Τρομοκρατική ενέργεια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-22, 12:11:49
Τρομοκρατική ενέργεια

Διευκρινίσεις από τη νομική σύμβουλο του Δήμου Βόλου Σοφία Παπαγιανίτση ζητούσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς, αν προβλέπεται από το νόμο αποζημίωση του Δήμου από την Πολιτεία για τον εμπρησμό του Δημαρχείου.

- Μόνο από τρομοκρατική ενέργεια, απάντησε η κ. Παπαγιαννίτση.

Ο δημοτικός σύμβουλος δεν απάντησε, αλλά το νεύμα του κεφαλιού του φάνηκε να συγκατανεύει ότι τέτοια ήταν και η ενέργεια εμπρησμού του κτηρίου της Πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Ιστός με τη σημαία

Ένας ιστός με την ελληνική σημαία θα υπάρχει στο ειδικό βάθρο όπου μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει να κάθονται οι επίσημοι στις παρελάσεις των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου στην παραλία του Βόλου. Αυτή την εικόνα θα συναντήσει όποιος κατέβει την Κυριακή στην παραλία.

Η απόδοση της τιμής γίνεται προς τη σημαία, δικαιολογούν την απόφασή τους στο Δήμο Βόλου, καθώς η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εν μέρει σχετική πρόταση της Ζέττας Μακρή να μην υπάρχει φέτος το ειδικό βάθρο πάνω στο οποίο θα κάθονται οι επίσημοι. Η σημαία, σημειώνουν στο Δήμο Βόλου, συμπυκνώνει το νόημα των διαχρονικών αξιών του ελληνισμού για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Επιθεώρηση

Για την παρέλαση της Κυριακής έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία και στο Λιμεναρχείο για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Χθες το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας και ο Λιμενάρχης εθεάθησαν μαζί με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού να επιθεωρούν το χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πλιάτσικο

Οι .άγνωστοι που χθες το απόγευμα με οξυγονοκόλληση αφαιρούσαν μεταλλικά στοιχεία από τις εγκαταστάσεις της ΙΑΣΩΝ Α.Ε. στην περιοχή της Νεάπολης με την άδεια ποίων ενεργούσαν;

Από το παράθυρο

Η εισήγηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δήμου με δύο σχολικούς τροχονόμους που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας ύψους 1.600 ευρώ ο καθένας περίπου, ήταν ο λόγος να επιτεθεί στον πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδη ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Είναι πραγματικότητα ότι και οι δύο εργάστηκαν. Ακύρως ωστόσο προσλήφθηκαν. Μπήκαν δηλαδή από το παράθυρο.

Ο κ. Μαβίδης, συνέχισε ο κ Πατσιαντάς, προεκλογικά μας έλεγε ότι το άνοιγμα του Δήμου του ήταν μόνο 700.000 ευρώ, ενώ η απογραφή έδειξε ότι το άνοιγμα ήταν 7.000.000.

Ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας ήταν ο πιο τακτοποιημένος Δήμος μετά από αυτόν της Νέας Αγχιάλου, ανέλαβε να υπερασπίσει το έργο του πρώην Δημάρχου ο πρώην στενός του συνεργάτης και νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Μαυρόπουλος.                                 ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Πέρασε τις εξετάσεις

Ο πρώτος που πέρασε τις εξετάσεις που ξεκίνησαν στο ΤΕΕ από τη Δευτέρα και κατάφερε να πάρει την άδεια του ελεγκτή δόμησης είναι ο Κωνσταντίνος Χαλέβας, ενώ μέχρι και σήμερα την άδεια πήραν άλλα οκτώ άτομα συνολικά. Στις αρμοδιότητες των ελεγκτών είναι ο έλεγχος όλων των κατασκευών για τις οποίες εκδίδεται άδεια δόμησης, καθώς και ο έλεγχος ύστερα από επώνυμη καταγγελία ή εντολή της ΕΥΕΔΕΝ ή του Υπουργού Περιβάλλοντος.                                     Α.Φ.

Γερμανική υπόθεση… 

…Τα νερά του Πηλίου. Χθες ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου είχε συνάντηση με εκπροσώπους Περιβαλλοντικής Κίνησης στην Ζαγορά στους κόλπους της οποίας μετέχει καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου, ο κ. A. Grohmann, ο οποίος και έχει προβεί σε μελέτη αλλά και καταγραφή προτάσεων για δίκτυο ύδρευσης, προτάσεις που ο Δήμος θα εξετάσει ώστε ενδεχομένως να υιοθετηθούν μελλοντικά...       Α.Φ.

Στα πηγαδάκια…   

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις στο Νοσοκομείο Βόλου μεταξύ των γιατρών για τις εφημερίες τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες από τον Δεκέμβριο, αλλά κυκλοφορούν φήμες πως λόγω κόστους δεν θα υπάρχουν ενεργές εφημερίες αλλά μόνο ετοιμότητας. Αυτό σημαίνει τεράστια μείωση του μισθού κάθε γιατρού, αλλά και έλλειψη γιατρού την ώρα που πραγματικά τον χρειάζεται ο ασθενής. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να είναι φήμες, γιατί αν είναι πραγματικότητα τότε τα πράγματα θα είναι τραγικά…                                                                                              Δ.Π

Ακάθεκτοι συνεχίζουν  

Κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλο με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των συλλόγων της Θεσσαλίας οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας κατόπιν προκήρυξης γενικής συνέλευσης από τον σύλλογο εργαζομένων του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας στην οποία θα συζητήσουν τη δράση τους όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους σε επίπεδο Νομού για το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίηση που είχαν ανακοινώσει για προχθές «ώστε να πετύχουμε καλύτερο συντονισμό με τους υπόλοιπους συναδέλφους του Νομού μας» όπως τονίζουν. Ξεκάθαρο φυσικά ότι όχι μόνο δεν καταθέτουν τα όπλα… αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι.                                             Β.Κ

Έμπρακτη στήριξη

Για μία ακόμη φορά επισκέφτηκε το Σέσκλο η Ζέττα Μακρή, όπου και είχε συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης άκουσε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα παράπονα τους για την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τον αρμόδιο για την περιοχή αντιδήμαρχο. Η απαξιωτική συμπεριφορά του, όπως τόνισαν, δυσχεραίνει την επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους, τα οποία ούτε καν παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν παρέλειψαν βέβαια να της εκφράσουν την ικανοποίηση τους για την έμπρακτη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και για να την προσπάθειά της να διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Εκτός από τις θερμές, τέλος, ευχές τους, για καλή επιτυχία στον αγώνα που ήδη ξεκίνησε και στα μελλοντικά της πολιτικά σχέδια, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όλων των κατοίκων του Σέσκλου, ασκώντας τις πιέσεις που απαιτούνται για την τόνωση με κάθε τρόπο της περιοχής.                           Ν.Τ

Θερμή περίοδο

Το ΕΚΒ έκανε παρέμβαση στην επιχείρηση Κιολεΐδης καθώς υπήρχε σημαντικό πρόβλημα στην καταβολή των αποδοχών και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν για αποπληρωμή μέχρι αύριο Παρασκευή είναι συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Απομένει τώρα η υλοποίηση ώστε πραγματικά να ανακουφιστεί το προσωπικό. Τα προβλήματα πάντως στις επιχειρήσεις συσσωρεύονται και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα είναι πραγματικά θερμό για το ΕΚΒ.                                        Β.Κ

Ολυμπιακός Βόλου

Η ΟΥΕΦΑ απέσυρε τις κατηγορίες για «στημένα» ή ύποπτα παιχνίδια. Ως εκ τούτου γεννώνται δύο ερωτήματα: Γιατί δεν δικαιώνεται άμεσα ο Ολυμπιακός Βόλου; Γιατί παραμένει προφυλακισμένος ο Μπέος;

…Είναι η πολιτική διάσταση της υπόθεσης, την οποία δεν μπορούν πια να αποκρύψουν οι Γερουλάνοι.                                                             Φ.Τ.

Δεν προσυπογράψαμε!

«Δεν προσυπογράψαμε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο πειστήκαμε από τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ στην πανθεσσαλική σύσκεψη της 16ης Μάρτη στη Λάρισα. Αντίθετα!» λένε οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας!!!

…Τι γίνεται εδώ; Ποιος παραποιεί τις ανακοινώσεις των εργαζομένων και τον Τύπο;                                                                                         Φ.Τ.

Πρωτοπόροι  

Εκπλήσσει ευχάριστα ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου με το πρόγραμμα κομποστοποίησης που προωθεί σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Ζαγοράς».

Με μια τέτοια κίνηση οι δημότες αναλαμβάνουν να είναι πρωταγωνιστές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας σε μια εποχή που οι μεγαλοεργολάβοι σκουπιδιών εφορμούν με σκοπό αποκλειστικά και μόνον το δικό τους κέρδος. Φ.Τ.

Είδες ο Καλλικράτης;

Κάτοικος Αϊδινίου καλείται να πληρώσει λογαριασμό νερού για το φούρνο του ύψους 135 ευρώ, όταν για… οκτώ περιόδους στον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου πλήρωσε 235,90 ευρώ!

Μη σας εκπλήσσει, έχει κι άλλο: Για το σπίτι του ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΜΒ για ένα τετράμηνο ήταν 84,80 ευρώ. Πόσο πλήρωσε όχι για μια αλλά για 12 περιόδους στον πρώην Δήμο Αγχιάλου; 429 ευρώ! Κάντε τη διαίρεση και… για ψαχτείτε μήπως τα «καλά» του Καλλικράτη άγγιξαν και εσάς!

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: Ωραίοι είστε εκεί στο Δήμο Βόλου!    Φ.Τ.

Πληρώνει το μνημόνιο

Η πλαγιοκόπηση της Νέας Δημοκρατίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου είναι πλέον γεγονός. Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» που δημοσιεύεται σήμερα η Ν.Δ. έρχεται πρώτη με 22,5% και το κόμμα του Π. Καμμένου καταγράφει ποσοστό… 11%!!!

…Δεν χρειάζεται πολιτική οξυδέρκεια, ούτε καν εξυπνάδα, για να αντιληφθεί ο μέσος Νεοδημοκράτης ότι ο Σαμαράς έχει αρχίσει να ιδρώνει. Φ.Τ.

Ψευδείς και απατηλοί

Λ. Παπαδήμος: «Κάντε λίγο υπομονή για τις εκλογές»… Όπερ σημαίνει: Όσο δεν μας βγαίνουν τα κουκιά για το σχηματισμό μετεκλογικά μνημονιακής κυβέρνησης, εκλογές δεν έχει.

…Έτσι οι όροι αντιπροσωπευτική, έμμεση, κοινοβουλευτική δημοκρατία κ.λ.π. τους οποίους περιβάλλεται η σημερινή κοινοβουλευτική ολιγαρχία αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ψευδείς και απατηλοί. Φ.Τ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=