστές και στις πράξεις συστημικοί του κερατά! Είναι δύσκολο άλλωστε να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι άλλοι σοσιαλιστές νωρίτερα φρόντισαν να διδάξουν στους πολίτες πως το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» μεταφράζεται στην απλή σοσιαλίζουσα ορολογία σε βίλες και κότερα για ηγέτες και ηγετίσκους. Ελπίζουμε ετούτοι οι τωρινοί να μείνουν στο αυτοκινητάκι της Βουλής και να μην την πάνε τόσο μακριά τη βαλίτσα.

Ν.Τ.

Ραδιενεργά

Γιατί το ιταλικό εργοστάσιο έριξε το όρια για τα ραδιενεργά απόβλητα;

Απάντηση πρώτη: Για να χρεώνει ακριβότερα την επεξεργασία τους.

Απάντηση δεύτερη: Γιατί στα ραδιενεργά απόβλητα τα όρια είναι σχετικά και πάντα επικίνδυνα.

Μπορεί να ισχύουν και οι δύο απαντήσεις.

Ν.Τ.

Πληρότητες

Μπορεί να είναι αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση στον τουρισμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πλην όμως ακόμη οι… πτήσεις των κρατήσεων είναι χαμηλές. Με 40% πληρότητα σε δημοφιλή θέρετρα αυτή την εποχή προκοπή δεν γίνεται.

Ν.Τ.

Παλιά μου τέχνη…

«Μετά τα απανωτά ατυχήματα στα γκέτο του Μάνεση στο Νομό μας εξαιτίας της εντατικοποίησης της παραγωγής και της μετατροπής των εργοστασίων στο Βόλο και το Βελεστίνο σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς απέναντι στους απεργούς του Ασπρόπυργου, για τα οποία είχαμε καταγγείλει την εταιρία και είχαμε λοιδορηθεί από το εργοδοτικό σωματείο, την πλειοψηφία του ΕΚΒ και μερίδα των δημοσιογράφων, ήρθε η νέα εξέλιξη με τα ραδιενεργά απόβλητα να αποκαλύψει ότι μπροστά στα κέρδη η εταιρία δε λογαριάζει ούτε τις ζωές των εργαζομένων αλλά και ούτε τη ζωή και υγεία ολόκληρης της περιοχής μας». Τάδε έφη το ΠΑΜΕ Μαγνησίας… σε μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία αισθάνθηκε την ανάγκη… μαζί με τα ραδιενεργά να ξαναβγάλει χολή… για όσους δεν συμφωνούν με την τακτική του… Παλιά μου τέχνη κόσκινο… δηλαδή.

Β.Κ

«Προεδρικές διαλέξεις»

Διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποδεχόμενος πρόσκληση του αμερικάνικου πανεπιστημίου. Στο επίκεντρο των διαλέξεων του Γιώργου Παπανδρέου θα βρεθούν «Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πολύ θα ήθελα να ξέρω… τα κριτήρια επιλογής.

Β.Κ

Απίστευτο

Οσες φορές και να το ακούσει κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, προσκεκλημένη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί. Αφού είπε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα είναι αποσπασματικά και ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος, η υφυπουργός Υγείας άφησε άφωνους τους παρουσιαστές λέγοντας:«Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες». Ευτυχώς που αυτή η κυβέρνηση μόλις θα ορκιζόταν… θα σήκωνε μανίκια.

Β.Κ

Το μεγάλο μας τσίρκο

Μέχρι την επόμενη παράσταση της Βουλής θα βολευτούμε με θρυλικές ατάκες πρωταγωνιστών και κομπάρσων που ειπώθηκαν το σαββατοκύριακο. Ανθολογούμε σήμερα μερικές:

Αντ. Σαμαράς προς Τσίπρα: Εδώ δεν είναι… δεκαπενταμελές!

…Ούτε εσύ, κύριε Αντώνη, λυκειάρχης ή κηδεμόνας!

Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ): Η ΔΗΜΑΡ υπερέβη τον ευατό της, έγινε… εθνική δύναμη!

…Αποσύρτε γρήγορα τον Νικολάκη για σέρβις, εφόσον βέβαια τα έξοδα ΔΕΝ τα φορτώσετε κι αυτά σε εμάς!

Μ. Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ): Το ΠΑΣΟΚ είναι… εγγυητής της επιτυχίας. Να υπογράψουμε… νέο κοινωνικό συμβόλαιο με λαό!

…Δηλαδή, αν το υπογράψουμε, κύριε Μάικ, αυτή τη φορά θα το… διαβάσεις;

Λίγα ακόμα τέτοια και στην επόμενη παράσταση το κανάλι της Βουλής θα καταρρίψει το ρεκόρ τηλεθέασης!

Φ.Τ.

Γιατί το κάνεις,αφού δεν το ’χεις;

Μια… αριστερή στροφή πήγε χτες να πάρει ο Βενιζέλος για λόγους τακτικής από τη μνημονιακή κυβέρνηση την οποία στηρίζει, προσέκρουσε στην εδραιωμένη πεποίθηση των πολιτών ότι εκ των τριών καμπαλέρος της συγκυβέρνησης αυτός είναι ο μνημονιακότερος, έφαγε μια θεαματική πολιτική τούμπα και γέλασε το μέγα πανελλήνιο!

Τι τις θες τις αριστερές στροφές, Βαγγέλη; Εσένα αποδεδειγμένα η ειδικότητά σου είναι οι… δεξιές!

Φ.Τ.

Ο ζήλος της διαπραγμάτευσης

Θρίαμβος! Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των τριών καμπαλέρος της ελληνικής τρόικας παίρνει σάρκα και οστά! Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης πανηγυρίζουν την εκτός έδρας μεγάλη εθνική επιτυχία του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης! Τρία δισ. για νέα μέτρα εξήγγειλε ο μέγας οικονομολόγος Στουρνάρας επιστρέφοντας από το Eurogroup!

…Αλλιώς θα σας τα πουν τα παπαγαλάκια από τις τηλεοράσεις. Αλλά εκεί αναζητούνόχι την ανακούφιση αλλά τη φίμωση της δυστυχίας του λαού μας.

Φ.Τ.

Η παράλογη λογική του ξεπουλήματος

Από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες της βόρειας Ελλάδας η μοναδική που έχει κέρδη είναι η κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ.

…Ναι, ναι, καλά το καταλάβατε, αυτήν ακριβώς βγάζουν στο σφυρί Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης!

…Αυτή είναι η παράλογη λογική του ξεπουλήματος που διαπερνάει σαν κόκκινη κλωστή τη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής τρόικας κι απ’ την οποία είναι αδήριτη ανάγκη να αποδράσουμε.

Φ.Τ.

Κοτόπουλα ορνιθοτροφείου

Οι ιταλικές αρχές βρήκαν ραδιενέργεια πάνω από τα όρια στο φορτίο που έστειλε η Χαλυβουργία Βόλου στην Ιταλία, οι ελληνικές… όχι!!!

Τι συμβαίνει εδώ; Γιατί το θέμα πάει να κλειστεί άρον – άρον; Γιατί αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση οι Βολιώτες σαν κοτόπουλα ορνιθοτροφείου, που μόνο τους δικαίωμα είναι να διαλέγουν τον επιστάτη τους; Ή η ζωή των ανθρώπων στην περιοχή μας, τα ζωντανά πλάσματα, η φύση, δεν αποτελούν αυταξίες, αλλά εργαλεία για πλουτισμό κάποιων λίγων και ισχυρών;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου