ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συμπαράσταση

συμπαράσταση-425763

Συμπαράσταση

Τη δική του αποστολή βοήθειας στους πυρόπληκτους της Εύβοιας ετοιμάζει αύριο Τρίτη ο Δήμος Αλοννήσου, ο οποίος έλαβε το πράσινο φως για να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Η κινητοποίηση Συλλόγων και φορέων το προηγούμενο διάστημα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Από αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο Δήμος Αλοννήσου, ο οποίος συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτιά υγείας, ζυμαρικά, κονσέρβες, έτοιμο φαγητό, στο δημαρχείο ως και σήμερα Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι. Κανένας δεν έχει ξεχάσει τους πυρόπληκτους, αντίθετα η συμπαράσταση είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Οι άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ειδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται και τα σπίτια τους, το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο, να τυλίγονται στις φλόγες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνέλθουν από το σοκ, αν ποτέ το καταφέρουν αυτό, μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσαν.

Τα κόκκινα σύννεφα καπνού έχουν χαραχτεί στη μνήμη όλων, τόσο εκείνων που ήταν κάτω από αυτά όσο και εκείνων που τα έβλεπαν από μακριά. Ισως να μην υπάρχει χειρότερο πράγμα από την πύρινη λαίλαπα.

Κ. Μ.

Παρέμβαση

Ολοκληρώθηκαν οι ράμπες ΑΜΕΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στα Καλά Νερά, την Κορώπη, το την Καλλιφτέρη και τον Αμποβό, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα ΑΜΕΑ για ασφαλή και εύκολη πρόσβαση στην παραλία. Πρόκειται πραγματικά για ένα έργο πνοής για την περιοχή και την τουριστική της ανάπτυξη. Δυστυχώς, ολοκληρώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού, όμως αυτό δεν πειράζει. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Το χειρότερο θα ήταν να υπάρχουν προβλήματα στη χρήση τους.

Μετά τη σχετική ανάρτηση του δημάρχου, Μιχάλη Μιτζικού, χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ότι θα ήταν χρήσιμο να ακουστούν σχόλια από χρήστη των εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτά να διορθωθούν και η πρόσβαση να είναι ασφαλής και αυτόνομη. Αυτό είναι το ζητούμενο του προγράμματος από το οποίο χρηματοδοτούνται οι εγκαταστάσεις, παρατηρεί εύστοχα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο μήνας θα είναι δοκιμαστικός για τη χρήση τους, δίνοντας του χρόνου τη δυνατότητα της πλήρους λειτουργίας.

Κ. Μ.

Υποψηφιότητα

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο οποίος είναι πάντοτε πολύ δραστήριος σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού και δίνει και την ψυχή του για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Λεβέντης επισημαίνει στα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ότι η συμμετοχή τους στις εκλογές θα ενδυναμώσουν τον θεσμικό ρόλο του φορέα στη διεκδίκηση των συλλογικών αιτημάτων του κλάδου ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δυσχερή περίοδο της πανδημίας.

Οι επαγγελματίες χρειάζονται να έχουν δυνατά θεσμικά όργανα, ώστε η φωνή τους να ακούγεται και να έχουν την απαραίτητη στήριξη έναντι των προβλημάτων.

Δεν το βάζει κάτω

Η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα και πήγε πίσω πολλές προγραμματισμένες δράσεις. Εντούτοις, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας δεν αποθαρρύνεται και δεν το βάζει κάτω.

Την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται να αποφασίσει για τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης – έκπληξη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, που θα ενισχύσει ιδιαίτερα την ένδυση που τόσο έχει πληγεί εν μέσω της πανδημίας.

Φαίνεται να είναι αποφασισμένος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που θα είναι μεγάλης εμβέλειας, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της κρίσης και έχει αποδείξει περίτρανα με τη δραστηριότητά του, όπως για τη Λευκή Νύχτα, ότι και να την οργανώσει μπορεί, και να την πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου