ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

λαϊκισμός-του-συριζα-877606

Για σφοδρό αντικοινοβουλευτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ασήμαντη ιστορία, μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του επενδυτικού σχεδίου της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μαραβέγια.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Σαρακιώτη ότι «υπουργός ενέκρινε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. για βουλευτή του κόμματός του και δεν απολογείται κανείς επειδή το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μία υπόθεση που δεν υπάρχει: (Το σχέδιο) «δεν έχει πάρει έγκριση, δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για αυτήν την επένδυση, δεν έχει πάρει υπογραφή γενικού διευθυντή ποτέ. Πήρε την προέγκριση στον προσωρινό πίνακα, που γίνεται αυτόματα από την κατάθεση. Γι’ αυτό συζητάμε τόσες μέρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς λαϊκισμός, αλλά και σφοδρός αντικοινοβουλευτισμός». Νωρίτερα, ο κ. Σαρακιώτης απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό, ανέφερε: «Λίγη ευθιξία θα επιδείξετε επιτέλους; Ή η ηθική σας θα κρυφτεί πίσω από τη νομιμοφάνεια;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου