Η πραγματικότητα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-30, 13:06:33
Η πραγματικότητα

Αγώνα δρόμου και πολύ μάλιστα έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αρ. Κοπάνας για να ξεμπλοκάρει το θέμα των εργατικών κατοικιών Βελεστίνου χωρίς μάλιστα τις περισσότερες φορές να δίνεται δημοσιότητα σε αυτό, αφού στόχος είναι το έργο να παραδοθεί και να τακτοποιηθούν οι 40 οικογένειες των δικαιούχων που πραγματικά έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα και όχι το πολιτικό όφελος. Αντιθέτως με άλλες Αρχές που δεν χάνουν ευκαιρία.. για να ευλογήσουν τα γένια τους και σπεύδουν να «καρπωθούν» πρωτοβουλίες άλλων για το συγκεκριμένο θέμα.

Β.Κ

Οι Ρομά

Η χθεσινή ομοβροντία δηλώσεων κατά των Ρομά στο Αλιβέρι από στελέχη της Ομάδας Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, ένα μόλις 24ωρο μετά τη σχετική συζήτηση στη ΔΕΥΑΜΒ για το έργο αποχέτευσης στην περιοχή του Αλιβερίου, φέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη αλλαγής των πρακτικών κοινωνικής ενσωμάτωσής τους. Το χειρότερο είναι ότι οι πρακτικές αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπου οι πόροι για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων είναι πλέον δυσεύρετοι, ενώ η ύφεση και η οικονομική δυσπραγία ωθεί τα περισσότερα μέλη των Ρομά σε παραβατικές συμπεριφορές, σε μία προσπάθεια επιβίωσής των ίδιων και των πολυμελών οικογενειών τους…

Μικροπολιτικά παιχνίδια

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ δεν μάσησε τα λόγια του για τους Ρομά. Έκανε λόγο για πολιτικά πρόσωπα που τους εκμεταλλεύονται για ψηφοθηρικούς λόγους και οι οποίοι τους χαϊδεύουν τα αυτιά, κάνοντας μικροπολιτικά παιχνίδια με τους αρχηγούς της φυλής. Ποιους εννοούσε άραγε; Αυτούς που πήγαν προεκλογικά στην περιοχή ως άλλοι Δαναοί με τα δώρα;

Ανώνυμοι εθελοντές

Μπορεί όντως να εντυπωσιάζει το νούμερο ότι 5.500 Βολιώτες παίρνουν μία φορά το μήνα βοήθεια σε τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Άλλο τόσο εντυπωσιακό όμως είναι το στοιχείο ότι αυτή η δομή του Δήμου δεν επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ, ενδεικτικό της συγκινητικής εθελοντικής προσφοράς εκατοντάδων ανώνυμων πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων.

Τα πρόστιμα παραμένουν

Ο πρώην Δήμαρχος (της Αγριάς) μπορεί να αθωώθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ωστόσο τα πρόστιμα ανέγερσης και τα πρόστιμα διατήρησης αυθαίρετων κτισμάτων όχι μόνον παραμένουν, αλλά και αυξάνονται κάθε χρόνο σε βάρος του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου…

Ένας - ένας

Ένα - ένα αρχίζουν να σκάνε και στο Βόλο οι υποθέσεις για τα προνοιακά επιδόματα - μαϊμού που έπαιρναν κάποιοι και στην περιοχή μας. Οι αρμόδιοι του Δήμου κάνουν λόγο ότι μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο οι τριακόσιοι δικαιούχοι που δεν απογράφηκαν μετά την πρόσφατη απογραφή του Υπουργείου Υγείας, δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Σκληρή γλώσσα

Με σκληρή γλώσσα μίλησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί για τις αποφάσεις της Διοίκησης να μετρήσει την επίσχεση εργασίας ως απεργία και να περικοπεί ακόμη περισσότερο ο μισθός τους. Την ίδια στιγμή οι ειδικευόμενοι γιατροί ζητούν να μάθουν από τον Διοικητή γιατί τα 2 εκ. ευρώ περίπου πλεόνασμα που είχε το Νοσοκομείο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες επιβίωσης των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων…

Δ.Π

Απορία

Δικαιολογημένη η απορία που εκφράζουν οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ. Αφού η εταιρεία δηλώνει παντού ότι έκλεισε , γιατί τότε κάθε μέρα στον πίνακα Υγιεινής και Ασφάλειας συμπληρώνονται οι μέρες που περνούν χωρίς εργατικό ατύχημα; Μήπως γιατί οι εταιρείες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική Ένωση για αυτό;» αναρωτιούνται οι ίδιοι… αλλά απάντηση ποιος να δώσει; Είπαμε κάποια ερωτήματα έχουν απαντηθεί πριν καν τεθούν.

Β.Κ

Ε όχι έτσι

«Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία, Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός» επισήμανε χθες ο επίτιμος της Ν.Δ. Και το να επιβάλλονται ελέω πλειοψηφίας νόμοι που είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον και το λαό τι είναι ρωτάμε εμείς;

Β.Κ

Κράξιμο

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα οποία έλαβαν οι υπεύθυνοι του βρετανικού Πανεπιστημίου, London School of Economics, για να αποτρέψουν πιθανές διαμαρτυρίες κατά του Πόουλ Τόμσεν στην ακαδημαϊκή εκδήλωση για τη συνταγή της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και κυρίως στο κατά πόσον αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, Έλληνες φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα και να αποδοκιμάσουν τον επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα. Πήρε μία γεύση….και εκτός «συνόρων»

Β.Κ

Αυθαίρετες αποφάσεις

Δριμεία και σφοδρή ήταν η αναφορά της Ζέττας Μακρή στην λαθρομεταναστευτική πολιτική, που εφαρμόζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μετά τον κ. Παπουτσή και τον φράχτη, που θα έφτιαχνε στον Έβρο, ο διάδοχός του κ. Χρυσοχοίδης με μεγάλη ευκολία εξαγγέλλει τη δημιουργία 30 κέντρων υποδοχής μεταναστών, όταν ο ίδιος το 2009 τα καταδίκαζε. Και ενώ θα έπρεπε να προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μας όπως τόνισε η κ. Μακρή και να εφαρμόζει το πρόγραμμα επαναπροώθησης των μεταναστών, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια, αποφασίζει με τρόπο βιαστικό και αυθαίρετο και απαξιώνοντας τις τοπικές κοινωνίες τη δημιουργία κέντρων μεταναστών και στη Θεσσαλία, όπου οι ενστάσεις είναι έντονες και αντιρρήσεις του Περιφερειάρχη σοβαρές και τεκμηριωμένες. . Με τέτοιου είδους πρακτικές, όπως τονίζει η Ζέττα, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η πρόχειρη και «επώδυνη» για όλους μας κυβερνητική πολιτική. Σημαντικό, όμως, είναι όπως η ίδια δήλωσε, το κοινό μέτωπο Ισπανίας , Πορτογαλίας , που προανήγγειλε ο Α. Σαμαράς κατά το τελευταίο του ταξίδι στην Ιβηρική χερσόνησο. Άλλωστε δήλωσε με νόημα, η Ζέττα ότι μόνο η Ν.Δ μπορεί να ασκήσει ουσιαστική και υπεύθυνη πολιτική και να αποτελέσει εγγύηση για την ανάπτυξη της χώρας μας και το κοινωνικό συμφέρον.

Ν.Τ

Φευγιό

Ο Γιάννης Μπανιάς, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πέθανε χθες διατηρούσε στενούς πολιτικούς δεσμούς με το Βόλο και στελέχη της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ως στέλεχος της ΑΚΟΑ όσο και αργότερα με το ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονταν πολύ συχνά την πόλη. Η ΑΚΟΣ Μαγνησίας και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρονται στην δράση του Γιάννη Μπανιά αλλά και στην σταθερή του προσήλωση στην Αριστερά. Ασυμβίβαστος, προσήνης και πάντα ανοιχτός στο διάλογο ακόμη και με τους «πολιτικούς του αντιπάλους» που εάν μη τι άλλο αναγνώριζαν την αγωνιστικότητά του.

Β.Κ

Δεν είναι θέμα ταμπέλας

Με πολύ μεγάλη προσοχή προσέγγισε το ζήτημα των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα μας ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολος Παπατόλιας στην παρέμβασή του στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι χώροι κράτησης μεταναστών μπορούν πράγματι πολύ εύκολα να μεταμορφωθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αν τονιστεί κυρίως ο αστυνομικός τους χαρακτήρας, ή απ’ την άλλη να γίνουν χώροι ανθρωπιάς και φιλοξενίας δύστυχων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε το καθημερινό τους φαγητό. Προφανώς δεν είναι θέμα ταμπέλας ή ονομασίας των χώρων αυτών, αλλά το σημαντικό είναι οι κανόνες λειτουργίας τους και οι στόχοι που θα τεθούν από την πολιτεία. Η Ελλάδα προσέφερε πάντα καταφύγιο σε κατατρεγμένους. Ίσως γιατί κι εμείς οι Έλληνες γνωρίσαμε πολλές φορές την προσφυγιά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος σήμερα να μετατραπούμε σε δυνάστες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζει κανείς το δικαίωμα της ασφαλούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες πολίτες είτε είναι κάτοικοι Αθηνών είτε της Περιφέρειας.

Ν.Τ.

Για τη δίωξη συνδικαλίστριας

Η πολιτική - συνδικαλιστική δίωξη της Δέσποινας Κορτέση, ταμία στο Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, από το Δήμο Βόλου, πέραν όλων των άλλων, εκπηγάζει από μια αντίληψη η οποία -καθευατή- οδηγεί σε μια νέα μορφή δουλείας, καθώς ωθεί στην εσωτερική υποταγή των εκπροσώπων των εργαζομένων σε μια αξία που αψηφά όχι μόνον τις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και τις αρχές κι αυτής ακόμα της αστικής δημοκρατίας.

Φ.Τ.

Ανάξια και βάναυση καταδίκη

Το Νοσοκομείο Βόλου καταρρέει. Η ανάξια και βάναυση καταδίκη των γιατρών του συνεπάγεται την ανάξια και βάναυση καταδίκη του λαού του Βόλου. Σε μια εποχή όπου στο επίπεδο της εξουσίας -και της διορισμένης υπαλληλικής αριστοκρατίας βεβαίως- μόνον οι πέτρες είναι αθώες ας μην επιχειρηθεί κανένας εξωραϊσμός της κατάστασης. Η ανάγνωση των γεγονότων μόνο σε ένα συμπέρασμα οδηγεί: Ή θα μας τελειώσει όλους η μνημονιακή πολιτική ή θα την τελειώσουμε εμείς.

Φ.Τ.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω 

Μνημονιακός υπουργός Παιδείας Μπαμπινιώτης: Με πιέζουν. Θα παραιτηθώ.

Μνημονιακός πρωθυπουργός Παπαδήμος: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

…Στο μεταξύ η συνταγή τους δουλεύει και συντελεί όχι μόνο στην καταστροφή των Ελλήνων, αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας.

Φ.Τ.

Εφ’ όπλου λόγχη!

Σαμαράς: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας…

…Κι ο ύμνος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα τραγουδιέται, υπό τους ήχους της ορχήστρας των εγκλείστων μεταναστών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του θανάτου.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=