ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπερβολική αντίδραση

υπερβολική-αντίδραση-902747

Η αποχώρηση των τριών κυβερνητικών βουλευτών,πλην του Χρήστου Μπουκώρου, από την επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων χαρακτηρίστηκε από πολλούς ακατανόητη. Οι επισημάνσεις του προέδρου των Ποντίων, όπως διευκρίνισε και χθεςο ίδιος στις τηλεοπτικές κάμερες, αφορούσαν στις διαχρονικές ευθύνες που έχουν τα κόμματα, διότι ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία.

Επίσης, ότι στα σχολικά βιβλία δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων και αυτή η επισήμανση είναι μία πραγματικότητα.

Υπερβολική η αντίδραση, ειδικά όταν η εκδήλωση αφορούσε σε δέηση στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στον μεγάλο ξεριζωμό.

Ο βουλευτής της Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος, που δεν αποχώρησε, αλλά παρέμεινε στην εκδήλωση τιμώντας την Ενωση Ποντίων και την εκδήλωσή της, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισήμανε πως η Κυβέρνηση υπερασπίζεται στη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος, της Γενοκτονίας, προσθέτοντας ότι «ο δημόσιος λόγος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικός».

Στην εκδήλωση πάντως παρέμεινε μέχρι τέλους και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας της ΝΔ Νίκος Αθανασάκης ο οποίος μάλιστα κατέθεσε στεφάνι.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου