ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπερατλαντικός ο Καράμπελας

υπερατλαντικός-ο-καράμπελας-344119

Υπερατλαντικός ο Καράμπελας

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης, είτε το πιστεύετε είτε όχι, έφτασε μέχρι την Αμερική προκειμένου να βάλει τάξη στα πολλά και αξιόλογα κληροδοτήματα του νησιού. Ένα από αυτά είναι και το σημαντικό Κληροδότημα Γαλάτη. Κι ο Δήμαρχος άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι…

Ν.Τ

Προδοσία

Η σύλληψη των δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι καθυστερούσαν ξενοδοχειακή επένδυση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εισπράξουν μίζα 120.000 ευρώ συνιστά προδοσία! Προδοσία κατά της χρεοκοπημένης πατρίδας και προδοσία κατά των χιλιάδων έντιμων υπαλλήλων, την εικόνα των οποίων αμαυρώνουν. Τους προδότες όμως στις πραγματικές πατρίδες τους «κρεμάνε». Εδώ;

Ο κρυπτογράφος

Ξεκίνησε με δύναμη

Η Ζέττα Μακρή από εκλογές ξέρει. Ένα χρόνο και κάτι μετά τις δημοτικές εκλογές του Βόλου ξεκίνησε δυνατά για τη μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Το σημείο εκκίνησης αυτή τη φορά είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Έτσι τουλάχιστον λένε όσοι γνωρίζουν κλίμα και συσχετισμούς…

Ν.Τ.

Περί καυσίμων

«Δεν αρκεί μόνο να παραδέχεται ο Υφυπουργός Κ. Σπηλιώπουλος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται νοθευμένα καύσιμα και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό, γεγονός που συνιστά διαρκές εθνικό και κοινωνικό έγκλημα» δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας και ζητά να διερευνηθεί από την τακτική και στρατιωτική δικαιοσύνη ποιοι νόθευαν τα καύσιμα, να επιβληθούν κυρώσεις και να επιστραφούν τα καταχρασθέντα ποσά. Επίσης όπως υπογραμμίζει επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους και η προμήθεια καυσίμων άνευ διαγωνισμού.

Β.Κ

Παρέμβαση

«Να σεβαστούν τις υπογραφές τους και τις συλλογικές συμβάσεις ώστε να προστατευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων», καλεί με δήλωσή του τις εργοδοτικές οργανώσεις ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος. Δεν είναι τυχαία η δήλωση αυτή τη στιγμή, αφού ήδη και πριν την εγκύκλιο Κουτρουμάνη… οι εργοδότες είχαν ξεσαλώσει. Πόσο μάλλον τώρα που έχουν και το νόμο με το μέρος τους… Κόλαση θα γίνει εκτός και εάν οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους και κόψουν την φόρα… όσων θέλουν να διατηρήσουν τα κέρδη τους εις βάρος όμως των εργαζομένων, λες και τα κέρδη τα μοιράζονταν μαζί τους.

Β.Κ

Ηθελε κάτι να πει

«Αν η πλειοψηφία πάει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει φτώχεια, πόνο και αδιέξοδα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Real, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ναι, ενώ εάν πάει δεξιά… θα φάει με χρυσά κουτάλια… συμπληρώνουμε εμείς. Για αυτό σας λέω ζούμε στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας… που ο καθείς εκστομίζει ένα «μότο» και νομίζει ότι είπε κάτι σπουδαίο.

Β.Κ

Δεν άντεξαν

Οι πόρτες του Επιμελητηρίου έκλεισαν ερμητικά χθες το βράδυ στους εκπροσώπους των εφημερίδων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής. Φαίνεται πως τα μέλη τους δεν άντεξαν άλλο. Τα δημοκρατικά τους πιστεύω, η πολιτική των ανοικτών θυρών και της διαφάνειας, εξαντλήθηκαν, καθώς φαίνεται, στη συνεδρίαση ανοικτών θυρών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Χθες αποκάλυψαν τις μύχιες προθέσεις τους. Ότι δεν θέλουν κάποιους να μπερδεύονται στα πόδια τους… Αγνοούν προφανώς ότι το Επιμελητήριο δεν είναι η επιχείρησή τους, αλλά «ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα παραγωγικής φυσιογνωμίας σε κάθε Νομό». Λέμε τώρα…

Η εργολαβία Καρατζούνη

Στην ημιτελή εργολαβία του εργολήπτη Καρατζούνη από τα Τρίκαλα που έχει κηρύξει πτώχευση και που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου για τη σύνδεση της παραλιακής της Αγριάς μέχρι και το γήπεδο της περιοχής, αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.Στο άκουσμα του εργολήπτη αναπόφευκτα η μνήμη όσων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην πόλη θυμήθηκαν τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει ο συγκεκριμένος εργολήπτης και με το κτήριο του επιβατικού σταθμού (τέρμιναλ) στο λιμάνι και στο οποίο ακόμη δεν έχει γίνει οριστική παράδοση και παραλαβή.

Μη νομίζουν;

Την άμεση δημοπράτηση της εργολαβίας – σκούπα στον Περιφερειακό, ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, θα ζητήσουν σήμερα οι φορείς της περιοχής μας από τον Υπουργό Μεταφορών Μ. Βορίδη σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του. – Μη νομίζουν στην Αθήνα ότι θα ξεμπερδέψουν με τη δημοπράτηση της εργολαβίας – σκούπας. Παράκαμψη έχει γίνει σε πάρα πολλές ελληνικές πόλεις. Δεν μπορεί ο Βόλος να είναι ο φτωχός συγγενής και στο θέμα αυτό, είπε στη συζήτηση για το θέμα του Περιφερειακού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Μαργ. Πατσιαντάς.

Το έργο της ιχθυόσκαλας

Τη συνδρομή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη για το έργο της ιχθυόσκαλας ζήτησε στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης φορέων στο Υπουργείο για την ΙΑΣΩΝ Α.Ε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Ο Δήμαρχος ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις για την επανέναρξη των εργασιών από την ανάδοχο τεχνική εταιρία. Ο Υπουργός, σύμφωνα με το Δήμο Βόλου, ζήτησε πρώτα να ενημερωθεί και στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε απάντηση…

Είναι νωρίς για το κόστος

Στην παρούσα φάση θα ήταν παρακινδυνευμένο οποιαδήποτε αναφορά στο συνολικό κόστος για τον αποτεφρωτήρα. Το σχόλιο από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο στον οποίο αποδόθηκε ότι το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 1,2 εκατ. ευρώ. Σχετική αναφορά έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Μολοχίδης με τον κ. Μόσχο να σημειώνει ότι οι λύσεις μπορεί να ανέρχονται στο παραπάνω ποσό, ωστόσο υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις με αρκετά φθηνότερο κόστος, όπως είπε.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Αντιδράσεις…για τις πατάτες

Αντιδρούν πολλοί κάτοικοι του Βόλου με το πάγωμα των νέων παραγγελιών πατάτας. «Υπάρχουν τόσοι φτωχοί και πεινασμένοι που θέλουν πατάτες. Είναι δυνατόν να έχουν σταματήσει οι παραγγελίες;» επεσήμανε Βολιώτισσα που δεν μπόρεσε να κάνει την παραγγελία της. Πρώτα το ένα είδος και μετά να πάμε σε ρύζι, λάδι, μέλι και κρέας, συμπλήρωσε η ίδια. Εκείνο βέβαια που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι η έκρηξη παραγγελιών απ’ όλη τη χώρα, γεγονός που μπλόκαρε τους παραγωγούς. Επειδή όμως οι πολίτες περιμένουν, κάποια λύση σίγουρα θα βρεθεί. Οπότε ας κάνουμε όλοι λίγη υπομονή.

Δ.Π.

Εντάξει, λάθος, αλλά…

«Πρέπει να σεβαστούμε το νέο νόμο για τα ΑΕΙ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος» είπε ο νέος υπουργός Παιδείας Μπαμπινιώτης.…Κι αυτό αποδεικνύει την υποταγή του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού στον ξένο παράγοντα, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατον υπουργός ελληνικής κυβέρνησης να διαπιστώνει λάθη στο νόμο κι όχι μόνο να μην τα διορθώνει, αλλά και να απαιτεί από τους πολίτες σεβασμό!!!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου