ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ωραία τύχη!!!

ωραία-τύχη-348261

Ωραία τύχη!!!

Τυχερή χαρακτήρισε τον εαυτό της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου, μιας και το δεκαπενθήμερό της ανέρχεται στα 150 ευρώ! Η τύχη εκφράστηκε μιας και υπάρχουν συνάδελφοί της οι οποίοι δουλεύουν μεν αλλά δεν πληρώνονται, ενώ άλλοι εργάζονται και την ίδια στιγμή χρωστούν και στο κράτος. Κι όλα αυτά εξαιτίας του ενιαίου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων. Πάντως τέτοια τύχη δεν την ευχόμαστε και σ’ άλλους. Α! κ. Τσιώμου σε καλή μεριά!

Δ.Π

Ο πιστολάς…

Ο Καρατζαφέρης χθες στη Βουλή ζήτησε την ελεύθερη χρήση των όπλων σε περιπτώσεις ληστειών και εγκληματικότητας γενικά. Αν πέσουν κι άλλο τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, αντί για συσσίτια στα σχολεία θα ζητήσει στα παιδάκια να μοιράζουμε χειροβομβίδες;

Ο κρυπτογράφος

«Αν μου το επιτρέψουν…»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σούρλας ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. «Αν μου το επιτρέψουν αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και είναι απέναντί μου, τότε ναι, θα είμαι» υπογράμμισε, αν και ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξή του δεν έχει καμία σχέση με τα προεκλογικά, τα οποία όπως υποστήριξε υπάρχει καιρός μπροστά για να συζητηθούν. Πάντως… προετοιμασμένος φάνηκε για τον εκλογικό στίβο.

Β.Κ

Επενδύει…

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο Υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος ήταν πιο διθυραμβικός όσον αφορά στην επιτυχία του PSI. Προφανώς και θέλει να επενδύσει και προσωπικά στο όλο θέμα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει σήμερα στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης και μάλιστα οι συνεργάτες του ήδη υποστηρίζουν ότι… οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει ανεβάζουν τον πήχη… για τον έτερο εσωκομματικό αντίπαλο.

Β.Κ

Πού είναι τα παλιά μεγαλεία;

Δεν θα έλεγα ότι αναχώρησαν και με ιδιαίτερη ζέση οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ από το Νομό Μαγνησίας για τη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Αθήνα, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής για την εκλογή νέου Προέδρου στο κόμμα, μία διαδικασία με την οποία πλέον ουδείς ασχολείται. Πού είναι τα μεγαλεία άλλων εποχών…

Οι σύνεδροι

Από το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης δικαίωμα συμμετοχής έχουν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή οι Γ. Φώτης, Σούλα Βακουφτσή και Μαρία Γίτση, από την Περιφερειακή Οργάνωση ο Π. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος του ΕΚΒ Θ.Παπαδημόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου Δ. Σπανός και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Απ. Παπατόλιας και Δημ. Μεργιαλής. Στη Συνδιάσκεψη δυνατότητα συμμετοχής έχουν και οι Δήμαρχοι της Μαγνησίας που εξελέγησαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές…

Δεν χάθηκε ο κόσμος

Μόνον ως ορθή μπορεί να εκληφθεί η απόφαση για την αναβολή έστω και για μερικές μέρες της Δημοτικής Αρχής της συζήτησης για την τελική πρόταση που θα σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τροποποίηση των ΖΟΕ στην περιοχή μας. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει την οικιστική και χωροταξική φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής του Βόλου τα επόμενα τριάντα χρόνια, προκειμένου να υπερπηδηθούν και οι τελευταίες ενστάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν χάθηκε ο κόσμος από 3- 4 μέρες καθυστέρηση…

Δεντροφυτεύσεις

Περισσότερα από 300 δέντρα θα φυτευτούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Αγριάς, σε μία προσπάθεια ορισμένοι από αυτούς να σταματήσουν να αποτελούν χώρους μπάζων και απορριμμάτων. Η σχετική προμήθεια των δέντρων από το φυτώριο του Δασαρχείου Λάρισας έγινε χθες από τον τοπικό Αντιδήμαρχο της περιοχής Νίκο Στόικο.

Η πρόταση για τα απορρίμματα

Την πρόταση της Μαγνησίας για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο, σε σχέση και με τη μελέτη που εκπονείται ήδη από την αιρετή Περιφέρεια, ετοιμάζεται να αποστείλει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, που φέρεται να είναι κατηγορηματικά αντίθετος με λύσεις που θα είναι αντίθετες με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και με την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος (βλέπε καύση απορριμμάτων).

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Ευχαριστίες

Σε δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος ευχαρίστησε τον μοναδικό γιατρό της Αλοννήσου κ. Γιώργο Αθανασίου για την προσφορά του και ανέφερε πως σε 12 ημέρες θα φτάσει στο νησί αγροτική ιατρός που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στο Νοσοκομείο. Η είδηση αυτή ήταν γνωστή στον γιατρό της Αλοννήσου, ο οποίος τη μετέφερε πρόσφατα και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο ρεπορτάζ που αναφερόταν στα πάθη του κ. Αθανασίου. Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως όσες προσπάθειες και να καταβάλλει ο κ. Ζαχαρόπουλος δυστυχώς το πρόβλημα που επικρατεί στα νησιά δεν λύνεται. Γιατί δεν είναι έτσι μόνο η Αλόννησος. Ελλείψεις σε προσωπικό έχουν σχεδόν όλα τα Κ.Υ. των νησιών της χώρας. Αν το Υπουργείο Υγείας δεν πάρει γενναίες αποφάσεις, το πρόβλημα απλά θα καλύπτεται για λίγο διάστημα…

Δ.Π

Το πιστωτικό γεγονός

Είτε ήταν αναμενόμενο είτε όχι μετά τους χθεσινούς πανηγυρισμούς για την πετυχημένη έκβαση του κουρέματος η ανακοίνωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει παρ’ όλα αυτά πιστωτικό γεγονός προκάλεσε μούδιασμα. Τελικά σήμερα θα μάθουμε αν είμαστε και κουρεμένοι και χρεοκοπημένοι…

Χ.Μ.

Ξεκίνησαν

Οσο και αν φαίνεται περίεργο εκδηλώσεις και γενικότερα κινήσεις πολιτικών στη Μαγνησία γίνονται. Μπορεί το γενικότερο κλίμα να μην ευνοεί αλλά ορισμένοι δεν δείχνουν να πτοούνται. Χαρά στο κουράγιο τους!

Ν.Τ.

Συμμαχίες και σχέδια

Η υπόθεση της ΙΑΣΩΝ Α.Ε. έβγαλε στην επιφάνεια φιλίες, συμμαχίες και αντιπαλότητες όχι μόνο μέσα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Η κόντρα μαίνεται και δικαιολογείται από τη μεγάλη αξία της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας. Να προσέχουν μόνο όλοι τους μην τους μείνει αμανάτι.

Ν.Τ.

Μυρίζει νέα κόντρα;

Λέγεται ότι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να λάβει απόφαση για τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών θα είναι η νέα τοπική εστία έντασης. Υποψήφιοι αντίπαλοι Δήμαρχος και Μητροπολίτης. Εκτός και αν οι στενή τους φιλία αποδειχθεί ισχυρότερη από τις θέσεις που πρεσβεύουν.. Ίδωμεν…

Ν.Τ.

Εν αναμονή

Σε αναμονή της δρομολόγησης πλοίου βρίσκονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην τροφοδοσία καταστημάτων, μάρκετ και επιχειρήσεων. Μετά την σοβαρή βλάβη του Εξπρές Σαντορίνη, αναζητείται λύση από τους αρμόδιους, προκειμένου να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατόν πλοίο, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Στο μεταξύ, δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, της Σκιάθου και η ομάδα Ιωλκός, αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, καθώς η μεν πρώτη έχει προγραμματισμένο παιχνίδι στην Γατζέα και η δεύτερη στην Σκόπελο, στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Θ. Και τα δύο παιχνίδια είναι προγραμματισμένα αύριο Κυριακή και κατά συνέπεια είναι προφανής η αδημονία παραγόντων και παικτών.

Γ.Υ.

Οχι άλλη κοροϊδία

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ για άλλη μια φορά διαμαρτυρόμενοι…Αρνούνται να είναι υπήκοοι και να δέχονται, να ανέχονται, να δικαιολογούν τις πολιτικές που θυσιάζουν τη ζωή τους.Όπως όλοι μας.

Φ.Τ.

Πρώτοι στη Μαγνησία

Δημοτικό λαχανόκηπο, τον πρώτο στη Μαγνησία, δημιουργεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου χάριν των οικονομικά αδύναμων πολιτών.Τι αντιστρατεύεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με την κίνηση αυτή; Την επικρατούσα αντίληψη ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πληρώνουμε φόρους, να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και να αφήνουμε τους διπλανούς μας να λιμοκτονούν. Τι υπηρετεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με τον δημοτικό λαχανόκηπο; Την προβολή μιας δικαιότερης κοινωνίας, πιο ανθρώπινης και λειτουργικής.

Φ.Τ.

Πάλι… σύσκεψη!

Εξαγγέλθηκε μια ακόμα σύσκεψη για τον Περιφερειακό! Αντί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να επεξεργαστούν και να συνδιαμορφώσουν με τους αγωνιζόμενους κατοίκους Καλλιθέας, Πανοράματος, Αγίου Δημητρίου, Φυτόκου και Νέας Ιωνίας προτάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση του θέματος, αναμασούν και διαιωνίζουν τις μέχρι τώρα δοκιμασμένες και αποτυχημένες τακτικές!

Φ.Τ.

Με τις υγείες μας!

Η ισραηλινή εταιρία που προμηθεύει με φάρμακα τα νοσοκομεία μας έχει καταγγελθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για μαύρα σωματίδια, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή! Ένας ακόμα θρίαμβος της μνημονιακής κυβέρνησης!Και πού να έρθουν τα γενόσημα φάρμακα του τροϊκανού Λοβέρδου από το Πακιστάν, την Ινδία και την Κίνα!

Φ.Τ.

Αναβολή…

Spiegel: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει απλά αναβληθεί»… Φυσικά, δεν φανταζόμαστε πως θα μπορούσε ένα όμορφο πρωί να μας αφήσουν ήσυχους, χωρίς πρώτα να έχουν σηκώσει τον πλούτο της χώρας, τη γη, τον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα ακόμα που αναπνέουμε.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου