ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παράδειγμα

παράδειγμα-417574

Παράδειγμα

Πάντοτε η γνώση και η μόρφωση αποτελούσαν όπλα απέναντι στη συνωμοσιολογία και τον σκοταδισμό. Το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα πρέπει να προκαλεί προβληματισμό. Αντίθετα, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Κ.Μ.

Θέσεις

Μέλος της τοπικής κοινωνίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεν περιορίζεται απλά στα καθήκοντά του ως Ποιμενάρχης, αλλά αφουγκράζεται απόλυτα τον παλμό της. Εχει θέσεις και τις εκφράζει σχετικά με ζητήματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία. Πέρα από τη σθεναρή στάση του και το φραγγέλιο, που πήρε για την προστασία της δημόσιας υγείας με τους εμβολιασμούς, τοποθετείται σχετικά με παρεμβάσεις και προβλήματα στην πόλη. Ενδεικτικά, το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων, που, όπως είπε, θα δώσει λύσεις, αλλά και προσφάτως το δικαστικό μέγαρο, με τον Σεβασμιώτατο στον προχθεσινό αγιασμό στα δικαστήρια να εκφράζει την ευχή ο αντίστοιχος την ερχόμενη χρονιά να τελεστεί στο νέο κτίριο.

Β.ΚΑΡ.

Εργα

Εντατικές οι προσπάθειες από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με την εκτέλεση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και του αντίστοιχου αποχέτευσης. Την τρέχουσα χρονική περίοδο στην πόλη εκτελούνται τεράστια σε εύρος και σημασία έργα, πρωτόγνωρα, ίσως, τα τελευταία χρόνια στο πολεοδομικό συγκρότημα. Βόλος και Νέα Ιωνία μετατράπηκαν σε απέραντο εργοτάξιο, με την ταλαιπωρία, τα προβλήματα, ίσως και τις αστοχίες κατά τις εκτεταμένες εργασίες να είναι στο πρόγραμμα, όπως και η δυσφορία, που εκφράζουν πολίτες. Τα έργα θα μείνουν, ενώ η ταλαιπωρία είναι προσωρινή και σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται κατανόηση τόσο από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και από πολίτες.

Β.ΚΑΡ.

Κυλούν ομαλά

Αψογα λειτούργησαν και χθες δεύτερη ημέρα τα μέτρα εισόδου στο δικαστικό μέγαρο Βόλου. Οι δύο υπάλληλοι της εταιρείας security δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Οι πολίτες επιδεικνύουν κατανόηση στην τήρηση των μέτρων. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί αρνητής.

Κ.Μ.

Ελπίδες

Ευχής έργο να τρέξουν οι διαδικασίες και να προκύψουν σύντομα θετικές ανακοινώσεις για το νέο δικαστικό μέγαρο Βόλου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ευχή είναι να μην προκύψουν άλλα προβλήματα. Με αυτό το έργο κανείς ποτέ δεν ξέρει τι θα συναντήσει.

Κ.Μ.

Απώλειες

Δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό, αλλά ο αντίκτυπος από τις κενές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, είναι έντονος στην τοπική αγορά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος σχολιάζει ότι στην παρούσα χρονική στιγμή η οποιαδήποτε απώλεια, μικρή ή μεγάλη, έχει συνέπειες.

Κ.Μ.

Αδράνεια

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας, με τα σχετικά ποσοστά σε υπηρεσίες στη Μαγνησία, όπως η Πυροσβεστική, να υπερβαίνουν το 60%. Πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, που αρνείται να εμβολιαστεί, φοβούμενο πιθανές παρενέργειες των εμβολίων. Στο Λιμενικό ο ένας στους τρεις δεν έχει κάνει το εμβόλιο και μετά την απόφαση να τεθούν σε αναστολή εργασίας τέσσερις λιμενικοί, που υπηρετούν ως διοικητικά στελέχη σε υγειονομική δομή, σήμανε συναγερμός. Οι συνδικαλιστές τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, προσφέροντας στους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους το ιδανικό άλλοθι, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται σε υπηρεσίες αυξημένης επικινδυνότητας χωρίς να κάνουν το αυτονόητο. Η πολιτεία, από τη δική της πλευρά, εξακολουθεί να μην επιδεικνύει την αποφασιστικότητα, που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Με την αδράνειά της είναι σαν να ανέχεται την κατάσταση. Σαν να παρακολουθεί άβουλη τα γεγονότα και ανήμπορη να αντιμετωπίσει όσα προκύψουν, όταν τεθεί ζήτημα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και κινδυνεύσουν με λουκέτο νευραλγικές υπηρεσίες, επειδή το προσωπικό τους δεν θα έχει εμβολιαστεί.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου