Τους κρέμασε …

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-29, 12:50:25
Τους κρέμασε …

Τα κρέμασε χθες τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η τεχνολογία, καθώς το μικρόφωνο στην αριστερή πλευρά της α΄ σειράς των καθισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν λειτουργούσε. Οι δημοσιογράφοι θυμήθηκαν ότι η βλάβη οφειλόταν στη βίαιη απόσπαση του καλωδίου από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βασίλη Κοντορίζο, μετά από έντονη φραστική αντιπαράθεση που είχε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με τους διαδηλωτές - καταληψίες του σινέ Νίκη.

Τα λεφτά της ΕΡΓΗΛ   

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού της προχώρησε χθες το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ. Εκτός των άλλων αφαιρέθηκε από το αποθεματικό της Επιχείρησης που ήταν 1.850.000 ευρώ ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρωθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις των 150.000 ευρώ η εταιρία ΕΡΓΗΛ μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που επιδίκασε στην ενάγουσα το παραπάνω ποσό μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Με φακέλους

Με τέσσερις φακέλους υπό μάλης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πέρασε χθες την πόρτα των δικαστηρίων ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου Παντελής Πελεκάνος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αντικείμενο της επίσκεψης του Αντιδημάρχου ήταν παρεμφερές με το θέμα που συζητούνταν εκείνη την ώρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αφορούσε στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεν μπορεί να το χωνέψει  

Δεν μπορούσε να το χωνέψει, όπως εκμυστηρεύονταν στους δημοσιογράφους, χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Ιγγλέσης το γεγονός ότι για τα ελλείμματα στους πρώην Δήμους που συζητά σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή την πλήρη ευθύνη την έχουν μόνον οι ταμίες και ότι είναι άμοιροι ευθυνών οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Πιστός

Πιστός στην αρχή που έχει χαράξει από την ημέρα που έγινε μέλος στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος αποχώρησε από τη ψηφοφορία όταν στο χθεσινό Δ.Σ συζητούνταν θέμα το οποίο είναι συναφές με την επαγγελματική του δραστηριότητα. και ειδικότερα με την προμήθεια ειδών καθαριότητας από την Επιχείρηση.

Να φάει ψωμί…

Κατά της διενέργειας διαγωνισμού για την επίδοση των λογαριασμών νερού τάχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Μολοχίδης. Δεν δίνετε τη δουλειά στη ΔΕΥΑΜΒ μήπως και φάει ψωμί κανένας ανθρωπάκος, είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας. Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις, ενώ από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια Τασία Κολλιού σημείωσε ότι υπάρχει κατ΄ ουσίαν ένας μόνος επιδοτής των λογαριασμών, ο οποίος δεν επαρκεί για τη διανομή των λογαριασμών και στις εννέα Δημοτικές Ενότητες.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Πολιτική περιοδεία  

Πολιτική περιοδεία στο Ανατολικό Πήλιο πραγματοποίησε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας με επισκέψεις στα χωριά Μακρυράχη, Ανήλιο, Κισσό, Αγ. Δημήτριο, Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα και τελικό προορισμό το Μούρεσι. Ο κ. Παπατόλιας, συνοδευόμενος από κατοίκους, επισκέφτηκε το σημείο της κατολίσθησης στο Ξουρίχτι. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις-«μικρομερεμέτια» δεν αποκαταστάθηκε η ζημιά και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και χρηματοδοτήσεις για να εκλείψει πλήρως το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν στα καφενεία των χωριών οι κάτοικοι μετέφεραν την ανησυχία τους για την τουριστική περίοδο που ξεκινάει σε λίγους μήνες για το Πήλιο, αλλά και το αίτημα να ανοίξει ο δρόμος Χάνια-Κισσός πριν από τη γιορτή του Πάσχα.

Ν.Τ.

Ερωτήσεις

Με νέες ερωτήσεις στο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νίκο Φορτούνα επανέρχεται ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Βακούλας. Όπως σημειώνει μπορεί ο Δήμαρχος να γνωστοποίησε πως εξοφλήθηκαν κάποιες υποχρεώσεις του Τομέα Ύδρευσης του πρώην Δήμου Σηπιάδος ύψους 34.640 ευρώ, ωστόσο «δεν μας είπε ο Δήμαρχος γιατί παρακρατεί ποσό 100.000 ευρώ που εισέπραξε το 2011 από τα ανταποδοτικά τέλη της Σηπιάδας του β’ εξαμήνου του 2010. Επίσης δεν μας είπε γιατί δεν εξοφλεί τις υπόλοιπες ανταποδοτικές υποχρεώσεις. Φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί το μαγείρεμα των δήθεν χρεών του Δήμου που διοικούσα ή φοβάται ότι θα γίνει γνωστή η αναξιοπιστία του;». Ε, φανταζόμαστε πως οι απαντήσεις θα έρθουν άμεσα από το Δήμο…

Α.Φ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ.  

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑ.Ο.Σ. Λάρισας ενημερώνει ότι το Σάββατο 31 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης θα επισκεφτεί την πόλη της Λάρισας.  Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Metropol και στη συνέχεια θα συναντηθεί με στελέχη και φίλους του κόμματος στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Λάρισας. Στο Βόλο προς το παρόν πάντως δεν προβλέπεται επίσκεψη, αν και το Σάββατο πολλοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να συναντήσουν τον πρόεδρο στη γειτονική πόλη.

Β.Κ

Είναι λόγος

Οι νέοι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι σύμφωνα με τη Ν.Ε ΚΚΕ «άλλο ένα κριτήριο ψήφου για τις ερχόμενες εκλογές, πριν πάρουμε τους νέους αυξημένους λογαριασμούς στα χέρια μας. Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που έχει φέρει σε κατάσταση χάους τη ζωή της εργατικής οικογένειας, την ανάγκη για δουλειά, για μόρφωση, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Το θερμόμετρο της κριτικής ανεβαίνει και ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές.

Β.Κ

Άφεση αμαρτιών

Πολιτική μεταμέλεια -με την υπογραφή τους μάλιστα και σε κείμενο- για την… αμαρτία της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου όπως διάβασα στο ΒΗΜΑ επέδειξαν τέσσερις από τους διαγραμμένους της ΝΔ. Με την πολιτική… «εξομολόγησή» τους, στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλα και στον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο, με τους οποίους συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι και πήραν άφεση αμαρτιών. Τελικά η προεκλογική περίοδος επιχειρείται να λειτουργήσει ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για ορισμένους. Ζούμε στον αστερισμό της παράκρουσης.

Β.Κ

Ούτε καφέ

Εξοργισμένοι και απογοητευμένοι είναι οι δεκάδες ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου που δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες που κατάγονται από άλλες πόλεις και μένουν στο Βόλο, ενώ δεν έχουν χρήματα να πάρουν καφέ στην εφημερία τους. Μετά πώς να μην φύγουν στο εξωτερικό;

Δ.Π

Το ζητούν επίμονα

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα με τους μελετητές του Ρυθμιστικού Σχεδίου συμμετείχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κ. Χαλέβας. Σημείο, στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα, ήταν η ένταξη των τροποποιήσεων σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου μαζί με το Ρυθμιστικό. Σε διαφορετική περίπτωση, ιδιοκτήτες ακινήτων κοντά στον περιφερειακό θα μετρήσουν, όπως είπε, μεγάλη καθυστέρηση για τη νομιμοποίηση και τυχόν οικοδόμηση των εκτάσεών τους.

Β.Σ.

Αλληλοκαρφώματα Φώφη Γεννηματά: Συμφωνημένο και από τη Ν.Δ. το χαράτσι της ΔΕΗ…

…Αρχίζουν τα αλληλοκαρφώματα. Από δω κι εμπρός θα σφάζονται καθημερινά μεταξύ τους για το ποιος είναι… λιγότερο κακός!

Φ.Τ.

Για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ξεκαθάρισε τη θέση του: Προς τιμήν του είπε ΟΧΙ στη δημιουργία των κατ’ ευφημισμό λεγόμενων Κέντρων Μεταναστών στη Θεσσαλία. Αντιθέτως η… κουτοπόνηρη σιωπή των Δημάρχων της Μαγνησίας μόνον ως συναίνεση μπορεί να εκληφθεί.

Φ.Τ.

Με τι μούτρα… Δεν θα παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας Σκανδαλίδης στον εορτασμό της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ.

Αυτό δα έλειπε…

Φ.Τ.

Επίθεση εναντίον εργατών

Η επίθεση χθες εναντίον δύο μεταλλεργατών λίγο πριν μεταβούν στην Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, όπου εκδικαζόταν εργατική διαφορά, και οι απειλές ότι «ότι πρέπει να είναι προσεχτικοί στο τι θα πουν γιατί θα υποστούν χειρότερα» εισάγει και στην περιοχή μας νέα ήθη: Υποχρεώνουν πλέον τους εργάτες να αποδέχονται την καταπίεση και την εκμετάλλευσή τους, αν δεν θέλουν να ξημερώσουν σακατεμένοι σε κάποιο χαντάκι.

Αλήθεια, πιστεύουν κάποιοι πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να παραμένουν εσαεί αναπάντητες;

Φ.Τ.

Προς ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ; Βόμβα μεγατόνων από τον Δήμαρχο Βόλου στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ: «Οσφραίνομαι πολιτικά ότι επιχειρείται ιδιωτικοποίηση τομέων της ΔΕΥΑΜΒ… Αυτή την προοπτική θα την πολεμήσουμε όσο μπορούμε. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στην ιδιωτικοποίηση των νερών»!!!

Γιατί μισόλογα, κύριε Δήμαρχε; Τι πάει να πει… οσφραίνομαι πολιτικά, όταν την ίδια στιγμή κάνετε αναφορά στην ιδιωτικοποίηση των νερών, ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για τη συνεκτικότητα, τη ζωή, ακόμη και την ύπαρξη των τοπικών κοινωνιών, όπως πολύ καλά γνωρίζετε; Ποιος και τι σας εμποδίζει να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους;

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=