ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eπρεπε νωρίτερα

eπρεπε-νωρίτερα-279759

Eπρεπε νωρίτερα

Η απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 χρόνων έπρεπε να έχει ληφθεί νωρίτερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Βόλου Ηλία Καραμέτο. Η επισήμανσή του δεν γίνεται τυχαία, καθώς όπως τόνιζε στη στήλη, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι εκείνη που «χτυπήθηκε» περισσότερο στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Β.Κ.

Ψυχραιμία

«Κυριακή κοντή γιορτή» λέει η λαϊκή παροιμία, καθώς σήμερα «μιλούν» στο ΚΙΝΑΛ οι κάλπες. Η μάχη που θα δώσουν οι έξι υποψήφιοι έχει διαμορφώσει συνθήκες εσωκομματικής σύγκρουσης. Οσο και αν δεν φαίνεται δημόσια, στο παρασκήνιο επικρατούν η ένταση, ο εκνευρισμός και η πόλωση για το ποιος θα καταφέρει να κόψει το νήμα του πρώτου γύρου των εκλογών σήμερα Κυριακή, και θα πάει στον δεύτερο γύρο στις 12 Δεκεμβρίου. Δεν χρειάζονται πάντως ακρότητες, διότι υπάρχει η επόμενη μέρα. Η ενότητα που όλοι επικαλούνται δεν πρέπει να είναι επίπλαστη.

Β.Κ.

Οργάνωση

Για εκείνους τους πολίτες, που θέλουν να θωρακιστούν καλύτερα απέναντι στον ιό, καλώς αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη, κυρίως, γνώμη της επιστημονικής κοινότητας, το τρίμηνο για την τρίτη δόση του εμβολίου. Ωστόσο, εφόσον ελήφθη η απόφαση, το σύστημα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα. Πολίτες αναφέρουν ότι από προχθές η πλατφόρμα «πέφτει» συχνά, ενώ ραντεβού ορίζονται σε Κέντρα Υγείας μακριά από τον Βόλο. Συνέπεια αρκετοί, που θέλουν να εμβολιαστούν, να τηρούν στάση αναμονής των εξελίξεων, προγραμματίζοντας τα ραντεβού τους για αργότερα, προκειμένου να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση, με τον κίνδυνο ενδεχόμενης νόσησης να παραμονεύει.

Β.ΚΑΡ.

Διακύβευμα

Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αναδείξει τον πρόεδρό του ή τους δύο υποψηφίους, που θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή. Στην πορεία της προεκλογικής περιόδου και οι έξι υποψήφιοι αναφέρθηκαν διεξοδικά και επισταμένως στο διακύβευμα της διαδικασίας. Ωστόσο, σωστά μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ προτάσσουν ως κυρίαρχο διακύβευμα στην εκλογική διαδικασία την ενότητα στην επόμενη μέρα. Με την εκλογή του νέου προέδρου οι αντιπαραθέσεις κατά την προεκλογική περίοδο απαιτείται να ξεχαστούν και οι διαφορετικές απόψεις να ξεπεραστούν, προκειμένου το Κίνημα, που ήδη καταγράφει ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις, ναπροχωρήσει απερίσπαστο, ενωμένο και δυνατό στο μέλλον.

Β.ΚΑΡ.

Χωρίς προστασία

Δόθηκαν ομολογουμένως πολλές παρατάσεις στον νόμο Κατσέλη για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, το πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών ήταν εξαιρετικά ευνοϊκό και έγινε με δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες των οφειλετών. Η Πολιτεία εξάντλησε από την πλευρά της κάθε περιθώριο για την προστασία των νοικοκυριών. Δυστυχώς, κάποιοι κακοπληρωτές το εκμεταλλεύτηκαν. Λέμε ότι το εκμεταλλεύτηκαν γιατί ηθελημένα ήόχι λειτούργησαν σε βάρος άλλων πολιτών που βρίσκονταν πραγματικά σε οικονομική αδυναμία. Τώρα δυστυχώς ο νόμος Κατσέλη τελείωσε. Υπάρχει μόνο εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών.

Κ.Μ.

Ελπίδες

Στα Χριστούγεννα και το θετικό κλίμα των ημερών εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι για να δουλεύουν. Από την αυστηροποίηση των μέτρων της πανδημίας και μετά οι τζίροι των καταστημάτων έχουν μειωθεί. Τουλάχιστον είναι ανοιχτά και δουλεύουν για τις εορτές. Η αγορά είχε δύο χρόνια να ανοίξει Χριστούγεννα.

Κ.Μ.

Κατεπείγον

Κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, με το κατεπείγον αίτημα της στελέχωσης με το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό να τίθεται υπόψη των αρμόδιων φορέων. «Εχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι είναι υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου» αναφέρει στη στήλη ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Περίσσης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του. Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν στο αβέβαιο περιβάλλον της πανδημίας, είναι αυτονόητο το αίτημα του δημάρχου και της τοπικής κοινωνίας.

Γ.Υ.

Ενθαρρυντικά

Ενθαρρυντικά τα δεδομένα τη νέα σεζόν για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τους τουριστικούς πράκτορες να προσβλέπουν σε θερινή σεζόν καλύτερη από την αντίστοιχη που πέρασε. Με ψυχραιμία και συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τη σεζόν που έρχεται, με την ευχή να μην προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες που θα ανατρέψουν τα δεδομένα. Κοινή η θέση ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για τον τουρισμό και γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου