Οι κωλοτούμπες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-27, 13:34:47
Οι κωλοτούμπες

Να μου το θυμηθείτε ότι αυτή η Βουλή θα χαρακτηριστεί Βουλή της «κωλοτούμπας». Πέντε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χθες… ξέχασαν ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο δεν έφεραν καμία αντίρρηση για το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί (πλην Ραγκούση) και μετά τις οδηγίες που πήραν αφού έρχονται εκλογές βγήκαν χθες στο «αντάρτικο» με πρώτο και καλύτερο τον Ι. Μαγκριώτη που επεσήμανε ότι το νέο νομοσχέδιο για τα ταξί «είναι του Λυμπερόπουλου και όχι του Βορίδη». Ή όλα υπαγορεύονται από τις προεκλογικές σκοπιμότητες ή ορισμένοι λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση. Και τα δύο το ίδιο επιζήμια είναι.    

Β.Κ

Δίκη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθονται μεθαύριο ο πρώην Δήμαρχος Αγριάς, δύο ξενοδόχοι και δύο επαγγελματίες οι οποίοι κατηγορούνται ότι το 2006 προχώρησαν σε κατεδάφιση δημοτικών κτιρίων και ειδικότερα των πρώην εγκαταστάσεων της ΕΑΣ Πηλίου, μία ενέργεια από την οποία προκλήθηκε σημαντική οικονομική ζημία σε βάρος του πρώην Δήμου. Παράγοντες της δίκης εκτιμούν ότι η δίκη θα πραγματοποιηθεί καθώς τον ερχόμενο Μάιο παραγράφονται τα αδικήματα και η οποία σημειωτέον μέσα στο 2011 αναβλήθηκε τέσσερις φορές .

Η διάβαση στα Μελισσιάτικα   

Στη μετακίνηση των εμποδίων από την ισόπεδη διάβαση των Μελισσιατίκων με τον Περιφερειακό προχώρησαν χθες κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να είναι εφικτή η διέλευση των οχημάτων τους προς τη Νέα Ιωνία και αντίστροφα.. Στο Δήμο υποστηρίζουν ότι από το Υπουργείο Μεταφορών έχει εγκριθεί η σχετική πίστωση για την επαναλειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και ότι η διακοπή της κυκλοφορίας προς και από τα Μελισσιάτικα από τον Περιφερειακό θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Τα Κέντρα Μεταναστών

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη είχαν χθες όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας. Σκοπός της σύσκεψης η ενημέρωσή τους για τα δώδεκα σημεία σε ολόκληρη τη χώρα που έχει επιλέξει το Υπουργείο για χώρους κράτησης λαθρομεταναστών και οι προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις. Πληροφορίες αν συμπεριλαμβάνεται και ο Βόλος στους σχεδιασμούς του υπουργείου δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο θυμίζουμε το θόρυβο που είχε προκληθεί πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή μας, από το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό οι εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά.

Οι υδρονομείς

Από την περασμένη Παρασκευή έχει σταλεί στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες η πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου .για την κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να καταλάβουν τις θέσεις υδρονομέων για τη φετινή αρδευτική περίοδο. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όπως τα δικαιολογητικά συγκεντρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκριθεί η πρόσληψή τους.

Οι παρατάξεις της Αριστεράς

Η έκπληξη στη χθεσινή συνέντευξη Σκοτινιώτη δεν ήταν η… επίθεση που έκανε στην επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζ. Μακρή, καθώς κάτι τέτοιο ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο, όσο ότι έκανε αιχμηρό, αν όχι ειρωνικό σχόλιο, για την απουσία των δημοτικών συμβούλων της Αριστεράς από την προχθεσινή παρέλαση.

«Οι δύο παρατάξεις της ελάσσονος και της ήσσονος μειοψηφίας έχουν ξαφνικά ανακαλύψει ότι δε συμμετέχουν στις παρελάσεις και ότι δεν έχουν θέση στο χώρο των επισήμων. Όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε ο Π. Σκοτινιώτης, που οι ίδιες παρατάξεις και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ίδια πρόσωπα καταλάμβαναν καθίσματα στις πρώτες σειρές της εξέδρας των επισήμων, προφανώς αυτό γινόταν γιατί στην Ελλάδα είχαμε σοσιαλισμό και λαϊκή εξουσία και δεν το είχαμε πάρει είδηση».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τέλος στην ασυδοσία 

Γέμισε ο Βόλος και πάλι από διαφημιστικά διάφορων πολυεθνικών εταιριών που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον και κάνουν ό,τι θέλουν στην πόλη. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπ. Τσαμπάζης είχε προαναγγείλει αυστηρά πρόστιμα, όμως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει γίνει τίποτα γι’ αυτό και οι εταιρίες συνεχίζουν ακάθεκτες. Η ασυδοσία όμως αυτή πρέπει να τελειώνει…

Ν.Τ

«Μήνυμα» ΟΝΝΕΔ    

Αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από μέλη της έγινε η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας με αφορμή την αίτηση συγκεκριμένου προσώπου που εμφανίζεται ως στέλεχος της οργάνωσης εν όψει των εθνικών εκλογών. «Διευκρινίζουμε ότι δεν έγινε καμιά διαδικασία επιλογής ή πρότασης υποψηφίων βουλευτών στις τάξεις της τοπικής Ο.Ν.ΝΕ.Δ, ούτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το κόμμα μας. Ως εκ τούτου, ο καθένας με πρωτοβουλία δική του και εκπροσωπώντας τον εαυτό του θα μπορούσε να καταθέσει υποψηφιότητα και να τη θέσει στην κρίση των αρμοδίων οργάνων. Η οργάνωση συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις της θα τεθεί στο πλευρό της παράταξης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης και αυτοδυναμίας στις επικείμενες εκλογές πέρα και πάνω από πρόσωπα υποψηφίων». Σαφής η ανακοίνωση για αυτόν που «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

Β.Κ

Μηνύματα

Εντυπωσιακή ήταν -όπως έλεγαν χθες συνεργάτες της- η ιδιαίτερα «τιμητική» αναφορά του Δημάρχου στη Ζέττα Μακρή για απουσία της από την παρέλαση. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν «είδε» ότι η πλειοψηφία των πολιτικών της περιοχής μας απείχε. Ίσως για αυτό ευθύνεται το ότι λαμβάνει τα μηνύματα και γνωρίζει την απήχηση της Ζέττας στην τοπική κοινωνία. Όπως, όμως, δηλώνουν στενοί συνεργάτες της Ζέττας, η ίδια δεν πτοείται από τέτοιου είδους «αναφορές» και θα συνεχίσει να αρνείται να κυκλοφορεί με τη συνοδεία αστυνομικών. Για αυτήν άλλωστε σημασία έχει να μπορεί να συναντιέται διαρκώς με τους πολίτες της Μαγνησίας και να προσπαθεί να βρει από κοινού λύσεις στα αιτήματα τους. Και αυτό φαίνεται ότι φοβίζει αρκετούς…

Ν.Τ

Ενοχλημένος

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι με δημόσιες δηλώσεις τους διάφορα στελέχη εγκαταλείπουν τον πολιτικό στίβο. «Δίνουν την αίσθηση ότι φυλλοροούμε» έλεγαν χθες συνεργάτες του Β. Βενιζέλου αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην επιλογή του κ. Σ. Ξυνίδη να ανακοινώσει από την τηλεόραση, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως, την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές. Υπάρχουν και άλλα βέβαια στελέχη που κουνούν μαντήλι όπως οι Β. Γερανίδη, Ν. Σαλαγιάννη, Ευ. Αργύρη, οι οποίοι όμως αναλαμβάνουν συγκεκριμένα κομματικά καθήκοντα, απεγκλωβισμένοι πλέον από το άγχος του σταυρού.

Β.Κ

Μαργαρίτες

Μαδάνε μαργαρίτες για να βρούνε την καλύτερη ημερομηνία για τις εκλογές. Από τη μία η Μ. Εβδομάδα, από την άλλη η Κυριακή του Θωμά και ο Καρατζαφέρης που σπεύδει να το υπενθυμίζει συνεχώς έχουν ένα…θέμα στην κυβέρνηση. Όσο για την επιλογή της 6ης Μαΐου, μπορεί να φαίνεται ως η ιδανικότερη όμως ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς τους «φρενάρει» αφού τα συνδικάτα εκ των πραγμάτων θα υψώσουν αντιμνημονιακή σημαία. Με τέτοιες δικαιολογίες είναι ικανοί να το φτάσουν μέχρι Δεκαπενταύγουστο ψάχνοντας ημερομηνία να βολεύει όλους. Γίνεται όμως αυτό;

Β.Κ

Χρονομετράνε

Κρατάνε ρολόι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αλμυρού. «11 δεύτερα μίλησε ο ένας, 14 ο άλλος, γιατί εγώ μόνο 10»; Ερώτηση που δεν ακούμε μια φορά σε κάθε συνεδρίαση αλλά σε κάθε τοποθέτηση… Ούτε μικρά παιδιά!

Α.Φ.

Κάθε φορά…

…Με νεύρα εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ο σύμβουλος της μειοψηφίας Β. Μαμούρας. Το τι φωνή βάζει ούτε με δύο lexotanil δεν ηρεμείς μετά. Μέχρι και ο Δήμαρχος το παραδέχτηκε δημόσια όταν θέλησε ο κ. Μαμούρας να του κάνει ένα καλό σχόλιο πως «δεν θέλει να τον βλέπει». «Κακό είναι που δεν σε μπορώ, ρε παιδί μου; Ορίστε το λέω και δημόσια», είπε και το έβγαλε από μέσα του.

Α.Φ.

Πολύ σκληρός…  

… Για να τους βάλει σε τάξη! Για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού Φώτη Χατζηδημητρίου λέμε που χθες έδειξε την πυγμή του επιτέλους και χτύπησε το χέρι του στο έδρανο για να κάνει ησυχία το Σώμα. Βέβαια με τέτοιο Σώμα για να σταματήσουν όλοι να ξεφεύγουν από το χρόνο και να μην παίρνουν το λόγο χωρίς άδεια από το χτύπημα θα πρέπει να βάλει γύψο, οπότε και εκείνος έκανε την προσπάθειά του και είπε μετά να συμβιβαστεί με τα δεδομένα…

Α.Φ.

Όχι Κ. Αγοραστού

Αρον-άρον και χωρίς καμία προετοιμασία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους περιφερειάρχες της χώρας για να του υποδείξουν τρία σημεία σε κάθε περιφέρεια για την κατασκευή κράτησης παράνομων μεταναστών.

Στη σύσκεψη, όπως και στη συνέχεια σε πολλά μέσα ενημέρωσης, κυριάρχησαν οι σοβαρές ενστάσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ο οποίος διαφώνησε κάθετα με τον σχεδιασμό και την προχειρότητά του, αλλά και την οριζόντια αντιμετώπιση του προβλήματος, ακόμη και στις περιφέρειες όπου δεν υπάρχει με τόση ένταση.

Η Θεσσαλία δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για να κατασκευαστούν κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, είπε στον υπουργό και φέρνει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο την Πέμπτη.

Β.Σ.

Το τέλος του μύθου

Ο αρμόδιος υπουργός γράφει την υπόθεση στα παλιά του τα παπούτσια. Οι ηγήτορες του νομού βρίσκονται στην κοσμάρα τους. Η αστυνομία μάλλον ξέμεινε στην παραλία να φυλάει το δήμαρχο και τον μητροπολίτη. Κι οι οδηγοί… αυτονομήθηκαν χτες στον κόμβο Μελισσατίκων του Περιφερειακού. Η κατάσταση γρήγορα έγινε άναρχη. Ο κίνδυνος περισσότερο ορατός από κάθε άλλη φορά…

Η περίπτωση του Περιφερειακού του Βόλου βάζει οριστικά τέλος στο μύθο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

Φ.Τ.

Ακόμη πανηγυρίζουν…

«Ως Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Μαγνησίας θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη δραματική μείωση των επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση»… κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Υπογραφή: Δήμαρχοι, Βόλου Π. Σκοτινιώτης, Αλμυρού Ε. Χατζηκυριάκος, Ρήγα Φεραίου Ε. Λαΐτσου, Νοτίου Πηλίου Ν. Φουρτούνας, Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, Ζαγοράς - Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου - Κασσαβέτης, Σκοπέλου Γ. Μιχελής και Αλοννήσου Π. Βαφίνης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι εξ αυτών πανηγυρίζουν ακόμη για τον… Καλλικράτη και τα μνημόνια! Φ.Τ.

Σκοτινιώτης εναντίον Ζέττας

Κατανοητή η επίθεση του Δημάρχου Βόλου στη Ζέττα Μακρή, επειδή η τελευταία αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την καταστολή με την παρουσία της στην παρέλαση. Βλέπετε η μνημονιακή ενοχή δεν εξουσιοδοτεί καμιά άλλη πορεία δράσης, παρά την απειλή ή τη χρήση βίας, δίνοντας τις ευχές της μόνο στον καθαγιασμό της μνημονιακής πολιτικής.

Φ.Τ.

Γίνεται; Ναι, γίνεται!

Βενιζέλος: «Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα».

…Υπό την επιτροπεία της Μέρκελ! Γίνεται; Ναι, γίνεται, αν είσαι Βενιζέλος!

Φ.Τ.

Φοβάται…

Χωρίς εκλογικά κέντρα η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές. Σε καμιά πόλη… Εύλογο. Φοβάται. Ως ένας εκ των δύο πυλώνων της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα…

Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=