ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποφεύγουν

αποφεύγουν-422366

Αποφεύγουν

Πολεμικό το κλίμα στον Πλατανιά με αφορμή τη δρομολόγηση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι του χωριού, που ομολογουμένως αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών. Διοικήσεις και μέλη συλλόγων τοπικά βρίσκονται καιρό τώρα στα χαρακώματα, με τους μεν να θέλουν το έργο και τους δε να αντιδρούν. Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με όσους αντιδρούν να αφήνουν αιχμές σε βάρος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι στο όλο πολεμικό κλίμα Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αποφεύγουν να τοποθετηθούν επίσημα και επί της ουσίας, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και να λυθούν απορίες. Δεν μπορεί μία κοινωνία να είναι διχασμένη και οι αρμόδιοι να σιωπούν.

Β.ΚΑΡ.

Δώρα

Πιάνοντας απόλυτα τον παλμό των παιδιών ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος προσέρχεται πάντα στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς φορτωμένος με δώρα. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν, μεταξύ άλλων, το εργοστάσιο σοκολάτας και τα θεματικά πάρκα εποχή των παγετώνων και δεινοσαύρων αντίστοιχα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Φέτος ο δήμαρχος προσήλθε στον αγιασμό χωρίς να ξεχάσει τα δώρα του στα παιδιά. «Να τηρείτε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να είστε υγιείς και τα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε και να χαρείτε και εσείς τις εκδηλώσεις» υπογράμμισε. Αρκετά παιδιά αναμένουν με αγωνία πλέον τη φετινή διοργάνωση, με την ελπίδα να πάνε όλα καλά με την πανδημία.

Β.ΚΑΡ.

Αισιοδοξία, αλλά και προβληματισμός

Τα στοιχεία των τελευταίων 24ώρων για τις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου δημιουργούν αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο αριθμός των ασθενών στην κλινική κορονοϊού μειώθηκε στους 10, από 17 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ covid αυξήθηκαν στους τρεις, με τη μέση ηλικία του συνόλου των ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο να έχει πέσει κάτω από τα 60 χρόνια και οι 12 από τους 13 νοσηλευόμενους να είναι ανεμβολίαστοι. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το σημαντικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον νομό Μαγνησίας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα των νοσηλειών. Πρόκειται, ωστόσο, για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, που έγινε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, όταν γίνονταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου έως και 900 δόσεις εμβολίων, ημερησίως. Από τα μέσα Αυγούστου και μετά ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ξεπερνά τα 350 ραντεβού και είναι στοιχείο, που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.

Γ.Λ.

Το «παρών»

To «παρών» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ, αναμένεται να δώσει αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Νομαρχιακή Οργάνωση έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στο πολιτικό διήμερο, που προγραμματίζει η Κουμουνδούρου, ενώ με την επιστροφή στον Βόλο μπαίνει μπροστά ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση των επόμενων θεματικών πολιτικών εκδηλώσεων για τομείς, που αφορούν στην καθημερινότητα. Στην πλατεία Ελευθερίας ήδη υπάρχει έτοιμο πλάνο, το οποίο θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Β.Κ.

Αλαλούμ

Χρειάστηκε να βγει νέα ΚΥΑ για να διευκρινιστεί τι θα ισχύει για τους ανήλικους σε κλειστούς χώρους εστίασης, μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε. Προέκυψαν άλλωστε έντονες αντιδράσεις ότι αποκλείονται οι ανήλικοι, που είναι ανεμβολίαστοι. Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης να υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε η εγκύκλιος, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει την ίδια άποψη και εκδόθηκε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αυτό πάντως με την κυβερνητική διγλωσσία πρέπει να τελειώνει. Υπάρχουν επαγγελματικοί κλάδοι, που ψάχνονται αναζητώντας διευκρινίσεις.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου