ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σταθερές απόψεις

σταθερές-απόψεις-857407

Προς αποφυγή προσπάθειας εντυπώσεων είναι γνωστό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος διαχρονικά υποστηρίζει ότι η χερσαία ζώνη του λιμανιού πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο Βόλου. Ταυτόχρονα, όμως, είναι εξίσου σημαντική για την τοπική οικονομία η αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, όπως έγινε αντίστοιχα με τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και του Ηρακλείου.

Δεν μπορεί το λιμάνι να παραμένει αναξιοποίητο, ούτε μπορεί κανένας σοβαρός επιχειρηματικός όμιλος επενδυτών να ασχοληθεί με τα τραπεζοκαθίσματα της παραλίας.

Είναι απόψεις διαχρονικές, τις οποίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ δεν μεταβάλλει, ανάλογα με το πού φυσά ο άνεμος. Αλλωστε, τις ίδιες ακριβώς απόψεις είχε εκφράσει στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις 21-10-2016 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα γίνεται μία καλή αρχή. Αν δεχτούμε ότι το λιμάνι είναι οικονομικός πνεύμονας της περιοχής μας, τότε η χερσαία ζώνη, στον βαθμό που δεν έχει χρήση λιμενικών έργων και εργασιών, είναι ο εμπορικός, ο χωροταξικός και τουριστικός πνεύμονας της πόλης». Κατά συνέπεια από το 2016 ο Χρήστος Μπουκώρος είχε σαφή άποψη. Άλλο εμπορικό λιμάνι και άλλο χώροι της χερσαίας ζώνης, αναγκαίοι για την πόλη.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου