ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ψάρεμα τεχνολογικό

ψάρεμα-τεχνολογικό-342428

Ψάρεμα τεχνολογικό

Νέα σελίδα στο Facebook έφτιαξε ο Αντ. Σαμαράς. Ανανεωμένη, φρέσκια και πιο νεανική, λένε οι συνεργάτες του. Ευκαιρία να ανοίξει διάλογο και με τον Καμμένο.

Μ.Μ.

Ενημερωτική πρωτοβουλία

Ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα την «Βιωματική ψυχο-εκπαίδευση γονέων» θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. Aμπελοκήπων, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Νικαίας και Ζέρβα στην Νέα Ιωνία. Στην διάρκεια του σεμιναρίου, θα διερευνηθεί το θέμα του άγχους που βιώνουν τα παιδιά και η διαχείρισή του. Σε δύσκολες εποχές, όπου ενήλικες και παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα, είναι χρήσιμη η παρουσία και συμβουλευτική προσφορά ειδικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «σκόπελοι» που προκύπτουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Γ.Υ.

Καράβια σε φωτοκόπιες;

Πρέπει επειγόντως να βρεθεί τεχνολογία για να βγάζουμε βαπόρια με φωτοτυπίες (με κόστος φυσικά των ταξιδιωτών). Κατά κει το πάει η Διαμαντοπούλου και στη ναυτιλία, μετά την παιδεία.

Μ.Μ.

Λαοπλημμύρα…

Περιμένουν από 70.000 ψηφοφόρους σήμερα στις κάλπες, στο ΠΑΣΟΚ. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Θα δούμε κάλπες με ανεμογκάστρι, ήτοι μαϊμού φούσκωμα. Διότι δεν πάει να δίνεις ντέρμπι με αντίπαλο τον εαυτό σου και να χάνεις από πάνω.

Μ.Μ.

Εκπροσώπηση

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών συμμετείχαν με επιτυχία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Μάλιστα εξελέγησαν όλα στο νέο Δ.Σ και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γκιλομανάκης, Νάσιος, Χριστοδουλιάς και Πάνος, οι δύο τελευταίοι μάλιστα στη Διοικητική επιτροπή του ΕΝΕΜ στη θέση του Προέδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα. Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων προκειμένου όλοι μαζί να προωθήσουμε ενέργειες με μοναδικό στόχο την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην περιοχή μας» επισημαίνει ο ΕΣΒΝ που βλέπει ένα ακόμη «στήριγμα».

Β.Κ

Υπερβολές

Την Τρίπολη επισκέφθηκε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, και μίλησε σε κομματική εκδήλωση, εν όψει των εκλογών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή για την ανάδειξη νέου προέδρου. «Το πιο σημαντικό καθήκον όλων μας είναι η συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη, πλατιά, λαϊκή διαδικασία της Κυριακής είπε η Άννα» και όποιος την άκουσε νόμιζε ότι επρόκειτο για εθνικό καθήκον. Είπαμε, η Άννα αρέσκεται στις υπερβολές, ειδικά τώρα που της κόπηκε και η «αρχηγική φόρα».

Β.Κ

Το «στασίδι»του αντιπροέδρου

Πρωθυπουργό τον Αν. Σαμαρά με αντιπρόεδρο Λ. Παπαδήμο βλέπει ο Economist σε κεντρικό πολιτικό του έργο. Το άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «επιτυχή» τη συγκατοίκηση των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο κι εδώ ακριβώς στηρίζει μια πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα των εκλογών.«Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους. Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία». Και με το Λοβέρδο τι θα γίνει; Τόσο κόπο έγινε για σπεύσει ασθμαίνοντας να πιάσει «στασίδι» για την αντιπροεδρία και να την καπαρώσει άλλος… Ποιος τον κρατάει μετά… εάν επαληθευτεί το σενάριο.

Β.Κ

Υποψήφιοι

…Στη συνάντηση στο Υπουργείο ήταν παρών και ο κ. Νάνος. Εύχομαι στην επόμενη συνάντηση στο υπουργείο να είναι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, είπε με νόημα ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντας το Σώμα για τον Περιφερειακό και τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα. Την ώρα που το έλεγε ο Δήμαρχος κοιτούσε προς την κ. Μακρή.- Γιατί κοιτάτε προς εμένα; απάντησε η κ. Μακρή – Κοιτάζω προς όλες τις πτέρυγες, είπε πάλι με νόημα ο κ. Σκοτινιώτης, γνωρίζοντας ότι θα είναι αρκετοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. – Λέμε ευχαριστώ και πάμε παρακάτω, μπήκε σφήνα ο Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς και κάπου εκεί προσγειώθηκαν όλη στη σκληρή πραγματικότητα.

Τέσσερα χρόνια πριν…

Ραντεβού με την αλλαγή στις 11 Νοεμβρίου. Αυτός ήταν ο τίτλος άρθρου του πρώην νομαρχιακού συμβούλου από τις Σποράδες Φώτη Ζεμπέκη που δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2007 ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ όπου αντίπαλοι ήταν ο Γ. Παπανδρέου και ο Βαγγ. Βενιζέλος. Από τότε είχα ταχθεί με το θεσσαλονικιό πολιτικό είπε με νόημα ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος που υπενθύμισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια τα στελέχη της Νομαρχιακής, τότε και σήμερα, δεν είχαν δώσει στον τότε υποψήφιο πρόεδρο ούτε τα γραφεία του κόμματος για συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βόλο…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Πολλή δουλειά φαίνεται ότι έπεσε στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο πρέπει να δει τι θα κάνει με τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, με τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και με τη διοργάνωση των παρελάσεων. Παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι βρήκαν χρόνο να εκδώσουν εγκύκλιο για το… ηλεκτρονικό τσιγάρο! Το Υπουργείο λοιπόν απαγορεύει -και καλά κάνει- τη χρήση του στο σχολείο. Όμως μας φαίνεται τόσο περίεργο το θέμα που δεν μπορούμε να μην δεν το σχολιάσουμε. Όλα τα είχαμε, έχουμε να ασχοληθούμε και με αυτό!

Δ.Π

Ευχάριστα νέα

Η ομάδα Centaurus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ίσως μπορεί να «δοξάσει» το ίδρυμα και στο εξωτερικό. Οι φοιτητές και η έμπνευσή τους μπορούν να δώσουν ώθηση στο Ίδρυμα το οποίο το τελευταίο διάστημα δυστυχώς ασχολείται με το πώς θα πληρώσει το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει για να έχουμε τόσο φρέσκα μυαλά στη χώρα μας και στην πόλη μας και να μην μπορούμε να τα στηρίξουμε;

Δ.Π

Η ΤΕΜ στην Guardian

Αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian που επισκέφτηκε τη Μαγνησία, θέλει να μεταφέρει την εικόνα μιας περιοχής που έχει πάψει να στηρίζεται στο ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων της Μαγνησίας να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη τοπική εναλλακτική μονάδα (ΤΕΜ), καταργώντας το ευρώ από τις συναλλαγές τους.

Μάλιστα από τον επόμενο μήνα, συμπληρώνει το άρθρο, τα μέλη του δικτύου θα έχουν το δικό τους κτήριο όπου θα στήνεται καθημερινά μια αγορά και εκεί θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους παρέχοντας μόνο υπηρεσίες.

Β.Σ.

Ρύζι και μέλι

Χτες η εθελοντική οργάνωση Άνωση μοίρασε φτηνό ρύζι και μέλι.

…Οι Βολιώτες με την αυτοοργάνωσή τους αγωνίζονται συλλογικά και αλληλέγγυα να σταθούν όρθιοι, σπέρνοντας ταυτόχρονα το σπόρο για την κοινωνική απελευθέρωση.

Φ.Τ.

Κλείνει το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας;

Το ενδεχόμενο να κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας παραμένει ανοιχτό. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε χτες στη Λάρισα μεταξύ του Διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου και των Διευθυντών του ΙΚΑ Θεσσαλίας με την παρουσία και των σωματείων των εργαζομένων. …Η απλοϊκή, απολίτικη επιχειρηματολογία «δε γίνεται αλλιώς, θα πτωχεύσουμε» δεν πείθει. Ο κόσμος στη Μαγνησία έχει αρχίσει να θυμώνει. Λέει ως εδώ. Και θα αρχίσει να το διεκδικεί με πρώτο, βραχυπρόθεσμο στόχο να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως το κλείσιμο του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

Φ.Τ.

Οι Κουτρουμάνηδες…

Γ. Κουτρουμάνης: «Είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μικρότερο μισθό, παρά καθόλου»!!!Σκελετωμένα μαύρα κοράκια επιστρέφουν από το απωθημένο παρελθόν μας… Η Κατοχή κι η πείνα… Τα οδηγούν ολόχαροι καταπάνω μας, με ζουρνάδες, νταούλια και βιολιά, οι μνημονιακοί πολιτικοί. Κι ολομπροστά πάνε χορεύοντας οι Κουτρουμάνηδες…

Φ.Τ.

Αθώοι του αίματος

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνει ως κύριο υπαίτιο για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος η Λούκα Κατσέλη…Ενώ αυτοί που κατέχουν την πραγματική εξουσία στη χώρα και οι διαχειριστές της μνημονιακοί πολιτικοί (μεταξύ των οποίων και η Λούκα Κατσέλη) είναι… αθώοι του αίματος…

Φ.Τ.

Περί ταυτότητος

Ναι, αλλά έχουμε ευρώ, μου είπε χτες φίλος Βολιώτης. Σύμφωνοι, αλλά για να το έχουμε περάσαμε στο ανταλλακτήριο. Το ανταλλάσουμε με την κυριαρχία της χώρας και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο, με τους φυσικούς της πόρους, με τη σύνταξη της γιαγιάς, τη δωρεάν Παιδεία, το Νοσοκομείο που κάποτε ήταν για όλους…Την ταυτότητά μας δεν την καθορίζει τελικά ένα νόμισμα. Αλλά το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες και τα επίπεδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού…

Φ.Τ.

Συν Αθηνά…

Τρόικα, Κομισιόν, ΔΝΤ με μπαράζ «παραινέσεων» προς την κυβέρνηση της Ελλάδας: Κόψτε κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις!!! Και τώρα τι γίνεται; Θα καθόμαστε άπραγοι να περιμένουμε την εξ ύψους βοήθεια; Κι όμως, υπήρξαν κοινωνίες που είχαν αντιληφθεί την πραγματικότητα: ένας Αθηναίος ναυαγός είπε κάποτε σ’ αυτούς που έστρεφαν τα λόγια τους στον ουρανό την ώρα που βούλιαζε το πλοίο: «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου