ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Να καταργηθεί η εξέδρα»!!!

να-καταργηθεί-η-εξέδρα-343985

«Να καταργηθεί η εξέδρα»!!!

Εστω ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάνει δεκτό το αίτημα της Ζέττας Μακρή να καταργηθεί η εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Τι θα συμβεί; Θα κοπάσει η οργή των πολιτών; Όχι βέβαια. Θα αποφύγει όμως το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας την πάνδημη και ποικιλότροπη αποδοκιμασία. Όμως αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο από εκείνους που έχουν λόγους να φοβούνται…

Φ.Τ.

Πότε έτσι πότε αλλιώς

Από το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», η πολιτική εκφορά του οποίου είναι γνωστό ότι «ακουμπά» στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, είναι εμφανής η προσπάθεια τις τελευταίες μέρες να «ανοίξει» το παιχνίδι, με αφορμή τα προβλήματα στον κλάδο του μετάλλου και σε άλλους χώρους με στόχο ωστόσο να ενισχύσει τις δικές του κινητοποιήσεις και να εδραιώσει… την άποψη ότι όλα τα «εργοστάσια» πρέπει να γίνουν μία Χαλυβουργία του Ασπροπύργου όπου η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη από το ΠΑΜΕ.

Χθες επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως συνδιοργανωτές στο σημερινό συλλαλητήριο που γίνεται για τη ΒΕΚ και ΜΕΚ τα σωματεία της ΚΟΝΤΙ και της ΒΜΤΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί η εικόνα του «όλου». Δεν θα πείραζε αυτό, εάν πράγματι δεν υπήρχε η παραταξιακή σκοπιμότητα. Η επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από τι εξυπηρετεί μία παράταξη, ειδικά όταν στην περίπτωση των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ και της ΒΜΤΕ το συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» και το ΠΑΜΕ… εξέφραζαν την «αλληλεγγύη» τους διοργανώνοντας συλλαλητήρια και εκδηλώσεις ενίσχυσης και συμπαράστασης στους Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

Β.Κ

Βρέθηκε στο Βόλο

Χθες τους απεργούς της ΒΕΚ και ΜΕΚ επισκέφτηκε στο Βόλο ο πρόεδρος του σωματείου των Χαλυβουργών Ασπροπύργου Γ. Σιφωνιός προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Ο Βόλος είναι πλέον «γνώριμος» για το γνωστό συνδικαλιστή του Ασπροπύργου που έχει αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» όλο αυτό το διάστημα.

Β.Κ

Τότε ή τώρα;

Για πορίσματα ζημιών στον αγροτικό τομέα «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία», έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των ακινήτων του υπουργείου. Όπως είπε, από τον ΕΛΓΑ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, ενώ για το θέμα έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα. Το φοβερό είναι ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης όλο διαπιστώσεις είναι. Λες και τόσο καιρό δεν έκαναν βουλευτές ή δεν «στήριξαν» με τον τρόπο τους και τα κατόπιν ενεργειών τους , τακτικές που σήμερα αφορίζουν. Πότε τελικά έκαναν σωστά, τότε ή τώρα;

Β.Κ

Ελλείψει χρημάτων

Εγινε κι αυτό. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι λογαριασμοί και έτσι έμειναν χωρίς κινητά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, η υφυπουργός Ευη Χριστοφιλοπούλου, γραμματείς, συνεργάτες και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που πλέον συνεννοούνται μόνο μέσω των σταθερών και των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων. Αυτό φαντάζομαι… να τους κάνει πιο συνετούς όσον αφορά να… αισθανθούν λίγο για το τι τραβάνε και οι απλοί θνητοί… των οποίων τα κινητά κόβονται όχι φυσικά εξαιτίας του Ελεγκτικού αλλά ελλείψει χρημάτων.

Β.Κ

Αποσβολωμένοι Ποια δημοτική σύμβουλος σήκωσε τους τόνους στην τελευταία σύγκληση της Ομάδας Πλειοψηφίας, κάνοντας τους περισσότερους συναδέλφους της να την κοιτούν αποσβολωμένοι, καθώς δεν ήταν συνηθισμένοι από ανάλογα ξεσπάσματα της συναδέλφου τους;

Η μία υποψηφιότητα

Αποσβολωμένοι και με εμφανή δόση αμηχανίας είναι αυτή την περίοδο οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, που με βαριά καρδιά, όπως όλα δείχνουν, θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Όπως λένε οι περισσότεροι δεν είναι μόνον τα ιστορικά χαμηλά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, όσο κυρίως η μία και μοναδική υποψηφιότητα που τους ξενερώνει ακόμη περισσότερο…

Ασχολείται κανείς;

Από τη στιγμή που στο Επιμελητήριο οι ιθύνοντες ασχολούνται με θέματα… υψηλής πολιτικής, τα οποία μάλιστα φροντίζουν να τα κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι απολύτως φυσιολογικό να υποβαθμίζονται τα θέματα της καθημερινότητας. Όπως αυτό που μας θύμισε αναγνώστης, ο οποίος παρέλαβε το σημείωμα σύμφωνα με το οποίο η αποδημήσασα εδώ και μία δωδεκαετία ιδιοκτήτρια του καταστήματός του, καλείται να πληρώσει αναδρομικά την ανανέωση εγγραφής της για τα δέκα τελευταία χρόνια…

Σε εργαζόμενους

Τα χρήματα από τα εικονικά τιμολόγια ύψους 26.000 ευρώ που εκδόθηκαν από επιχειρηματία του Βόλου, μετά από πιέσεις που δέχθηκε, διοχετεύτηκαν σε εργολάβο για την αποπληρωμή εργαζομένων που απασχολήθηκαν στο Δήμο Αγριάς το 2010. Την παραπάνω εξήγηση δίνει στην κατάθεση που έδωσε στα πλαίσια της ΕΔΕ, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Αγριάς.Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόλου έχει αποφασίσει να στείλει την υπόθεση στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα.

Οι προσόψεις κτηρίων

Συνολικά 31 άτομα από τους πενταμηνίτες που θα προσληφθούν στα έργα αυτεπιστασίας του Δήμου Βόλου θα απασχοληθούν στην ενέργεια «καθαίρεση πινακίδων – καθαρισμός στύλων – καθαρισμός πινακίδων οδοσήμανσης και προσόψεων δημοτικών κτηρίων». Τα παραπάνω αναφέρονται, εκτός των άλλων, στο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα «τρέξει» το Πρόγραμμα του Υπουργείου Απασχόλησης. Είναι μία ενέργεια που σαφώς είναι θετική και που θα μπορούσε, όπως λένε πολλοί, να επεκταθεί και πέραν των προσόψεων των δημοτικών κτηρίων, καθώς η ίδια και χειρότερη είναι η εικόνα και πολλών ιδιωτικών κτηρίων της πόλης. Κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν με τη βοήθεια του Δήμου που θα μπορούσε να συνδράμει τα συνεργεία με τα υλικά βαφής και καθαρισμού.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Τους τα έκοψαν!!!

Αφού κατάφεραν στο Υπουργείο Παιδείας να μην φτάσουν στην ώρα τους τα βιβλία για τους μαθητές, αφού έχουν ξεσηκώσει θύελλα στα Πανεπιστήμια που δεν έχουν φράγκο για να λειτουργήσουν, κατάφεραν και χρέωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς να τα πληρώσουν με αποτέλεσμα η εταιρία να τους τα κόψει! Έτσι για να δουν, έστω ίσως και για λίγες ώρες, τι συμβαίνει σε χιλιάδες πολίτες, στους οποίους δεν έχει κοπεί μόνο το κινητό, αλλά και το ρεύμα. Παραδειγματισμός!

Δ.Π

Τιμωρία;

Εχεις καρδιά; Πληρώνεις. Μάλλον έτσι κατάλαβαν στο Υπουργείο Υγείας και αύξησαν τη συμμετοχή στα φάρμακα για τη στεφανιαία νόσο από 10% σε 25%. Πού θα βρει αυτός ο έρμος ο άρρωστος τα λεφτά να πάρει τα φάρμακά του; Έχει καταλάβει τι κάνει το Υπουργείο Υγείας; Ή θέλει να μας στείλει πριν την ώρα μας;

Δ.Π

Κλείδωσε

Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Φίλωνα Παρησσιάδη που είναι από τη Μαγνησία με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα στη Β’ Αθηνών. Τελικά η Μαγνησία με αυτόν τον τρόπο αποκτά ένα ακόμη «σύμμαχο» και μάλιστα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Σημαντικό.

Β.Κ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης υλοποιεί για μια ακόμη φορά η Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κ. Λεχωνίων. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, ο παραπάνω Σύλλογος θα αποστείλει στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών προϊόντα που ζητήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό των φυλακών μέσω e-mail. Οι μετέχοντες στην παραπάνω πρωτοβουλία θα αποστείλουν προϊόντα καθαριότητας, όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, καθώς επίσης ρούχα για τις γυναίκες και τα μωρά που μεγαλώνουν στη φυλακή. Σε καιρούς χαλεπούς, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η εθελοντική προσφορά είναι θεμέλιο ζωής.

Γ.Υ.

Δουλειά εγκεφάλων

Αποδεικνύεται ότι οι προβλέψεις του Μνημονίου ήταν αποτέλεσμα δουλειάς εγκεφάλων. Αυξήσεις στους μισθούς – επίδομα που καθιερώθηκαν, θα δούμε όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10%.

ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι δάσκαλοι,οι Λοβέρδοι κι οι Λοβερδίσκοι Οι δάσκαλοι της Μαγνησίας πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά γιατρούς δεν… έχουν, όπως κι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως κι ολόκληρος ο ελληνικός λαός.Ας το αναγνωρίσουμε. Πρόκειται για ένα γνήσιο κατόρθωμα των Λοβέρδων και των ντόπιων Λοβερδίσκων που σεμνύνονται για τις οικονομίες που επιτυγχάνουν στο καταρρέον Σύστημα Υγείας.

Φ.Τ.

Πανστρατιά Πασόκων

Πανστρατιά των Πασόκων της Μαγνησίας για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στις εκλογές για την ανάδειξη του Βενιζέλου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Άδικος κόπος. Στην εποχή μας ό,τι πραγματικά πολιτικό συμβαίνει εντός του λαού, συμβαίνει ΑΠΟ τον ίδιο το λαό, όχι ΓΙΑ αυτόν, και σε καμιά περίπτωση για εκείνους που επιμένουν να θέλουν να τον «φροντίζουν», να μιλούν και να πράττουν στο όνομά του, όπως για δεκαετίες έπρατταν έως τώρα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Φ.Τ.

Δεν έχουν κότσια

Η προαναγγελλόμενη εν χορδαίς και οργάνοις σύσκεψη στην Αθήνα για τον Περιφερειακό έληξε χτες με το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Για άλλη μια φορά μηδέν εις το πηλίκον! Και το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας, βουλευτές, δήμαρχος Βόλου κ.τ.λ. γύρισε πίσω με την ουρά στα σκέλια.…Όσο καιρό θα παραμένουν φοβισμένοι ή θα πιστεύουν ότι οι επίσημοι μηχανισμοί εξουσίας μπορεί πραγματικά να τελειώσουν τον Περιφερειακό, τίποτα δεν θα αλλάξει. Χρειάζεται να αναποδογυρίσουν τα τραπέζια, αλλά ποιος έχει τα κότσια να το κάνει…

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου