ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Θα μας χρεώσουν το πέρασμα απ’έξω»

θα-μας-χρεώσουν-το-πέρασμα-απέξω-889622

«Σε λίγο θα μας χρεώνουν και επειδή περνάμε έξω από τις τράπεζες» δήλωσε χθες αγανακτισμένος ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Μαγνησίας- Θεσσαλίας Αλέξανδρος Κουτσελίνης, σχολιάζοντας τις χρεώσεις και τα ψιλά γράμματα των τραπεζών, που έχουν φέρει πλέον σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Περιγράφοντας ουσιαστικά μία κατάσταση που τείνει να εξελιχτεί σε Εφιάλτη για πολλούς διανειολήπτες, ο κ. Κουτσελίνης, μιλώντας στον Αstra και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα», επισήμανε πως το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με γνώμονα μόνο το κέρδος των τραπεζιτών και κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει τόσο για τα δάνεια που κοκκινίζουν, όσο και για τις χρεώσεις… που παράτυπα επιβάλλονται με το «καλημέρα» σε κάθε συναλλαγή.

«Ούτε από παροτρύνσεις, ούτε από αγωγές που έχουν κατατεθεί από καταναλωτικές οργανώσεις «καταλαβαίνει» το τραπεζικό σύστημα. Αν δεν νομοθετήσει η κυβέρνηση, οι τράπεζες θα συνεχίσουν αυτή την τακτική», προέβλεψε ο ίδιος. Ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει δραστικές αποφάσεις.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου