ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανήσυχος

ανήσυχος-281920

Ανήσυχος

Εξαιρετικά προβληματισμένος και ανήσυχος δηλώνει στη στήλη ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, απευθύνοντας διαρκώς συστάσεις στον τοπικό πληθυσμό για εμβολιασμό. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, μέσω του τομέα πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, η δημοτική αρχή δεν σταματά να ενημερώνει και να προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας» δηλώνει στη στήλη ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να εμβολιαστούν οι πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Γ.Υ.

Δικαιώματα

Ο σεβασμός στους πολίτες με αναπηρία και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους από όλους ανεξαιρέτως είναι ένδειξη πολιτισμού. Χθες, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, θεσμικοί φορείς έσπευσαν να συναντηθούν με εκπροσώπους τους, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους. Μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίστηκε ότι κάθε χρόνο βεβαιώνονται τουλάχιστον 1.500 παραβάσεις σε πολίτες, οι οποίοι κλείνουν με τον οποιοδήποτε τρόπο τις ράμπες πρόσβασης στους ανθρώπους με αναπηρία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ας αρχίσουμε ως κοινωνία από τα βασικά και τα άλλα έπονται. Ας μην κλείνουμε τις ράμπες πρόσβασης. Δεν είναι σημεία στάθμευσης ή στάσης οχημάτων…

Β.ΚΑΡ.

Οριακή

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι καθηγητών και δασκάλων τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο επισημαίνουν επίμονα ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι οριακή με την επέλαση της πανδημίας και τα κρούσματα, που καθημερινά καταγράφονται. Με δεδομένη την κυβερνητική πρόθεση ότι και η εκπαίδευση δεν θα κλείσει, ενδεχομένως να πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια δεδομένα, αν όχι όλα. Η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις τάξεις των γονέων είναι πλέον έντονη. Το γεγονός ότι άπαντες περιμένουν πώς και πώς τη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές, όχι για να ξεκουραστούν, αλλά για να πάρουν ανάσες από την προσπάθεια προστασίας από την πανδημία και τις επιπτώσεις της, είναι ανησυχητικό. Οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν έστω και τώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Β.ΚΑΡ.

Στοιχήματα

Σε ρυθμούς εκλογών βρίσκονται τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ενόψει της αναμέτρησης αύριο Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο και όχι μόνο από μέλη, φίλους και στελέχη της παράταξης. Μέχρι και στοιχήματα στήνονται για τον νικητή της κάλπης, τα οποία δίνουν και παίρνουν.

Ε.Χ.

Ετοιμος

Ο Δήμος Βόλου όχι μόνο τόλμησε να διοργανώσει εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να προσφέρει χαρά σε δημότες, που το έχουν ανάγκη, αλλά ήταν και στην πρωτοπορία.

Εδώ και έναν μήνα, από τότε που άρχισαν να προαναγγέλλονται οι εκδηλώσεις, ανακοινώθηκαν και τα μέτρα, που θα ισχύουν. Ενα από αυτά, η είσοδος στις εκδηλώσεις μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Τα μέτρα, που προτείνονται, ήρθαν απλώς να βρουν έτοιμο τον Δήμο Βόλου να τα εφαρμόζει.

Ε.Χ.

Από το νέο έτος

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα του 2022 θα συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Αυτό προβλέπει το καταστατικό των δικηγόρων. Η θητεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Κάτι πρέπει να γίνει για την προστασία των πολιτών από τις ηλεκτρονικές απάτες. Τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα. Ισως οι τράπεζες μπορούν να παίξουν ρόλο. Δεν μπορεί ο καθένας, όταν αποσπά προσωπικά δεδομένα ,να αδειάζει λογαριασμούς.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου