ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι τέσσερις σίγουροι του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ

οι-τέσσερις-σίγουροι-του-ψηφοδελτίου-881325

Οι δύο πρώτοι στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και του 2019, Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Χαυτούρας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιμπανάκος και ο Γιώργος Πετρουλάκης, πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, είναι οι τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, που ρίχνονται αμέσως στη μάχη του σταυρού ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, είναι οι «ακούνητοι» του ψηφοδελτίου, που θα ανακοινωθεί επίσημα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, που αξιολογεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα την κατάσταση, με γνώμονα ποια πρόσωπα μπορούν να δημιουργήσουν προοπτική νικηφόρας πορείας, ώστε το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία να «επιστρέψει» στα έδρανα της Βουλής, έκρινε ότι οι προαναφερθέντες έχουν όλα τα εχέγγυα, που απαιτεί αυτή η εκλογική μάχη αφενός, αφετέρου πληρούν τις προϋποθέσεις, που έχει θέσει η Χαριλάου Τρικούπη για την «ανθρωπογεωγραφία» των υποψηφίων.

Στην περίπτωση που ο νομός παραμείνει εξαεδρικός, η πέμπτη υποψηφιότητα άντρα θα είναι του Φώτη Χατζηδημητρίου από την περιοχή του Αλμυρού.

Οι γυναίκες, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, θα είναι σίγουρα τρεις. Οι επικρατέστερες για να πάρουν το «χρίσμα» είναι η περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας Χρύσα Τσαγανού, η νεαρή Ματίνα Πρίγκου και η Ελενα Αγαπητού από την περιοχή του Πηλίου. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να βολιδοσκοπήσουν επίσης από τις Β. Σποράδες τις Ελσα Ζεμπέκη και Αθηνά Ντάκη, η οποία έχει θητεύσει παλαιότερα στην αυτοδιοίκηση.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη επίσης φαίνεται να έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Ασπας Γοσποδίνη, που ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής και κινείται στον πανεπιστημιακό χώρο.

Καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε πως η κ. Γοσποδίνη ζήτησε να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αυτό προκάλεσε δυσφορία.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου