ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέμα χρόνου

θέμα-χρόνου-364722

Θέμα χρόνου είναι να αποτυπωθεί και στο σύστημα υγείας η άκρως ανησυχητική εικόνα από πλευράς ημερήσιων νέων μολύνσεων στη Μαγνησία. Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων είχαμε να δούμε από τον Νοέμβριο του 2020, όταν κορυφώθηκε το δεύτερο πανδημικό κύμα. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Πραγματική εκατόμβη νεκρών, ενώ εκατοντάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν για εβδομάδες, νοσηλευόμενοι είτε στις κλινικές κορονοϊού του Νοσοκομείου Βόλου, είτε στη ΜΕΘ covid.

Προς το παρόν η κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο από πλευράς νοσηλειών είναι ελεγχόμενη, ωστόσο το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς στην κλινική κορονοϊού παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία, προκαλεί έντονη ανησυχία. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη τον τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων, που καταγράφεται στη Μαγνησία, η ανησυχία μπορεί να μετατραπεί σε φόβο για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, συνολικά.

Αρκετοί από τους πολίτες, που διαγνώστηκαν πρόσφατα θετικοί στον κορονοϊό, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα ενδέχεται να καταλήξουν στην εντατική. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν θα υφίσταντο, αν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ειδικά στην
περιφέρεια της Μαγνησίας, δεν ήταν τόσο απογοητευτικά.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου