ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αιχμές

αιχμές-345399

Αιχμές

– Σας το έχω πει πολλές φορές. Να βγείτε στους δρόμους μαζί με τον κόσμο που διαμαρτύρεται. Η προτροπή από τον Μαργαρίτη Πατσιαντά προς το Δήμαρχο Βόλου με εμφανή στόχο του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας να χτυπήσει τον πολιτικό του αντίπαλο και επί πολλά χρόνια πολιτικά ομογάλακτό του στο μαλακό του… υπογάστριο. – Δεν χρειαζόμαστε νουθεσίες, ήταν η απάντηση του Δημάρχου στη δευτερολογία του για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης που καταρρέουν. – Δεν είναι νουθεσία. Πολιτική διαφωνία είναι, ανταπάντησε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας.

Πρεκλογική περίοδος

Μπορεί να το διαλαλούν τα μέσα ενημέρωση αλλά η προεκλογική περίοδος ακόμη δεν έχει ξεκινήσει παρά μόνο για τους ενδιαφερόμενους. Φέτος η προεκλογική περίοδος θα είναι και διαφορετική και σύντομη… Ας μην βιάζονται ορισμένοι να δώσουν την εκκίνηση…

Ο κρυπτογράφος

Να είστε έτοιμοι…

Λίγα λεπτά αργότερα ο Δήμαρχος απάντησε στο… μαλακό υπογάστριο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τρόπο, καθώς στην τοποθέτησή του ο κ Πατσιαντάς είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θέλουν την προσφυγή στις κάλπες. Κοιτώντας στην αριστερή πτέρυγα της αίθουσας και τους συμβούλους των Δρόμων Συνεργασίας ο Π. Σκοτινιώτης είπε με σαφέστατα υπονοούμενα: – Να είστε έτοιμοι για εκλογές, όλοι όσοι ετοιμάζονται για Κυβέρνηση της Αριστεράς…

Καθόλου τυχαίο

Με αφορμή τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και το ρόλο της ΚΕΔΕ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης αποκάλυψε ένα πολύ μικρό μέρος των ζυμώσεων που είχαν γίνει παραμονές των εκλογών για το ανώτατο όργανο της Αυτοδιοίκησης. – Είναι τυχαίο ότι δεν έβαλα υποψηφιότητα στις εκλογές; Δεν θα έβγαινα; Θα έβγαινα. Έβλεπα όμως ορισμένα πράγματα που με απέτρεψαν…

Οι ψήφοι για τον αποτεφρωτήρα

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της α΄ και της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας ψηφίστηκε τελικά το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτήρα από το Δήμο Βόλου. Αντίθετα κατά ψήφισαν τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας.

Οι ταφές τις αργίες

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή το θέμα του αποτεφρωτήρα από την πλευρά της κ. Μακρή ετέθη και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη λειτουργία του κεντρικού Κοιμητηρίου τις Κυριακές και τις αργίες. Δεν το κάνουμε από μόδα, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, αλλά από αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει λόγω της έλλειψης προσωπικού.Στο Δήμο Βόλου όντως εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα, καθώς φοβούνται μην τους τύχει εκ νέου ότι τους έτυχε με τις αλλεπάλληλες αργίες της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, όπου είχαν συσσωρευτεί την επομένη των αργιών 21 συνολικά ταφές!!!

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Επίσκεψη μαθητών του 7ου Δ.Σ.

Με χαμόγελα γέμισαν χθες το πρωί τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ καθώς υποδέχτηκαν 32 μαθητές της Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.κ. Σοφία Αργυρίου και Ειρήνη Τζίνη περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο έκδοσής της. Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν καταιγιστικές, μιας και επιθυμούσαν να μάθουν πολλές λεπτομέρειες για τη δουλειά των δημοσιογράφων αλλά και των τεχνικών, αλλά και πώς δημιουργείται και τυπώνεται μία εφημερίδα. Ο διευθυντής της εφημερίδας, δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος έλυσε όλες τις απορίες των μικρών μαθητών, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εύχονται στους μαθητές καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς τους δημιουργικό έργο.

Δ.Π

Διευκρίνιση

Προκειμένου να μη δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση με τους συναδέλφους της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου μιλώντας πρόσφατα στα ΜΜΕ για τον δικό της μισθό και τη μείωση που θα υποστεί εξαιτίας των κρατήσεων των αναδρομικών χρημάτων από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου έκανε λόγο πως το 15νθήμερό της θα είναι της τάξης των 150 ευρώ. Η κ. Τσιώμου αναφέρει πως η φράση της ειπώθηκε λανθασμένα, καθώς τα 150 ευρώ δεν είναι το 15νθήμερό της, αλλά η κράτηση που θα γίνει στο μισθό της.

Δ.Π

Δεν είναι έτσι

Διευκρινίσεις σχετικά με τα εκκαθαριστικά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου έδωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος, λέγοντας πως δεν υπάρχει εργαζόμενος που θα λάβει μηδενικό ή αρνητικό εκκαθαριστικό. Ο κ. Ντόκος επεσήμανε πως το 15% των εργαζομένων θα λάβουν και επιστροφή από 140 έως και 868 ευρώ και ανέφερε πως από το μισθό αφαιρείται και το δάνειο που έχει λάβει ο καθένας, ενώ από το Μάιο θα δοθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό το ανθυγιεινό επίδομα. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για εξυγίανση του Νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει έλλειμμα, αλλά να υπάρχει πλεόνασμα.

Δ.Π

Στην ΚΟΝΤΙ

Τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που βρέθηκε στο Βόλο. Ο κ. Αγοραστός μετέβη στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ όχι φυσικά προγραμματισμένα, αλλά σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους και το σωματείο. Η κουβέντα ήταν ιδιαίτερα φιλική και ζεστή. Το σωματείο ζήτησε από τον Περιφερειάρχη στήριξη και βοήθεια στον αγώνα που κάνει και ο οποίος εάν μη τι άλλο χρειάζεται και όλους τους φορείς στην πρώτη γραμμή, στην πράξη πλέον.

Β.Κ

Για το ΕΣΠΑ

Απτόητος … ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, παρά τα παρατράγουδα με την περιφερειακή αγορά. Χθες μάλιστα μαζί με τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθ. Σταυρίδη, την κ. Θέκλα Καμμένου από τον Τουρισμό, τον κ. Γ. Τριάντο από το Τμήμα Μεταποίησης και τη Μ. Παπαοικονόμου από το Εμπορικό Τμήμα, βρέθηκαν στη Λάρισα σε εκδήλωση που έγινε για το ΕΣΠΑ. «Συνεχίζουμε κανονικά… προέχουν και μόνο οι δράσεις για τη στήριξη των ΜΜΕ» επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας σε ραδιόφωνο. Την ίδια ώρα πάντως όπως πληροφορείται η στήλη ο γραμματέας Στ. Πλαστάρας είχε συγκέντρωση για το θέμα της πρότασης μομφής κατά του προέδρου. Τελικά τα «φώτα» παραμένουν στραμμένα στο Επιμελητήριο.

Ν.Τ Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης υλοποιεί για μια ακόμη φορά η Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κ. Λεχωνίων. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, ο παραπάνω Σύλλογος θα αποστείλει στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών προϊόντα που ζητήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό των φυλακών μέσω e-mail. Οι μετέχοντες στην παραπάνω πρωτοβουλία θα αποστείλουν προϊόντα καθαριότητας, όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, καθώς επίσης ρούχα για τις γυναίκες και τα μωρά που μεγαλώνουν στη φυλακή. Σε καιρούς χαλεπούς, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η εθελοντική προσφορά είναι θεμέλιο ζωής.

Γ.Υ.

Κι όμως δεν… παραιτείται!

Ο Ε. Βενιζέλος άρχισε ήδη προεκλογική εκστρατεία, διατηρώντας τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ελέγχοντας επομένως τομείς – κλειδιά που βάζουν τη σφραγίδα τους στο αποτέλεσμα των εκλογών! Κι όχι μόνο ο Παπαδήμος δεν βγάζει τσιμουδιά, αλλά κι ο… Σαμαράς!Βρε, μήπως τελικά μας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και… δεν θα γίνουν οι εκλογές;

Φ.Τ.

Γιατροί και πρόστιμα

Προσέξτε τις μεθόδους που αναδεικνύουν και τις προθέσεις της μνημονιακής κυβέρνησης για κάθε εργαζόμενο: Κάθε γιατρός Κέντρου Υγείας ή Περιφερειακού Ιατρείου που θα εκδίδει χειρόγραφη συνταγή θα τιμωρείται με πρόστιμο ενός ευρώ, ενώ είναι γνωστότατο ότι τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία… δεν διαθέτουν κομπιούτερ! Ναι, αλλά έτσι η κυβέρνηση «επιτυγχάνει» επιπρόσθετο κούρεμα του μισθού των γιατρών κατά 300 ως 400 ευρώ το μήνα!!!…Με το παράδειγμα αυτό μπορεί να εξηγηθεί ο επιφανειακά ακατανόητος καταλυτικός ρόλος των Μνημονίων στο ελληνικό πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Φ.Τ.

Τοπικές κοινωνίες σε αναβρασμό

Οι τοπικές κοινωνίες της Μαγνησίας πλέον αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζονται «μικρούς πρωθυπουργούς» που θα μπορούν να υπογράφουν νέα Βατοπέδια σε εναγκαλισμό με την κεντρική εξουσία. Καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται να αποφασίζουν οι ίδιες στα ζητήματα που τις αφορούν και να υπάρχει λαϊκός έλεγχος των αιρετών, πράγμα που με την ένταξή τους στους Καλλικρατικούς Δήμους είναι αδύνατον.

Φ.Τ.

Παπατόλιας – Φώτης

Το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Παπατόλια – Φώτη (ρεπορτάζ σελ. 6) καταδεικνύει ότι ακόμα και σήμερα στο ΠΑΣΟΚ η διαδικασία της κατάθεσης προτάσεων, της αμφισβήτησης, του ενστερνισμού νέων θέσεων και της δράσης προς την εφαρμογή τους είναι αδύνατη. Επομένως ακόμα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τη διέξοδο προς τα χτεσινά αδιέξοδα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου