ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μάχες

μάχες-430040

Μάχες

Πανέτοιμες για τις μάχες στη ΔΕΘ δηλώνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η μεν πρώτη ανηφορίζει αύριο στη συμπρωτεύουσα, η δε δεύτερη το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οι κύριοι στόχοι οριοθετήθηκαν και καθορίστηκαν. Για την κυβέρνηση είναι το φρένο στις αυξήσεις της ΔΕΗ, η ανάπτυξη, οι φοροελαφρύνσεις και η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%. Η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει στο κύμα ακρίβειας, το οποίο θέτει και στο επίκεντρο του πολιτικού της σχεδιασμού. Απομένει πλέον να φανεί ποιος θα καταφέρει να βγει νικητής στις μάχες χαρακωμάτων στη ΔΕΘ.

Β.ΚΑΡ.

Αγωνία

Χείμαρρος ήταν η αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βόλου στη χθεσινή της συνάντηση με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τα κομματικά στελέχη Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πνευμονολόγος Ζωή Στεργίου, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο δημόσιο σύστημα υγείας, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις δυσκολίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ξέρει πώς είναι να μην αντέχουν να στέκονται στα πόδια τους οι γιατροί εξαιτίας των εξαντλητικών ωραρίων. Εχει γίνει αναρίθμητες φορές αποδέκτης παραπόνων από ασφαλισμένους, που ταλαιπωρούνται, επειδή η υποστελέχωση των υπηρεσιών αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, ίσως και επιλογή όλων των κυβερνήσεων. Εχει ακούσει υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα φτιάξουν τα πράγματα και οι αρρυθμίες θα ξεπεραστούν. Για αυτό η αγωνία της για το μέλλον της υγειονομικής μονάδας, που υπηρετεί και διευθύνει τους τελευταίους μήνες, ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη στη συνάντησή της με τον πρώην υπουργό. Να σημειωθεί ότι η ίδια θα αποχωρήσει σε λίγο καιρό από την ενεργό δράση.

Γ.Λ.

Αρνηση

Ούτε καν στον κόπο να προμηθευτούν τα self tests δωρεάν από τα φαρμακεία δεν μπαίνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση. Αυτό προκύπτει από ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Τόσοι μήνες πέρασαν και κάποιοι δυστυχώς αρνούνται να εμπεδώσουν τη νέα πραγματικότητα. Ούτε τους ανθρώπους των οικογενειών τους δεν σκέφτονται.

Κ.Μ.

Αναμονή

Πολλά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν με την επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων. Ακόμη, η σχετική ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί για να καθορίζει τον τρόπο για την ασφαλή είσοδο των χρηστών των δικαστηρίων. Θα υπάρξει μεγάλο μπάχαλο. Ο κόσμος των δικαστηρίων βρίσκεται σε αναμονή.

Κ.Μ.

Ανησυχία

Κύμα ανησυχίας εκδηλώνεται στον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα εφαρμόζονται φέτος στα σχολεία, με το ζήτημα του αριθμού των μαθητών στις σχολικές τάξεις να παραμένει ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων, που ζητούν ικανοποίηση από την πολιτεία. Οπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί στη στήλη, ενώ γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία, δεν έχει ανάψει «πράσινο» φως από την πολιτεία για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι.

Γ.Υ.

Οχι «κορόνες»

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είναι εκ φύσεως άνθρωπος χαμηλών τόνων. Το γεγονός όμως ότι έχει κυβερνητική προϊστορία τον υποχρέωσε χθες να αποφύγει τις «κορόνες» ειδικά στην περιοδεία του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου κατέγραψε τις επισημάνσεις της διοίκησης και των συνδικαλιστών για τα προβλήματα, που υπάρχουν. Το ζήτημα της υποστελέχωσης άλλωστε δεν προέκυψε τώρα και ο κ. Ξανθός το ξέρει από πρώτο χέρι αφενός, αφετέρου έσπευσαν να του το υπενθυμίσουν και οι συνδικαλιστές, που χτυπούσαν την πόρτα του ζητώντας ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με επιπλέον προσλήψεις.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου