Περί κουρέματος

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-28, 13:10:22
Περί κουρέματος

Ανάστατη είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα με το κούρεμα των ομολόγων και οι Πρυτάνεις έθεσαν το θέμα στην χθεσινή έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση καθώς δεν έχει ομόλογα, ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση που είπε ο αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης σε στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας: «Είμαστε γουλί, δεν μπορούσατε να μας κουρέψετε κι άλλο»! Αυτή είναι και η πραγματικότητα.

Δ.Π

Το Ρυθμιστικό

Φουλάρει τις μηχανές της η Πολεοδομία του Δήμου Βόλου προκειμένου να υιοθετηθούν οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τροποποιήσεις που πρέπει να υπάρξουν στις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου. Για το σκοπό αυτό βρέθηκε προχθές για μία ακόμη φορά στην Αθήνα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος μαζί με τον προϊστάμενο του Σχεδίου Πόλης της Πολεοδομίας Γιάννη Πολυμενίδη.

Θυμίζουμε ότι ο αναπλ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης έχει διαμηνύσει στους τοπικούς φορείς πως το Προεδρικό Διάταγμα για το Ρυθμιστικό του Βόλου θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, το οποίο προσδιορίζεται για τις 5 Απριλίου.

Οι εκλογές στους ΟΤΑ

Μεθαύριο στο Βόλο κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στους δημοτικούς υπαλλήλους της Μαγνησίας. Εκλογές που ξεκίνησαν τη Δευτέρα με κάλπες που στήθηκαν διαδοχικά επί τρεις μέρες στα αντίστοιχα νησιά των Βορείων Σποράδων, για να ολοκληρωθούν αύριο με τις κάλπες που θα στηθούν στη Ζαγορά για τους υπαλλήλους του ενιαίου Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και μεθαύριο στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Βελεστίνου και Νοτίου Πηλίου. Εξυπακούεται ότι όλα τα λεφτά είναι η μεθαυριανή μέρα στο Βόλο. Για το λόγο αυτό η ΔΑΣ / ΟΤΑ, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής για τις θέσεις της, δίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

H μεθαυριανή ψηφοφορία στο Δημαρχείο ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια ξεκινά ο μαραθώνιος της καταμέτρησης που δεν θα λήξει πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής , καθώς τα εγγεγραμμένα μέλη στο Σύλλογο τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 1.500 περίπου.

Η ιχθυόσκαλα

Το έργο της ιχθυόσκαλας του Βόλου είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανερμάτιστης ελληνικής διοίκησης και της έλλειψης πολιτικής διεύθυνσης της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Παρέλασαν αναρίθμητες κυβερνήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καμία,, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν κατάφερε να διατυπώσει μία ενιαία πολιτική στον τομέα της αλιείας και στους τομείς διάθεσης και εμπορίας των αλιευμάτων. Το έργο της ιχθυόσκαλας του Βόλου εντάχθηκε στο 2ο , το 3ο και τώρα στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το έργο είναι επιλέξιμο και ώριμο. Και όμως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Την ίδια στιγμή μόνον πικρή γεύση αφήνει η διαπίστωση ότι σε μία εγκατάσταση όπου θα διακινούνται ημερησίως δέκα τόνοι αλιευμάτων, δεν υπάρχουν μηχανικοί οι οποίοι θα κάνουν την επίβλεψη του έργου!!! Και άντε στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου πού να βρεθεί ο εμπνευσμένος πολιτικός προϊστάμενος που θα απεγκλωβίσει από την μίζερη κατήφειά τους τα υποαμειβόμενα στελέχη τους, κοτζάμ αιρετή Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει ένα μηχανικό για ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο - ύψους 4,5 εκατ. ευρώ παρακαλώ - στο μοναδικό λιμάνι σε ολόκληρο το θεσσαλικό διαμέρισμα;

Αναζητείται κοινή γλώσσα

…Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά φθάσαμε και στον τραγέλαφο της Περιφερειακής Αγοράς, που όλοι μας ζήσαμε πρόσφατα με τις κοκορομαχίες των τοπικών φορέων που συναγωνίζονταν το ράθυμο Κράτος των Αθηνών στην αδυναμία άρθρωσης ενός ενιαίου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, στους βασικούς παραγωγικούς τομείς. Αλλά το αλαλούμ δεν έχει τέλος. Πρόσφατο παράδειγμα τα όσα συνέβησαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για το ιδιωτικό λιμάνι στην Αμαλιάπολη.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Άγιοι Ανάργυροι και αυτοκριτική

Ολοήμερη επίσκεψη στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας με συνεργάτες του. «Σε μια τέτοια λαϊκή συνοικία, με οξυμένα τα προβλήματα της ανεργίας και της περιθωριοποίησης», επεσήμανε ο πρώην Νομάρχης «οι πολίτες δείχνουν με κάθε τρόπο ότι διψούν για μια ισχυρή δόση αυτοκριτικής από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν ότι απορρίπτουν την αλαζονεία της εξουσίας, την αυταρέσκεια και τον κυβερνητισμό και επιζητούν πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια για το παρελθόν και προοδευτικό σχέδιο για το μέλλον». Ο Απόστολος Παπατόλιας δεσμεύτηκε απέναντι στους πολιτικούς του φίλους να επισκεφθεί ξανά τη συνοικία την επόμενη Κυριακή το μεσημέρι για μια πολιτισμένη πολιτική συζήτηση με εκπροσώπους της παραδοσιακής Αριστεράς σε γνωστό καφενείο απέναντι από την εκκλησία…

Ν.Τ.

Εν αναμονή 

Από μέρα σε μέρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ περιμένουν την εγκύκλιο του κόμματος για τους υποψηφίους βουλευτές προκειμένου και «επίσημα» πλέον να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την προεκλογική περίοδο. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι 6 Μαΐου θα γίνουν εκλογές και ως εκ τούτου αρχίζουν να τρέχουν «κατοστάρι», γιατί εκτός από τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός. Και αυτό αν είναι «στοίχημα».

Β.Κ

Εκλογές στον καναπέ

Οι αποφάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή και αντίστροφα η προεκλογική περίοδος να είναι λιτή και απέριττη χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και έξοδα μπορεί να εξυπηρετεί επικοινωνιακά το μήνυμα που θέλουν να περάσουν ότι υπάρχει συνείδηση της κρίσης που διέρχεται η κοινωνία και δεν θέλουν να προκαλούν, ωστόσο εξυπηρετεί εξίσου και την πρόθεσή τους να «πάνε με σβηστά φώτα». Οι «εκλογές του καναπέ» βολεύουν ειδικά όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα.

Β.Κ

Για την Αλέκα

Επί ποδός βρίσκεται η νομαρχιακή οργάνωση του ΚΚΕ εν όψει της αυριανής επίσκεψης της γενικής γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα στο Βόλο. Πολλώ δε μάλλον αφού γίνεται παραμονές της επίσημης προκήρυξης της προεκλογικής περιόδου με την Αλέκα να έχει «οργώσει» σχεδόν όλη την Ελλάδα, σηκώνοντας τους τόνους της αντιμνημονιακής πάλης. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και αύριο στην ομιλία της στο Δημαρχείο του Βόλου.

Β.Κ

Πάση θυσία

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη ΒΕΚ- ΜΕΚ δεν έκοψε τη «φόρα» του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας που ούτως ή άλλως είχε προκηρύξει νέα απεργία από την προηγούμενη Δευτέρα. Δεν ξέρω εάν είχαν μηνύματα ότι θα χαθεί η δίκη, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τουλάχιστον μέχρι τέλος της εβδομάδας οι απεργοί θα παραμείνουν απ’ έξω. Έχει άλλωστε προγραμματιστεί επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα έξω από το εργοστάσιο στην Α’ ΒΙΠΕ. Η κ. Παπαρήγα βέβαια θα συναντηθεί και με τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ, όχι όμως στο χώρο των κινητοποιήσεών τους αλλά στο ξενοδοχείο Παρκ όπου λίγο αργότερα θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου. Ίσως κρίθηκε ότι η Β’ ΒΙΠΕ πέφτει λίγο μακριά…

Β.Κ

Μεταγραφές

Ευρεία σύσκεψη το Σάββατο παρουσία στελεχών της ΔΗΣΥ από τα κεντρικά γραφεία και παρουσία του διευθυντού του γραφείου της προέδρου κ. Ντόρας Μπακογιάννη κ. Θεολ. Συμεωνίδη στο Βόλο. Με τη ΔΗΣΥ πάντως στο Βόλο θα συνεργαστεί η επί σειρά ετών πολιτευτής του ΛΑΟΣ στον Νομό Μαγνησίας, μηχανικός Κορίνα Αργυροπούλου, η οποία δήλωσε τη συστράτευσή της με την κ. Μπακογιάννη και αναμένεται να στελεχώσει την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος.

Β.Κ

Κατακοκκίνισαν οι δείκτες!!!

Μέχρι και τα 460 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έφτασαν χθες τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα της πόλης σύμφωνα με το Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως. Οι υπερβάσεις ευτυχώς δεν κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο μέσος όρος έπεσε κάτω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Όμως είναι επιτακτική η ανάγκη για αποφάσεις που θα βάλουν μία τάξη στα όσα συμβαίνουν και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Δ.Π

Καλή αρχή  

Ο Δήμος Βόλου θα μοιράσει σε δημότες 350 κάδους - κομποστοποιητές…

Περιμένουμε τη συνέχεια. Αν η βολιώτικη κοινωνία μπορεί να κερδίσει νίκες για το περιβάλλον, τη διατροφή, την υγεία των πολιτών κ.τ.λ., τότε μπορεί να κατακτήσει και τη δυνατότητα της απόφασης στο σχεδιασμό της ζωής της πόλης, απεξαρτημένη από τον κρατικό-κεντρικό σχεδιασμό και την εταιρική κερδοσκοπική αντίληψη.

Φ.Τ.

Μαύρη πρωτοπορία

Ποιο είναι το Νοσοκομείο στο οποίο πριν από μία εβδομάδα γιατροί και νοσηλευτές έκαναν… ρεφενέ για να αγοράσουν ουροσυλλέκτες; Είναι το ίδιο Νοσοκομείο που οι γιατροί καταγγέλλουν πως δέχονται πιέσεις προκειμένου να μην λάβουν μέρος σε επίσχεση εργασίας διότι θα τους χρεωθεί ως… απεργία!

Μα… το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου!

Φ.Τ.

Και η Παιδόπολη Αγριάς;

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης περί στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών περιλαμβάνεται και η Παιδόπολη Αγριάς;

Φ.Τ.

Τελματωμένη πραγματικότητα

Μετά τη νέα ένοπλη ληστεία στο Βόλο ο Βολιώτης μοιάζει να βρίσκεται όμηρος μιας τελματωμένης πραγματικότητας. Αυτής που θέλει την Αστυνομία να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα γραφεία των βουλευτών και τους «επισήμους» στις παρελάσεις, αδυνατεί όμως να υπερασπίσει τον απλό πολίτη από το κοινό έγκλημα.

Φ.Τ.

Πρεμιέρα

Φώφη Γεννηματά: «Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα»...

…Για πρώτη φορά οι εξουσιάζοντες τη χώρα, στερούμενοι επιχειρημάτων, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν μυστικισμό γύρω από τις… μεσσιανικές ιδιότητες της μνημονιακής πολιτικής πέρα από τα όρια οποιασδήποτε αναστολής.

Φ.Τ.

Ο μέγας ταχυδακτυλουργός

Εάν ο Σαμαράς μπορέσει να δικαιολογήσει την υπερψήφιση εκ μέρους της Ν.Δ. του δεύτερου μνημονίου, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί οι αγορές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σύντομα και σε νέο «κούρεμα» για να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο, τότε δικαίως θα πρέπει να συγκαταλεχθεί μεταξύ των μεγάλων ταχυδακτυλουργών της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής που έχουν την ικανότητα να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο.

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=