ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χριστούγεννα με εκδηλώσεις

χριστούγεννα-με-εκδηλώσεις-420714

Χριστούγεννα με εκδηλώσεις

Χριστούγεννα με Νίκο Οικονομόπουλο, που θα τραγουδήσει στην κεντρική εκδήλωση στην παραλία, Αννα Βίσση, Στέλιο και Αγγελο Διονυσίου, που θα τραγουδήσουν σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Δήμου Βόλου για τις γιορτές. Υπό την αίρεση βέβαια ότι δεν θα προκύψουν εκπλήξεις και ανατροπές από την πανδημία και όλα θα είναι υπό έλεγχο, όπως τόνισε στην ΤRT χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Β.Κ.

Υποδομές

Η δρομολόγηση και το κυριότερο η ολοκλήρωση έργων βασικής υποδομής στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, απολύτως απαραίτητων για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών, εντάσσονται, αυτονόητα, στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των αρμοδίων, που διοικούν την πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο, καθήκον και υποχρέωση για την επίτευξη των στόχων έχουν και οι αντιπολιτεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης οφείλουν να συμβάλλουν και όχι να ασκούν μόνο κριτική ειδικά για έργα, που επιτέλους ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν σε χρήση στους πολίτες μετά από δεκαετίες αναμονής…

Β.ΚΑΡ.

Παρεμβάσεις

Κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, αλλά και επισκέπτες αποδίδουν τα εύσημα στους αρμοδίους για την εξαιρετική, όπως επισημαίνουν, κατάσταση του δρόμου μέχρι και τα Χάνια. Ωστόσο, σημειώνουν ότι από τα Χάνια μέχρι και τη Μακρυράχη τουλάχιστον, μέσω Καραβώματος, η κατάσταση σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου δεν είναι η ενδεδειγμένη, με κινδύνους να ελλοχεύουν για τους διερχόμενους οδηγούς και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Ερχεται χειμώνας και ο κόσμος στο Ανατολικό Πήλιο, αλλά και επισκέπτες ζητούν να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν, πέρα από τα Χάνια, και η υπόλοιπη περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό και τον χειμώνα…

Β.ΚΑΡ.

Αγωνία

Φόβοι για έντονα προβλήματα με την έναρξη του δικαστικού έτους σήμερα Πέμπτη επικρατούν στον δικαστικό κόσμο. Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε δημοσιευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης το ΦΕΚ με την εταιρεία security, που θα αναλάβει τον έλεγχο της εισόδου του δικαστικού μεγάρου Βόλου. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει σήμερα.

Κ.Μ.

Χαλαρή

Διαμαρτυρίες για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού προκύπτουν από κατοίκους χωριών του Νοτίου Πηλίου. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας διενεργεί συνεχώς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Ομως, κάτοικοι των χωριών της περιοχής λένε ότι έχουν πολύ καιρό να δουν να διενεργείται έλεγχος, ενώ η τήρηση των μέτρων από ντόπιους, αλλά και επισκέπτες είναι χαλαρή.

Κ.Μ.

Ικανοποίηση

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες την τελετή εγκαινίων του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, έργο το οποίο δόθηκε σε χρήση στους πολίτες. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση κατοίκων του Βόλου, ιδιαίτερα στο κέντρο. Επί σειρά ετών το κτίριο ρήμαζε στην περιοχή, ενώ η στάθμευση στο κέντρο του Βόλου αποτελεί πονοκέφαλο.

Κ.Μ.

Ανησυχία

Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλία, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενημερώθηκαν ήδη για τον εμβολιασμό τους και με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Στη Μαγνησία δεν υπάρχει προς το παρόν ανάλογη περίπτωση, ωστόσο στη Λάρισα 64χρονος δάσκαλος, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, ενημερώθηκε για την ανάγκη εμβολιασμού του και με την τρίτη ενισχυτική δόση. Η ανησυχία, που υπάρχει στη σχολική κοινότητα για τη διασπορά του κορονοϊού, είναι έντονη, ενώ τα στοιχεία από τις καθημερινές δειγματοληψίες, που προκύπτει ότι το ένα στα 3,5 κρούσματα αφορά σε ανήλικο, διευρύνει τον προβληματισμό για την εξέλιξη της πανδημίας και πώς θα επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων. Οι ειδικοί θεωρούν σχεδόν δεδομένη την έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το μέτρο για το κλείσιμο τμήματος μόνο όταν νοσήσει το 50% συν 1% των μαθητών αυξάνει τις ανησυχίες και καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό όσο το δυνατό περισσότερων εκπαιδευτικών και μαθητών άνω των 12 ετών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου