ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Φωτογραφία»

φωτογραφία-860466

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή της ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων του Αγίου Στεφάνου Βόλου και της Κριθαριάς κατά της κατασκευής σταθμού υγροποιημένου αερίου μέσα στον Παγασητικό στην οποία καταγγέλλονται «ελάχιστες ευτυχώς κινήσεις από ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν κανέναν φορέα πλην του εαυτού τους. Προβαίνουν σε συγκεντρώσεις και ψηφίσματα εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους είτε στον επαγγελματικό τους χώρο (δημόσιοι υπάλληλοι που εκθέτουν την υπηρεσία τους) είτε αιρετοί χωρίς καμία θεσμική αρμοδιότητα».

Πρόκειται αναμφίβολα για μια «φωτογραφία» του διευθυντή του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου Ναπολέοντα Κολοβού, που πρόσφατα μαζί με μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να «καπελώσει», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχή έκβαση, τον αγώνα των επιστημονικών φορέων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας κατά του περιβόητου σταθμού LNG. Ο λόγος; Ο στόχος; Το κίνητρο;Ελάχιστες ή και καθόλου αμφιβολίες φαίνεται να διατηρούν τα μέλη της Συντονιστικής όταν ρητά υπογραμμίζουν «πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες βλάπτουν τη συλλογική προσπάθεια.Το μόνο που επιδιώκουν να πετύχουν είναι στιγμές προσωπικής προβολής, ενδεχομένως πολιτικών ωφελειών και δημοσιότητα διαφορετικά δεν θα «αποσκιρτούσαν» και θα συντάσσονταν στην κοινή μας προσπάθεια».

Κατόπιν αυτών ίσως η προϊσταμένη αρχή του επίδοξου ηγέτη να πρέπει να τον επαναφέρει στηνπεζή πραγματικότητα της καθημερινής διαχείρισης και διδαχής. Η επανάσταση μπορεί να ξεκινήσει και χωρίς αυτόν. Και χωρίς να είναι στο τέλος της κολοβή…

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου