ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποδειγματική λειτουργία

υποδειγματική-λειτουργία-428539

Υποδειγματική λειτουργία

Η παρουσία της Αννας Μίχτη, υπεύθυνης από τη νοσηλευτική υπηρεσία, στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Βόλου αποτελεί εγγύηση πραγματικά για την εύρυθμη λειτουργία του. Είναι το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλία με εννέα εμβολιαστικές γραμμές, που λειτουργεί «ρολόι» εδώ και πολλούς μήνες. Ολοι κάνουν λόγο για υποδειγματική λειτουργία και δεν είναι υπερβολή. Σε μία περίοδο που έχει ξεσπάσει τόσο μεγάλος θόρυβος με αφορμή τα «μαϊμού» περιστατικά, τα καλά πρέπει να λέγονται και να γράφονται επίσης.

Β.Κ.

Αλλαγές

Γυρίζει σελίδα η Πολιτική Προστασία στη χώρα, με νέο υπουργείο, νέα πολιτική ηγεσία και ασφαλώς επιπλέον ευθύνες. Μεταξύ των πολλών αλλαγών, που ήδη δρομολογούνται, και η Πυροσβεστική, στην οποία, όπως τονίζεται, αλλάζουν όλα. Οι καταστροφικές πυρκαγιές, που κατέκαψαν μεγάλο μέρος της χώρας το περασμένο καλοκαίρι, θέτουν άπαντες προ των ευθυνών τους. Πλέον στη γενικότερη εμπειρία εντάσσεται κυρίως η οργάνωση των ευρωπαϊκών πυροσβεστικών δυνάμεων, που έφτασαν στην Ελλάδα και συνέβαλαν τα μέγιστα. Αρτια εκπαίδευση προσωπικού, με στρατιωτική πειθαρχία, και υπερσύγχρονος στόλος οχημάτων ας αποτελέσουν τον αρχικό, τουλάχιστον, μπούσουλα για την Ελλάδα.

Β.ΚΑΡ.

Δεσμεύσεις

Τις δεσμεύσεις εκπροσώπων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ ότι θα προσπαθήσουν, τουλάχιστον, να συγκρατήσουν τις τιμές στα βασικά κυρίως καταναλωτικά αγαθά εξασφάλισε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Η δέσμευση σε συνάρτηση με την προσπάθεια μπορεί να δείχνει αντίφαση, ωστόσο είναι μία αρχή, προκειμένου άπαντες να τεθούν προ των ευθυνών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι οικονομία και νοικοκυριά παλεύουν δύο ολόκληρα χρόνια με την πανδημία και τις επιπτώσεις της και πάνε για τρίτο αντίστοιχο. Τρόποι υπάρχουν να περιοριστεί τουλάχιστον το κύμα ανατιμήσεων και για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος απαιτείται, πέρα από κατανόηση, βούληση, πολιτική, αλλά και από την πλευρά των επιχειρηματιών.

Β.ΚΑΡ.

Ακατόρθωτο

Σταδιακή αύξηση στην επιβατική κίνηση των λεωφορείων, αστικών και υπεραστικών, μετά τη δραματική μείωση που προηγήθηκε. Το πρόβλημα παραμένει, ωστόσο, για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι βρίσκονται σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την επιβίωση του κλάδου. Το έχει υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ο Θανάσης Σιμώτας, γενικός γραμματέας στο ΔΣ του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, τονίζοντας σε όλους τους τόνους,ότι χωρίς τη στήριξη της πολιτείας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να επιβιώσει ο κλάδος.

Γ.Υ.

Υπεύθυνη στάση

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είναι από τους πρώτους ιεράρχες, που στάθηκαν με υπευθυνότητα στο ζήτημα του εμβολιασμού. Εμβολιάστηκε από τους πρώτους και δεν σταμάτησε όλους αυτούς τους μήνες να διακηρύττει τη σπουδαιότητα των εμβολίων και την αναγκαιότητά τους, ώστε να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας. Για ακόμη μια φορά λοιπόν βγαίνει μπροστά και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των μαθητών, που από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη προσπάθεια να νικηθεί η πανδημία.

Γ.Λ.

Εχουν δίκιο

Mε τους επιστήμονες να μην κρύβουν την ανησυχία τους και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μη συγχρονίζεται με το υπουργείο Υγείας, αφού άλλα λένε οι μεν, άλλα οι δε, είναι λογικό οι γονείς να βρίσκονται σε σύγχυση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων μεθαύριο Δευτέρα. Εχουν απόλυτο δίκαιο να αισθάνονται ανασφαλείς. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους για το πώς μπορεί να εξελιχτεί η σχολική χρονιά, όχι στο απώτερο μέλλον, αλλά οσονούπω. Αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η πορεία δεν θα είναι ανώδυνη.

Β.Κ.

Κοροϊδία

Είναι κοροϊδία άλλοι να εμβολιάζονται και άλλοι να προμηθεύονται μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η Εισαγγελία Βόλου δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο στον Βόλο και τη Μαγνησία. Με την έκτακτη επίσκεψη εισαγγελέα στο εμβολιαστικό κέντρο Βόλου έδειξε άμεσα την πρόθεσή της μετά τη σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Δεν υπάρχει προσωπικό για να διατεθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας στον έλεγχο των εισερχόμενων στα δικαστήρια Βόλου με την πλήρη επαναλειτουργία του δικαστικού μεγάρου από τις 16 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι στα αντικείμενα δραστηριότητας της Αστυνομίας. Αν προκύψουν προβλήματα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον έναν και μοναδικό αστυνομικό, που βρίσκεται στη φύλαξη της Εισαγγελίας Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου