ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ψάξτε για κρυψώνα

ψάξτε-για-κρυψώνα-347778

Ψάξτε για κρυψώνα

Εάν ευσταθεί η καταγγελία του κ. Παπαρούνα ότι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει στηθεί μια απίστευτη «βιομηχανία προσλήψεων» με αδιαφανείς διαδικασίες για το βόλεμα «ημετέρων», τότε η κ. Λαΐτσου θα πρέπει να ψάξει για κρυψώνα. Εάν δεν ευσταθεί, τότε θα πρέπει να κρυφτεί ο κ. Παπαρούνας. Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι.

Φ.Τ.

Το στοίχημα

Μπορεί να περάσουν και τα κουρέματα και τα μέτρα και όλος αυτός ο ορυμαγδός που ζούμε. Η σημερινή και κυρίως η αυριανή κυβέρνηση όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι με ποσοστό επίσημης ανεργίας στο 21% τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Όλα πάνε στράφι! Έχουν κάτι να πουν ή μάλλον να κάνουν γι’ αυτό;

Ο κρυπτογράφος

Ενας και μοναδικός;

Είναι τόση η αυτοπεποίθηση της πρωτιάς και της εκλογικής νίκης στο ΠΑΣΟΚ, που χθες το ισχυρότερο ενδεχόμενο ήταν να μην βρεθούν υπογραφές για δεύτερο υποψήφιο και να πάνε με μοναδική επιλογή τον Βενιζέλο για τη νέα ηγεσία. Αυτό πια δεν θα ’ναι κομματική συνδιάσκεψη, κάτι σαν γενική συνέλευση των ελληνικών τραπεζών θα είναι.

Μ.Μ.

Χαρισμένα τα χρωστούμενα

Η πιο χρήσιμη ατάκα του Βενιζέλου στην ομιλία του ήταν «το ΠΑΣΟΚ χρωστά πολλά σ’ αυτόν τον τόπο και τους Έλληνες». Συμφωνούμε. Διαγράφουμε το χρέος στο πνεύμα των ημερών και σας αποχαιρετούμε. Κάπως θα τα βολέψουμε και μόνοι μας.

Μ.Μ.

Πήγε… αλλού

«Θα συνεχίσω τον αγώνα από άλλο μετερίζι» είπε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Και πολύ φυσιολογικά, μόλις τελείωσε την ομιλία του πήγε σε καφετέρια δίπλα στο ΣΕΦ.

Μ.Μ.

Με Θεσσαλό ο Καμμένος

Ακούγεται ότι στο κόμμα του Π. Καμμένου θα υπάρχει και θεσσαλική παρουσία, με την προσχώρηση του Λαρισαίου Χρ. Ζώη, που πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ. Στο Βόλο, αντίθετα, κάποιοι λένε ότι πρέπει να αναμένονται… επιστροφές στη Ν.Δ.

Μ.Μ.

Θα τον έχει και αλλού;

Η επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στην Καλαμάτα χθες έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό δεν είχε πρόβλημα να τον συνοδεύει σε πρώτο πλάνο ο Μάκης Βορίδης, που βρισκόταν δίπλα του σε όλη τη διάρκεια. Θα το τολμήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και σε επισκέψεις σε άλλες περιοχές, λιγότερο φιλικές;

Μ.Μ.

Παντού Ισραηλινοί

Ισραηλινοί στα ενεργειακά, Ισραηλινοί στα κρατικά real estate, Ισραηλινοί στα γενόσημα φάρμακα που έρχονται στα νοσοκομεία μας. Η συνεργασία εξελίσσεται σε όλους τους τομείς, όπως φαίνεται; Πώς να απορρίψεις, μετά, όσο ευφάνταστο και αν ακούγεται, το σενάριο που θέλει να βρίσκονται πίσω και από την εκμετάλλευση νερών του Πηλίου;

Μ.Μ.

Ποιος διάλογος;

Απολογισμό του έργου του έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται καθορίζει την πορεία του κόμματος εν όψει εκλογών. Καμία νύξη σε θέματα ιδεολογικού περιεχόμενου, κανένας διάλογος για ζητήματα πολιτικής, αρχών και θέσεων… όπως παρατηρούσαν χθες στελέχη που βρίσκονταν στην Αθήνα και επιστρέφουν πιο προβληματισμένα από όταν ταξίδευαν προς την πρωτεύουσα.

Β.Κ

Αναφανδόν

Στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο δήλωσε ότι θα παράσχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η δήλωση έγινε κατά την προσέλευση του υπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ ένας – ένας και οι άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν αναφανδόν τη στήριξή τους στον Υπουργό Οικονομικών. Το σκηνικό… δεν θυμίζει φυσικά σε τίποτα το 2007 και τις συμμαχίες που είχαν τότε δημιουργηθεί, αφού τώρα στοιχίζονται οι περισσότεροι με τον Ε. Βενιζέλο.

Β.Κ

Οι οφειλές στους ΟΤΑ

Αυτό που δεν κατάφερε το ελληνικό Δημόσιο με την τρόικα όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη, θα τα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, η Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση και το οποίο εκτός των άλλων ορίζει ότι τα χρέη προς τους ΟΤΑ μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι 60 μηνιαίες δόσεις. Και είναι πολλά τα λεφτά που χρωστούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, ειδικά στους μεγάλους Δήμους, όπως ο Δήμος Βόλου…

Γυμναστές

Συνολικά 52 γυμναστές θα απορροφηθούν με συμβάσεις από το Δήμο Βόλου προκειμένου να απασχοληθούν στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πλήρωμα της «Αργούς»

Την ετήσια συνέλευσή τους πραγματοποιούν σήμερα το πρωί τα μέλη του πληρώματος της «Αργούς» και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν είναι αυτό με το «νεώσοικο». Ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος αναζητεί πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να γλυτώσει τα 700.000 – 1.000.000 ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να γίνει το έργο που εκτός των άλλων μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη κεντροβαρές σημείο αναφοράς για την πόλη και την Κεντρική Ελλάδα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Εγινε φίρμα!

Μετά την Κατερίνη ήρθε και στο Βόλο ο γνωστός πλέον πατατοπαραγωγός από το Νευροκόπι Σάββας Ξανθόπουλος. Ο ίδιος αποτέλεσε τον αρχικό κρίκο της αλυσίδας για να δημιουργηθούν τα κινήματα της πατάτας και αυτή του η δράση συνοδεύεται και από επισκέψεις τους σε πόλεις της χώρας. Χθες στο Βόλο, σήμερα στο Κιλκίς, αύριο στην Αθήνα. Η μάχη της πατάτας είναι εδώ και συνεχίζεται.

Δ.Π

Παραδειγματισμός

Από τις 8 το πρωί μέσα στο κρύο οι εθελοντές της Άνωσης βρίσκονταν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να ρυθμίσουν όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά με τις παραλαβές των παραγγελιών πατάτας. Το μεράκι τους ήταν μεγάλο και τα κατάφεραν υποδειγματικά. Ξεφόρτωναν τις πατάτες, τις μετέφεραν στα αυτοκίνητα των πολιτών, ρύθμιζαν την κίνηση και προπάντων χαμογελούσαν αντιστεκόμενοι μ’ αυτό τον τρόπο στην κρίση. Η στάση τους είναι παραδειγματική και τους οφείλεται τουλάχιστον ένα μπράβο!

Δ.Π

Τους ξέχασαν…

Απομονωμένοι, χωρίς καμία στήριξη, είναι οι κάτοικοι των Β. Σποράδων μιας και δεν υπάρχει πλοίο της γραμμής, ενώ κανείς δεν ξέρει πότε θα εξυπηρετηθούν! Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι κάτοικοι ζητούν εναγωνίως λύσεις. Μα είναι δυνατόν να έχουν ξεχάσει τους πολίτες της χώρας;

Δ.Π

Ενημέρωση

Διάλεξη που αφορά στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τις επιπτώσεις του στα ίδια και σε όλη την οικογένεια διοργανώνεται αύριο στις 6 μ.μ. στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ναού, με ομιλητή τον δημοσιογράφο και οικονομολόγο Ευθύμιο Παπαγεωργίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Παιδί και internet». Στόχος των διοργανωτών είναι η ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν καθημερινά πάνω στο διαδίκτυο και τη χρήση του.

Γ. Υ.

1.597 επιχειρήσεις!!!

Από την Πρωτοχρονιά του 2011 ως τον Φεβρουάριο του 2012 έκλεισαν στο Βόλο 1.597 επιχειρήσεις!!! Πρόκειται για την αντιστροφή της κατάρας της Παλαιάς Διαθήκης «εν τω ιδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγεις τον άρτον σου» που οι ξένοι επικυρίαρχοι κι η μνημονιακή κυβέρνηση έχουν μετατρέψει σε μια νέα, μεγαλύτερη καταδίκη: «Δεν θα φας, γιατί ο ιδρώτας σου είναι άχρηστος και μη εμπορεύσιμος».

Φ.Τ.

Η αυτοοργάνωση κάνει θαύματα

Χτες στο Πανθεσσαλικό η βολιώτικη εθελοντική οργάνωση «Άνωση» μοίρασε χωρίς ούτε ένα παρατράγουδο τις πρώτες φτηνές πατάτες στους Βολιώτες που έσπευσαν. Σήμερα, Κυριακή, θα γίνει πάλι το ίδιο. Και θ’ ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.…Πολιτικά το κίνημα της πατάτας στο Βόλο διαλύει τους παραλογισμούς της τρόικας και της μνημονιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους οποίους η απόλυτη ελευθερία κινήσεων του κεφαλαίου καταστρέφει ολόκληρους τομείς της ελληνικής παραγωγής. Και τους καταναλωτές βεβαίως…

Φ.Τ.

Σαδισμός

Νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κι έπονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι…Γιατί μας τυραννάτε έτσι, ρε παιδιά; Καλύτερα να μας φουντάρετε όλους μεσοπέλαγα!…Ηλίου φαεινότερο ότι η άμεση πολιτική δράση και συμμετοχή του καθενός μας στα κοινά είναι εκ των ουκ άνευ.

Φ.Τ.

Προς μνημονιακό πολίτη

Οταν ακούς αυτές τις μέρες τον βαρύγδουπο Βενιζέλο να θριαμβολογεί να χαίρεσαι. Για, βρε, για σένα το κάνει. Για να μην καταλάβεις ότι το κούρεμα δεν σημαίνει για τον κόσμο της εργασίας τίποτα περισσότερο από χρέη και μαραζώσεις. Κι όταν τον βλέπεις να σουφρώνει τα φρύδια του και να σε απειλεί, να σου δημιουργεί ανασφάλεια, να σε τρομοκρατεί, πάλι να χαίρεσαι, βρε. Γιατί το κάνει επειδή υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται κι εάν δεν σε φοβίσει, δε γίνεται, κάποια στιγμή θα σε αναγκάσει η ζωή να ενωθείς μαζί τους. Και τότε τι θ’ απογίνει το μνημονιακό κράτος των μεγαλοσυμφερόντων που τόσο το υπολήπτεσαι;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου