ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξοδος

εξοδος-242701

Ηρωική έξοδο έκανε χθες ο Πατρινός Νίκος Νικολόπουλος από την κυβέρνηση. «Αποχώρησε» με μία επιστολή για τα εργασιακά, όμως το παρασκήνιο λέει ότι την έκανε επειδή δεν είχε τις αρμοδιότητες που περίμενε και αποφάσισε να γίνει «Λούης» πριν φορτωθεί και με τίποτα υπογραφές που θα τον έφερναν απέναντι σε πολύ κόσμο. Κρίμα το καμάρι που έκανε τις πρώτες μέρες της ορκωμοσίας. Εμ δεν ήξερε ότι το υπουργιλίκι… δεν είναι πασαρέλα ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία;

Β.Κ

Ας τους πει κάποιος

Κάποιος πρέπει να πει στους νεοεισερχόμενους βουλευτές της Μαγνησίας και ειδικότερα της αντιπολίτευσης ότι πολιτική με γενικόλογες ανακοινώσεις και μάλιστα που περιλαμβάνουν «αντιπολιτευτικές κορώνες και τελεσίγραφα» που παραπέμπουν απευθείας σε ξύλινο λόγο.. δεν εντυπωσιάζουν πλέον τον κόσμο. Οι πολίτες περιμένουν παρεμβάσεις επί των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο Νομό ή και ακόμη στην Θεσσαλία ολόκληρη και όχι μπαλαφαρία… για να βρίσκονται οι Εθνοσωτήρες στην επικαιρότητα. Από τέτοια χορτάσαμε…

Β.Κ

Σε λίγα λεπτά

Γύρω στις δύο πήγε χθες το μεσημέρι και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου για τις επιστολές παραίτησής του από την Ομάδα Πλειοψηφίας ο Γιάννης Κουρτίνας. Μέσα σε λίγα λεπτά ωστόσο το περιεχόμενό τους είχε διαρρεύσει από τη στιγμή που η επιστολή πήγε στον α΄ όροφο, οδεύοντας προς τους παραλήπτες τους το γραφείο του Δημάρχου και το Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου…

Κανένα σχόλιο

…Από τους συνεργάτες του Δημάρχου δεν έγινε κάποιο σχόλιο, αντίστοιχο με αυτό που έγινε όταν έκανε δήλωση παραίτησης η Φωτεινή Κοκκινάκη. Ίσως γιατί για την δική του περίπτωση ο δημοτικός σύμβουλος επέλεξε να παραμείνει ανεξάρτητος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρουσία του από εδώ και πέρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από δεκαοκτώ χρόνια

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρτίνας ανεξαρτητοποιείται μετά από δεκαοκτώ χρόνια παρουσίας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, θητεύοντας από τη θέση της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Από την αρχή εκλογής της νυν Δημοτικής Αρχής φαίνονταν πως δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Π. Σκοτινιώτη μολονότι ήταν από τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους σε αριθμό ψήφων και ένας επιτυχημένος Αντιδήμαρχος στην Καθαριότητα και το ΧΥΤΑ.

Δεν θα μας ρίξετε

Πάντως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που επικοινώνησαν χθες το απόγευμα προσπάθησαν να ελαφρύνουν το ούτως ή βαρύ κλίμα που επικρατεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ομάδα. Δεν θα μας… ρίξετε για ένα …μάγαζο, παραλληλίζοντας χάριν αστεϊσμού, το κατάστημα Μπαϊράμη με την φράση του αλήστου μνήμης Ευαγ. Γιαννόπουλου για το …σπιτο του Αντρέα στην Εκάλη.

Εμμεσα βέλη

Εμμεσα βέλη προς τις επιχειρήσεις της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου επέρριψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασός για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των καταστηματαρχών των δύο παραπάνω περιοχών.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Καμία αναφορά

Την πικρία τους εξέφρασαν χθες με τηλεφωνήματά τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συμπολίτες, διότι «δεν έγινε καμία αναφορά στο προχθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών στην άνοδο της «Νίκης» στην Β΄ Εθνική». Παρότι διευκρινίζουν ότι «δεν είμαστε φίλαθλοι», οι συμπολίτες υπογραμμίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση είναι άδικο να μην γίνεται καμία αναφορά στην περιφέρεια, πέρα από τις ειδήσεις που αφορούν το κέντρο και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός».

Γ. Υ.

Ελιωσαν

Οι υπεύθυνοι της ανακύκλωσης στο Βόλο μήπως, λέω μήπως, σκέπτονται να μοιράσουν καμιά σακούλα με το σχετικό λογότυπο στα νοικοκυριά της πόλης. Οι προηγούμενη παρτίδα μοιράστηκε πριν δυο χρόνια και οι σακούλες σχεδόν έχουν λιώσει σε βαθμό… ανακύκλωσης! Θα μου πείτε για να κάνουν ανακύκλωση χρειάζονται σακούλες; Ναι για όσους πιστεύουν στο ζήτημα χρειάζονται! Εκτός κι αν έπαψαν να πιστεύουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι στην ανακύκλωση.

Χ.Μ.

Με σαράντα ευρώ;

Το Υπουργείο Οικονομικών στέλνει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ για ελέγχους στα νησιά με ημερήσια αποζημίωση για ύπνο και φαγητό 40 ευρώ!!! Κανένας εγκέφαλος του Υπουργείου δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει πόσο χρεώνεται ένα αξιοπρεπές δωμάτιο αυτή την εποχή στη Σκιάθο; Εκτός αν σκέπτονται να τους παραχωρήσουν κανέναν υπνόσακο για τις παραλίες; Μετά περιμένουν και αύξηση εσόδων!

Χ.Μ.

Γιατί κρύβονται;

Λάβαμε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας σύμφωνα με την οποία συγκροτήθηκε ομάδα δασοπυρόσβεσης. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα πρόσωπα των εθελοντών που είναι μέλη της οργάνωσης στη σχετική φωτογραφία είναι κρυμμένα με τη σχετική γραφιστική παρέμβαση. Με τέτοιο κοινωνικό έργο που θέλουν να επιτελέσουν, γιατί άραγε κρύβουν τα πρόσωπά τους

Ν.Τ.

Ισα βάρκα,ίσα νερά

Παρατηρώντας κανείς τη νέα ασφαλτόστρωση στην οδό Δημητριάδος διαπιστώνει ότι η πίσσα έφτασε σχεδόν στο ύψος του κράσπεδου του πεζοδρομίου. Με την πρώτη νεροποντή βλέπουμε τα καταστήματα να γίνονται… πισίνες και μάλιστα κλειστού τύπου!

Ν.Τ.

Ραδιενεργά απόβλητα στο Βόλο;

Μείζον θέμα γεννάται μετά την επιστροφή από την Ιταλία αποβλήτων της Χαλυβουργίας Βόλου στην πόλη μας ως ραδιενεργών. Η απάντηση των σημείων -ένα προς ένα- της ερώτησης του Κ. Πουλάκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, και μάλιστα άμεσα, είναι εκ των άνευ.

Φ.Τ.

Τα «μικρά» των προγραμματικών

Ορίζοντα… τετραετίας απέκτησαν μετά τις εκλογές οι όποιες προεκλογικές «τροποποιήσεις», «απαγκιστρώσεις» κ.τ.λ. από τα μνημόνια. Η κυβερνητική πολιτική αντιφάσκει προς τον στόχο εξόδου μας από την κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται και στα «μικρά» των προγραμματικών δηλώσεων, όπως εκφράστηκαν από τους αρχηγούς της ελληνικής τρόικας, και των οποίων μια γεύση δίνουμε παρακάτω.

Φ.Τ.

Ο Σαμαράς

Από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός ιεραρχεί ως μείζον ζήτημα διεκδίκησης από την τρόικα τις… περισσότερες δόσεις στην καταβολή των φόρων εν όψει της επικείμενης φοροεπιδρομής. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις πήγαν περίπατο. Ένα παράδειγμα: Στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ούτε καν ως αναφορά η δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας.

… Το είδος αυτής της παραίτησης οφείλει να απορριφθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε και για να ζήσουμε πρέπει να ποντάρουμε τα πάντα στην αναγέννησή μας.

Φ.Τ.

Ο Βενιζέλος

Ο έτερος Καππαδόκης της μνημονιακής τριανδρίας, ο Βενιζέλος, εκ των εμπνευστών και διαπρυσίων κηρύκων της μνημονιακής πολιτικής, έθαψε πολιτικά ακόμη κι αυτό το προεκλογικό έλασσον που ακούει στο όνομα «επαναδιαπραγμάτευση», ορίζοντας ως προϋπόθεσή της την… άμεση και πιστή εφαρμογή των μνημονίων!

…Η καταστροφή που επιφέρει η συγκεκριμένη πολιτική στη χώρα και τον λαό αντιπροσωπεύεται για ακόμη μια φορά από τον πολιτικό ογκόλιθο Βενιζέλο.

Φ.Τ.

Ο Κουβέλης

Ο τρίτος της μνημονιακής αδελφότητας Κουβέλης ήταν ο παίκτης που μέσα στο γήπεδο τα κάνει όλα. Και εξήγγειλε ότι επέρχεται το τέλος της… λιτότητας και δεσμεύτηκε να εργαστεί εντός της μνημονιακής κυβέρνησης υπέρ των ανθρώπων της… εργασίας και ενημέρωσε τον λαό πως η επαναδιαπραγμάτευση… δεν γίνεται σε μια στιγμή και προπαγάνδισε πως η συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ… δεν ακυρώνει τη διάκριση Δεξιάς – Αριστεράς!

…Ο πολιτικός άνθρωπος, με τη στάση του, επιβάλλει ένα όριο στην Ιστορία και στο όριο αυτό γεννιέται η υπόσχεση μιας αξίας. Ποια αξία μάς υπόσχεται η στάση του κ. Κουβέλη;

Φ.Τ.

Παραίτηση Νικολόπουλου

Εάν αποδεχθούμε ως λόγο παραίτησης του κ. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας αυτόν που επικαλείται ο ίδιος, τότε έχουμε μια κυβέρνηση της οποίας τα μέλη αισθάνονται ότι το πολιτικό πρόγραμμα που καλούνται να υλοποιήσουν προσβάλλει τις πολιτικές αρχές και αξίες τους.

Εάν αποδεχθούμε ως λόγο παραίτησης αυτόν που επικαλείται η κυβέρνηση, τότε με ευθύνη του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό σχήμα έχουν εμφιλοχωρήσει στελέχη δίχως πολιτικές αρχές και αξίες, που ενδιαφέρονται μόνον για την καρέκλα, τις «αρμοδιότητες», με δυο λόγια για την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα οφέλη.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου